Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2011 16:53 - Земната сила и тотемите
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 5154 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.07.2013 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

(Шаманският път към мъдростта)


"Хороскопа на природата" ни казва не за това, което ни е писано да се случи, без оглед на нашите усилия, но за възможностите, съществуващи в настоящето и позволяващи ни да градим своето бъдеще.
Земната сила показва, как още преди раждането душата снабдява физическото тяло с качества и потенциали, необходими на човека пред лицето на ситуации и обстоятелства от земния живот. По този начин, развитието на личността протича в контекста на естественния еволюционен процес.

Луната играе в това значителна роля. Тя регулира менструалния цикъл и управлява периода на съзряване на човешкия ембрион: девет лунни месеца , или четиридесет седмици след зачатието. Тя въздейства не само на океанските приливи, но също на приливите и отливите на емоциите в човешкото съзнание. Луната отразява светлина и живота на слънчевия източник в центъра на нашата физическа вселена, символизирайки духовното "слънце" в източника на нашето собственно битие.
С други думи, луната отразява същността на вашия безсмъртен дух. Не е за чудене, че шаманите признавали нейната важна роля в процеса на формирането на човешката личност.
И така:
Вашата земна личност преминава през  "огледалото на възприятията", разположено в съответствие с мястото на Колелото на годината и датата на вашето раждане.
Вашият земен живот - това не е само опит на духа, но и средство, благодарение на което той може да изразява себе си по уникален начин.

Земната сила се основава на разбирането, че енергийните схеми, заключени вътре в нашите гени, достигат кулминация в момента на раждането ни, съединявайки се с природните сили, които преобладават в този период на сезонния цикъл на земята. Тези качества са представени във вид на тотеми, а не на знаци и символи.


image

Тотема представлява сам по себе си, символически "сензор", помагащ да се подреди взаимодействието на разнообразните сили. Тъй като тотема изразява характеристиките на живо същество, той е по-ефективен, отклкото някой знак или геометричен символ.
В същото време  докато в астрологията датата на раждане се асоциира с названието на определено съзвездие( например Овен, Скорпион, или  Лъв), Земната сила е свързана с животинските тотеми на Шаманическото Колело
( например Вълка, Совата, Ястреба или Рибата). Животните са ни по-близки и разбираеми отколкото звездните струпвания.

Земната сила признава въздействието на тънките енергии при формирането на нашата личност във физическия свят. Тя също ни показва връзката с Природата и животните, и как те ни помагат и ни подкрепят по Земния ни Път, като спомагат за развитието на всичките аспекти на нашето цялостно същество.
Земната сила ни дава сведения за основните черти на нашата личност, за изпитанията и жизненните уроци, които е необходимо да извлечем за усъвършенстването на нашето истинско "АЗ" и за продължението на еволюционния прогрес.

Земната сила ни помага по-добре да разберем себе си и чрез това разбиране да дойдем до осъзнаването на своята жизненна цел и място на земята.

Мисля , че на читателя почна да му става ясно за древнобългарския "календар" и на какво се основава той и кой от кого е копирал - китайците от българите или обратното. И за "мистичните" названия на времето и животните по него...

image

Без да давам част от характеристиките на всеки от дванадесетте сегменти на времето и съответстващите им животински тотеми
( както е направил в книгата си Кенет Медоуз), тук само ще ги изброим заедно с основните уроци към тях.





21 март - 19 април; Времето на пробуждане              
Тотем - сокол
Основни уроци : Открийте, че щастието идва от споделеното чувство. Личността не трябва да е егоистична; тя се изразява  по-пълно, когато е в хармония с другите хора.



20 април - 20 май; Времето на растеж              
Тотем - бобър
Основни уроци : Най-тежките емоционални травми ви очакват в тези области на живота, където вашата естественна склонност към стабилност и благополучие се разпростира в личните ви отношения и добива форма на собственничество.
В процеса на получаване на жизнен опит вие трябва да се научите на гъвкавост, приспособимост и състрадание. Необходимо е да давате на другите "свободно пространство", за да могат да се чувствуват непринудено - точно така, както и вие изисквате пространство за себе си.



21 май - 20 юни; Времето на цъфтеж
Тотем - елен
Основни уроци : Преградите в отношенията с другите хора показват вашата вътрешна разделителност. Вещите и събитията, които ви се струват противоречиви, в действителност могат взаимно да се допълват.



21 юни - 21 юли; Времето на дългите дни
Тотем - кълвач
Основни уроци : Научете се да цените настоящия момент. Не се отдавайте за съжаления за миналото или надежди за бъдещето. Разберете, че всичко е във вашата власт и можете да измените положението, сега.
Ситуациите и обстоятелствата, които срещате по вашия земен път, ви позволяват да растете и да ставате по-мъдри чрез опита на близостта с другите хора. Стресовете и тревогите обикновенно възникват заради това, че вие упорито се държите за старите си навици и убеждения или погрешно приемате навика за любов.
Способността да освободим любимия човек, често служи като изпитание за истинската любов.



22 юли - 21 август; Времето на узряване
Тотем - Риба
Основни уроци : Вие често се сблъсквате със ситуации, хвърлящи предизвикателства към вашето упорито съпротивление срещу каквито и да е промени. Необходимо е да проявите по-голяма гъвкавост и приспособляемост чрез внимание и към емоционалните потребности и на други хора.
Вие се учите да разбирате, че истинското удовлетворение произтича не само от решимостта на всяка цена да отстоявате своето, отколкото от способността да виждаме живота такъв, какъвто е.



22 август - 21 септември; Времето на реколтата
Тотем - мечка
Основни уроци : Каквото и да сте търсили , него може да го намерите  в самите си. Вие се учите да различавате, кога трябва да положите усилия за промяна в своя живот, и кога трябва да приемате обстоятелствата, които не можете да промените.



22 септември - 22 октомври; Времето на падащите листа
Тотем - гарван
Основни уроци : Вътрешната сила идва от решителните действия на основата на своите убеждения. Пътя на мъдростта минава през здравия разсъдък.



23 октомври - 22 ноември; Времето на замръзване
Тотем - змия
Основни уроци : Нетърпението ви причинява страдания и неудобство, но ви учи на необходимостта правилно да разпределяте времето. Борбата с застрашаващите ви проблеми и трудните изпитания проверява силата вашата способност за регенерация и бързо възтановяване на силите. Сблъсквайки се с предизвикателствата на живота, вие влизате в рамките на самоограниченията и се издигате към нови висоти.



23 ноември - 21 декември; Времето на дългите нощи
Тотем - сова
Основни уроци : Учете се да се разпореждате със своите способности и да не разсейвате енергията си в няколко направления едновременно. Вътрешното ви зрение ще позволи да различавате скритите препятствия, а душевната топлота и състрадание ще помогнат та тези , които блуждаят в мрака.


Следва продължение.








Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5671784
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930