Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 12:58 - БАВАРИЯ РАВНО НА БЪЛГАРИЯ ?
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 30634 Коментари: 21 Гласове:
16

Последна промяна: 28.01.2014 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageimage

Приликите в държавната символика престанаха да са случайност, когато открих в щандарта на един североизточен баварски окръг(Oberpfalz) наред с лъва и шестолъчния знак на Тангра!


Бавария и България! Всеки знае къде се намират тези две страни и на какъв език се говори в тях - немски, като един от германските езици,  български, като един от славянските езици. Но едва ли всеки знае, че тези две думи (Бавар-ия и Българ-ия) са от общ произход - началната им изходна форма е БУЛГАР.
Това означава, че старите баварци(протобавари) и старите българи(протобулгари) са племена от един и същ народ, части от който са живяли и в Централна Азия(Туран) още преди новата ера. Протобаварите още преди нашата ера се изселват от Армения и Кавказ на запад ( днешна Бавария като част от Германия). Те са били претопени постепенно от заварените тук германски племена. Но в родовата им памет са останали спомени, легенди и факти от самото преселване.
Протобулгарите вече през III-IV век са живеели също в Кавказ и Армения, като се преселили тук много по-рано също от Централна Азия(Туран). През IV-VI век групи от протобулгари на няколко пъти се разселват в Средна Европа и на юг от Дунава. През VII век отново част т тях се преселват на юг от дунава и основават българската държава през 681 г. Протобулгарите също потепенно са били претопени(асимилирани) от заварените тук славянски племена.

image

Съвременен баварски пейзаж


Всичко това звучи невероятно и сензационно, но този въпрос е поставен от проф.Фритцлер от Франкфурт в неговата статия "Общия произход на бавари и българи". В тази статия са преведени доказателства от лингвистичен, исторически и културно-етнографски характер. Тук се опитваме да предадем съвсем накратко основните положения на тази статия с коментар и допълнение от наша страна.

image

Авентин

Баварският историограф Авентин(XVI в.) е бил придворен историк. По негови думи той с години е обикалял цяла Бавария. Посещавал е църковни и манастирски книгохранилища, събирал е материали(ръкописи, хроники, писма, родови книги, напеви, песни и др.), прочел е средновековни истории на различни езици. Събраните данни и материали е преработил в две книги: "Баварска хроника" и "Германска хроника". Проф. Фритцлер е привел от "Баварска хроника" редица данни по разглеждания от него въпрос за булгарския произход на баварите. Тук също ще ги изложим накратко по отделни теми.

1. Преселение на баварите.

1. 1. Според едно всеобщо предание Армения е била родина на баварците.
1. 2. Баварите са преминали през много страни между Армения и Индия, като известно време са обитавали по тях(хроники).
1.3.
Баварите тръгнали от изток в Азия, преминали през Индия и Армения и през всички страни, които сега се наричат Татария(т.е. през Южна Русия и Украйна)(документ от катедралата в Регенсбург).
1.4.
Древен германски герой на име Байгер или Бойгер тръгва от Армения и Скития(тя граничи с Индия), идва на Дунава и превзема всички земи около реката(пергамент от Бенедектинския манастир).
1.5.
Според императорска хроника баварските херцози братята Боемонт и Инграм водят потеклото си от Армения. Няколко автора назовават Армения като прародина на баварите, откъдето били доведени в днешна Бавария от техните вождове Боумунд и Инграм.
1.6. В родословната книга на баварските царе се съобщава за княз Баварус(Бавар, който бил дошъл от Армения).
1.7. Фрумунд от Тегеризее пише през X в., че родината на нориките(т.е. баварците) е била в източната част на Армения. Това той чул от надежни хора, които били там и са чули стария баварски език(т.е. булгарския).
1.8. След основно изследване на много източници Авентин установява, че: баварите произхождат от цар Алман Аергле и неговите синове Ноарин и Бойгер. Този цар наречен германския Херкулес, нашите предци са го въздигнали в бог и са го смятали за върховен военачалник.
1. 9. Баварския народ е дошъл в Армения през VI в.пр.Хр.(според царете на медите и персите Астиаг и Кир), и притиснат от римляните през I век, се изтегля на запад, воден от князете Боемунд и Инграм.

2.Езикът на баварите

2.1. Баварците са дошли от изток на Дунава, където по-късно научават и възприемат немския език(бенедектинския монах Бернхард от Кресмюнстер - автор на история).
2.2. Според баварското предание езикът на баварите не е бил немския език на баварите от XIII в. В хроника от Пасау(X в.) ясно е казано: баварите по-рано имаха свой особен език, но след това те приеха немския език.
2.3. От алмано-баварската книжнина(литература) за съжаление нищо не е останало. Още през XIII в. са били употребявани в придворната поезия рими, които не са били цели думи, а по точно отделни букви. Това означава, че са били писани на един неразбираем език. Даже е имало цели книги, които по това време никой не е могъл да чете. Сам Авентин е видял подобна книга в манастир(очевидно тук става въпрос за руническата писменост на булгарите).
2.4. Фрумунд и Берихард съобщават, че по тяхно време(X в.) в областта около Армения е бил говорен истинският баварски език. Това те чули от някои, които са били там(част от булгарските племена не са се изселили на запад и потомците им и до днес живеят на Кавказ)
2.5. Старият баварски език има своя юридическа лексика от думи и изрази - билмез, кармула и др., които не могат да се обяснят от корени на немския език. Тук бихме прибавили, че думата билмез има точно съответствие в пратюркския - билмез("незнаещ") а от същия корен са известни други думи в протобулгарския бил, бел: билге("знаещ, мъдрец") и белег("знак").

image

Коня и днес е на почит в живота на баварците.

Проф.Фритцлер прави паралели между обичаи на старите бавари и българи, които показват сходство и съвпадение. Също така той привежда и сведения на хронисти за протобулгарите, които сравнява с данни за баварите. Ето някои общи черти и характеристики между булгари и бавари:
военолюбието, смелостта, въоръжението, коневъдството(сравни конния пазар в Мюнхен, запазен до миналия век), култът към коня, змията, вълка и кучето.
Установени са общи обичаи от езическо време в баварци и булгари - например обичаят "пеперуда". Стар общ обичай е и изгарянето на някои покойници(хунски). Има много съвпадения в държавното и правното устройство на двата народа - лъвът като символ и др.

image

Днешна баварка

Проф.Фритцлер е направил опит да обясни как от началната изходна форма булгар чрез съответния фонетичен развой се е получила формата бавар. Ето част от развоя:
1. булгар, боугар, баугар(втората форма е запазена и сега); 2. баугар, баугуар, баугуавар, багувар, бавар; 3. баугувар, байгар, байар, байер.
Някои от междинните форми са запазени чрез името на баварския цар Балгер, на героя Байгер, на сина на цар Алман, Бойгер. Тези обяснения фонетично в теоретичен план са възможни и убедителни.
От наша страна на тази основа сме направили опит за подобно опростено обяснение.
Имаме основание да смятаме, че развитието от булгар към бавар е станало в самия стар баварски език, който по начало е еднакъв с протобулгарския(прабългарския). Можем да приведем доказателства на пратюркска, чувашка и куманска основа. Дори имаме възможност да подкрепим този фонетичен развой, станал с една наша диалектна дума от прабългарски произход.
Тезата на проф.Фритцлер за общия произход на бавари и булгари има изключително важно значение за сравнителни изследвания с езика на булгарите(протобулгарите, прабългарите) и с тяхната история и култура в Северен Кавказ, Армения, Причерноморието като водещ народ в Хунската империя(царската династия Дуло е българска) или като самостоен народ след нейното разпадане. Отделен въпрос е , че сведенията за родината на баварите в Армения дават възможност за ново тълкуване на историческите сведения за булгарите в Кавказ и край Армения.
Очевидно прадедите на баварите и прадедите на булгарите в Армения и Кавказ, съответно на тия които са основали Дунавска България са били един и същи народ, който е дошъл на това място от Централна Азия между V и I в. пр.Христа.


П.П. Тази статия на покойния проф. Моско Москов беше написана и публикувана за първи път в сп.История, научно-методическо списание(изд. на министерството на образаванието и науката. бр.5-6, стр.121-123.)през 1992 год. Лично за мен тя има изключителна стойност тъй като по това време сборника със средновековните български летописи от Волжка България още не беше отпечатан!
В България винаги е имало истински и съвестни учени и просветени хора във всички сфери на обществото и проф.Моско Москов е типичен пример в това отношение. По известен е със своя труд за Именника на българските владетели. Статията е със съвсем незначителна редакция от моя страна - уточнения, допълнения - от 1992 г. до днес изтече много време...
Друг въпрос е че върхушката която се разпорежда с тази република още от времето на съветската окупация(чорбаджиите на републиката) винаги е провеждала политика на слугинаж, т.е. небългарска политика! В това число  и в сферата на науката и образованието. Затова противодействието и корекцията на техните действия се пада на хора с будна съвест и здрав дух. Не всички свикват да слугуват и да си приспиват съвестта за да не им пука...!



Приложение

image

Пътна карта на Бавария


image

Замъкът Hoenshvangau. И тук виждам повече български черти в архитектурата отколкото римски или немски.


image

Баварско гонче. И то нещо доста ми мяза на нашето Лудогорско гонче...


image

Каменен лъв от мемориала в Бавария



image

Паметник от мемориала в древнобулгарската форма - Тара. Такива снимах и от гробището в родното ми място. В постинга за капанските легенди и предания.


image

Премиера на "Залезът на боговете" на Вагнер.
Снимка : Национална опера и балет.

(От тетралогията на германския композитор Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга“. За консултант и корепетитор бе поканен Рихард Тримборн от Баварската опера. Това произведение по съдържание и сюжет на практика е древнобулгарско, подобно на унаследените митове и сюжети от древнобулгарската митология в шумерската , древногръцката или римската митологии... А от друга страна се разказва за отношенията и войните с хунобългарите през 5-ти век.)


image

Скулптурна композиция от г. Тулн(на 25 км. от Виена) изобразавяща срещата на Атила с бургундската кралица Гримхилда. Градчето е било форт на римляните на левия бряг на Дунава, на другия бряг се намирали българите. Паметникът е във връзка с епоса "Пръстенът на Нибелунгите", но както обикновенно и тук история и легенди се преплитат в едно...


image

И накрая по една баварска бира по случай 4 август...За съжаление българската през последните години нещо я развалиха.





Гласувай:
17



1. syrmaepon - Жалко обаче е, че и баварците са и...
04.08.2013 19:16
Жалко обаче е, че и баварците са изгубили езика си - останали са само няколко думи.
цитирай
2. atil - Така става в историята на света. . . ...
04.08.2013 19:35
Така става в историята на света...Едни създават култура, други я ползват а трети я разрушават. Все пак щастливи са предците на ония групи древни булгари, които са успели да участват във формирането на някои от съвременните велики нации и са дали своя съществен принос за това. Жалко е че единствената страна , която е съхранила най-древното народностно име днес се намира в незавидно положение а науката и културата и са подложени на бавно, но сигурно унищожение. Затова политико-държавната идея на великия Кан Куртбат(Кубрат) макар и изпреварила времето си е била единствено спасителната за този велик суперетнос дал толкова много на света...! И макар да ни се отвръща днес с черна неблагодарност , с лъжи и клевети , подмяна и замяна на историята ни, Бог вижда а и паметта е жива!
цитирай
3. deathmetalverses - ЕДИН ВЪПРОС:
04.08.2013 20:09
ХИТЛЕР не е ли БАВАРСКИ БЪЛГАРИН?
цитирай
4. shtaparov - Разбира се!
04.08.2013 20:09
Да разбира се,понеже Бавари= Багари (Богари,Бог-ора) и Авари (Ивери,Ибери)!
цитирай
5. atil - Както са изяснили изследователите ...
04.08.2013 20:58
Както са изяснили изследователите към 13-ти век процеса на приобщаване на баварците към немската народност вече е бил приключил. Долу-горе същото е положението с булгарите в България които почти масово минават към това време към официалния български език от славянското наречие.
Стария тюркменски език съхранили само кук-огузите, които не изоставили пастирския си живот в полето(Има един американски филм - "Свободна територия" за последните каубои в щатите през 19 век които оттглеждали стадата си на свободна паша по държавната земя на прериите...).
За съжаление по-късно те били ислямизирани и преминали към съсловието на османците(една част от тях са днешните делиормански и добруджански турци). Но една част която съхранила християнската си религия дошла до 20-ти век под името "гагаузи".
Хитлер доколкото знам е родом от Австрия а не от Бавария.
цитирай
6. bezistena - Чест и почитания,Приятелю наш!
05.08.2013 01:02
Приятелю от Божият род Дуло,благословени са и ръководени СВИШЕ(Бог Исуш) са родолюбивите ти изследвания!
Подложи на безпристрастния преводен тест на Тайният шифър на Свещения Български език,който публикувахме в http://bezistena.blog.bg/,имената на всякакви митологични и исторически личности от немската сакралия,епос и официална история,тествай топонимната им езикова съкровищница.Ще бъдеш смутен,шашнат,удивен и възхитен,когато видиш как всички те се подчиняват дисциплинирано на математическите правила на Свещената Матрица с имената и параметрите на Българските Богове и чинно се нареждат на опашката пред гишето за подаване на декларации,че всички те са Тракийски и Български генетичен цивилизационен продукт,и че искат да отдадат чест и слава на Святите Български Посветени и Цивилизатори и Българските Богове!
Ще направим малка демонстрация:
ДЖЕРМАНИ=Диана Мария и Ежуа
ДОЙЧЕ=Диана И Ечуа,ДОЙЧЛАНД=Диана и Ешуа Дуло,АЛЕМАНИЯ=Лами,ако искаш да ги наречем и НИБЕЛУНГИ-сиреч Булги,а на скандинавски са директно Булгар,леко прикрити с кодировачния назал „Н"като НИФЛУНГАР с всичките им първосвещени непонятни до сега наименования:
НИФЛУНГАР=Фулгари=Булгари
БУРГУНДИ=Бурги,Българи на Диана
кралският град ВОРМС=Богиня Мария и Иса,река РЕЙН=Рай=България,
епоса ПЕСЕН ЗА НЕБЕЛУНГИТЕ=Бог Исуз Булга,ВАЛКИРИЯ=Балкария, БРУНХИЛДА=Булхарина Диана
ГУНТЕР=Траг,
ЗИГФРИД=Бог Иза Траг,който е кодиран и като ДРАКОНОУБИЕЦ-което означава Трак Бог Иса и още,че е династичен потомък на Змея(дракона)Бог Исус от Тракия
Даваме ти посоката и насърчението,като ти разкриваме и Божествената ти родова принадлежност:
ВАЛЕНТИН=Бог Дуло
АТИЛ=Дуло
А трите звезди от ЩАНДАРТА=ШТАНДАРТ=Ешуа и Диана Друида на провинцията Oberpfalz=ОБЕРПФАЛЦ=Вер Бог Балх Иса=Змея Бог Българин Иса,са трите деца на Царя Лъв-символ на Цар Исус,и Мария Магдалена,родени в Тракия,от които е имперската династия ФЛАВИИ,идентични с Дуло!
На другия герб ще видиш герба със същите три лъва-това е герба на древния Ямбол,100% взет ни от Британия!
цитирай
7. danailvdimitrov - не той е евреин, незаконен син на Ротшилд.
05.08.2013 11:54
deathmetalverses написа:
ХИТЛЕР не е ли БАВАРСКИ БЪЛГАРИН?



Да прибавим и случая с Алцек, който след гоненията в Аварския каганат иска убежище и бяга в Бавария.

От Бавария е и Крумовата династия- в дн.Австрия все още има град Крум-бург (Крумовград) както и град П(б)улхарн-недалеч от Виена. Самата Виена идва от вия се (за река, както е у нас р.Вит, Витиня и т.н) . На границата пък с Унгария е областа БУРГланд, в която се отглеждат главно лозя и се прави хубаво вино, а местните жители свирят на странните инструменти, гъдулка ,тамбура и др. Точно там Крум е изкоренявал лозята а не в Дунавска България (затова и у нас не са запазени спомени за това)

Поздрави за постинга !

цитирай
8. atil - За Ялчек(Алцек) има сведения в с...
05.08.2013 20:17
За Ялчек(Алцек) има сведения в сборника с булгарски летописи, през 630 год. има преселение на българи от Средна Европа в Италия.
За Хитлер съм прочел по нещо, но родословието му е спорно и "мистично" както на повечето исторически личности от неговия ранг...
За българско влияние по австрийските земи - да, в сборника пише за бащата на Крум - Азан Тукта, той се родил в това тогава най-западно тарханство на държавата, тъй като дядото на Крум служел там. Но те са от рода Дуло. Именно Азан Тукта(Токту, който е убит не бягайки а преследвайки едни изменници, които гонил заедно с брат си...), възстановил властта на рода Дуло. Кардам му е брат а Крум - син. След Азан Тукта новия царски род- клона рода Дуло започнал да носи неговото име - Азан(Асен).
По подобен начин новите царски родове на Унгария и Русия , също клонове на рода Дуло започнали да се наричат Арбат(Арпад) и Угар(Игор, Рюриковичи).
цитирай
9. danailvdimitrov - за Угер Лачин (Игор) много се настоява че е варяг, но аз се съмнявам.
06.08.2013 15:39
По същият начин както и за св.равнап.княгиня Олга, която уж била Хелга, но по-естествено е сродяване на двата клона този в Киевска Рус и този в Дунавска България при изпращането на Олег за невеста, първо до Цариград а след това и до Плиска.

По същият начин мисля е наложен и Крум като владетел( макар и от Бавария) за български глава заради родствената линия.

Пак според мен поради същата родствена линия Светослав има претенции към българския престол (и на практика го завзема), по-късно това ще направи и Йоан Асен II.

Мисля,че някои от нашите делегати при мисията си из европейските дворове са смятали Фердинанд като най-удачен отново заради подобна династична линия на рода Сакс КоБУРГ Гота.
цитирай
10. atil - В Джагфар тарихи пише, че българите ...
06.08.2013 21:51
В Джагфар тарихи пише, че българите наричали Светослав и Борис(Баръс), което било не само лично име, но и нещо като прякор или дори титла, означаваща - Победител. Барса бил символ на победата, графичният му знак - пентаграм.
Действително искал да премести столицата си в Долния Дунав по средата на бившото Киевско тарханство(княжество) и Дунавска България. За две години успял да завладее България, но след конраофанзивата на византийците източна България от руски ръце минала в техни...На практика това е началото на края на Първото българско Царство.
Светослав е бил от същия царски род като българските владетели в двете Българии - На Дунав и на Волга. Самуил е бил от друг род - Билиг, клон на великия род Кюнграт от който била жената на Кубрат...

Колкото до Фердинанд мисля че тогава надделяло и друго - само той от читавите кандидати имал смелостта да приеме и то против волята на Великите сили подстрекавани от Русия да са против!
А страната спешно се нуждаела от държавен глава, и Стамболов действал активно, съгласно Конституцията да осигури час по-скоро такъв...
Те са свързани с рода Билиг дори повече отколкото с Асеневците...Свързан е и с династията на Волжка България(чрез една от дъщерите на Самуил) и там го почитат и уважават.
цитирай
11. atil - За капак. . . : И ти си въобраз...
07.08.2013 18:29
За капак...:

И ти си въобразяваш, че ще ти допусна коментар след като изтри моите от вчера?!

Идиот!

Изпратено: 17:43 От: germantiger
Изтрий | Отговор

И заключението:


Re: ...
Нищо не си вообразявам, но разбрах какво представляваш. Нещо за което имах само догадки!
И ти си явно от духовата музика. Между другото не съм страхливец и с този постинг се нареждаш в числото на клеветниците.
За епоса и за Вагнер едва ли си достатъчно вещ иначе нямаше да се набуташ като онази сврака с двата крака.
Много сте самомнителни, но тъпички, та оттам и мераците ви излизат на празно.
Предците на баварците са чисти булгари, освен това и в Прусия векове са съществували полуавтономно - сембите - булгари от държавата на Шамбат Кий(Само) заселили се там след нейния разпад. Полско-литовската царска династия е от тях.
Отгоре на всичкото в "чистата" немска нация са приобщени огромно количество славяни в източната част на страната. Саксите(саксонците) са кръстени така от булгарите, когато това племе е било на служба при тях през 5-ти век. "Сакчи" означава - пазач на пътища. Други германци на българска служба са били - англите. Думата означава - пазачи,охранители по вода.
След изтеглянето на хунобългарските основни части от Западна Европа англите и саксите изпаднали в немилост пред сънародниците си. Затова англите заминали на Британските острови а саксите се изтеглили към горите във вътрешността на страната.
А с тебе момко отношенията ни приключват!

Изпратено: 18:24 От: atil
Изтрий
цитирай
12. atil - "Преписката" имаше ...
07.08.2013 22:42
"Преписката" имаше продължение - лични обиди, квалификации, обиди към българите, псувни..Голям германец, голям капут почти същински бай Ганьо...Голям духач от "духовата музика"...Погледнах и въпросния мръснишки постинг и там ги реди а едно влечуго (Летописец) му подпява...Бих могъл да изкарам малко помия и тук да се види, но не си струва, обаче пък във връзка с това се амбицирах и реших да напиша и за първата столица Плиска. И без това има блог вълна за Търново, Охрид и София.
цитирай
13. bezistena - Скоро Баварците и Немците ще се познаят,че са наши!
08.08.2013 03:27
Искате ли да заведем колективен иск в СТРАСБУРГ й Хага срещу всички досегашни правителства,управници и историци на Бавария за обещетение и нереализирани ползи и нанесени морални многовековни щети върху Трако-Българското население на тази някогашна исконна провинция от Свещената Българска империятеритория народ,за това,че дълги векове криеха и продължават да крият от тях,че дедите им дойдоха на времето си от Обетованата земя,Сътворенческата Райската земя,България на Балканите,водени от Духовните си водачи-Святите Български Исусови Жреци.Искът ще бъде за това,че скриха заветите на Българите да живеят в Любов,Братство и Мир помежду си,че ги разделиха,сбиха и обезпаметиха,за да ги владеят разделени,настървени един срещу друг зомбирани и обезпаметени!И че скриха от тях истинските Български всечовешки Богове и така ги лишиха от Техните дарове на Познанието и Спасението!
Към доказателствата на иска ще приложим разпечатките от разшифрованите със Свещения код документи,заложени от Посветениете Българи за отговорно пазене във всички сфери от живота на баварските Траки,за да ни послужат за неопровержими искови доказателства в днешно време при възстановяване на наследствената ни Бащина Божия Свещена империя на Любовта и Мира по целия свят!
В името на страната е кодиран змейския титул на Бог Исус-ВЕР=ВАР,характерен за имперските титули от Свещената Римска=Българска империя:
БАВАРИЯ=Бог Вер,Бога Змей
Основателите на селища и укрепени градове са Бурги-те,затова корена на много градове в германия е БУРГ=Бурги=Българи
Основатели на държави и страни са Българските династи Дуло,затова наименованието за държава е ДУЛО,ЗАВЪРТЯНО НА ЛАНД.
Най-големите природни обекти пак са кръстени с името на цивилизаторите Бърги=БЕРГ,
езерата са на Исус-ЗЕЕ=Иза,моретата са на Мария кръстени-MEHR=Мария,на Богиня Диана е и най-голямата Европейска река ДУНАВ=Диана Богиня
Сакралната дума за народ,нация е ФОЛК,ЗА ДА СВИДЕТЕЛСТВА,ЧЕ ПЛЕМЕНАТА НА СТРАНАТА са доведени и ръководени от Българите- ФОЛКИ,БОЛКИ
цитирай
14. bezistena - Основните градове на Бавария, к...
08.08.2013 03:27
Основните градове на Бавария,която носи в анаграмен код и югоизточния Български топоним ЕВРОПА=БАВАРИЯ,са жигосани неизтриваемо с леки свещени Български зашифровки,за да ги познаем лесно като получим секретния код:
МЮНХЕН=Мах,Магове и още разговорному МЮНИШ=Мария и Ешуа
АУГСБУРГ=Господ Иса Бург
ВЮРЦБУРГ=Вер Иса Бург
РЕГЕНСБУРГ=Гяур,Гуру Иса Бург
Всички топоними,хидроними,и още...ими се подчиняват на Свещената Матрица и и получават НОТАРИАЛНА ЗАВЕРКА=Зар Дуло Бърк за пред съда в подкрепа на Българският си произход!Безбройни са документите!
Учете Шифъра и Кода,защото безбройни са документите и работа има много!
Имали били баварците и немците голям СТАНДАРТ=Иса и Диана Друид,промишленост,коли-АУДИ=Диана,БМВ=Богиня Мама,ФОЛКСВАГЕН=Болк Иса Бог,МЕРСЕДЕС=Мария Диана и Исус,футбол-каква вие ползата,бе братовчеди наши,като не си знаете прародината,татковината-Обетованата земя,дето Бащините стъпки още ехтят и Духовете им витаят и нямат покой,че потомците им не могат да се познаят Чии са!Каква ви е ползата,като не познавате Бащините Богове и не можете да ги повикате на помощ!Крещите като хамави милиони по стадионите и пред телевизорите,песни пеете там,а не знаете една дума да извикате към Боговете,защото сте загубили познанието за Тях и родовата си памет!
Българте щели да загинат,защото народ без минало и памет нямал бъдеще и е обречен да изчезне!На-а-а-а!Ще загинем ли?!Българите вече СЕ ПОЗНАХА(Бох Исуз),че са Божии и вече няма смърт за тях!Да му мислят другите-непознаващите миналото си и Свещения си Тракийски произход и Българските Богове!
ИМА СМЪРТ без=без Иса и Мат Мария
ВЕЧЕ НЯМА СМЪРТ с=с Бог Исуш и Мат Мария
И на СТРАСБУРГ ще кажем чии е:
СТРАСБУРГ=Сар Иса и Диана Бург
ЩЕ СИ ГИ ПРЕБЕРЕМ=Исуш Барг и Богиня Диана Мария
Ще съдим всички Баварски и световни институции и субекти за перманентен геноцид над Траките и Българите и ще ги осъдим да се преклонят на Исус и Мария и на Святите им Български деца и да заживеят под Тяхното ръководство в Любов,Братство и Мир!

цитирай
15. bezistena - И още няколко разшифровки на въз...
08.08.2013 05:04
И още няколко разшифровки на възлови понятия и фрази от статията и коментарите:
ОМЕРЗНЕНИЕ=Мария и Иза
МЕРЗАВЦИ=Мария и Бог Изуц-хулителите Им
КОПАМ ЦАРЕВИЦА=Бог Исус и Бокиня Мария
ШЕКЕР БАЙРАМ=Мария и Барк Ешуа
САКСИ=Исус Кая-тракийско племе по името на Исус Жреца

САГА(Иса Господ) ЗА НИБЕЛУНГИТЕ е във връзка с митологиите на всички древни цивилизации,защото разшифровката на всички доказва,че те са Българско дело:
ЕЛАДА=Дуло
РИМ=Мария
ШУМЕР=Ешуа и Мария
ИНДИА=Диана, и разбира се,че НИБЕЛУНГИТЕ са в прав текст без зашифровка Балги!

За Баварците пише ФРУМУНД=Богиня Диана Мария-посветен Българин от ТЕГЕРИЗЕ=Иза Траг
и баварският историк АВЕНТИН=Богиня Диана,монаха БЕРНХАРД=Вер Драх от КРЕСМЮНСТЕР-лесно разгадаема комбинация от Исус и Диана Матера Кая,намираме информация в хроники от ПАСАУ=Бог Иса
Важна информация ни дава и Проф.ФРИТЦЛЕР=Вер Цар Дуло от ФРАНКФУРТ=Барк Барт-Български КРИПТО ЖРЕЦ=Цар Ежуа и Диана Барк
Основната информация БЛОГЕРА(Българин) АТИЛ черпи ог Проф.МОСКО МОСКОВ=Бок Исус и Мама Кая,един СЪВЕСТЕН УЧЕН=УЧЕН на Исус и Богиня Диана

Нашите разшифровани документи сочат,че Баварците са елитно тракийско племе,разселени на изток от МЕТРОПОЛИЯТА(Богиня Мария Дуло)България в провинция АРМЕНИЯ=Мария,в последствие в началото на Свещената Римска(Българска)империя са командировани като племе с развити технически феноменни умения на инженерно-строителни работи в Централна Европа,където налагат името БАВАРИ като ЕВРОПА.Една от безбройните зашифровки е и град КРУМБУРГ=Мариа Кая Бург

Братко,не хаби енергия,сили и време за спорове и разправи по Нета,улицата или в къщи:недей с гневни слова да отвръщаш-гнева и яростта спират и пречат на Благословението,което се дава винаги свише и тече през чисти Души!Пламни в справедлива реакция,но не насочвай огъня към дразнителя в негативна форма,а го трансформирай в градивна мисъл и всепроникващо слово чрез познанията,които имаш и Свещения шифър!
А СТРАХЛИВЕЦ е недостоен Потомък на Исус и Диана Бълхария,а ти не си такъв!

цитирай
16. atil - Иначе казано аз нямам причини да не ...
08.08.2013 10:42
Иначе казано аз нямам причини да не се доверя на проф.Фрицлер и проф.Моско Москов...Иначе нямаше да го публикувам този материал тук. Малко знаех за древните миграции в този случай, но бях запознат с българското влияние през 5-ти век и по-късно.
Не ми пречи да пускам каквито и да е коментари и дори да си махна модерацията , но имам горчив опит от един исторически сайт, където статиите ми ги взеха за "народни" обществени тоалетни. Образно казано.
В случая не пуснах специално този коментар защото щях да се ангажирам да водя дълга и безплодна дискусия, да отговарям на уместни и неуместни въпроси(а доста от отговорите се съдържат в самия текст на статията...?!). А нямам това време да седя в нета, и нервите ми вече не са толкова железни. Както и да е , така съм решил така съм направил, и другите го правят, и на мен са ми трили не веднъж, но не съм тръгнал да ги наричам с някакви епитети или да пиша постинги по този повод.
Затова пък днес ще намеря време да напиша за Плиска. Всъщност попаднах на един интересен материал за баните, косвено свързан и с Плиска и средновековната българска култура, та като прелюдия ще излезе първо той а Плиска изисква повече време и по-сериозно отношение...
цитирай
17. bezistena - ВАЛЕНТИНЕ=Бог Дуло-активиран потомък от Божията династия ДУЛО,
08.08.2013 13:29
вече сме те посветили,затова положи оттука нататък родолюбивите си изследвания върху сътворенческия фундамент на Свещения Български език и неговия всепроникващ сакрален шифър,чрез който се прониква в Божествената семантика на човешките езици и се отварят заключените двери на Познанието и всички тайни!
При обследването на темата ПЛИСКА тръгни от проумяването и категоричното осъзнаване,че в името на Светилищния център е вложен Исусов етнически титул,указващ,че Той е Българин-епохална тайна,която сега мнозина употребяват като крайна уязвителна форма за подигравка и гавра върху Българите поради зашеметяващите и спиращи дъха наши открития по отношение скритата Българска история и световното ни цивилизационно величие!
Разшифровката на името е христоматийно категорична,какъв е Исус:
ПЛИСКА=Иса Палк=Иса Балк=Исус Българина=Исус е Българин=ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!!!!
Подложи на същия анализ със свещения шифър и код и всички други имена,топоними и ключови изрази и понятия,свързани със свещената тема-бедна ти е фаназията какви хоризонти ще ти се отворят и ще бъдеш изумен,възхитен и възнаграден пребогато!
Проникването в Божествената семантика и свят изисква задължително и приемането и познаването на реалните Български Богове,извън всякаква имагинерна мистика и религии и навлизане в режим на работа по техните правила,закони и ИЗИСКВАНИЯ=Бок Исуз!
И никакво отказване,сърдене и впускане в обяснителни разправии-работата е огромна!Смиряваш справедливия си гняв пред Бог,благославяш неразумния искрено,отминаваш и продължаваш да си вършиш работата,трансформирал неговата отрицателна енергия в положителнаи в негова полза,но най-вече за увеличаване на твоя положителен енергетичен потенциал и изкачването ти по такъв начин на ново по-високо посвещенческо ниво!
В обследванията ти за Плиска изходи от положението,че тя никога не е била Царски Първосвещен жречески и административен център на Свещената Българска империя,а комплексен информационен център и документално хранилище
УСПЕХ=Иса Бох=Бог Исус!
цитирай
18. atil - Или иначе казано на българския език ...
08.08.2013 16:29
Или иначе казано на българския език от арийското наречие, което е също толкова древно като другото...
Не знам дали династията Дуло е Божия, но определено е основана от просветени жреци, колобри, шамани, на изток. Затова често владеля изпълнявал функцията на Цар-Патриарх.
За активирането може и да си прав защото толкова много случайности не могат да са случайни, но и за бъдещето думата има пак същата Сила и избора на решения ограничен.
Колкото до Исус, пък и за Моисей и Давид дори, броят ги за евреи, но и ние броим за българи доста хора ,които не са точно от български произход.
Юдеин не означавало тогава непременно - евреин. По същия начин всеки човек родом от Тракия може да бъде наречен - тракиец, а той да е по произход българин, грък, турчин и т.н..
Евреите чиято култура се отрази върху новите леви движения, марксизма и комунизма, социализма, считат за най-вярно и правилно - целесъобразното. С тази цел са съобразени и доста от писанията в Библията и другите им книги. След това в историографията по време на левите режими и т.н. до днес.
По времето на Исус все още е имало островчета от потомци на древнобулгарското население и в Палестина и целия Близък изток. Дори цяла област е носила старото име - Самария - българската дума за Шумер. Ранния Самар(Шумер) обхващал огромни територии стигащи до Египет и Балканите, и в тази империя господстващ народ били булгарите - самарци. След катастрофалното наводнение в Междуречието(Месопотамия) описано като "Всемирния потоп" българските династии отслабнали и загубили властта. Тогава имало изселване на север и в Мала Азия, което още повече отслабило древнобългарския елемент в района.
Така че освен по окултен път нещата могат да се видят и от оцелелите записки от историческия сборник от Волжка България.
Преди Плиска в района е имало старо селище - Билсага. И след това помежду си наведнъж българите наричали града и със старото му име. Барса и пентаграма - неговият символ са били тамга - герб на града.
цитирай
19. atil - Имаше едни Контрапунктове на тази ...
22.08.2013 00:16
Имаше едни Контрапунктове на тази публикация, които първоначално не счетох за нужно да ги пускам, но автора им много държи на тях, тъй като е убеден , че баварците нямат нищо общо с булгарите. А игнорирането им ощетявало разкриването на истината.
Затова реших да ги публикувам за да може читателят тук сам да реши и прецени.

"КОНТРАПУНКОТОВЕТЕ"

Къде намираш и кой е извора/източника за дума, както ти пишеш залегнала в Бавария и България - с корен Булгар според теб?

Байерн (не Бавария) "идва" от Бойхайм - това са земите на бъдещите Маарен и Бьомен (днес моравия и чехия, които векове преди идването на славяните са земи населеявани първо от келти и после от няколко германски племена). Миграцията на част от тези келтио-германи към земите на дн. Бавария дава името Байерн. Има и няколко още теории.

Баварците имат само две саги/сказания/предания за Кавказ и в тях НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ БЪЛГАРИ И НИКЪДЕ НЕ СЕ СПОМЕНАВА МИКСИРАНЕ С ДРУГИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ!

А ПРОПО ВСИЧКИ "ИДВАМЕ" ОТ АЗИЯ НА ТРИ "ВЪЛНИ":

1. ПРЕДЦИТЕ НА ДНЕШНИТЕ РОМАНСКИ НАРОДИ

2. БЪДЕЩИТЕ ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКИ НАРОДИ

3. БАЛТО-СЛАВЯНИТЕ

Науката приема за автохтонни в Европа само може би баските, със съмнение албанците и една група население оцеляло в дн. Нормандия (нямащо общо с норманите от медиевистиката).

... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:

http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

Можеш да намериш всички династични линии управлявали Байерн/Бавария векове наред от ранното Средновековие и там БЪЛГАРСКО ИМЕ НЯМА! ВСИЧКИ ТЕ СА С ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКИ ИМЕНА И СПОРЕД ТЯХНАТА ТРАДИЦИЯ - факт!

Фритцлер пропуска десетките баварски саги в които няма никакви българи, а само германци. Така той постъпва манипулативно, удобно, да не кажа/напиша мерзко.

...

Самия Фритцлер е ЧАСТЕН ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО РУСКА ИСТОРИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ СВЕТОВНИ ВОЙНИ и като такъв вероятно човек на "панславянска" служба или такъв поддържащ политиката на Ваймар с изтока, това поставя под въпрос неговото изследване, но не изключва и добросъвестността му.

ЧОВЕК ПРЕПОДАВАЩ РУСКО МЕЖДУ ДВЕТЕ ГОЛЕМИ ВОЙНИ...

...

P.S.
Антропотиповете преобладаващи в Байерн не са тези характерни за българите ВЪОБЩЕ!

Хубаво, че си поставил ПОНЕ въпросителен в заглавието на постинга.
цитирай
20. atil - И още. . . (Само че спор не се е водил ...
22.08.2013 00:27
И още...(Само че спор не се е водил или дискусия, защото предварително сметнах, че няма никакъв смисъл)

ДНЕС ИМАХ НАМЕРЕНИЕ ДА МУ НАПИША ОЩЕ:

Атиле, написал си под изображение в постинга ти, че виждаш български черти в заснетия замък?!

Разлика между дворец, замък и крепост, правиш ли?

"Черти" в архитектурни стилове и то български черти - съзанаваш ли написаното от теб?

...

Баварката с фотос в постинга ти е долихокефален тип - абсолютно нетипичен за българите, да се задълбоча ли в анализа?!

Нибелунгенлиид е писана 12-и или началото на 13-и век, спорно от Конрад фон Фуссесбрунен в Пасау, обединявайки всякакви устни саги сред германците за Зигфрид и Кримхилда и Гунтер и Брунхилда.

Българския епос за Крали Марко се появява след западните епоси и защо това е така пишат много изследователи. Те пишат, не за да уязвят българите, а защото това е факт и търсят обяснение. Да нарека ли българския епос краден, плагиатстван или буквално германски? Няма да го сторя, защото не е истинно, но аргументи ще имам повече от твоите за нибелунгепоса.

За всичко следващо са писани книги, аз само "маркирам" това, което явно не знаеш или пренебрегваш:

- основното за германо-скад епосите... очакваната смърт/съдба на героите, които вървят към нея дори знаейки за своята смърт, но изпълнявайки дълга си. Тази фундаментална особеност се намира и в германо-скандинавския Пантеон от богове - смъртта им, на боговете - пропаст разлика с българското!

- типичното за германо-скадите наименоване, даване на име на оръжието, в случая меча Балмунг на Зигфрид, подобни наименования има в десетки саги векове преди българските и това е разлика.

- именния "показалец" на персонажите в Нибелунгенлиид да посочвам ли - там българи няма!

Като си ликвидирал германското във вагнеровите представления, да бе ликвидирал същото във Фуке, Гайбел и Хебел...

Към Сирма:
Аз допускам и дори мисля, че Атил или Фритцлер може да са прави в написано за баварите, в онази му част за част претопени българи от заварените там германски племена. Освен това от Бавария до Панония и унгарските земи е "един хвърлей място", образа на баварите също е специфичен и описан в германската литература, а има специфика не докрай германска. Та в това съм склонен да допусна, разсъждавам или дори съглася с Фритцлер и Атил.

Не ми хареса друго в Атил - честите (поне на няколко места в постинга) негови разсъждения или буквално внушения от типа:

"Това означава, че старите баварци(протобавари) и старите българи(протобулгари) са племена от един и същ народ" (от мен - как означава, откъде е този ясен и категоричен извод)

"Сам Авентин е видял подобна книга в манастир(очевидно тук става въпрос за руническата писменост на булгарите)." (от мен - как става очевидно, ОЧЕВИДНО дума за бгписменост)

"Очевидно прадедите на баварите и прадедите на булгарите в Армения и Кавказ, съответно на тия които са основали Дунавска България са били един и същи народ, който е дошъл на това място от Централна Азия между V и I в. пр.Христа." (от мен - и как пак ОЧЕВИДНО станаха един и същ народ)

Това не е честно към историята, Сирма и ако е истинно, то разсъжденията на Атил не го доказват - те нечестно го внушават!

Изпратено: 21.08 23:46 От: germantiger
Изтрий | Отговор
цитирай
21. atil - Трябва обаче да напиша няколко думи ...
22.08.2013 01:05
Трябва обаче да напиша няколко думи все пак. Статията не е моя а на проф.Моско Москов, но я споделям напълно, затова и я пуснах тук. Отпечатана е в едно специализирано списание по история доста отдавна и оттогава не и е обърнато особено внимание.
А точно това не е честно към историята!
От изнесените сведения е очевадно че предците ни са дошли от едно и също място - Кавказ. А по това време той е бил плътно населен точно с булгарски племена, както днес с техните потомци.Арменците отиват там по друго време. Тяхната прародина е на територията на днешна Турция.

Снимката е на замък, и виждам български черти на базата на сравнителния анализ.
Същото е и с баварката, считам че има типично булгарски черти, такива могат да се срещнат на много места в България и в Русия също. Бил съм в Бавария и имам преки впечатления. В Русия също.

Теории има много за много неща, в това число и за Бавария, затова е полезно и честно към историята да се чуе и види и тази позиция на Фрицлер и Моско Москов, и техните изследвания. Ако може някой да ги обори да го направи, засега не виждам да се е случило подобно нещо.


Колко рунни писмености има в Европа, и ако не е булгарска каква е ? Скандинавската каква е ? Не е ли проформа на древнобулгарската?

Не идваме всички от Азия седемте народа на древен Идел имат за прародина източна Европа. Предците на келтите и кимерите са от тези седем народа.
За Нибелунгите се доверявам на други хора, които не са ме подвели досега, но добре познавам древнобългарската митология. Съдържанието(сюжета) на операта е свързан със събитията от 5-ти век, както е отбелязано на снимката.
Баските ако са автохтонни как и защо тогава техните писмени знаци са толкова близки до древнобулгарските също. Музиката им до кавказката?

Колкото до езика и названията примерите са десетки в Европа само, за 100-150 години големи общности от хора, родове, племена минават на друг език, приобщавайки се или участвайки във формирането на нови народности.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648631
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031