Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2012 11:32 - От къде идват корените на българската република и на днешната политическа култура и традиция?!
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 10201 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 01.12.2013 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
При всички случаи портретите на Левски и Ботев или на който и да е друг национал-революционер тук нямат нищо общо...!
Основните ми източници при списването на този блог са български. Те са показани в първия постинг озаглавен "Началото". Днес към тях добавих професор Александър Цанков. Разбира се и той е обявен от днешната демокрация за "спорна личност", наред редица други абсолютно безспорни и доказани патриотични личности от времето на Царство България - политици, учени, журналисти, писатели, индустриалци, банкери, военни... Хора, които са действителен пример за подражание и повод за гордост на българските поколения!
Тук искам да спомена поне още две имена през чието идейно и политическо наследство минават моите корени и които са също толкова чужди за днешнитя елит, колкото Ванче Михайлов и Александър Цанков, например. Става дума за Тодор Икономов и Атанас Буров. Представители на българския политически консерватизъм, който вообще липсва от историята на българската република...


image

Тодор Икономов

image

Александър Цанков и Атанас Буров


 
Наред с Ванче Михайлов върху "кървавия професор" са исипани и натрупани най-големите купища лъжи и клевети. От обслужващия персонал на българската република...Но да видим откъде тръгват и докъде стигат корените на тази българска демократична република:

"...Парламентарната система на управление, когато е без контрол от опозицията, бързо се изхабява и разлага. Правителствата у нас, в България, падаха от власт не поради борбите на опозицията, а от собственните си недъзи, грешки и грехове. Една добросъвестна опозиция, с чувство и съзнание за отговорност, с разбиране кое е възможно и желателно и кое пакостно, е само полезна. Александър Малинов беше мой политически противник. Ние не се понасяхме и политически се различавахме, но той и Демократическата партия, чийто шеф бе, действително засилиха опозицията, но не отслабиха правителството. Какво представляваше другата опозиция?
Социалдемократите бяха представени с всичките свои първи хора, опитни политици и идейни опозиционери. Тяхното участие в управлението по-рано, преди режима на Стамболийски, ги беше доближило до така наречените буржоазни Демократически партии и бяха дорасли да бъдат реални и практични политици, земеделците бяха бяха плахи и нерешителни, защото чувстваха удара, който бе нанесен обаче имаха цялата възможност като легална опозиция да се проявят.
Българската комунистическа партия беше представена с една внушителна група народни представители - 20-30 души, повечето млади, необуздани и запалени хора, извратени и затъпени от една демагогия, насаждана от ония корифеи, които стояха зад тях и които бяха под заповедите на Москва. И те имаха пълна свобода за изявление в рамките на парламентарната практика и традиция. Обаче повечето, не, почти всички бяха прости хора, неинтелегентни, но послушни - очевидно бяха подставени лица, говореха по всички въпроси, речите им бяха заръчани, написани, проконтролирани от партийното им ръководство - тайното или явното. Речите им бяха във формата на изтрита и банална фразеология, украсена с всички ония словесни издевателства, с които е толкова богат болшевишкия политически речник.
Но тези господа злоупотребяваха с имунитета, който дава депутатския мандат. Свободно и безплатно летуваха и ползваха се с всички права и свободи, които даваше един демократичен режим. Но злоупотребяваха; те бяха явните агенти на тайните и конспиративни партийни подразделения, които прикриваха конспираторите, контрабандираха и разпространяваха забранена литература, някои от тях бяха зачислени в тайни терористични банди. Правителството беше принудено още в 1924 г. да внесе в парламента за одобрение Закон за защита на държавата. Това беше първия закон в Европа, ако не и в света, за борба срещу болшевишкокомунистическата опасност. По закона депутатите комунисти се отстраняват от парламента, ако Върховния касационен съд намери, по данните и доказателствата, които се представяха на съда, че вършат работи, несъвместими с депутатския им мандат, против държавната сигурност и обществения строй. И във всички народни събрания, не само по време на моето управление, но и на тия , които дойдоха след мен, те биваха отстранявани. Комунистическата партия беше на път да бъде съвършено унищожена и да изчезне или сведена до малка конспиративна организация, ако не бе Втората световна война, ако в Ялта, Казабланка, Техеран и Потсдам не им бе даден свободен пропуск за общо настъпление....
"


(Александър Цанков."България в бурно време".ИК"Прозорец".1999г.с.200-202)


Книгата е издадена през 1953 г. на запад, в българското издание пише , че е благодарение на Милка и Славка, двете дъщери на професор Александър Цанков, които притежават оригиналните ръкописи на спомените му.
На умния и толкова му стига, а за другите ще припомня думите на някой си Мирабо:
" Човекът е като заека - хваща се за ушите!".
За това много помага късата памет на народните маси и неуморната дейност на съответните деятели. Затова пък Господ е дал на този свят вълчето племе и безсмъртния и непобедим дух на - БУЛГ!

image
 
Намерих един видеоматериал, чието съдържание  напълно спада към малко известните факти от историята на българите!
Доскоро се смяташе, че няма българи, които да са оказали съпротива на болшевишкия комунистически окупатор...!
А Русия тук няма нищо общо, не е виновна тоягата а този, който я държи...
Клипа е исторически а не политически, макар, че всеки боядисан или не комунист с гузна съвест ще го обяви веднага за фашистки...
Интернационални фашисти в България са ПК"Звено" и БКП откъдето тръгват корените на Българската република!



П.П. От 4.януари.2012 г. След като видях че постинга ще влезе след популярните реших да добавя нещо...Някой сигурно ще се запита :"Ами какво да правим сега оттука нататък?"
Република не е най-големия грях и унищожително нещо на този свят. Под формата на изборна монархия(днешните президентски републики) нея я има и в българските държавни традиции. Това е Ханството(Княжество или Тарханство, но при ханството властта не е наследственна  а владетелят се избира пожизненно. Древния Рим е възникнал под тази форма например...)
Но тя следва да е установена законно и да е плод на български вътрешно политически акт!
Иначе пак няма да има нищо общо с никакви българи и български интереси а лъжата и шизофренията няма да имат край!
Като начало могат да върнат старото име на връх Мусала - ТАНГРА!
Това е динственното нещо с което новия президент би могъл да остане в историята.

Друг български вътрешнополитически акт като пример мога да дам решението на Желю Желев да премахне жителството! Относно премахването на член 1 от старата конституция той се изложи, но тук премахна формата на комунистическото крепостничество без да пита никого..!
Може да се добави и поведението на Иван Костов по време на кризата в бивша Югославия, всичко останало е влачене по течението и тарикътлъци по време на доброволно изпълняване на чужди условия и изисквания. И по нищо не се отличава от политиката на БКП преди това.
Слугата е слуга навсякъде и във всичко, затова няма чувство за държавност и достойство  и е бедствие за народа си ако го сложат да управлява.
А  дори един васал бива уважаван и от чужди и от свои ако се държи достойно и благородно към тях.Това означава лоялност и изпълнение на задълженията - но не само към господаря си, но и към народа си!!!
Затова една част от народните маси все още си спомнят за Тодор Живков...Макар да не беше благородник а селски хитрец.



П.П.П. от 29 май 2013 г. Клипа обаче е деактивиран от Ю туб, а този месец имаше избори и днес БСП и ДПС съставят правителство, като втора и трета политическа сила в новия парламент.





Гласувай:
8



1. rustocks - Чудесен пост! Дали ще бъде про...
03.01.2012 11:40
Чудесен пост!
Дали ще бъде прочетен подобаващо?
цитирай
2. atil - Благодаря! Честно казано не знам, ...
03.01.2012 11:56
Благодаря! Честно казано не знам ,но сигурно ще бъде видян и разбран по различен начин. Но с времето публикациите ми тук ще стават все по-силни и все по-разбрани. Колкото и да са хората на които те са допринесли или ще допринесат някаква полза - пак е по-добре отколкото да си седи човек и нищо да не прави...! Това ми е мотивацията да отделям време и да прилагам някакви усилия. Все едно някой ден всички ще излезем нагоре на "Страшен съд" пред Тангра..Както пише в древнобългарската религиозна митология!
цитирай
3. bojo12345 - Не само поста е добър но и ...
03.01.2012 13:01
Кадрите от клипа са уникални.
Велик е нашият войник!!!
цитирай
4. shtaparov - За титлата Таркан и за езическите ни религии
05.01.2012 06:50
Приятелю,не забравяй,че "гръцката" титла Тиран иде от Българската "Тирхан"(Тархан,Таркан),която означава Вардан (Вардач,Вардещ). Замисли се къде древните гърци са могли да имат толкова преки контакти с нас,за да приемат
не само тази титла но и доста други думи,и ще разбереш кои са Българите. А индоевропейската (т.е.: древно- Българската) дума Булг наистина означава Вулк (Волк,Вълк),но не защото Българите са се асоциирали с него,а по друга причина. Ние предаваме тази дума на тюркомонголските предшественици при нашите нашествия на изток между 3000-2000 г. пр.Хр.,и асоциацията с вълка още тогава е била ясна на онези наши племена,които са избрали тотемизма като форма на изповедание на една измежду многото наши езически секти,широко разпространени по онова време из цяла Евразия. Не случайно почитта към вълка е била пренесена и сред Келтите (в частност- Белгите!),и в Италия,откъдето иде и легендата за основаването на Рим от "синовете" на вълчицата. Това обаче не са единствените езически секти,които създали Българите- водеща религия сред тях все пак си останала Слънчевата,допълнена от по-късно създадената секта на Зороастризма. Друга част от нашите племена обаче обявявали Юпитер (Зевс,т.е. Зйевус-Сиявуш или Зиези) за свой върховен бог,трета част- духовете (боговете) на дърветата,и т.н.,и т.н. Да се робува на погрешните схващания за една единствена вяра (тотемизъм,тангризъм или не знам си още там каквизъм)
сред древните Българи е толкова погрешно,че истинският им образ би се
изкривил до пълна неузнаваемост и учените биха изпаднали в тотална заблуда
за тяхната истинска същност. А историческите извори,писани от очевидци на епохата,са категорични по въпроса,но нали трябва да има и кой да ги чуе? Поздравявам те за проявения патриотизъм и дано новата година е по-щастлива от старата!
цитирай
5. atil - Малко не е по темата коментара, но ...
05.01.2012 10:33
Малко не е по темата коментара ,но сигурно става дума за забележката ,че Рим е основан като изборна монархия. Всички "слънчеви религии" имат за първоизточник Торе(тенгрианството) тя е най-древната. Няма нищо за чудене че древните гърци и римляни имат толкова сходни и близки неща в културата се с древните българи. Древнобългарските летописци доста подробно са описали защо така се получило и кога.
Учените и сега са до голяма степен изпаднали в тотална заблуда а някои съвсем целенасочено "изпадат" и си стоят така изпаднали- по най-тъпия и упорит начин..!
Не искам да се повтарям, но има тук в блога ми , има една статия -"Българите и световната цивилизация" там под формата на исторически преглед е проследен целия път на нашите предци.От най-дълбока древност до наши дни. Балканите на три пъти са заселвани от български племена. И трите етноса - траки,славяни и българи са Иделски - т.е. по произход са от седемте племена - Арья - източните арийци предците древнобългарския суперетнос!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647868
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031