Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2011 18:22 - ЕВРОПЕЙСКИЯ МОНАРХИЧЕСКИ КОНГРЕС ВЪВ ВАРШАВА - 1990 г.
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 2713 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 24.08.2014 12:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българският доклад : "Пътищата на Царската власт в настоящата безизходица"

image

Организацията, която представлявам,се нарича Монархическо-Консервативен съюз на България. Основана е официално в началото на годината и нейните задачи са преки и ясни:
Запознаване с идеите и основите на царската власт в интерес на националното обществено-политическо издигане и духовно израстване за узряване на народа и неговите лидери за лигитимно царско управление в традициите  на българското национално законодателство.
Разрухата, която причини комунистическото робство,доведе страната до задънена улица,морално падение и озлобяване на населението. Републиканската система се свързва неизменно с идването на комунистите на власт.Всички участници в съюза на комунистите(ОФ), след навлизането на болшевишката армия в България, от репресираща сила станаха материал за концлагерите в много кратък срок.
В светлината на тези исторически факти у нас сега се оформя борба на два фронта:
1) за деболшевизация
2) против републиканските течения

Сега представителите на интелегенцията имат успех в борбата за демокрация и плурализъм, но всъщност са само пяна на повърхността.Опозицията все още няма нужните кадри,за да замени чиновниците - комунисти в държавната система.Затова всички страни,които отхвърлиха идеологията на комунизма се намират в безизходица.Следователно ние трябва да ги подменяме.
В разговор с лицето, което отговаря за националната сигурност в сегашното българско президентство,то спомена,че трябва да се борят срещу монархизма! У нас вече се забелязват тенденции към увеличаване на президентската власт. Вече на Народното събрание се предложи замяна на двойното заглавие председател-президент само с президент,като мотивировката е,че така е във всички европейски държави.

Следователно дегенеративното републиканство влиза в защитната система на сегашната национална сигурност!
Изкуственно беше създадена републиканска партия с вестник "Република", имаща претенциите да е приемник на едноименната такава на САЩ...!
Републиканството в този вид се приема от един затворен и със слабо влияние интелектуален кръг от хора, но има влияние в десните структури като групата на т.нар. Български Нацонален фронт, Народно Демократичната партия и други. Левите земеделци от Н.Петков, социалдемократите на Дертлиев, анархокомунистите и крайнолевите комунисти са основните републикански структури. Това прави нашата борба сложна и мъчна,защото сме лишени от печатен орган, печатна техника и т.н.
Разбира се, политическите привърженици на изброените организации не са само републиканци, но има възможност да се направи мост за приемането на Царя.
Без повече да анализираме политическите партии, искам да изтъкна, че тази ситуация е причината да преминем към създаване на една орденска структура. Всички тези неща са много трудни в условията на разруха...
Ние виждаме, освен това, разрастване на глобалното възраждане на монархическата идеология и намираме настоящото събрание като отражение на това. Всичко това е в наша помощ.


image

Няма никой! Както преди така и сега.


Иван Марчевски - Председател на Монархическо-Консервативния съюз на България



image

И тука няма никой...


П.П. За непредубедения читател вече е ясно защо действително българските и независими организации като тази  не бяха допуснати дори близко до някаква власт... Или възможност за вземане на някакви решения. Спомнете си законите и правилата за политическа дейност..., но достатъчно е да се погледне и сега действащия избирателен закон дори. Да не говорим за вмешателсвото в личните съдби и кариера, общественната реализация на хората от нашата черга, както се казва. Затова и няма нищо чудно и загадъчно в днешното състояние на страната. И тук качествата или достойнствата на българския народ нямат нищо общо. Всеки един друг народ поставен при тези условия щеше да е на същото положение, ако не и на по-лошо. Само че никой, който носи български дух в себе си, още не се е предал и примирил!

И за да не се получи объркване и някой да си помисли, че г-н Иван Марчевски си прави самореклама с късна дата, трябва да кажа, че автора на блога - АТИЛ в живота се казва Валентин Иванов - Джуроулу. Един "тъмен делиормански субект" потомък на военното съсловие и индиански вожд в република България!

image

Който не иска да е обслужващ персонал на туристите,отдавна е хванал пътя! Я към вечните ловни полета я към някой друг Делиорман, където гората не е изсечена...!







Гласувай:
4



1. dalida - Консервативния съюз
15.06.2011 19:20
Като прочета някъде консервативен съюз си представям стара Англия и нейните консерватори. Небето да се срути - те не мърдат от становищата си. В Англия все още не се пипат законите в съдебната система, а те са от преди 100 години.
За монарха цар Симеон европейците казват: той е човек от старата генерация, той е роден за политик. Има възпитанието на буржоа, който знае къде - какво да говори и как да процедира при спешни ситуации. Европа уважава Симеон - а, кралицата си го обича отдавна. Ако цар Симеон върне влъстта си в България, Европа ще ни приеме много по-добре, отколкото всяко друго неевропейско и недемократично правителство.
Ако нашите политици следят новините за Европа, ще са наясно ЕС какво очакват от България.
цитирай
2. atil - Далида, коментарите ти са отлично ...
15.06.2011 20:11
Далида ,коментарите ти са отлично допълнение към днешен ден на тази информация от близкото минало!За което ти благодаря!Има още един важен момент,който също минава между капките и вече дори никой не говори за него.А именно пълното размиване и безличност на управляващата клика от организации!Те не се различават по нищо,идеологиите им са фиктивни и нищо не означават за тях.Каквото и да говорят всички правят едно и също.А прословутия гражданин и избирател в България така и не разбра какво е "дясно",какво е "ляво" и за какво всъщност става въпрос.Дясно-консервативна политика в България се е провеждала за кратко време и то по времето основно на Княз Ал.Батемберг от "Народната партия".По-късно представител на това политическо течение е известният български банкер - Буров.Друго име което мога да спомена за да се ориентира читателя е, възрожденеца и политик от първите години на Княжеството - Тодор Икономов...За съжаление след Балканската война тази политическа традиция не получава развитие,а от по-ново време вообще не може да се говори за подобно нещо.
цитирай
3. atil - Дано да е за добро. . . Или може би тия ...
15.06.2011 20:51
Дано да е за добро...Или може би тия на които им е терсене не четат да не си развалят настроението и рахатлъка.
цитирай
4. atil - Вообще не съм се засегнал и веднага ...
15.06.2011 23:11
Вообще не съм се засегнал и веднага те познах!Разбрах и намека за мастите форумци(болни от тепегьозлук) от БГ История.При мен можеш да коментираш както искаш по съвест и никога не бих те изтрил.Досега съм трил само 3-4 пъти,но то нямаше как иначе..Но защо си закри блога?
цитирай
5. monarchism - Няма как организации подобни на ...
16.06.2011 20:29
Няма как организации подобни на МКС, НДЗПЧ и Съюз Справедливост да бъдат допуснати до власт, при положение, че са десни, а страната се управлява от откровени левичари, независимо про-американски или про-руски настроени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649427
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031