Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2013 16:30 - Игра на тронове.Game of Thrones.(или игра на шикалки тук и сега, в България)
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 8343 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 09.06.2013 21:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Фантастична царица. Майка на драконите.


Днес на този хубав ден за българската демокрация - 9 юни, реших че няма да е много прилично и Богоугодно, една публикация за пиратството да стои за дълго време като последна в блога...
От друга страна в гъстата мъгла на реалния и социален демократизъм(според конституцията на Р.България), на хората им трябват уреди за нощно виждане за да се ориентират в обстановката. Затова е нужно тук таме понякога да се изкарва по нещо от лоното на научната фантастика, "На ползу роду", както се изразяваше един политик с мустаци като мене.

Животът е компот от сливи.(социологическа теорема)

Хората по своята Божествена сътвореност са неравни. В резултат на това техните духовни и физически възможности също са различни. Дарбите им също са различни, но всеки е надарен с нещо, което му се отдава най-добре и с него би допринесъл най-много за себе и за обществото. Въпроса се състои в това, дали държавата и обществото ще създадат необходимите условия за да могат повечето хора да открият и реализират тези свои дарби или дори призвания.
Философите на естественото право определиха справедливостта като спазване на личното равенство. Именно това съждение доведе до пълен крах техните техните умствено-логически абстракции.

image
Булката и зетя...В столицата на тираничния разпадащ се Съюз.


Справедливостта не се осъществява, като се приравнява една личност с друга, а преди всичко, като се утвърждава древния римски принцип CUIQUE SUUM (всекиму своето).
Приравняването на гения с кретена, на почтения човек с лумпена и най-накрая на мъжа с жената е напълно несъстоятелно. За голямо съжаление днес такива тенденции се наблюдават и в съвременните обществени системи. Анонимната акция в акционерното дружество отговаря на анонимната избирателна бюлетина. Държавата обаче не е стопанска организация.
Твърди се по научному, че не всички хора в една нация са способни да управляват едно имение или фабрика, но в същото време се налага принципът, че всички хора са способни да управляват държавата и да избират нейното управление?!

Гранфон свири майка плачи.(капанска народна поговорка)

Приравняване от този тип не е нищо повече от един трайно утвърден тоталитаризъм. Държави от подобен тип имат претенцията да се наричат демократични(от гръц. демос - народ, кратос - управление).

image
За любовта няма кастови и социални граници. Царски син(извънбрачен) се обвързва с дивачка отвъд вала, без кредитни карти и имплантиран чип...


Общото управление на ценностите чрез всички е недопустимо, тъй като не всички са взели равномерно участие в сътворяването на тези ценности.
Животът поставя на всеки отделен човек в деня, когато избира професията си, въпроса за неговите дарби и призвание. Впоследствие всички индивиди на един народ получават познание за различните функции на обществения живот. Но всяка от тези функции събужда особен отзвук само у една част от тези хора.
Това е онази част, която причинно, съобразно своите дарби, е призвана за особен носител на тази функция.
Само музикално надарения човек може да твори в царството на тоновете, но заедно с това и да пази като наследствено благо създаденото от неговите предшественици. Затова е крайно погрешно една част от народа да носи отговорността за нещо, което е създала друга негова част.
Онова, което не вълнува хиляди хора в живота, привлича под своята власт десетки други, защото отговаря на техните наследствени заложби.
Народът може да има само един интерес, а именно - този глас на божествените дарби да бъде винаги слушан. Защото това му дават хора, които не са изнасилени чрез принуда, а хора които са изпълнени със страст и следователно са божествено предопределени за дадена професия.

Медът е непотребно благо за магаретата.(германска народна поговорка)

Както немузикалният човек не може да се чувства обиден за това, че не той твори музика, а някой друг, който е музикално надарен, така и във всяка друга област на живота заемането на дадено място от свише предопределените за това, не може да бъде чувствано като пренебрежение или несправедливост за тези, на които им липсват тези дарби.

image
Принцеса от Севера, която е преследвана с целия и род с цел да бъдат изтребени и премахнати от управлението.


Затова един народ  заслужава управлението, което си е избрал, но свещено право на всеки народ е да си създаде оня начин на живот, който най-добре приляга на неговите традиции и културна същност.(Ако още си ги спомня кои, и какви бяха тези неща).

Но как е станала такава промяна, че свободният по рождение човек навсякъде да е в окови?

image
Вълкът- главен символ и тотем на Севера и на техния царски род - СТАРК


Всяко развитие се извършва според закона за причинно следствената връзка, на базата на решенията които вземаме.
И понеже последиците са онова, което на първо място се забелязва и чувства, повечето хора обикновено се занимават с тях.
(Това е на всички нива, от кръчмарските разговори, до дебатите в парламента и средствата за масова информация. Примерно и образно имате една исрано лайно на метеното...И се събират около него като е обществен проблем и почват да го анализират. Ровят го с пръчки, разсъждават, викат експерти и вещи лица и т.н. Накрая единственото решение, което може да се вземе е - кой да почисти лайното и откъде да се намерят пари за тая работа?!)
Страхът от търсене и намиране на причините лежи дълбоко в личността на човека. Това проличава особено тогава, когато неговото покварено "Аз" предусеща разкриването на причината, която е неприятна, защото е истинна.
Що се отнася до оковите - за невежеството извинение няма.
Но най-голяма отговорност за това носят тия, които съзнателно държат народа си да тъне в невежество и простотия.

Една поредица от нули, колкото и дълга да е тя, придобиват стойност когато пред тях се постави единица.(откритие на Магаданския научен институт, който съм завършил с отличие)

Чрез умния учен Уорд Прайс, чиито книги от 1992 г. издават и в България : "Мнозинствата представляват не само глупостта, но и страхливостта. Както сто глупави глави не са способни за каквато и да е мъдрост, така и сто страхливци никога не могат да вземат едно героично решение".

Каквото и да ни говорят и убеждават целият наш живот протича между ръководство и послушание. Всяка една организация изисква винаги волята и дейността на много хора да бъде подчинена под волята и енергията на един единствен човек!
Нормалният човек винаги се стреми към определен ред в живота си.

image
Ако народът не е в състояние да излъчи и посочи истинските си водачи, то фалшивите след като се справят с аристокрацията му, се самоизяждат или минават на служба при тези..., античовеците. Враговете на човешкия род. Наричани в религиите и митологиите с най-различни имена.


Обаче народът е този, който трябва да посочи явно своите водачи(ако има реално тази възможност, както е било в дълбока древност при възникването на царския институт и аристокрацията) и те самозадължавайки се, да понасят всякаква отговорност за своето действие и бездействие.
Висшия водач привежда в действие иманентната воля на народа. По този начин принципа на представителната демокрация се заменя с принципа на непосредствената демокрация. Принципа на колективната безотговорност се заменя с принципа на персоналната отговорност.
Водачеството не е професия. То е едно призвание.

Големите водачи никога нямат признание сред съвремениците си. И въпреки това изпълняват с достойнство своята историческа мисия. Моисей пламтеше от любов към своя еврейски народ, но сред сънародниците си не намери признание и почит.
"И рекоха на Моисея: понеже нямаше гробища в Египет, затова ли ни изведе да умрем в пустинята?...Защото по-добре би било да работим за египтяните, отколкото да измрем в пустинята"(Изход 14: 11,12)

image
И все пак Бог не изоставя любимите си чеда и един друг аристократ(законно роден, но поради дебелината си и благия характер е обявен за некадърен и некомпетентен и изпратен на служба в далечния север), намира скрито оръжие от специална сплав. Оставено от далечните предци, оръжие което поразява и унищожава иначе неуязвимете античовешки същества! Светът е спасен отново!


И както всяка военна част се чувства изоставена и нещастна, когато падне нейният изпитан командир, по същия начин рухва всяка нация и народ, чието политическо ръководство се окаже негодно и неспособно да го води.

Я было и тово а жена не тово, вот и я стал не тово.(руска народна поговорка)

Истинският водач е винаги духовно извисена над сънародниците си личност. Той е всеки ден между тях. Желязно търпение и решителна последователност са неотменими черти на характера му.
"Каквото и да говорят днес партизанските страсти, партизанската злоба, но Стефан Стамболов през тази епоха беше алфа и омега, той беше обаял целия народ и беше сгрупирал всичко патриотическо и чисто българско около себе си. Той беше олицетворение на Отечеството и неговата независимост"(Д.Маринов.Ст.Стамболов и новейшата ни история.С.изд."Бълг.писател,1992 г.,стр.5).
"Същият този велик държавник и водач на българската нация бе заклан от руски агенти насред самия център на София".
( А.Х.Биман.Стамболов-биография.С. изд.Наука и изк.,1990 г., стр.135-136).
Истина е, че нашият народ няма почит към своите истински водачи и царе. Затова и страданията му са нескончаеми.

image
Карикатура от реалния живот в България а не от научно-фантастичния филм...


С пълно неразбиране за всякакво органическо развитие фалшивият интелектуализъм на днешни и доскорошни български политици се мъчи с бързи експерименти и преписване отвън да заобиколи закона за растежа. Законът за растежа на нацията не може да бъде заобиколен. Нещо повече, националният възход е немислим без едно сериозно историческо и стопанско образование.
Нещастен е този народ който вярва, че може да мине без своите духовно извисени водачи. Нацията е една духовна общност. Затова според природните закони, към които спадат и икономическите,( за които не спират да приказват и да се правят на компетентни) е и  Богоугодно, Националната държава да се ръководи от духовните водачи на нацията. А у нас от дълго време насам се случва точно обратното.


Да се надяваме, че в реалния и сериозен, научно и компетентно ръководен наш живот, нещата ще се обърнат и ще завършат със щастлив край. Също като в американски филм. Пък бил той и научно-фантастичен.




източници: бандитски и пиратски, забранени и строго секретни(съхранявани от баба ми в един съндък в едно дълбоко мазе).






Гласувай:
9



1. germantiger - Поздравления!
10.06.2013 06:33
Освен в историчността (константна твоя и българска тема) показваш умения и явни таланти в "това" - как да го нарека - народопсихология, есеистика, не знам?!

Великолепен и за жалост истинен постинг.
цитирай
2. atil - Опитваме се да съдействаме поне ...
10.06.2013 08:42
Опитваме се да съдействаме поне малко по някакъв начин, да си оправят координатната система някои читави хора. Особено от по-младите поколения. Но честно казано ако нямах и определена доза личен мотив, свързан с един близък човек далеч от мен, едва ли щях да приложа толкова внимание към блога...
цитирай
3. atil - Тумба-лумба шикалка, няма булка ...
11.06.2013 14:49
Тумба-лумба шикалка, няма булка никаква.
(Че отде да дойдат тогава раждаемостта и семейството, което пък било основна клетка на обществото. Щом се прилага закона за националния разпад а не закона за националния растеж...)
цитирай
4. pvdaskalov - Браво, Атила!
12.06.2013 11:01
Ще кажа само кратко и ясно:
Който го може, МОЖЕ!
Поздрави...
цитирай
5. atil - Благодаря! Всичко добро и успех! ...
12.06.2013 21:27
Благодаря! Всичко добро и успех! Следващият пост май ще е посветен на историческите филми... Но сред българските се сещам засега само за 1-2 актуални.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Поздрави на твоята баба, че е съх...
14.06.2013 22:54
Поздрави на твоята баба, че е съхранила този страхотни писания.
цитирай
7. atil - И тя като бабата на един друг от Во...
15.06.2013 11:36
И тя като бабата на един друг от Волжка България...Дето се чудят и него какво да го правят и как да му затрият писанията или да ги омаскарят...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649641
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031