Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 17:52 - А след това дойде хегемона и всичко стана на прах(А потом пришел гегемон и все пошло прахом) - четвърта част
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 2061 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.10.2015 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 (На български и на руски език)

image

На всякого мудреца довольно простоты.
Руска пословица

image

А след това дойде хегемона и всичко стана на прах(Гл.8)

Тук ние дойдохме до момента на триумфа на масонското братство, когато са се сбъднали, най-после, всички вековни, заветни мечти на "най-добрите умове и светлите глави", и когато над Русия изгряло "Слънцето на свободата". Това "Слънце" може да се сравни с дълго назряващ в тялото гноен цирей, който избил под кожата. Само че триумфа се оказал кратък, циреят се спукал, потекли кръв и гной, "най-добрите умове и светлите глави" се пръснали разпилени. Работилницата на социалните алхимици след взрива я обхванал пламък.
А отначало всичко вървяло и се случвало от добре по-добре. Към началото на 1917 г. царския авторитет, благодарение на неуморната работа на Думата, печата и "обществеността", бил силно подкопан, особенно сред висшето и средно ниво на командния състав на армията и държавните служители. Правителството минало в глуха защита, засенчили го всевъзможни "обществени организации", като Земгора, занимаващ се уж със снабдяването на армията, а на практика - с преразпределение на постъпващите от държавата средства с доста голяма изгода за себе си. И макар положението на фронта да се стабилизирало а в страната нямало никакви признаци за стопанска разруха, прогресивните деятели ревели навсякъде с цяло гърло за надигащата се катастрофа.
"Представителното самодържавие" - тази уродлива политическа химера, родена от манифеста на 17 окт.1905 г. - разбира се, не можело да осигури нормално функциониране на държавата, а още повече пък във военно време. Необходимо било или да се върнат към нормалното Самодържавие, като разгонят завинаги Думата, или..., да се даде цялата власт на "народните представители". Царят избрал вторият път.

image

Защо така се случило, за това още дълго ще гадаят, но факта си остава факт. През февруари 1917 г., когато Императорът не бил в столицата, там започнали явно инспирирани безредици(с Луната в Лъва), а местните власти пригласяли на Думата, като симулирали безсилие, Николай не оглавил усмирителен поход на верните части(а такива имало) срещу Петроград. Той предпочел, след като се посъветвал по телефона с командващите фронтовете и флота, да подпише на 2(15 ст. стил)март 1917 г. манифест за отказването си от престола. Обстоятелствата около отричането от короната( като чете тези редове човек и му се струва, че руският Николай II и българският Симеон II като че ли са братя по дух, или по нещо друго...), се оказали толкова странни, че това дало повод на някои правоверни монархисти(като автора на блога) да заподозрят, че тук и от страна на Царя има нещо нечисто. Така например, Виктор Острецов в своята крайно интересна брошура "Черная сотня"(Москва, "Русское слово", 1994 г.) предполага, че Царя е бил във военна масонска ложа, а генералите, чието мнение поискал, да се откаже ли от престола или не, влизали в ръководството на Ордена. Предположението не е лишено от основание, ако си спомним, че повечето руски монарси, започвайки с Петър III поне, били масони.
Както и да е било, но вечерта на 2 март във вагона на влака, който бил спрял на гара Дно, до г.Псков, Николай II подписал лист хартия, там било написано за неговото отричане от престола в полза на брат му, и го предал на "представителите на Думата" Гучков и Шулгин. Най-учудващото е, че тези представители нито Думата, нито който и да е било друг ги е упълномощавал да приемат отказа на Императора от престола, те отишли при него, сякаш по собственна инициатива.

През същия ден в Петроград било образувано Временно правителство начело с масона княз Г.Е.Лвов. На следващия ден брата на Николай, великия княз Михаил Александрович се отказал да заеме руския престол. Царската власт била прекъсната. Заедно с това умряла и Думата, след като изпълнила тези задачи, които и били поставени. Дамоклевия меч нанесъл своя удар.

image

Космограмата на историческия ден 17(30 н.ст) октомври 1905 г. Под натиска на С.Ю.Вите Императора подписал манифеста за учредяването на Думата. Луната разбира се е в Змиеносеца. А дадената конфигурация е добре известна на астролозите и се нарича... "Дамоклиев меч"

Ако погледнем космограмата на съдбоносния ден 2(15) март 1917 г., то веднага ще намерим Царицата на ноща(както наричат Луната поетите... и магьосниците) на познатото място - в Змиеносеца. При това тя заедно с Марс, Слънцето, Юпитер и Нептун, свързани в "напрегнати" аспекти в 45*, 90* и 135* градуса образуват любопитна планетна конфигурация, показана на рисунката долу.

image

Автора не намери "открита" астрологична литература с тълкуването на тази конфигурация, но изхождайки от достатъчно красноречевият и вид, реши да я нарече "яма"(може би, повече подхожда названието "шахта"). Любопитно е да се уточни, че Слънцето винаги символизиращо Царя, Монарха, заедно с Марс(свързван с армията и военните) се намира на дъното на тази яма, както и Юпитер, обикновенно символизиращ висшата власт - правителството или парламента на страната. Отгоре пък са се оказали Луната(в Змиеносеца) и Нептун. За окултическия символизм на Луната вече говорихме, но освен това в социален план е сврзвана още с охлоса, тълпата и с нейните тъмни инстинкти. За ролята на Петроградските тълпи и запасни войници във Февруарската революция е написано достатъчно много.
Що се отнася до Нуптун, тази планета всички единодушно я наричат, планетата на издигнатите мистици, висшите магове... и тайните общества. Получава се много любопитна символическа картинка. На дъното на ямата е не само Царя-Слънце(след година и половина, Царя заедно със семейството му го пуснали в шахтата вече не магически а физически) заедно с Марс(армията) и Юпитер(царското правителство и ненужната Дума). А пък и Временното правителство, образувано същия този ден, сякаш предварително се обрекло за ямата(на историята). Впрочем последното не е за чудене. Висшите магове разбира се знаели от какъв контингент е съставено правителството, и се отнасяли към него като към предмет за еднократна употреба.
(...)
Няколко дни след създаването на Временното правителство бил издаден неизвестно от кого подписания "Приказ по Армии №1", който ликвидирал единоначалието във войсковите части, легализирал съветите на войнишките депутати и др. С тази заповед се сложило началото на бързото разтурване на руската армия. Германия си отдъхнала по фронтовете. Доколкото "немските агенти" - болшевиките, тогава още били далеч от всякаква власт(а "главния агент" - Ленин - си стоял още в Швейцария), неволно ти идва мисълта, че немски агенти имало достатъчно и сред кадетите, и сред есерите, които образували Временното правителство(както впрочем ги е имало и при Двора).
А пък, Александър Фьодорович Керенски, неформалния, а от 8(21)юли 1917 г. и формалния лидер на тогавашните демократи, преди войната бил юридически представител на някаква немска фирма в Руската империя. Заедно с това той оглавявал Върховния съвет на народностите в Русия, обединяващ в нашата страна всички ложи на Великия Изток на Франция. Какво пък, умното теле от две майки бозае. Както и да е било, но на французите им дошло нанагорно, и под ударите на тевтонците пак започнали да отстъпват към Париж. И понеже руския Ванка не им подпирал задника от изток, срочно се наложило да викат чичо Сам отвъд океана. Тогава Щатите за пръв път стъпили в Европа, и до ден днешен се стараят да не си вдигнат ботуша оттук.

В Русия пък събитията следвали своя ход. Организираните и планирани процеси се наложили върху "стихийноисторическите".  В пъти се увеличили кражбите, безхаберието, общия хаос. В градовете възникнал общ дефицит на хранителните продукти и други стоки за масова употреба, бързо растели цените, към есента се заговорило за опасност от глад. А тъй като телевизията и радиото още не били измислени, и народа не бил свикнал да го облъчват и баламосват, то все по-застрашаващо започнало да се чува куркането на червата от празните стомаси. При това, оказало се, че без Царя станало пусто и празно не само на трона, но и в руската глава, задухали ветрове из нея и се пръкнали хаотични мисли. Приискало им се нещо нечувано и невиждано. Мужиците почнали постепенно да палят господарските имения.
По това време пристигнал и "немския шпионин" Ленин в запечатан вагон. За шпионина и вагона Керенски веднага се развикал(страхувал се сякаш, от конкуренция на шпионския пазар), но на народа това не му направило особенно впечатление. А ето пък, това, което Ленин говорел, някак си му лягало на душата. Започнал народа да се обръща към него. Особенно пролетариите от големите градове. Започнали болшевиките лека-полека да я опитват, временната власт на единия си зъб... А съветите да ги прибират при себе си.

image
Ленин макар и от висшето съсловие, явно никога не е прекъсвал връзките си с хората,  не странял от народа нито от потеклото си... Тук го виждаме сред волжките българи.

Аз вече казах по-горе, че съдейки по космограмата, Временното правителство не било предназначено за дълга употреба. Но кой бил запланиран да го смени  - това е големия въпрос. Може би храбрия масон ген. Корнилов. Варианта на "горилите"- диктатори още тогава бил изпробван в банановите републики на Южна Америка. Но Корнилов в края на август 1917 г. се оконфузил със своя мeтеж, изглежда хитрата лисица Керенски го прецакал, обещал му чрез Савинков, че ще му даде властта, а пък не му я дал, само опозорил храбрия генерал. Имам големи подозрения, че назначеният от висшите магове е бил американският шпионин Лев Давидович Троцки(той тъкмо неотдавна на запечатан параход от Америка доплувал). И кръвта синя, и при масоните членувал, и от окултизъм се интересувал през цялото време.
(Именно Троцки бидейки нар.комисар на флота, въвел през 1918 г. в качеството на емблема на Червената армия, петолъчката, в Кабалата - Соломонов щит, която е любим символ на масони и окултисти. И ненапразно, защото заемайки този символ, наред с доста други, от древните българи те го използвали по предназначение. И носели евреите обратно тези символи там откъдето се били зародили...)
Отгоре на всичкото Троцки бил роднина със самия Яков Шифт(крупен жрец на Мамона, т.е. банкер).

image
 
Л.Д.Троцки

Троцки винаги е бил на нож с болшевиките, но, трезво оценявайки обстановката, решил през лятото на 1917 г. да се присламчи именно към тях, което и направил през август на VI конгрес на РСДРП. След това бързо тръгнал нагоре по ръководната линия, скоро оглавявайки Петроградския съвет. Трябва да се каже, че болшевиките, както показаха най - новите архивни проучвания(в това число и в Особения Архив, където се съхраняват заловените в края на Втората световна война, в Германия, документи на европейските масонски ложи, в това число и руските ложи, немците ги събирали във всички окупирани от тях страни.) за огорчение на десните буржуозни патриоти, били най-малко замасонената партия в Русия, макар "братята" да имали свои агенти и сред тях(но това били второстепенни личности, от рода на Скворцов-Степанов и Середа). Между другото верижката  на масонско-болшевишките връзки е спомената в Конспекта на доклада на "брата" Буришкин на заседанието на ложата "Астрея", който бил намерен неотдавна в Особения Архив, тя се опира именно на Троцки(О.А.Платонов "Тернавый венец России".М., "Родник".1995г. с.269).
А пък за принадлежността на Ленин към масоните, както впрочем и към агентурата на немците, засега на никого не се е удало да намери доказателства.

През есента на 1917 г. Русия безвъзвратно се сривала към тотален хаос. Временното правителства явно не можело да се справи със ситуацията. Единствената организирана сила, която можела да вземе властта, били болшевиките, и това ясно го виждали и тези които професионално  следели обстановката. В такива условия болшевиките взели решение за подготовка на въстание. Както следва от споменатия доклад на Буришкин, решението се приело със знанието на масоните, но го съгласувал именно Троцки. И той трябвало да оглави болшевишкото правителство след победата на въстанието а по-точно - правителството на Съветите. Тогава се свиквал и II конгрес на Съветите, а Троцки, като председател на най-големия Петроградски съвет, почти автоматично ставал глава на правителството. Не напразно Лев Давидович на известното заседание на ЦК на болшевиките от 10(23) октомври, където се приело решението за завземане на властта, гласувал за въстание, но с уговорката за неговото отлагане до окриването на конгреса.
Ленин пък, през цялото това време се намирал в нелегално положение, Керенски все го търсел да го залови като шпионин, а съратниците по партия му забранили да се появява в Смолни, "заради неговата безопасност", разбира се(явна масонска координация).

image

"Малката" революция на Ленин в Смолни.

На 24 октомври сутринта Ленин изпраща бележка в Смолни, и изисква именно днес да се вземе властта. Само че Троцки и неговите другари не бързат, нали конгреса се открива едва на 25-ти вечерта. Тогава Ленин, погазвайки партийната дисциплина, лично се явява в Смолни и като начало устройва една малка революция там( а може би, тази революция била най-главната...), и взема ръководството на въстанието в свои ръце. При това се опира на някакви "финландски войски" - преданни лично на него армейски подразделения, срочно прехвърлени от верни хора в Петроград от Гелсингфорс.
След такава "узурпация" върху ръководството на въстанието от Ленин, последвала "узурпация" на властта от болшевиките, дотогава действително узурпирана от масонското Временно правителство, което вече било въпрос на техника. Скоро се раздал изстрела на "Аврора", Ленин станал Председател на Съвета на народните комисари, а Троцки - едвам нарком на външните работи. Този път - хитрата сврака - двата крака. Масонските комбинации не сработили и никаква магия и астрология не помогнали.

image

 Обява от живота на днешното българско демократично общество

.........................................
На русском языке

А потом пришел гегемон и все пошло прахом

На всякого мудреца довольно простоты.
Русская пословица

image

Здесь мы подошли к моменту торжества масонской братии, когда сбылись, наконец, все вековые заветные мечты "лучших умов и светлых голов", и над Россией взошло "солнце свободы". "Солнце" это можно сравнить с долго зревшим в тканях гнойным нарывом, вдруг вспухшим на коже. Однако торжество оказалось недолгим, нарыв лопнул, потекли кровь и гной, "лучшие умы и светлые головы" кинулись врассыпную. Мастерскую социальных алхимиков после взрыва реторты охватило пламя.
А ведь поначалу все складывалось как нельзя лучше. К началу 17-ого года царский авторитет, благодаря неустанной работе Думы, печати и "обществености", был сильно подорван, особено в высшем и среднем звене командного состава армии и государственных служащих. Правительство вообще ушло в глухую оборону, его затмили всевозможные "общественые организации", вроде Земгора, занимавшиеся якобы снабжением армии, а на деле - перераспределением с немалой выгодый для себя поступающих от государства средств. И хотя положение на фронте стабилизировалось, а в стране не было никаких признаков хозяйственого развала, прогресивные деятели вопили во всю глотку о надвигающейся катастрофе.
"Представительное самодержавие" - уродливая политическая химера, рожденная манифестом 17 октября 1905 г., - не могло, конечно, обеспечить нормальную работу государства, еще в военное время. Нужно было либо вернуться к нормальному Самодержавию, разогнав навсегда Думу, либо... отдавать всю власть "народным преставителям". Царь выбрал второй путь. О том, почему это произошло, долго еще будут гадать, но факт остоется фактом. Когда в феврале 1917 г. во время отъезда Императора в столице начались явно инспирированые беспорядки(с Луной в Льве), а местные власти, подыгрывая Думе, изображали бессилие, Николай не возглавил усмирительный поход верных частей(а такие имелись) на Петроград. Он предпочел, посоветовавшись по телефону с командующими фронтами и флотами, подписать 2(15 н. ст.) марта 1917 г. манифест о своем отречении от престола.

image

Обстоятельства отречения оказались оказались настолько странными, что это дало повод даже некоторым правоверным монархистам заподозрить, что дело тут и со стороны Царя нечисто. Так, Виктор Острецов в своей крайне интересной брошюре "Черная сотня"(Москва, "Русское слово".1994) предположил, что Царь состоял в военной масонской ложе, а генералы, у которых он запрашивал мнение, отрекаться ему или нет, входили в капитул Ордена. Предположение не лишено оснований, если вспомнить, что большинство российских монархов, начиная по крайней мере с Петра III, были масонами.
Как бы то не было, вечером 2 марта в вагоне поезда, стоявшего на станции Дно под Псковом, Николай II подписал бумажку, в которой говорилось о его отречения в пользу брата, и передал ее "представителям Думы" Гучкову и Шульгину. Самое удивительное, что этих представителей ни Дума, ни кто бы то не уполномочивал принимать отречение Императора, они приехали к нему как бы по собственной инициативе. В тотже день в Петрограде было образовано Временное правительство, состоящее только из масонов и возглавляемое масоном князем Г.Е.Львовым. На следующий день брат Николая великий князь Михаил Александрович отказался занять русский престол. Царская власть в России прервалась. Одновременно умерла и Дума,выполнив те задачи, которые перед ней были поставлены. Дамоклов меч нанес свой удар.

image

Космограма того исторического дня 17(30 н.ст.) октебря 1905 г., на Императора давили чтоб именно на этот день подписал манифест об учреждение Думы. Луна, конечно была в Змиеносце. Данная конфигурация хорошо известна астрологам и называется она ... "Дамоклов меч".

Если мы посмотрим на космограму рокового дня 2(15)марта 1917 г., то сразу обноружим Царицу Ночи(как называют Луну поэты и.. колдуны) на знакомом месте в Змиеносце. При этом сама Луна, Марс(находящийся в соединении с Солнцем), Юпитер и Нептун, связаные "напряженными" аспектами в 45*, 90* и 135* градуса, образуют любопытную планетную конфигурацию, показаную на рисунке снизу..

image

Автор не нашел в "открытой астрологической литературе толкования свойств этой конфигурации, но исходя из ее достаточно красноречивого вида решил назвать ее "ямой"(может быть, больше подходит название "шахта").Любопытно, что Солнце, всегда сомволизирующее Царя, Монарха, вместе с Марсом(связаным с армией и военными), находятся на дне этой астральной ямы, как и Юпитер, обычно символизирующий высшую власть - правительство либо парламент страны. Наверху же оказалась Луна(в Змиеносце) и Нептун. Об оккультномагическом символизме Луны мы уже говорили, но кроме этого Луна в социальном плане связана также с охлосом, толпой и ее темными инстинктами. О роли толп петроградских обывателей и запасных солдат в Февральской революции написано достаточно много.
Что касается Нептуна, то эту планету все астрологи единодушно называют планетой особо продвинутых мистиков, высших магов и .. тайных обществ. Получается довольно любопытная символика. На дне ямы-шахты ведь не только Царь-Солнце оказалосчерез полтора года Царя вместе с семьей опустили в шахту уже не магически, а физически) вместе с Марсом(армия) и Юпитером(царское правительство и ненужная уже Дума). Ведь и Временное-то правительство, образованное в тот же день, как бы заранее на яму(истории) обреклось. Впрочем, последнее неудивительно. Высшие маги конечно понимали, что за контингент составлял это правительство, ну и относились к нему, как к предмету одноразовового пользования.

Но сами "временые" этого не знали, поэтому сначало ликованию их не было предела. Вместе с ними, естественно, ликовал почти весь "мозг"(не будем повтарять грубое слово из ленинского определения) нации, то есть интелигенция(тогда еще реально существующея). Причины этого ликования популярно изложил А.Севастьянов в своем "Национал-капитализме": оказывается, буржуазная демократия - наиболее подходящий строй для интелигенции, она в нем чувствует себя, как рыба в воде. Правда "мозг нации" здесь явственно продемонстрировал свои рыбьи мозги. Ага, думали, освободились от векового гнета самодержавия, заживем теперь и сытно(буржуи кость со стола всегда подкинут своей обслуге), и свободно, как в Европе. Никто больше не будет "в журнальных замыслах балагура стеснять". Но не учли, козлы, что Европа к своей сытой свободе шла через века гоббсовской "войны всех против всех", дарвиновского "естественого отбора" и адам-смитовский "невидимой руки" рынка, когда не выдержавшие конкуренции должны были просто вымирать от голода(Так вымерли миллионы индийских ткачей, когда Англия завалила свою колонию дешевым текстилем).
России, чтобы "войти в семью цивилизованых народов", все эти прелести тоже надо было испытать, но сотен лет ей никто давать не собирался. Напротив, Запад, стоновящийся полным хозяином положения в России(ведь именно на Западе находились основные командные пункты той системы управления, которая утверждалась в нашей стране), вполне резонно предпологал сам вволю попастись на тучных российских нивах. Ныне, когда у него получилось, что хотелось, мы видим, как он склонен делиться с аборигенами.

image

В марте 17-ого от России Западу(в тот момент его представляли Франция и Англия) требовалось, прежде всего, чтобы русские стойко продолжали воевать с немцами, постепенно забывая о своих претензиях на участие в разделе добычи после победы. Более того, я уверен, что в дейсвительности планировалось и Россию так или иначе тоже перевести в категорию военной добычи ее же "союзников". Временное правительство вроде бы старалось угодить старшим "братьям", провозгласило "войну до победного конца", стало готовится к летнему наступлению. Несообразительного министра иностранных дел Милюкова, которы все твердил о Босфоре и Дарданеллах, вскорее из правительства поперли. Но наблюдались и некоторые странности. Через несколько дней после создания Временного правительства был издам непонятно кем подписанный "Приказ по Армии №1", покончивший с единоначалием в воиских частях, легализировавший Советы солдатских депутатов и т.п. С этого приказа начался быстрый развал русской армии. Германия вздохнула свободнее. Поскольку "немецкие агенты" - большевики, тогда еще и близко у власти не находились(а "главный агент" - Ленин - еще в Швейцарии сидел), поневоле приходит в голову, что немецких агентов хватало и среди кадетов, и среди эсеров, которые Временное правительство образовали(как, впрочем хватало их раньше и при Дворе).
Кстати, Александр Фьодорович Керенский, неформальный лидер тогдашних российских демократов, перед самой войной был юридическим представителем некой немецкой фирмы в Российской империи. Одновременно он возглавлял Верховный Совет народов России, объединявший в нашей стране все ложи Великого Востока Франции. Что ж, понятно, ласковый теленок двух маток сосет. Как бы то не было, французам тоговато пришлось, опят они под ударами тевтонов к Парижу пятиться стали, а поскольку русский Ванька почти перестал с востока их своей задницей подпирать, срочно пришлось дядюшку Сэма из-за океана уговаривать, чтоб он помог. Тогда-то Щгаты впервые на Европу свой сапог поставили и с тех пор страраются его оттуда не убирать.

В России же дела шли своим чередом. Процессы организованые, спланированые наложились на процессы "стихийноисторические". Во много раз увеличилось воровство, бестолковщина, общий бардак. В городах возникла реальная нехватка продуктов питания, других товаров массового спроса, быстро росли цены, к осени заговорили об угрозе голода. А поскольку телевидение и радио тогда еще не было, и народ не приучился кушать лапшу, которую ему СМИ на уши вешают, то все более угрожающее стало раздаваться урчание желудков. К тому же оказалось, что без Царя на троне пустовато стало и в русской голове, загуляли в ней ветры буйные, зарыскали мысли непонятные. Захотелось чего-то слыхом неслыханного, видом невиданного. Мужички потихоньку стали жечь барские усадьбы.

В это время и "немецкий шпион" Ленин в пломбированном вагоне
пожаловал. Про вагон и шпиона Керенский сразу закричал(конкуренции, небось, боялся на рынке шпионских услуг), но на народ это особого врпечатления не произвело, а вот то, что Ленин говорил, как-то на душу ложилось. Стал к нему народ поворачиваться, особенно пролетарии в крупных городах. Стали большевики потихоньку "временную власть" пробовать на зубок, Советы под себя подгребать.

Я уже говорил выше, что судя по космограме, Временное правительство не предназначалось к длительному употреблению. Но вот кто планировался высшими магами ему на смену - большой вопрос. Может храбрый масон генерал Корнилов. Вариант военных "горилл"-диктаторов" уже тогда был широко апробирован в банановых республиках Южной Америки. Но Корнилов в конце августа 17-ого оконфузился со своим метяжом, пожоже его хитрая лиса Керенский надул, обещал через Савинкова власть отдаст, да не отдал, а только опозорил бравого генерала.
У меня большие подозрение, что назначенцев высши магов был американский шпион Троцкий Лев Давидович(он как раз недавно на пломбированном параходе из Америки приплыл). И кровь голубая, и в масосонах числился, и оккультизмом всегда интересовался. Именно Троцкий, будучи наркомвоенмором, ввел в 1918 г. в качестве эмблемы Красной Армии мистическую пятиконечную звезду-пентаграмму(называемую в Каббале щитом Соломона), которая является излюбленным символом масонов и оккултистов(не то, что этот грубый материалист Ленин). И в родстве состоял с самым Яковом Шиффом(крупнейший американо-еврейский жрец мамоны, то есть банкир). Троцкий с большевиками всегда на ножах был, но, трезво оценив обстановку, решил летом 17-ого примкнуть именно к ним, что он и сделал в августе на VI съезде РСДРП. После чего быстро пошел по руководящей линии, возглавив вскоре Петроградский совет.

Нужно сказать, что большевики, как показали новейшие архивные изыскания(В том числе и в Особом Архиве, где хранились захваченые в конце Великой Отечественной войны Красной Армией в Германии документы европейских масонских лож, включая и "русские" ложи. Немцы собирали их во всех оккупированных ими странах Европы), к огорчению наших правых буржуазных патриотов, были наименее замасоненной партией в России, хотя своих агентов "братья" имели и среди них(но это были личности второстепенные, вроде Скворцова-Степанова и Середы). Кстати, цепочка масоно-большевицкой связи, упомянутая в конспекте доклада "брата" Бурышкина на заседании ложи "Астрея", который был обнаружен недавно в Особом Архиве, упирается именно в Троцкого(О.А.Платонов "Терновый венец России", М., "Родник", 1995.с.269). А вот обнаружить какие-либо достоверные потверждения принадлежности к масонам Ленина, как, впрочем, и какие-либо прямые доказательства его работы на немцев, пока никому не удалось.

Осенью 1917 г. Россия неотвратимо скатывалась к тотальному хаосу. Временное правительство с ситуацией явно не справлялось. Единственной организованной силой, которая могла взять власт, были большевики, и это ясно видели те, кто професионально отслеживал обстановку. В таких условиях большевики принял ирешение о подготовки восстания. Как следует из упомянутого доклада Бурышкина, решение это принималось не без согласования с масонами, но вот сгласовал именно Троцкий. Он же должен был возглавить болшевицкое правительство после победы восстания, а точнее - правительство Советов. Ведь тогда как раз созывался II съезд Советов, а Троцкий, как председатель крупнейшего Петроградского Совета, почти автоматически на этом съезде становился главой правительства. Недаром Лев Давидыч на известном заседании ЦК большевиков 10(23) октября, где принималось решение о захвате власти, голосовал за восстание, но с оговоркой о его отстрочке до открытие съезда. Ленин же все это время находился на нелегальном положении, Керенский его все как шпиона ловил, а соратники по партии запретили ему в Смольный являться, "для его же безопасности", разумеется(видна масонская координация).

24 октебря Ленин утром пишет записку в Смольный, требуя сегодня же взять власть. Однако Троцкий со товарищи не спешат, ведь съезд открывается только 25-го вечером. Тогда Ленин, наплевав на партийную дисциплину, лично является в Смольный и для начала устраивает маленкую революцию там(а может, эта революция и была самой главной), берет руководство восстанием в свои руки. При этом он опирается на некие "финляндские войска" - преданные лично ему армейские подразделения, срочно переброшеные верными людми в Петроград из-под Гельсингфорса.
После такой "узурпации" Лениным руководства восстанием, "узурпация" большевиками власти, до этого действительно узурпированной мосонским Временным правительством, была делом техники. Вскоре раздался выстрел "Авроры", Ленин стал Предсовнаркома, а Троцкий - всего лишь наркомом иностранных дел. На этот раз хитрож...пые мосонские комбинации не сработали, никакая магия с астрологией не помогли.

image


Следва продължение


Гласувай:
2
01. atil - Дотук бегло на няколко места, се ...
16.10.2015 22:16
Дотук бегло на няколко места, се засегна в показаните извадки, и икономическия аспект на разглежданите въпроси. Но и там е пълно с пропагандни клишета и салтоморталета, които автора ги разобличава мимоходом наред с другото. И тук не става въпрос за възхвала на диктурите и плановата икономика а за борбата на "всеки против всеки" както е дадено от бащите на капитализма, само че, неравностойната и предрешената. В този случай а и в много други преди и след него. Последният е пример са страните от Източна Европа, "размразените" след комунизма...
Болшевизма той го нарича - "Красный холодильник"("Червения хладилник") в който била замразена Русия временно. На няколко пъти се опитвали да я размразят и да я хвърлят на хищниците и лешоядите. Последният е по време на Перестройката. Този път обаче, след нея, решили да останат "размразени", но по свой път а не както им се иска на другите. И естествено, че веднага станаха "лошите".
В следващите две части ще става дума за икономика по-често. Повече няма да има. Намислил съм шест постинга по книжкaтa. Това, което на мен ми хареса, тук е, че Русия не се хвана на въдицата на либерализма и правилата написани от други, не влезе да живее в условия създадени от други. Какъв капитализъм ще създадат, то се е тяхна работа, но определено там ще се изгради смесена икономика - Пазарно-планова! И ключовете на бъдещето от испанските и англосаксонските страни може да отидат в Евроазиатска Русия един ден...
И с тази въдица на хубавите стоки и жизнения стандарт тях няма да ги хванат. Нито пък с "европейските ценности". Не кълват.Тия, които клъвнаха сами отидоха с парите си или уменията си насред богатия Запад. Освен товa, явно няма да станат руснаците, по-малко затворено или отворено общество отколкото им трябва. Нито да стават потърпевши за чужди грешки и вини. Нито дa си пренебрегнaт нaционaлнaтa културa и религия. Това е лукса да си независима и суверенна държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 3873396
Постинги: 521
Коментари: 2416
Гласове: 3062
Календар
«  Май, 2019  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031