Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 19:31 - Земната сила и тотемите - 2
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 4597 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 09.03.2014 14:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

(Шаманският път към мъдростта!


image

Небесно цвете



22 декември - 19 януари ; Времето на обновлението
Тотем - патица
Основни уроци : Живота ви учи на самодостатъчност и умение да разчитате на собственните си сили, за да намерите себе си в този свят. Вашите усилия за ред и консолидация трябва да са насочени към постигане на тази цел.



20 януари - 18 февруари; Времето на очистване
Тотем - видра
Основни уроци : Жизненните ситуации в които се оказвате ви помагат да придобиете мъжество и да се ръководите от своя ум а не от очакванията от други хора. Вие се учите да реализирате своите идеи във всекидневния живот чрез борба и даже чрез житейски невзгоди.



19 февруари - 20 март ; Времето на шумните ветрове
Тотем : вълк
Основни уроци : Учете се да пресявате и да разбирате исканията на другите хора. Предизвикателството на вашия живот се състои в освобождаването от условията и ситуациите, ограничаващи вашите хоризонти.

image
За Северното полукълбо

image

За южното полукълбо

Тъй като сегментите на времето в Земната сила са свързани със сезоните и природните цикли, направленията на Шаманическото колело в Южното полукълбо менят местата си в сравнение с направленията в Северното полукълбо. Това се отнася и за тотемите.
В астрологията знаците са еднакви за двете полукълба, доколкото те се определят от Зодиака - фиксиран от воображаемия пояс около земята, на който са разположени дванадесетте съзвездия. Астрологията първоначално се занимавала с изучаването на енергетическите схеми на Вселената и тяхното влияние върху развитието на личността.
Земната сила има работа с енергийните схеми, съществуващи в нашата жизненна среда. Ние влизаме в тези схеми от момента на раждането си и те ни помагат да формираме своята личност и поведение.
Макар хората родени в един месец или в един ден, да притежават сходни основни качества, трябва да се подчертае, че всеки човек е уникален. Земната сила само дава указания, помагащи ни да разберем природата на нашите енергийни схеми и потенциали. Но, което е по важно, тя ни подбужда да търсим обяснение
отвътре, а не отвън.
Накрая като приложение ще предложа две снимки, които свързани с "мингянското" Поломие откъдето съм родом. То започва от Предпланините на Тузлука по долините на Бели и Черни Лом и свършва от горната страна на г.Русе при устието на р.Русенски Лом. Друг голям майтап за който се сещам в момента  е астрологическото обяснение на седмолъчката от Плиска...



image

Същия "лабиринт" за който стана дума от карамат - Тенгрианско светилище(от тия дето ги "нямало" в България)

image

Главният шамански символ - Тризъбеца, който
царският род Дуло направил свой родов герб. Кой знае защо Ахура Мазда също го ползвал. Или ако не съм превел името му добре или недоразбрал, някой може да си го преведе и разбере и по друг начин...!




Следва продължение.






Гласувай:
5



1. dalida - Така, от написаното се разбира че
28.11.2011 09:25
българите както и шумерите, маите и ацтеките са имали в своя живот много свободно време и много страхове. Тези страхове са били основата на създаването на множество богове, а боговете са дали началото на ритуалите, тотемите и обредите.

Днес човекът няма време да се погледне в огледалото сутрин преди да тръгне по "задачи", камоли да ходи на църква. Празниците "измислени" от духовните ни водачи не се зачитат, ако 50% от хората са вярващи в разни тотеми или вярват в някакъв бог, половината от тях само симулират, че вярват, колкото да мине празника. Днес църковните празници се работят - имам в предвид частните търговци и производители за тях няма събота или неделя - всички дни от седмицата са работни - процеса не може да спре.

И въпреки това е интересно за обща култура българите да знаят своето минало - много древно минало,макар че то вече няма почва у нас.

Благодаря за тази интересна информация! Приятна седмица изпълнена с хубави дни Атил!
цитирай
2. atil - . ИСТОРИЯ булгарских национальных ...
28.11.2011 11:38
"...ИСТОРИЯ булгарских национальных праздников уходит корнями в глубокую древность.Тогда наши предки также веровали в Бога,олицетворяя его с Небом.Одновременно с этим,они были подвержены влиянию суеверий и населяли окружающей мир различными духами (понятие "дух" в булгарском языке передается словами "ас","алп"/"алып"/,"диу"-див,"ия" и др.),олицетворявшеми силы и явления силы и явления природы (гроза,водная стихия,засуха,растения,животные и пр.).Различались духи добрые/алпы/ и злые /йореги,джины/,мужские и женские(к названию женского духа добавлялось слово"бика",к примеру алп-бика) и т.д.
Духи не умирали от старости и могли погибнуть только от рук других алпов или оружия Хурсы..."

Трябваше да напиша и за възникването на празниците и фолклора...Само това уточнение Далида, Бога и тогава при нас е бил ЕДИН, но служещите му духове много.
А шаманизма на практика е толкова висша и истинска наука, че чак сега учените почнаха да се докосват да нея и да откриват тайните и..!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647590
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031