Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2011 15:29 - Апокалипсис, история, шаманизъм
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 7007 Коментари: 5 Гласове:
10

Последна промяна: 09.03.2014 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Календара на маите


Тази година новогодишните празници така или иначе, искренно или не, много хора ще ги свързват с настъпването на края на света.Темата почти винаги е била актуална а при определени обстоятелства, нарочно актуализирана.Преди да продължа да кажа, че и този постинг не е от тематичната поредица за шаманизма, но е свързан с нея. Това, което съм разбрал и искам да споделя тук е че се очертаха два начина за настъпването на Апокалипсиса. Думата бувално означава -"Откровение" и се свързва с една глава от новия Завет на Библията. Там се описва видението на Св.Йоана за настъпванито на края на света. Има и трети начин и той е свързан с една трета световна война и взаимното изтребление на човечеството...

image

Четирите конника на смъртта. Според Откровението на Св. Йоана(Апокалипсиса)

Но според мен по-актуални и по-вероятни са първите два начина. За тях има направени документални филми(отново на руски) и ще бъдат приложени към постинга. Всъщност в тези филми стои идеята на публикацията. Те също скоро няма да бъдат показани, разпространени или преведени на български...
От 22 ноември по шаманския календар започва времето на дългите нощи, под знака на совата, и ще продължат публикациите  по тематичната поредица за шаманизма.  След това дълго време тук няма да има публикации. Историческите сведения за ранната история съм ги отделил и събрал на друго място:


burdtzanski.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Накрая като заключение или дори шаманско Откровение нека да бъде записано тук и да се запомни:

Българският народ и държавата му са част от древен Идел -Ура( пряк наследник на тази най-древна държава и култура на Земята е днешна Русия). Подробностите ги има в сведенията на булгарските летописци, фрагменти от които лично съм превел и публикувал и в този блог.
Преките думи на българския летописец са следните:

"...Това царство Кара Бурджан(Дунавска България) е част от Идел. Също както Маджар(Унгария), Карел(Финландия), Урус(Русия), Булгар(Волжка България) и Кипчак(Евразийската степ т.нар. ИПоле половецкое", населено с кумани и други скотовъдни булгарски племена). ..." :
atil.blog.bg/history/2011/05/10/rodoslovie-na-dunavsko-bylgarskite-care-vtora-chast.744576


Друго сведение, което можем да свържем с Апокалипсиса пък на българската народност е, че хората по света, които се считат за българи или с български произход днес са около 50 милиона.
 

image

Един друг филм,
който е за гледане и разбиране..
Наред с "Планетата на маймуните".







Гласувай:
10



1. dalida - Малко са българите които живеят тук в България.
22.11.2011 01:43
Истинските българи обичащи родината си останаха в прародината. Тук на тази територия живеем "новите" покръстени българи. Част от нас се поамериканчиха, говорят чужди езици за да се интегрират в чуждите народи, готови са да бъдат асимилирани, за да са по-богати и по-важни. В България има много емигранти още от времето на тоталния колапс, когато границите бяха затворени и народа ни живееше в непросветление. Тези мигрирали от другите държави хора, днес са с български паспорти, но с чуждо съзнание. Затова сме на това положение и никога няма да сме задружни и да се поглеждаме с добри очи. Апокалипсиса за българите отдавна се случи, още през 19 век, когато министър председател на България стана чужд гражданин. Още тогава българския народ изгуби своя лик и тогава стана "лош". Всеки премиер и правителство от тогава ограбваше българите и България така както враг ограбва чужда държава. И въпреки всичките злини, които тези чужди хора направиха до сега, България ще си остане най-красивата държава на Балканите с най-гостоприемния народ.
цитирай
2. zaw12929 - dalida - много мрачни, незаслужени оценки... и присъди на предците ни
22.11.2011 23:47
"министър председател на България стана чужд гражданин"
но той е допринесъл твърде много за просперитета на България, за да заслужи ако не уважение, то поне мълчание, когато не знаем фактите
По соц време отричаха приносът му, но на нас, дето се пишем демократи не ни прилича: Преди 124 г на 25 юни 1887г слага началото на царуването на Кобургите. Великото народно събрание приема за монарх Фердинанд, Държа за официалната статистика, (Не излияния на опозиция, комунисти от тогава и присъстващи в парламента –потомци,на копалите гроб на капитализма) сочеща: Фердинанд, Борис, Симеон оставят с трайни следи държавата ни за света Фердинанд завършва процеса на дипломатическата борба, преодоляване Берлинския договор. България получава независимост. Князът става цар.Какво става с една новосформирана държава, която има нужда от всякаква помощ?
Начало на 20век. По темпове на икономическо развитие страната чуди Европа. Привлича чужди капитали, отваря банки, строи предприятия, шосеини и релсови пътища внася машини .Страната се преобразява. През 1887 г България има 36 предприятия в 1911 те са 345, почти 10 пъти по вече. а монтираните машини 130 пъти. Построени са шосейни пътища 8945 км и релсови 1931 км. През 1886г има 34 акцион.дружесва с 21млн. Лв. през 1911 те са 172 с капитал 136млн. Прз 1892 г е организирано първо изложение,дало началото на пловдивския панаир. През 1894 г е приет закона за насърчаване местна индустрия.
Самия той е шофьор, пилот има усет и идеи и начин да ги внедри. София се електрифицира наред с други европейски столици, а по овладяването на авиацията сме изпреварили всички и не случайно и най добрите конструктори на самолетостроенето в САЩ идват от България. Под негово ръководство ставаме независима държава с най високи темпове на развитие в Европа в началото на миналото столетие... Трябва да си преоцените представите за българите, за Фердинанд и неговите потомци- останали верни на България...
Негативизмът ви тук не се оправдава...с него можем само да се гордеем, но гордостта и надменността не ни го позволяват, а може би незнанието, манипулациите, лъжите за неговата личност...Той заслужи името български цар, а ние още не сме заслужили неговото толкова всеобхватно и плодотворно присъствие в държавата ни....
ОМРАЗАТА Е ЛОШ СЪВЕТНИК!
цитирай
3. zaw12929 - Поздравление за интересния пос...
23.11.2011 00:06
Поздравление за интересния постинг!!
цитирай
4. atil - За омразата не съм съгласен, не съм ...
23.11.2011 01:38
За омразата не съм съгласен, не съм забелязал Далида да е проявила омраза откакто почнах да влизам в този блог! И аз го избягвам това чувство,защото е безсмисленно и най-много вреди на този който го изпитва. Когато е била Царство, България все пак е била българска държава и е провеждала българска политика.А политиците и министър-председателите ,чужди или свои, и по света и у нас ,повечето от тях лъжат и крадат.А за царете не съм казвал лоша дума няма и да кажа и има защо. Те искат всичко лошо и негативно от близката българска история точно на царската династия да прехвърлят и пак да се изкарат "най-чистите" и най-великите", през комунизма постоянно го правеха.Много показателен пример обаче в обратния смисъл е отношението на истинските нац.революционери от Македония и Добруджа към България и Царската династия.Не нещо лошо да направят ,но дори лоша дума не са казвали! Фердинанд са имали възможност много пъти да го убият, но убиха югославския крал не него. Затова пък комунистите се скъсаха от атентати и опити за убийство на цар Борис и после го обвиняват във "фашизъм" и че подписвал смъртни присъди..? А какви да подписва? А колко убийци и терористи е помилвал за това мълчат като пукали. Истинския чужд гражданин - министър-председател и
чужди хора се настаниха начело на България след като Великите сили ни дадоха на комунистическия блок. И не е толкова важно какво се построило тогава и какво се постигнало(защото други от нашия ранг в другата система постигнаха пет пъти повече, това щяхме да направим и ние при техните условия).Важното е да се разбере какъв е смисъла от това строителство на социализма, когато днес го няма!И никой не пита къде отиде,къде са пенсионните фондове,парите от банките, руското желязо,че и българското...Българския народ работи и постигна каквото можа а БКП го разграби и унищожи! Направи същото ,каквото направи и с капитатализма когато я сложиха на власт през 1944г.. Но и до днес обвиняват другите! Но кои други? То други няма. Ей туй ако не е маймунджулук значи аз съм дебил и севернобългарски "турчин"(както ме кръстиха многознайковците)! И нищо не знам и нищо не разбирам.
цитирай
5. zaw12929 - atil - За омразата не съм съгласен, не съм ...
23.11.2011 09:06
Аз имам в предвид наслоената в обществото ни омраза , а не конкретно , но тя "произвежда" негативизъм към историята, към възможностите ни да сме достоен народ, каквито сме в същност.
всичко се отрича- а защо тогава празнуваме ден на независимостта?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648428
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031