Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2012 08:57 - ПОДМИНАТИ ИСТИНИ - втора част
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 7347 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 03.02.2016 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Кан Куртбат Кюнграт("Кубрат") - Царят Обединител!


Изтървал е този, който поне веднъж не е бил на празник в Русия. Та макар и най-дребен, личен празник. За рускинята всяко посещение в дома и е повод да покаже, че умее без колебание да превръща своето ежедневие в тържество. Напук на всички злословия по адрес на руската жена, от многократни лични впечатления твърдя, че е чевръста домакиня и умее да котка мъжа не по-лошо от малките женички с дръпнати очички на далечния изток. Азиатското в кръвта и подсказва, че глезеният мъж е по-любвеобилен! Така се случи, че посрещнах двадесет и шестият си рожден ден в Питер, както и тогава любовно го наричаха неговите граждани. В руски дом. За дузина гости върху колосана покривка бяха струпани толкова блюда, че можеха да заситят дисциплинарна рота след дванадесет часа принудителен труд. Когато започнахме да пием без да мезим, някой осъзна , че не е зле да се поотморим. Жените застлаха пода към свободната стена и се натръшкахме: по-трезвите където си изберат, пияните - където ги съборят.

През януари, на шестнадесетия паралел денят и ноща се определят по часовник, като в подводница - през лятото бели нощи, през зимата непрогледни дни. Природата ме е лишила от махмурлук. Писателят Рашко Сугарев ме наричаше Блажен, твърдеше, че ако той притежава този ми недостатък, ще се напива всяка вечер, и непрекъснато ме поощряваше да го върша. Той пък ката нощ се опиваше от текстове и махмурлукът му идваше от тях. Бог създава хората различни. Любимецът на публиката, артистът Григор Вачков пък ме водеше по сватби - драго му било да ме гледа, как сладко пия. Христо Христов, без да споменавам, на всеки българин е ясно, какъв е режисьор, си наумил да снима Гришата в два филма, към които аз бях съпричастен. "Циклопът" по едноименния роман на Генчо Стоев, в който той ме беше избрал за прототип на главния герой( за сега съм стигнал до прототип по пътя на геройството) и "Срещу вятъра", в основата на който залегна моят разказ "Белият кон". На Христо му беше много интересно, че един командир на подводница пише разкази и усърдно ме пробутваше за печат. Гришата пък страхотно се вживя в ролята си на моряк. Които са го гледали, сигурно си спомнят колко убедително, след като изпразни съдържанието на стомаха си през устата, се извини: Прощавай дупе, че те пренебрегнах. На всичко отгоре не съм лишен от исконните качества на морски офицер - здрав сън и пълно отвращение от физически труд. Сутринта така и не усетих кога другите са станали, разтребили стаята и отново подредили масата.

Събудих се на пода сам, както ме е майка родила, с вапцани с ярък червен лак за нокти топки. "Роди се", провикна се тайфата. Рускините ме помъкнаха към банята, изкъпаха ме ритуално, от което лакът още по-ярко заблестя. Закърмиха ме с чаша спирт и аз се почувствувах побратим не само на жребеца, но и на самия Батюшка. И той е бил мъж. Ако Катерина, Великата императрица, жена глупава, не беше насадила предшественика си върху жребец, а му беше поръчала фигура в античен стил, без дрехи, матросите неговите топки щяха да лъскат. Затова пък историците, особено руските, така често ги опипват, та не могат да хванат патина.
Та, значи, побратимът Петър завещал на потомците си да изведат Русия на топло море, без да уточнява как да стане това. По това време най-сгодните от географска гледна точка морета били турско владение. Поради факта, че танкът не е бил изобретен, руснаците се втурнали да гостуват на турците с казашки коне и размахани шашки, което историята приема за поредица от войни. Русия първо излиза на Черно море, но то не било достатъчно топло. В северната част, към Одеса, замръзва. На руснаците им се приискали Проливите и Егейския бряг. Най-късият път до там е по Западното Черноморие. Така ние сме се оказали на пътя на техните стремления. Земята, която Аспарух избрал за държава, русите набелязали за пътека.

Тук е един от големите сблъсъци на интереси помежду ни.
Той ще даде неблагоприятно отражение върху развитието на третата Българска държава във външен план и ще конфронтира населението вътре в страната, разделено на русофили и русофоби, които впоследствие се израждат в комунисти и фашисти.

При изпълнението на завета на Петър, Русия можеше да потърси приятелство с България. Да, ама не, както се изразява един виден наш журналист. Отношението към всичко българско е предрешено още от Иван IV - Грозни и се следва неотклонно от всички следващи владетели.
През 1552 г. Иван Грозни превзема столицата на България - Казан и изколва цялото шестдесетхелядно население.
Казан е столица на България, а не на някаква си несъществуваща държава Татария. Войската на Иван Грозни унищожава четиридесет български града, като избива четиристотин хиляди българи.
Данните са взети от студията: "Българите - Башкири през вековете и днес" на А.Ашняки, издание на изд."Светлик - СБО". Пак там четем:
"Веднага подир заробването на България руският царизъм подхванал политика на разрушаване на националното самосъзнание и етническо единство у българите. Забранил самоназванието "българин", обявил западните българи за "мишари", казанските българи за"татари", а източните българи за "башкири" и започнал да разглежда тези неотменими части на българската народност като три отделни народа. С официалната версия, че казанските българи са "татари", се целяло поробването на България да бъде оправдано като възмездие срещу злите "татари" за двувековното иго на Ордата над Русия..."

От 1584 г.(краят на династията Дуло), до наши дни Русия изпълнява плана на Иван Грозни. Здравствуйте братушки!

Чували ли сте за "руска тройка"? Тя няма нищо общо с "шведската". В руската шейна се впрягат три коня и возещите се изпитват почти полова наслада от бързата езда, облечени в кожуси. По отношение на България Русия определено си харесала числото три, без да уточнява на каква точно тройка ни кани.
И коминтернът взема решение на територията на родината ни да се обособят три народности:
добруджанска, тракийска и македонска.
Здравствуйте товарищи! Под каквото и име да се е прикривала руската империя: Съюз, Федерация, ОНД и т.н., тя си остава Русия и по отношение на българите провежда последователна асимилационна политика. Ще успее ли? Аз казвам: Ядец!...


image




Гласувай:
7



1. dalida - Исками се да е Ядец, но все пак имам едно на ум - политиците са "нож с две остриета" - едното действа и пръска прах в очите на хората, а другото работ
11.07.2012 09:35
По отношение на България Русия определено си харесала числото три, без да уточнява на каква тройка точно тройка ни кани. И коминтернът взема решение на територията на родината ни да се обособят три народности: добруджанска, тракийска и македонска. Здравствуйте товарищи! Под каквото и име да се е прикривала руската империя: Съюз, Федерация, ОНД и т.н., тя си остава Русия и по отношение на българите провежда последователна асимилационна политика. Ще успее ли? Аз казвам: Ядец!...
----------------------------------------------
Българските политици са тъй различни, както са различни семената на ориза. През годините на прехода, част от правителствата искаха да сме част от Русия.Други пък искаха да сме част от Германия. Третите, последните, не знаят какво точно искат, защото играят по неписани правила.
България вече не е толкова силна колкото е била по времето на Аспарух. Колкото и да се пъчим индивидуално, си оставаме зависими като народ от някой друг, който ивнестира у нас и ни поробва.
Изгубихме българското си достойнство, българското производство се загуби някъде в износ - внос, българските журналисти ни лъжат а учените ни предават. Българската църква ни изостави и накрая, българинът като цяло, гледа къв света с широко отворени очи, търсейки начин да живее нормално,като бял човек.
Дано след време, никой не помни злите политици,които ни насадиха на това положение, от което трудно ще излезем. Дано чрез протестите накараме управляващите да осъзнаят, че гладен народ - хоро не играе. Народа трябва да е нахранен, т.е. заплатите да не са по-ниски от 1000 лв/месечно на човек работещ в производството, селското стопанство и металургията.
Когато министър получи МРЗ от 270 лв,тогава ще разбере,че тези пари ще му стигнат само за тоалетна хартия - да си избърши задника за един месец.
цитирай
2. atil - Абсолютно верно! Целта на занят...
11.07.2012 10:55
Абсолютно верно! Целта на занятието е да сме СЕБЕ СИ! А след това да встъпваме в съюзни, приятелски, вражески, търговски, културни или каквито и да било други отношения със страните по света! Това може да стане с хора на власт ,които мислят за страната чрез себе си и собственното си самосъзнание и СЪВЕСТ! Метафизично понятие ,но абсолютно реално също като кебабчетата и бирата!
Древното прозрение на Хермест Тримегестит че : "Горното е долно и долното е горно, каквото е горе такова е и долу" - особено силно важи за държавното управление.
Ако българите имат желание за борба и живот те няма да се откажат. В Русия например българите са в много по-незавидно положение, но още ги има!
Светът и международната общност е привикнала да приема свършените факти. Светът се управлява от материалисти, та оттук и нашите поуки за бъдещето. Вместо да хленчим и да се уповаваме на чуждата милост и справедливост, много по-добре за нас е да им сервираме свършени факти в наша полза! Примери от историята ни предостатъчно - и от далечната и от близката.
цитирай
3. atil - Интересно дали днес - 13 юли в петък ...
13.07.2012 17:14
Интересно дали днес - 13 юли в петък блогът на Атил ще удари 200 хил. посещения!? За 16 месеца без малко...Като се има на ум, че тук маймуноподобни и гипсирани мозъци по правило не влизат да четат!
цитирай
4. doctora - доктора
30.07.2012 00:47
и аз казвам ядец ... скоро идва последната война преди да настъпи хилядолетния мир ... разбира се при съхранимата/вечна същност на движението=светия дух хилядолетен мир е условно понятие, но все пак идва много по-истинска човешка цивилизация в която истината на и за българите ще изплува от небитието ... петър дънов някога е казвал, че когато хората разберат историята на българите ще разберат и собствената си човешка история ... и аз казвам да на това твърдение. последната битка е между знамето на тризъбеца и всички които не са под това знаме ... тризъбеца е вечността и тези против нея нямат никакъв шанс и е въпрос на време когато това стане факт и дано да е предимно война на идеите, а не войната на холокоста ... успехи атил ...
цитирай
5. doctora - доктора
30.07.2012 01:10
между другото дракона ми харесва, но му липсват крила ... по канон българския дракон освен, че е крилат са и два дракона /янът и инът са пак китайска кражба от българите/ и то обърнати един срещу друг във вечна прегръдка, танц и противопоставяне - херметическия жезъл е схематичен символ на това ... подобно е незнанието и по отношение на граала ... всички знаят че е свещенна чаша /но не е и христовата в истинския смисъл на тези думи/, но никой не знае, че чашите са три винаги са три и символизират първоисточника, който е троичен, а ... драконите символизират единствените две сили в природата които заедно с пространството са и самата природа = вечност и тези два дракона са действието и противодействието ... извинявай атил, че все въртя и суча около "краставицата", но това е базисната истина за човеците ... припомнят ли си нея ще си припмнят и името на своята маййка земя - българия - земята на децата на светлината ... повечето около нас са децата на петата раса и истините за тризъбеца и българия изобщо са заключени за тях зад седем печата ... идват интересни времена атил ... 2012 година е годината на дракона, но кой знае че дракона/двата летящи дракони/пернатата змия на древните индианци са исконни български светини и символи ... днес макар и патриаршеския жезъл да завършва с две осъкатени, безкрили драконови тела и кръст, дракона на българия е забравен ... както казваше един педерастки политик със синя кръв - пфуууу когато му дойде времето /извинявам се че го цитирам този сламен човек/ тези дракони ще разперят крила и ще изгорят всичко нечисто от пътя на българите ... готви се атил /аз знам, че се готвиш/ защото идват интересни времена .. странното е че в последните 3-4 години възникват няколко много мощни блога в интернет пространството и твоят е един от тях .. странно и закономерно ... тези блогове показват, че моите българи се събуждат и могат и ще могат след време новите технологии да ги използат по-добре от другите хора ... само им трябва оръжието от трите части.
цитирай
6. atil - Абсолютно верно! Целта на занят...
02.02.2016 18:06
atil написа:
Абсолютно верно! Целта на занятието е да сме СЕБЕ СИ! А след това да встъпваме в съюзни, приятелски, вражески, търговски, културни или каквито и да било други отношения със страните по света! Това може да стане с хора на власт ,които мислят за страната чрез себе си и собственното си самосъзнание и СЪВЕСТ! Метафизично понятие ,но абсолютно реално също като кебабчетата и бирата!
Древното прозрение на Хермест Тримегестит че : "Горното е долно и долното е горно, каквото е горе такова е и долу" - особено силно важи за държавното управление.
Ако българите имат желание за борба и живот те няма да се откажат. В Русия например българите са в много по-незавидно положение, но още ги има!
Светът и международната общност е привикнала да приема свършените факти. Светът се управлява от материалисти, та оттук и нашите поуки за бъдещето. Вместо да хленчим и да се уповаваме на чуждата милост и справедливост, много по-добре за нас е да им сервираме свършени факти в наша полза! Примери от историята ни предостатъчно - и от далечната и от близката.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647856
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031