Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 13:39 - Какво искаха те?(Чего они добивались?) - трета част
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 1814 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 28.10.2015 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(Пълният текст на български и на руски)

image

Явленията в егалитарно-либералния прогрес си приличат с явленията в процеса на горене, гниене, топенето на лед..., те са сходни например с явленията в холерния процес, който постепенно обръща доста различните хора, първо в доста еднообразни трупове(равенство), след това в почти еднакви гръбнаци(братство) и, накрая, в свободни(относително разбира се, азот, водород, кислород и др.

Константин Леонтиев, "Византизм и славянство"

image

Какво искаха те?(Гл.7)

Страхувам се, че предишните глави са оставили у читателя впечатлението за поредната версия на "Протоколите на ционските мъдреци", "Митът на XX век" и друга "черносотническо-фашистка" белетристика, която бие тревога по повод на "световния жидо-масански заговор".
Амчи как бе, тайни организации, проникнали във всички пори на руското общество и имащи свои агенти и по върховете на властовата пирамида, с лекота сменят икономическия ред, политическия строй, организират революции, провокират войни и т.н и т.н. А пък на тези тайни агенти, освен това и духовете на поднебесната злоба им помагат(ака в християнската традиция иносказателно наричат дяволите, понеже тяхното основно пребиване е между Небето и Земята, а не под Земята, както мнозина си мислят), астрологически знаци им подават, кога какво злодейство е най-удобно да се извърши.
Къде да се спаси бедния селянин от такава напаст? В манастир ли, като автора на "Протоколите" Сергей Нилус(той всичките години преди революцията изкарал в Оптина Пустиня)? Ами те вече и до там са се добрали, в същата тази Оптина на Пасха някакви "поклонници" влизат и носят те със себе си меч на който е щамповано числото 666, и с този меч убиват монаси. Вообще не било вече живот това, в някогашната Светая Русь...

image

Населението на столицата на Руската империя – Петербург се състояло от социални слоеве затворени, като индийски касти. Годишният ритъм на живот на всяка една от тях, било то висше общество, фабрични работници, прислуга, студенти, немци, нисши слоеве – съвпадал само няколко пъти в годината

Доколкото населението на града било четири пети православно и доколкото църковните празници на католици, протестанти и православни съвпадат в календара, посрещането на Нова година и Коледа, вторият по значение след Пасха православен празник, се отбелязвало практически от всички петербургчани. Настъпването на Рождество означавало настъпване на коледните празници (Святки), празнични дни продължаващите до Богоявление (от 25 декември до 6 януари, както се казва, по стар стил).


Но подобно чувство на безнадежност е последното нещо, което би искал да предизвика автора у читателя. Беса макар и силен, но Бог е по-силен. Затова и на слугите на бесовете не им се получава точно така, както биха искали или както пишат за тях някои "черносотнишки" разобличители. Не трябва само да се връзваме на повода на Сатаната и неговите слуги, не трябва да ги изобразяваме като всемогъщи, не трябва да им правим реклама, когато явните поражения на сатанистите се обявяват за победи. А още повече да се присламчваме към тяхните явни победи, както постъпват някои православни патриоти, след като на сатанистите им се удаде да разрушат СССР: значи, ние също помагахме да се разруши империята на злото. СССР не беше империя на злото, СССР 74 години изпълняваше същата роля, която преди него изпълнявваше Руската империя, т.е. ролята на оня същия "Удържащия" света от окончателното пропадане в бездната.

А кой сега ще се нагърби с този товар - не се знае; елцинската Руска Федерастия засега не става. И това, че Съюза беше открито атеистична държава, а не псевдоправославна подобно на Руската империя в последните десетилетия преди революцията(фактически върховете са се отдръпнали от истинското православие още от времето на Петър I) беше и по-добре; по-малко възможности имаше за мнозина да фарисействат и да седят на два стола, да служат и на Христа и на велиара. Както например, княз Лвов, един от видните масонски заговорници и първи премиер на временното правителство. И накъде отпътувал от Питер през лятото на 1917 г., когато неговите старши "братя" го съборили от премиерството? Ами в същата тази Оптина Пустиня, дали да си измолва греховете, или да си възстановява силите сред природата след тежката "зидарска" работа(а природата около Козелск е великолепна). За бившите секретари на обкоми, които сега строят храмове и поздравяват на Пасха народа с Рождеството, не си струва и да говорим.

В много публикации на съвременни десни консерватори, нещата се представят така, сякаш масоните-заговорници в началото на 20-ти век са се борили за социалистическа революция. Еврейските банкери и кралете на пресата мечтаели, час по-скоро техните банки и вестници да ги национализират, за същото се натискали индустриалците и фабрикантите, като Терещенко например. Всевъзможните князе и графове, напълнили окултните ложи и викащи духовете на спиритически сеанси, с нетърпение питали: кога най-после ще ни изпратят поетапно в Соловки, или в Париж да метем улиците и да караме такси. А професорите-либерали, излиза, само и чакали, кога ще ги изправят до стената или ще почнат да ги товарят на параходите за Европа и да ги изхвърлят като ненужен отпадък(идеята за заравянето на радиоактивните отпадъци на чужда територия, се оказва, че принадлежи на болшевиките, та нали руските либерални професори, ще се окажат по-вредни за околната среда от стронция). Та, такава глупост е напълно извинителна за дореволюционните десни за които всяка опозиция била еднаква, а по-страшен звяр от социализма нямало. Но сега, след всичко, което се случи, просто да се преписват безкритично старите десни - това значи пак да баламосваме народа, да помагаме на хората с хубави руски фамилии като Гусински, Смоленски, и др. народното имущество да прибиратизират.

image

Целта на руските тайни общества в началото на 20-ти век в политикономическата сфера е пределно ясна - капитализъм от западноевропейски образец, с всичките му атрибути: парламентаризъм, свободен пазар, частна собственост върху средствата на производство(в това число и върху земята), и разбира се всевластие на банките. Много от изброеното вече е било налице в дореволюционна Русия, оставало да се доведе до нужната кондиция и да се отстранят някои "феодални отживелици", като самодържавието или селската община. За да не се отличава Русия по нищо от Европа и да се достигне този идеал за трупното всесмешение за който, с такова отвращение писал Константин Леонтиев. А пък православието и всякаква там "духовност" при това биха отстъпили в областта на личностно-семейните преживявания в народните низини и биха се превърнали постепенно в чиста етнография за туристите. Истинският Бог на тази обновена Русия би станал, както и за останалото прогресивно човечество, Мамон, златния телец.
Такъв именно светъл идеал, към който надпреварвайки се я водели Русия, масонската Дума и царското правителство(също впрочем доста омасонено) не дали да се осъществи проклетите болшевики. Има за какво да си хапят лактите православните патриоти.

Но тук, разбира се патриотите ще размахат ръце: не, това вообще не е нашия идеал, ние не искаме нито комунизъм, нито капитализъм, ние искаме трети път. Ех, някой да беше показал този трети път, поне с едно око да го зърнем. Засега "третият път" е към същите тези два стола, на които някои "православни" предприемачи се опитват да седят, т.е. да служат и на Бога и на мамона. Чистите национал-капиталисти от типа на Александър Севастиянов, разбира се, са много по-честни те направо заявяват, че Бог на тях не им е нужен, че християнския морал те са го надскочили и че в никакви трети пътища не вярват. А вярват именно в капитализма, но в своя, руския(А.Севастьянов. "Национал-капитализм",М.,1995 А.С.). Рускостта се съдържа в това, че капиталиста в Русия да е природен руснак а не някакъв инородец. Т.е. те именно "александро-севастияновците" трябва да стана истински стопани на руския работен добитък, но тук гусинските и березовските всичките хубави места са заели и се налага на севастияновските да се въртят около еврейските банкери, а това е обидно.
Разбира се, детската непосредственост с която г-н Севастиянов се опитва да ми седне на шията, като свали от там гусинско-березовския кагал, умилява, особено на фона на фарисеийствата  на "православните буржуи". 

Но когато умилението премине, виждам, че Александър Никитич доста е почерпил от идейното наследство на марксизма, само че при него най-национал-капитал-революционната класа сега е интелигенцията; именно тя, която се е настрадала и от царизма и от болшевизма и от демокрацията трябва да докара до властта потомствения търговец Севастиянов. Но тук на мен потомствения пролетарий на умствения труд, явно не ми е по път с никакви нацкапи(талисти). Та аз считам зза гениално определението на В.И.Ленин: руската интелигенция - това не е мозъка на нацията, това е - лайното и.
Десетилетия са минали, скоро ще стане век от времето на тази дълбоко научна дифиниция - и досега като че ли всяка дума е от бронз и закована на мястото си. Така че с такава опора(впрочем отдавна виртуална) никога, Вие, Александър Никитич, кагала няма да надборите, ще ви излезе херния от напъване...
Кагала на полето на капитализма не можем до го надиграем, евреина - това е вроден, природен капиталист, за това и вашия учител Маркс, някога е писал, а той тук знанията си не ги е получил по слухове.
Но ако днешните национал-капиталисти не се сещат за такива очевидни неща(или се правят, че не забелязват), то дореволюционните пък вообще не са били в час. Затова и с такова упорство, достойно за пример, продължавали да дърпат Русия по пътя на прогреса и цивилизацията, в светлото царство на мамона. 

Особенна слава(и мъченически венец) си заслужил на това поприще още един велик реформатор - Петр Аркадиевич Столипин бил човек напълно подходящ за такава работа: от потомствените дворяни(значи възпитан в прогресивен дух, не като тъмното простолюдие), детството си прекарал в имението на баща си, което той някога спечелил на карти. То се намирало до самите граници на Европа(цивилизационните разбира се, не географските), недалеч от Източна Прусия. Жена му била от одесско потекло. Издигайки се от саратовски губернатор до премиер-министър, Петр Аркадиевич се заел с благородното дело - освобождение на руския народ от пътя на Средновековието - заел се с унищожаването на селската община. Дейността на Столипин от мнозина патриоти и досега се описва с най-въсторжени тонове, нас пък, знаещите тайните на небесните знаци, не може да не ни направи впечатление поне обстоятелството, че указа за назначението на Столипин за премиер е бил подписан от Царя на 19 юли 1906 г.(ст.стил), именно тогава, когато Луната била в Змиеносеца.
Тук мнозина ще кажат, че ето значи, и Царя излиза също такива специални дни е избирал? Но на Царя всичките укази апарата е подготвял, а що за апарат е било това, ние вече видяхме. С общината Столипин така и не успял да се справи, само народа разтревожил и от мястото им мнозина напразно прогонил. Макар че някой и друг допълнителен процент капитализъм(т.нар. "мироеди") в селото се появил.

image

П.А.Столипин

Но парламентаризма Столипин укрепвал и поддържал, с Думата работил в тесен контакт, искал даже да вкара кадетите в правителството, но те се отказали(решили да си оставят ръцете свободни). Видният думски масон Петр Гучков бил личен приятел на Столипин. Трябва да се каже, че не винага Петр Аркадиевич се сработвал с Думата, два пъти по негов съвет Царя я разпускал. Но всяка нова Дума се оказвала още по-прогресивна от старата.
В края на краищата Столипин започнал д асе задъхва. Ясно било, че той не знае, накъде да води Русия по-нататък.
Икономическият ръст през годините на неговото управление се повишил, в това число и в селскостопанското производство. Но това не било свързано с мерките на Столипин, а главно заради стихийното народно движение на кооператорите, към което Столипин нямал никакво отношение. А природата се оказала благосклонна, няколко години подред нямало засуха. Но след 1910 г. се забелязали пак кризисни явления, "братята" масони явно били недоволни от темповете на прогреса.
Във "водещия" печат се засилила критиката към правителството и лично към Столипин. А с десните Столипин отдавна вече бил разделен. И точно в тази напрегната обстановка в Киев проечал изстрела на есера, агента на полицията, революционера, кръстения евреин и неизвестно още кой Богров. Столипин бил смъртно ранен и скоро след това починал. Още един мераклия да седи на два стола едновременно стигнал до закономерния си финал.

След Столипин правителството било оглавено от още по-прогресивния В.Н.Коковцев, който членувал в някакво си "просветителско" общество "Маяк", организирано от масони и на чисто масонски принципи. През 1912 г. станал знаменития Ленски разстрел на работниците от златните находища в Сибир, почерка му доста напомнял Кървавата неделя от 1905 г. По нататък последвало знаменитото дело Бейлис, което вдигнало на крак "цялото прогресивно човечество". Социалната температура в Русия постоянно се повишавала, и в този момент избухнала и I Световна война. Безспорно, едно от най-важните събития на XX век, за него са изписани планини от литература, в това число и за конспирологичния подтик на войната. Ние пък заради ограничение обем на книгата ще отбележим само най-важните за нашето повествование детайли:
 войната започнала със спазване на формалните благоприличия, т.е. Германия поставила ултиматум на Русия, а когато той не бил изпълнен(за спирането на мобилизацията на руската армия в срок от едно деннонощие), последвало формалното обявяване на война. По този начин, началото на I световна война се отнася към събитията от "юридическия" клас(вж. класификацията в Гл.3) Следващия детайл: войната започнала когато Луната била в Змиеносеца, при това, сроковете този път напълно се определяли от немците. Така че и сумрачния германски гений не пропуснал да получи от рогатия санкция за своите световно-исторически авантюри.

В Русия войната се съпровождала с усилена подривна масонска работа, прогресивната общественост направо захапала въдицата, използвайки всеки предлог, за да уязви правителството и Императора. Център на опозицията станала Думата, за нейно благо Николай II в началото на войната не я разпуснал, както мнозина го съветвали. Вярно, че през лятото на 1915 г. в разгара на военните неуспехи Царя спрял за известно време думските заседания, но това вече никого не уплашило, а по-скоро дало повод на масоните да обявят вътрешна война(не напразно в деня, когато Царя спрял заседанията на Държавната Дума, Луната пак била в Змиеносеца). След 5 дена висшият масонски център за управление в Русия(наричан тогава Върховен съвет на народите на Русия) разпратил до нисшестоящите организации директивен документ, под името "Диспозиция"№1, в който пряко се поставяла задачата за сваляне на самодържавието.
Трябва да кажем, че задграничните стопани на руските масони внимателно следели да не би техните подопечни да извършат някоя глупост, в частност да не избързат в нещо преди "да му е дошло времето". Нали вишестоящата организация за основната маса руски масони бил Великият Изток на Франция, а Франция именно едвам вече издържала под натиска на тевнтонците. Ако Русия заради вътрешни смутове би излязла от войната, то французите сами не биха издържали срещу немците.

Но от друга страна пък, Франция и другият наш тогавашен "съюзник" - Англия, нямали намерение да побеждават заедно с Русия. Та нали в такъв случай щяло да се наложи да делят с нея плячката, а в частност да и дадат Босфора и Дарданелите. А това никой нямал намерение да го прави. Затова "съюзниците" планирали смутове в Русия, но чак тогава, когато поражението на Германия стане неизбежно.

image

Линк: www.teenviewsofia.com/article/1540/TVS-pishtovi--Parva-Svetovna-Voina

( Тук изненадващо неприятен сюрприз поднесла малка България, заради която Първата световна война се удължила с една година дори след като самодържавието в Русия паднало и революцията победила... Наложило се "братята" в България подпомогнати от комунисти и земеделци да оголят един участък от Македонския фронт, където англо-французите "да пробият". Заради това, разбира се, България била жестока наказана при сключването на мирния договор в Ньой, а цар Фердинад бил принуден да абдикира.)
През 1916 г. руската армия провела успешно настъпление("Брусиловския пробив"). Положението на Германия и Австро-Унгария ставало вссе по-трудно. В Париж и Лондон решили, че е настъпил часа малко да "отпуснат" своят съратник на изток, и на руските масони през есента на 1916 г. бил знак "на старт".


image


.............................
На русском языке

Гл.7 - Чего они добивались


Явления эгалитарно-либерального прогресса схожи с явлениями горения, гниения, таяния льда...; они сходны с явлениями, напр., холерного процесса, который постепенно обращает весьма различных людей сперва в более однообразные трупы(равенство), потом в совершенно почти схожие(равенство) остовы и, наконец, в свободные(относительно конечно) азот, водород, кислород и т.п.

Константин Леонтьев "Византизм и славянство"

image

Боюсь что предыдущие главы оставили у читателя впечатление очередной версии "Протоколов сионских мудрецов", "Мифа XX века" и прочей "черносотенно-фашисткой" белетристики, бившей тревогу по поводу "всемирно жидо-масонского заговора". Как же, тайные организации, проникшие во все поры российского общества и имеющие своих агентов на самом верху властной пирамиды, легко меняют экономический уклад, политический строй, устраивают революции, провоцируют войны и т.п., и т.п., и т.п. А этим тайным агентам еще и духи злобы поднебесной(Так в християнской традиции иносказательно называют чертей, ибо основное их местопребывание - между небом и землей, а вовсе не под землей, как многие думают.) помогают, астрологические знаки подоют, когда какое злодейство удобнее совершить. Куда от такой напасти "бедному крестьянину" податься? В монастырь, наподобие Сергея Нилуса, публикатора "Протоколов"(он все годы перед революцией прожил в Оптиной Пустыни)? Так ведь и туда уже дотянулись, в ту же Оптину на Пасху некие "паломники" захаживают и несут они с собой меч, на котором число "666" выбито, и этим мечом монахов убивают. Совсем житья не стало на Святой когда-то Руси.

Но подобное чувство безнадежности автор меньше всего хотел бы вызывать у своего читателя. Бес хоть и силен, да Бог сильнее. Потому и у слуг бесовых совсем не все так гладко получается, как они бы хотели или как пишут про них иные "черносотенные" разоблачители. Не надо только у сатаны и его слуг на поводу идти, не надо их всемогущими изображать, не надо им рекламу делать, когда явные поражения сатанистов объявляются их победами. И уж тем более не надо примазываться к их столь же явным победам, как иные православные патриоты поступают после того, как сатанистам удалось СССР разрушить: мы мол тоже помогали империю зла крушить. СССР не был империей зла, СССР, как это сейчас вполне очевидно, выполнял 74 года роль, которую до него выполняла Российская Империя, то есть роль того самого "Удерживащего" мир от окончательного падения в бездну.

image

Мечта о "Перестройка - 2"

А вот кто теперь с такой ношей справится - непонятно; ельцинская Российская Федерастия пока явно не тянет. И то, что Союз был государством открыто атеистическим, а не псевдоправославным, как Российская империя в последние десятилетия перед революцией(фактически верхи отошли от истинного православия уже со времен Петра), то это и к лучшему: меньше было возможностей  для многих фарисействовать да на двух стульях сидеть, служить и Христу и велиару. А то ведь, к примеру, князь Львов, один из видных масонских заговорщиков и первый примьер Временного правительства, куда из Питера летом 1917 г. поехал, когда его старшие "братья" из премьеров турнули? Да в ту же Оптину Пустынь, то ли грехи замаливать, то ли силы на природе восстанавливать после напреженной "каменьщицкой" работы( а природа под Козельском великолепная). Про бывших секретарей обкомов, которые теперь храмы строят да на Пасху народ с Рождеством поздравляют и говорить нечего.

Во многих публикациях современых правых консерваторов дело предстоет таким образом, будто масонские заговорщики в начале века боролись именно за социалистическую революцию.  Еврейские банкиры и короли пресы мечтали, чтобы их банки и газеты поскорее национализировали, о том же грезили заводчики и фабриканты, вроде Терещенко. Всевозможные князья и графы, наводнявшие оккультные ложи, вызывая духов на спиритических сеансах, с нетерпением вопрошали: когда же нас, наконец, на Соловки этапируют, или в Париж отправят улицы подметать да такси водить. Ну а профессора-либералы, выходит, только и ждали, когда их к стенке начнут ставить или на параходы грузить и в Европу как ненужный хлам выкидовать.(Идея захоронения радиоктивных отходов на чужой территории, оказывается, большевикам принадлежит, ведь российские либеральные професора повреднее стронция будут для окружающей среды). Подобная глупость вполне извинительна дореволюционным правым, для которых вся оппозиция была на одно лицо, а страшнее социализма зверя не было. Но сейчас-то, после всего что случилось, просто переписывать некритически старых правых - это значит опять народу мозги затемнять, да помогать людям с хорошими русскими фамилиями Гусинский, Смоленский, Березовский и проч. народное добро прихватизировать.
Цель работы российских тайных обществ начала века в политэкономической сфере совершенно ясна - капитализм западноевропейского образца, со всеми его атрибутами: парламентаризмом, свободным рынком, частной собственностью на средства производства(в том числе и на землю), ну и всевластием банков, конечно. Многое из перечисленого в предреволюционной России давно имелось, оставалось довести все это до нужных кондиций и устранить кое-какие "пережитки феодализма", вроде самодержавие или крестьянской общины. Чтобы Россия нечем уже от Европы не отличалась и достигнут был бы тот идеал трупного всесмешения, о котором с таким отвращением писал Константин Леонтьев. Ну а православие и прочая "духовность" при этом отошли бы в область лично-семейных переживаний, в народные низы и превратились бы, как и у всего прогресивного человечества, мамона, золотой телец.

И вот этому-то светлому идеалу, к которому наперегонки друг с другом вели Россия масонская Дума и царское Правительство(тоже, впрочем, весьма омасоненное) не дали осуществиться проклятые большевики. Есть от чего локти кусать православным патриотам. Но тут патриоты, конечно, руками замашут: нет, это вовсе не наш идеал, мы не хотим ни комунизма, ни капитализма, мы хотим третий путь! Хоть одним глазком бы на него глянуть. Пока-то "третий путь" все к тем же двум стульям сводится, на которых некоторые "православные" предприниматели пытаются сидеть, то есть служить и Богу, и мамоне. Чистые национал-капиталисты типа Александра Севастьянова, конечно, намного честнее, они прямо говорят, что Бог им не нужен, что християнскую мораль они довно переросли, что не в какие третьи пути они не верят, а верят именно в самый наикондовейший капитализм, но в свой, русский.(А.Севастьянов "Национал-капитализм".М.,1995.) Рускость же заключается в том, чтобы капиталист в России был природным русаком, не каким небудь инородцем. То есть они-то, александры севастьяновы, и должны быть настоящими хозяевами русской рабочей скотинки, да вот беда, гусинские и березовские все самые хлебные места позанимали и приходится севастьяновым перед еврейскими банкирами шестерить, а то обидно.
Конечно, детская непосредственость, с какой г-н Севастьянов пытается взобраться мне на шею, скинув оттуда гусинско-белрезовский кагал, умиляет, особенно на фоне фарисейства "православных" буржуев. Но когда умиление проходит, видиш и детскую же простоту, котороя хуже воровства. Видиш, что Александр Никитич много почерпнул из идейного наследия марксизма, только у него самый национал-капитал-революционный класс теперь - интеллигенция; именно она-то, настрадавшись и от царизма, и от большевизма, и от демократии, должна потомсвенному купца Севастьянова к власти привести. Но тут мне, потомственному пролетарию умственного труда, явно с нацкапами не по пути. Я ведь считаю гениальным определение В.И.Ленина: росийская интелигенция - это не мозг нации, это - говно. Десятилетия прошли, скоро век этой глубокой научной дефиниции - а все как из бронзы, каждое слово на месте. Так что с такой-то опорой(впрочем, давно виртуальной) никогда, Вы Александ Никитич, кагал не переиграете, кишка тонка. Да кагал вообще на поле капитализма не переиграть, ведь еврей - это врожденный, природный капиталист, об этом и ваш учитель Маркс когда то писал, а он все тут знал не по наслышке. Вы же все - так, ерунда, дилетанты, мелкие лавочники.

image

Но если и теперешние национал-капиталисты о таких очевидных вещах не не догадываются(или делают вид, что не догадываются), то дореволюционные и подавно о том ни сном, ни духом не ведали. А потому с упорством, достойным лучшего применения, продолжали тянуть, косную Россию на дорогу прогресса и цивилизации, в светлое царство маммоны. Особую славу(и мученический венец) снискал на этом поприще еще один великий реформатор - Петр Аркадиевич Столыпин. Человек от был вполне подходящий для таких дел: из потомственых дворян(а значит, воспитывался в прогресивном духе, не то, что темное простонародье), детство и юность провел в когда-то выграным его отцом в карты имении, ноходившимся у самых границ Европы(цивилизоционных, конечно, а не географических), недалеко от Восточной Прусии. Жена, кстати, у Столыпина была одесских кровей. Быстро поднявшись от саратовского губернатора до премьер-министра, Петр Аркаддьевич взялся за блогородное дело освобождения родного народа от путь средневековья - занялся уничтожением крестьянской общины. Деятельность Столыпина многими патриотами до сих пор описывается в самых восторженых тонах, нас же, знающие тайные знаки небес, не может не насторожить уже то обстоятельство, что указ о назначении Столыпина премьером был подписан Царем 19 июля 1906 г(ст.стиль), как раз когда Луна была в змееносце. Тут многие скажут, что ж, мол, и Царь выходит специально такие дни для подписания указов выбирал? Да ведь Царю все указы-то апарат готовил, а что это был за аппарат, мы уже видели.

С общиной Столыпину справитсья так и не удалось, только народ расстревожил и с места многих зря согнал. Хотя кое-какой дополнительный процент капиталистического элемента(так называемые "мироеды") в деревне появился. Но вот парламентаризм Столыпин укреплял и поддерживал, с Думой в тесном контакте работал, хотел даже кадетов в правительство ввести, но те отказались(решили свободу рук сохранить). Видный думский масон Гучков личным другом Столыпина был. Надо сказать, не всегда Петр Аркадиевич с Думой срабатывался, пару раз по эго совету Царь Думу расспускал. Но каждая новая Дума оказывалась еще прогресивней старой.
В конце концов Стол,пин стал выдыхаться. Видно было, что он не знает, куда вести дальше  Россию.Экономический рост в годы эго правления, точно, наблюдался, в этомчисле и в сельхозпроизводстве. Но связано это было вовсе не с мерами по искоренением общины, а главным образом, со стихийно-народным движением кооператоров, к которому Петр Аркадиевич никагого отношения не имел. Да и природа благоприятствовала: несколько лет подряд в стране не было засух. Но после 1910 г. наметились опять кризисные явления, а братья-масоны явно были недовольны темпами прогресса. В "передовой" печатьи усилилась критика правительства и лично Столыпина. С правыми же Столыпин давно разошелся. И вот тут-то и раздался в Киеве выстрел эсера, агента полиции, роволюционера, крещеного еврея и непонятно кого еще Богорова. Столыпин был смертельно ранен и вскоре скончался. Еще один любитель сидеть сразу на двух стульях пришел к закономерному финалу.

image

После Столыпина правительство возглавил даже более прогресивный В.Н.Коковцев, состоявший в некоем "просветительском" обществе "Маяк", организованном масонами и на чисто масонских принципах. В 1912 г. произошел знаменитый Ленский расстрел рабочих золотых приисков в Сибири, по почерку весьма напоменающий Кровавое воскресение 1905 г. Далее последовало не менее знаменитое дело Бейлиса, поднявшее на ноги "все прогресивное человечество". Социальная температура в России постепенно повышалась, а тут и I Мировая война грянула.
Событие это, безусловно, одно из важнейшиш в XX столетии, о нем написаны горы литературы, в том числе и о конспирологической подоплеске войны.Мы же из-за ограниченного объема книги отметим лишь наиболее важные для нашего повествования детали: война началась с соблюдением хормальных приличий, то есть с предъявления Германией ультиматума России, а когда требование ультиматума(о приостановке в течение суток мобилизации русской армии) не было выполнено, последовало формальное объявление войны. Таким образом, начало I Мировой относится к событиям "Юридического" класса(см.класификацию в гл.3). Слудующея деталь: война началась, когда Луна была в Змееносце, причем сроки на этот раз полностью определялись немцами. Так что сумрачный германский гений не прочь у рогатого на свои всемирно-исторические шалости санкцию получить.

В Росии война сопровождалась усилением подрывной масонской работы, передовая общественость буквально закусила удила, пользуясьлюбым предлогом, чтобы лягнуть правительство и Императора. Центром опозиции стала Дума, благо Николай II с началом войны и не подумал ее расспустить, как многие советовали. Правда летом 1915 г. в разгар военных неудач Царь преостановил на время думские заседания, но это никого уже не испугало, скорее дало масонам повод для объявления внутренней войны.(Недаром в день приостановки Царем Госдумы Луна также находилась в Змееносце). Через 5 дней после приостановки деятельности Думы высший в России масонский центр управления(называвшийся тогда "Верховный Совет народов России"), разослал в нижестоящие организации дерективный документ, именуемый "Диспозиция №1", в котором прямо ставилась задача свержения самодержавия. Надо сказать, что зарубежные хозяева российских масонов зорко следили, чтобы их подопечные не натворили каких небудь глупостей, в частности, не устроили раньше времени бучу. Ведь вышестоявший организацией для основной массы русских масонов был Великий Восток Франции, а Франция-то как раз еле держалась под натиск тевтонов. Если бы Россия из-за внутренней смуты вышла из войны, то французам устоять было бы почти невозможно. Но с другой стороны и Франция, и другой наш тогдашный "союзник" - Англия, не собирались побеждать вместе с Россией. Ведь в этом случае пришлось бы делится с ней добычей, в частности, отдавать ей Босфор и Дарданеллы. А этого как раз никто и не собирался делать. Поэтому смуга в России "союзниками" планировались, но лишь тогда, когда поражение Германии было бы уже решеным делом.
В 1916 г. руская армия провела удачное наступление("Брусиловский прорыв"). Положение Германии и Австро-Венгрии становилось труднее. В Париже и Лондоне решили, что настал час немного "опустить" своего соратника на востоке, и русским масонам осенью 1916 г. была дана отмашка "на старт".

image

Сылка: www.liveinternet.ru/users/lara_rimmer/post368395066/#Следва продължение


Гласувай:
4
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 3992908
Постинги: 525
Коментари: 2457
Гласове: 3116
Календар
«  Октомври, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031