Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 16:55 - БЕДИТЕ СА МОЯТ ЗАНАЯТ
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 6671 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 15.09.2014 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Щтрихи от близката история  на нашия живот


image

Скоро четох някъде нещо такова. Будалкам те, това е любимият ми автор. Две думи за мен ли? Дядо ми дето съм кръстен на него е гърмял с Круп по Айваз Баба и е превземал Одрин. После изкарал още две войни. Водили го на разстрел 23-та година, но Марица го спасила. Баща ми офицер от армията. Изобщо в нашият род, откак се помним сме все хора с пагон. А аз какво, опитах доста неща. Бях хамалин, мозайкаджия, авиатор, даскал. Сега съм ченге. Обичам синият цвят. Имах някога едно гадже с очи, като дълбока морска вода. Роден съм край морето. Отгледа ме вуйчо. И той беше ченге. Сега тежа 90 кг., висок съм 1,80 и с дясната ръка удрям 350 кг. Любимо питие джин с тоник. Падам си по Дашиъл Хамет, Съмърсет Моъм, Хадли Чейс. Обичам и Дж. Лондон, но не чак толкова. Виж Рей Чанлър е друго нещо, но не позволявам да ме бият колкото неговият Марлоу. Обичам рап, кънтри, хаус, соул, но не понасям метъл. Нося сребро и колт 38-ми калибър, защото от 90 години насам не е измислено нищо по-добро. Правя си "полицейски сандвич", редиш ги в барабана: халостен, газов, "комар" и три бойни. Не даваш никой да ти пипа пищова, защото грешката ще е после у тебе. Миналата година някакъв кабинетен милиционер от школата в Симеоново ме оплю в патриотичната преса,че съм си играел на "руска рулетка", но ако питаш мен, такива хора помирисват барут само на Нова година, щото синчето им ги е помолило да гръмнат през балкона.
Когато не е напечено съм в спортната зала. Помпам щанги, ластици, така за форма. Стрелям два пъти в седмицата. Излъгах те. Правя го само, когато имам повече време. Тренирам за полицейското в Португалия, ама дали ще стане. Любимо занимание - чакам да минат изборите, защото ми пречат на работата. Бензинът свършил, искам нов лемит - отговор, чакай да минат изборите. Патрони няма, барчето празно, телефонът не работи, аз пак чакам да минат изборите. Но вече не съм от хората, които се лъжат лесно.
Та както виждаш гадна работа. Занаятът ми е да се ровя в човешката тиня. Кой изнасилил майка си, кой изплюскал котлет от баба си, кой начукал прасето на комшията, вместо жена му, кой си построил нов кенеф и бетонирал в него брат си. Най-кофти е, когато набарам някой, дето се е гаврил с дете. На такъв ми иде не да му напълня задника с олово, а да му извадя гръкляна с два пръста. Имам две присъди, но не ми пука, защото съм ампутиран от всякакво усещане за неудобство. Вие журналистите все искате да бръкнете в душата на човека, затова сега съм и свалил ципа до долу. Така всичко се вижда:
Нещо интересно ли? Ами на, оня ден като се проточи едно дежурство - 72 часа. Бронирани жилетки, пищови, три дни всичко седи по нас. Скъсахме две тестета карти и тъкмо евтината гроздова взе да привършва - воал"а мадам, ле жур де Спас. Водещият в нощният блок на "Хоризонт" изтърсва по радиото телефона на разтревожена майка. Детето и изчезнало. След малко жената получава анонимно обаждане - ако искаш да видиш дъщеря си жива, ела на гарата под часовника. Сама. Ние бяхме там преди нея. Срещна се с някакъв циганин и се качиха на такси. Ние се лепнахме зад тях, а Батката сложи отгоре нашата табела "такси". Наближиха края на града и слязоха. Поеха по черен път към някакъв изоставен фургон. Ние седим със загасени фарове, щото полето беше голо. Мислехме, че детето е във фургона. По едно време жената изпищя. Хукнахме и заварихме оня гаден мангал, беше почнал да и задига полата. Илиян го свали с един удар. Като парен чук удря това момче, все по фонтанелата ги бие отгоре. Отведохме жената, а фургонът празен.  Разместих му бъбреците на това циганско копеле, но дума не обелва. И както беше по очи на земята Батката му опря цевта на неговия "Стечкин" в слепоочието, а аз му прошепнах, че ще изгние на сметището на Суходол, ако продължава да се прави на умряла риба. Накрая пръста на Батката не издържа и му пусна един дълъг ред. От много близо. Куршумите се забиват на 10 см. от главата му, а дясното му око се върти в кръг като побъркано. Излезе, че той просто чул телефона по радиото и решил да пробва с майката. А тя беше готино маце. Дъщеря и, оказа се после, хванала влака за Варна, без да се обади. Това за пукотевицата изобщо не ме е срам да ти го кажа, защото беше много гнусен този циганин. Уж изтупан а смърдеше на вкиснати шалвари.

image

Питаш ме защо не карам форд. До такива като мене тези коли просто не стигат. Е, возят началници. Моят занаят е невидим, а с форда ще се набивам в очи, като муха в кисело мляко. Пак преди няколко дни се връщаме от една задача и случайно минаваме през Абисиния. Не знаеш къде е това, нали. Там, дето циганите обират влаковете. Беше по обед. Сложили една стара кола на релсите, машиниста спира, а те разбиват вагони и влачат. Гръцко бельо, което после ще ти продават по битаците, пърдон бутиците. Бяха цяла тълпа. А ние колко сме, но при нас няма шест-пет. Погърмяхме ги малко, поизтупахме праха от тестисите им. Прибрахме 13 души, а задигнатото беше за над 200 000 хил. лева. Върнахме само 14 кашона. Единият от тях призна, че сам е разбил вратата на вагона, но сега главният следовател на транспортната полиция ги е освободил всички и в момента се води следствие срещу неизвестен извършител. Нали се сещаш.
Накрая ми пожелай нещо. Например да дочакам един свестен закон за полицията, който няма да ме кара да се продавам за шише с черен етикет, а за много повече. А престъпността как няма да я има и как няма да се увеличава, като ние дремем, страх ни е. Подкупни сме. Тая пролет почти на всички оперетни акции пред "Магурата", на мотел "Ихтиман", ако щеш, на виетнамските общежития, все се намираше по един поп Кръстьо. Тук играят големи пари. И ако ме питаш кой ще купи полицията, май вече мафията е започнала да изпреварва правителството.
А това и тъжно, нали?


image

Протести срещу правителството на Орешарски през 2013 г.



Разговорът с полицейския капитан Тома Огнянов записа Албена Цветанова през 1991 г. Аз само го извадих в блога, тъй като попаднах на него докато се рових за Посланието на Царя от същата година, което е в предишния постинг.


image



Източник: Строго секретен и вече не съществуващ







Гласувай:
7



1. syrmaepon - Тъжно е наистина. Дано поне край ...
14.09.2014 10:20
Тъжно е наистина. Дано поне край има.
цитирай
2. atil - Несправедливото към нормалните ...
14.09.2014 10:35
Несправедливото към нормалните хора у нас е че, всичко тук става по възможно най-трудния начин?! Ако вообще стане...Според мен по-често трябва да има избори...Както беше в Италия на времето...Четири години са много време за търпене на тия несериозни и безотговорни прошляци.
цитирай
3. syrmaepon - То като гледам, май ще се сбъдне - ...
15.09.2014 09:51
То като гледам, май ще се сбъдне - всяка година избори. Не се знае след тези дали ще има правителство. Обаче за другото си мисля, че българинът сериозно се захваща само когато е много трудно и тежко. Нещо не си го представям в охолство за дълго време.
цитирай
4. atil - Аз лично бих се размърдал само за ...
15.09.2014 11:38
Аз лично бих се размърдал само за реставрация на Царството... На друга система не вярвам. Не стават за нас другите системи. Другите европейци и акъли и пари да дават ще си останат чужди и странични хора и основно - конкуренти по-често отколкото партньори. Нашите европейци са в Царското ни семейство.
Така както Стопанина и Бащата милее за хората и дома си, така и Царя за страната и народа си. Защото знае че ще го остави на сина си а не на филанкишията.. .Царят не е временен субект, нито партиец, затова и държавните институции са стабилни и спокойни. Случайните и фалшиви хора не се задържат там, средата става нетърпима за тях и към тях! Царят е държавен глава и има право да се меси и в Съдебната и в Законодателната власт, когато там нещата не вървят. Т.е. народа в това число и безпартийния има на кого да разчита.
Сега като говорят за монархия, нечестивците и лицемерите се успокояват с това, че монархът не управлявал. Е, да де. Правителството управлява, но над всички има един Цар, който според Търновската конституция може да ги контролира и да им въздейства. Ако народа поиска или те доведат нещата да криза, Царят може да разпусне народното събрание и да насрочи нови избори. А не да ги чака да се влачат и да дерибействат. Народното събрание заседава на две сесии и не е постоянно действащ орган. Плаща им се за 6 месеци(две сесии по 3 месеца). Те имат законодателна работа и другото не е тяхна работа!
Затова се правят на умрели риби и си натискат парцалите, когато стане дума за Царство и Търновска конституция.
цитирай
5. leonleonovpom2 - И не само това. Може да забрани па...
20.09.2014 08:39
И не само това. Може да забрани партиите, когато види ,че са вредни за народа Като сега, даже ги и субсидират от джоба ни. Туй пък е наглост Откъде накъде ще вземат пари от мен, после да се гаврят по най долен начин не само с мен Имат си членска маса, ако не могат да се самоиздържат, да се закрият
За болни деца пари няма, но за тях -има
Доказали са си негодността до една, колко години трябва още да дават" доказателства"?
Никому, освен на тези на хранилките ненужна мимикрия
Какви идеи изповядват, каква им е целта за държавата, освен очевадната?!
цитирай
6. atil - След като има право на законодат...
21.09.2014 11:08
След като има право на законодателна инициатива, може да внесе и при главния прокурор такова искане. Основания има и сега за доста партии и лица. Янко Янко макар и юрист не може да убеди никого, че БСП трябва да бъде забранена...А след нея са още доста...И за саботаж и за държавна измяна и за национални предателства и за шпионаж, за злоупотреби с власт, за кражби и вредни за държавата сделки и споразумения и т.н. и т.н.
Но времето е на на бившите диктатори и техните наследници, трите власти в държавата също са техни, финансите и икономическата власт - също. Така че Янко Янковите аргументи така ще си останат да висят във въздуха...
При една монархия, ако държавният глава внесе при прокурора едно аргументирано и подплатено с факти искане, то тогава вече нещата биха били съвсем други.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648631
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031