Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2017 20:39 - АТИЛА, най-великият Хон-Български император
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 10704 Коментари: 18 Гласове:
7

Последна промяна: 14.08.2017 08:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тук в блога имам статия посветена на Атила, но тия дни се натъкнах на друго, което си заслужава мястото тук именно в блога на Атил!!
(линк:
 atil.blog.bg/history/2011/12/11/koi-e-atila-nepredviden-posting-za-vladetelia-po-vremeto-na-.865130 )


Тази година през март месец, „Учени от Кеймбридж разкриха истината за „вероломните получовеци“ и техния вожд Атила“.
Занимателното четиво за хората на Запад и на Изток изглежда повърхностно познавателно, носещо стандартната информация, насадена в историята на човечеството от 1500 г. Пише се: „За древните римляни нашествията на хуните по границата на империята са били истинска катастрофа. Номадските племена на хуните са прекосявали и плячкосвали цялата източна част на Европа, както и централна Азия. Местните жители са ги наричали „вероломни получовеци“, а техния вожд Атила е имал прозвището „бич Божи за Земята“.
Наричали са ги още „нецивилизовани, изглеждащи като животни, ужасни“. Дълго време след края на войните с хуните, те са били обвинявани за разпадането на Римската империя и за тъмните времена които са последвали разпада.

image

Битката на Каталаунските полета /сев. Галия/ е последното голямо сражение в Античния свят. Авторите от "Джагфар тарихи" " казват, че завършила с трудна победа за Атила. Но жреците му предсказали, че ако участва в това сражение, скоро след това ще загуби живота си. Съвета им бил да не участва в този ден в сражение и това е причината той да изчаква толкова дълго време...


Според Сузане Хакенбек, археолог от Кеймбридж този поглед към хуните е едностранен, прекален и по-скоро се е превърнал в клише. Хакенбек е анализирала останките на близо 200 души живели през пети век в днешна Панония, Унгария. Като изследват намерените кости и съдържащите се в тях елементи, Хакенбек и нейните колеги правят изводи за това, че в този район всъщност хуните са живели заедно с местното население. Откритията им са изненадващи. Въпреки че хуните са воювали с Рим, обикновените хора по границата между двете империи са съществували относително мирно заедно и дори са се кооперирали в много дейности. В различните кости, намерени при древни погребения в Панония са открити различни елементи, доказващи различен начин на живот – при едни, че са били земеделци, при други, че са номади.(...) Наред с това, някои от черепите имат белези на променена форма, показваща, че са на хуни, които са имали обичай да променят черепите на децата, като ги пристягат и овързват. И още. Според Хакенбек тези данни показват, че в граничните райони хората са обменяли знания и умения, въпреки водените войни. Според археолозите в това отношение Панония е уникален район, който е пресечен от много реки, даващи възможност за бърз транспорт, като районът е бил подходящ както за земеделци, така и за пастири.

За смесването между хора живеещи в пределите на Римската империя с хуни – нашественици говори и намерен писмен документ, от който става ясно, че поданик на Рим е предпочел живота при хуните. Емисар на римляните изпратен до водача на хуните – Атила през пети век описва, че в неговия дворец е видял бивш римски търговец. Първоначално той бил пленник, но дори след като откупът искан за него бил платен, той предпочел да остане при хуните.
Четейки тези редове, се изумявам, как мозъците не само на цялото човечество, но и на т.н. учени от престижния Кеймбриджски университет, са промити с недомислици и фалшификации, напълно изчистили от общочовешката история името българи и тяхната огромна многохилядолетна държава Стара Велика България.

Така наречените кембриджски учени изглеждат жалки папагали на постулатите, насаждани 1500 години в историята на Западна Европа и света. Историята за хуните е фактически история на българите-хуни. Тази история е изцяло заличена от определени ретроградни глобалистки сили, защото е в пълен разрез с техните цели за световно господство. В противен случай не би било възможно „разумното“ човечество да приеме, че „Великият културен Запад“ е бил тотално подчинен на Велика България. И така човечеството е напълно зомбирано през тези 1500 години, българските и други извори за българите са изгорени, историята фалшифицирана и днес няма и помен от истината за древните българи и най-великият неин император Туки Атилле, Атила. Прозвището му „Бич Божий“, идва от прякора му на трек-български език „Урус Баг“ (Бичът на Господаря, Бич Божий).

image

Западноевропейски портрет на Атила "Бича Божий". Сравнително реалистичен според описанията на българските автори и на Приск Панийски.


Но смисълът му съвсем не е пейоративен, какъвто ни го предава преиначената история и тези нескопосани „учени“. Българският владетел е носил като атрибут за царствена власт царски бич. А в случаят съществителното е придобило образ на метафора заради величието на Господаря. Някой трябва да им каже да четат българските летописи, които излизат вече на бял свят, като светата истина. И нека престанат да ни унижават, да ни смятат за никакъв дребен народ, че сме били малка и незначителна държава, каквато сме сега.
Историята на Стара Велика България е величествена, както ничия друга история на никоя друга държава и народ по земята!
Своят най-голям разцвет Велика България е достигнала при император Туки Атилле (433-453 г.) от българския царски род Дуло. Синът на Монджук, внукът на Алъп-бий, с над десет имена – Атилле Туки Къй Ардар (Артур) Айбат Аудан-Дуло Тай-Мадук Колъйн Кобландъй и др. се е родил в Годината на Коня (406 г.) в крепостта Ашла (днешен гр. Казан, Волжска България, Русия) и станал единственият управник на Земята, на когото се подчинил целият тогавашен свят (Европа, Азия, Африка). На Атила му се отдало да създаде най-съвършената и справедлива държава в историята на човечеството, режима на военната демокрация, поради което станал герой в приказките и легендите на всички народи по света. Във всички страни на света се утвърдил българският култ на духа на бурята и воинската слава Баръйн-Кубар-Джамгъйр-Самъйр, защото той по заповед на Тангра (Бог), дарил Атила с меча на победата (описан и в гръцки идзвори). Поради това на запад членовете на военните съсловия получили названието „баръйни“ („барони“), а на изток „самъйри“ („самураи“).

За Атила е категорично ясно, че е от българския царски род Дуло. Хон-Българската империя, която той, синът на Монджук Ищяк Мермер, онаследява от чичо си Руджа Джураш Масгут (Руа), като продължител на Втората Хон-Българската династия, основана от прадядо му Булюмар, е най-голямата и велика държава в цялата човешка история за всички времена.
Данък на Атила са плащали от Андалус („Къзъл Ибер“ – Испания), Тулус – Франция, Алтънбаш – Италия, Кермек – Германия, Цяла Средна (Среден Дунав, Панония, Баил, Авар-суба) и Източна Европа (Русия, Украйна, Беларус, Прибалтика, Скандинавия), Мала Азия, Близкият изток, Сибир и Средна Азия, до Индия-Пакистан-Белуджистан (Българ-истан), Китай, Камчатка и Аласкай (Аляска).
(...)
Кан Аспарух (Аспаръйк на български тюрки) е потомък на рода на Атила, личното му име било Атил, получил и прякор Атилкьосе (Безбрадия Атила, като юноша много подражавал на своя прадед..)), наречен на своя велик предшественик Атила.
Атила получил блестящо българско, римско и гръцко образование. В младостта си е учил в Рим и Константинопол. Знаел съвършено родния си трек-български език (български тюрки), старонемски, лантински, гръцки, новоагилски (праславянски), персийски, знаел отделни фрази по арабски, китайски, индийски, берберски, етиопски, унгарски. Той заповядал на всички източни воини да говорят на трек-български, а на всички воини в Баил (Централна Европа) – на новоагилски, поради което тези езици се разпространили в техните региони и до днес.

image

Илюстрация към Поетичната Еда изобразяваща Атила (Атли) отговаряйки на описанието на Приск.


Атила не се месил във вътрешния живот на покорилите му се страни, държави, народи, но метежниците и изменниците унищожавал бързо и безмилостно. Никога хуно-българската войска не е закачала мирното население, ако не й създават проблеми. Най-спокойните райони на Българската империя били Китай, където управлявала българската династия Сянби-Тоба (Държавата Северен Вей, 386-534 г.), Африка, където български наместник бил кралят на готите-вандали и алани Гензерих, също Индия и Персия.
Но в Средна Азия и Западна Европа подържането на българските порядки изисквало значителни усилия.
С цел, подчинените на Стара Велика България две Римски империи да не помислят за отделяне, Атила им отнел всичките погранични области със силни крепости, военните кораби и главните пътища.
За съжаление, българският наместник в Западната Римска Империя Аеций (Хайджи Яучи), вуйчо на Атила, бил подкупен от лабъйтския (юдеите талмудисти) Дом Надан и започнал тайно да действа срещу „императора на целия свят“. Под техен диктат и инструктаж Аеций действал кооварно с подставени лица, които тласкал към метежи срещу хуно-българската власт. Опитвайки се да развали женитбата на Атила за сестрата на западно-римския император Валентиниан ІІІ Гюннария (Хонория), поради опасението, че във вид на зестра на Атила, можело да бъде дадена част от империята, Аеций тласнал към метеж военноначалника Будар и краля на вестготите Теодорих. Метежниците разчитали да разбият Атила при град Орлеан. Но разузнаването на Атила било превъзходно. Предварително узнал за намеренията на метежниците императорът в 451 г. се отправил с огромна 700-хилядна армия.

Хон-българите на Атила удържали славна победа в двудневната Каталунска битка на 22 и 23 юни 451 г. Когато погребали своите другари, съгласно френските легенди, български оркестър от 1000 кубъйзисти изсвирил в чест на загиналите прощален химн. След погребението в лагера на Атилле пристигнал Сонгебан и докладвал, че е пленил 200 хиляди римляни. Всички пленени били присъединени към войската на Атилле. Той бил толкова доволен от победата над метежниците, че опростил обикновените римски войници. По-късно този корпус от пленени римляни се сражавал за император Джангиз (Дингезих), сина на Атилле.
Западните историци свели битките на 22 и 23 юни 451 г. в една битка и съчинили приказката за поражение на Атила.
А последвалите събития по никакъв начин не доказват, че Атила е бил победен на Каталунското поле. През 452 г. Атила след като успял да си върне задържаната в Рим Гюннария и наказал няколко хиляди италиански дезертьора, превзел най-мощната европейска крепост Акавъйл (Аквилея) и окупирал цяла Италия от Милано до Калабрия. Император Валентиниан ІІІ и Папа римски Лъв му отворили портите на Рим паднали на колене, целувайки ботушите му. Когато Атила влязал в столицата, срещу него излязла невестата му Гюннария. В своята походна юрта, вдигната около портите на Рим, Атилле извършил българския обряд на бракосъчетанието. Засипвайки булката със златни и сребърни монети, императорът на целия свят се уединил с нея в юртата. За тези събития в песен за Атилле разказва съчинение на чичо му Баръйс скоро след смъртта му през 453 г…
След войната разбитият Хайджи Яучи се покорил на волята на своя кансюбиги и Атилле заповядал, баръс-българите или булгите („белгите”, „белгерите”, „българите“) да заемат северната част на Кермек (Западна Европа, Белгия), марангите (франките) – Тулуш (Франция, Тулуза), худците, аланите и кандалите (готите, аланите и вандалите) – Къзъйл Ибер (Иберийския полустров, Испания) и Кимет (Северна Африка, тук), тулунглите (тюрингите) – брега на Бесер (Везер), бурджантайците (бургундите) – Алъйп Бурджан („Алпийска България”, Швейцария), саксините („саксите”) – южната част на Кара Сувар (междуречието на Елба и Одер), алан-кубарите („лонгобардите”) – северната част на Алтънбаш (Италия)… Всички народи на света живеят и сега, където им указал или разрешил да живеят Атилле Урусбаг („Бич Божий”).
И не е имало както преди него, така и след него, по-велик властелин от него. Всичките царствени династии на Кермек са основани от неговите деца…

image

Срещата на Лъв Велики с Атила от Рафаел показва папа Лъв I със свети Петър и свети Павел над него, отиващ да се срещне с Атила.
......

За двете спорни победи над Атила, лансирани от западните хронисти.

Първата разбира се е тази при Шалон. Битката разглеждана като победа за римляните се описва така - Атила отстъпил вечерта, щял да се самоубие, но Аеций го пощадил за да използва хуните срещу готите. Пита се в задачката - а ако беше убил Атила какво му пречеше пак да използва хуните срещу готите? Нищо.
Но мнимия успех има и друга страна - в сражението пада убит Теодерих. Както и да се погледне, това е сериозна загуба за Рим. От една страна губят единия от основните предводители. Краля има и друго важно качество за Рим - той е стар, което ще рече, че възрастта го прави по-миролюбив към Рим. Но със смъртта му се открива въпроса за трона му сред наследниците. Затова на мен ми се вижда по-вероятно втората версия за отказа на Аеций да нанесе съкрушителен удар на Атила - вестготите, неговите съюзници си заминали да си оправят проблемите за трона и римляните останали сами и неспособни да водят военни действия. А защо тогава пък Атила се оттеглил... ами много просто ... за да нападне пак. !
На практика Източноевропейските обединени сили хвърлили един голям бой на Западноевропейските обединени сили и след като те вече не представлявали реална заплаха за българската власт се оттеглили. Но при следващия поход Рим не успял да сформира армия, която да ги спре.

И така, идваме до 2-рa  мнима победа увековечена в прочутата фреска на Рафаело.
Атила настъпвал към Рим. Но някогашната слaвна империя не могла да сформира армия, която да го спре. И така, при Атила бил изпратен папа Лъв. Ортодоксалната версия е бляскава - Атила виждайки папата изпаднал в пристъп на благоговение пред светия отец (още повече, че в небето над папата бдяли светите първоапостоли) и веднага се съгласил да се оттегли. Това събитие издигнало неимоверно папския авторитет.
Само че никъде няма сведения и записки за това, какво именно са си говорили папата и Атила при тази важнна среща!?
Има обаче сведения от средновековните автори от Волжка България. Папата умолявал Атил да не разсипва Рим тъй като този град бил основан от древните булгари- етруски. Освен те дали на полуострова древното име на общата Прародина в Източна Европа - Иделья - Италья...
Атила се допитал този път до кам- бояните(жреците на Тангра, които пазели древните записки куниг , писмо върху кожа). Те казали че е вярно. И Атила решил да обърне назад.
Реалността обаче била доста по-банална. Застудявало се, възниквал проблем с провизиите и особено с така важната за хунските коне трева, папата носел дарове ... И какво оставало на един разумен човек при това положение: след като трябвало така или иначе де се върне, защо да е с празни ръце, а не с папските дарове. И заедно с това да прояви благородство и да спечели морално-политически дивиденти. И разбира се да се върне отново напролет.



Атила не е бил обикновен управник на света, той е създал съвременния свят и неговите най-велики страни. Със своя указ франките да заемат територията на Галия, който бил изпълнен по-късно в началото на VІ век, Атила създал съвременна Франция. Като преселил анатъйшските (ютландските) англи и българите-саксини (сакси) в Ег (Улуг)-Бурджан (Великобритания), Атила създал Англия. Като съкратил през 451 г. територията на Западната Римска империя до размерите на Апенинския полуостров, Атила създал Италия. С указа от 451 г. „За границите на Кермекската провинция на Велика България“, Атила създал Германия в съвременните й граници. За своя чичо Баръйс Атила създал провинцията Байлак – съвременна Полша; за своята майка Бинаджи – провинция Керен – съвременна Австрия; за своя шурей Бел Бургундски – провинция Бари – съвремена Швейцария; за своя брат Абраш – провинция Халан – съвременна Холандия; за своя шурей Бали – провинция Чек-Българ – съвременна Чехия; за своя тъст Марджан Искем, любител на медовата напитка – провинция Суджак – съвременна Хърватия и др. Атила дал имената на Сибир, Китай, Афганистан, Балистан (Палестина), Индия, Иран, Мароко и много други страни и държави. Занимавайки се със създаването на съвременния свят Атила писал стихове на трек-български (български тюрки, тюркски), гръцки и латински език. Негова настолна книга била „Илиадата“ на Омир, преведена от чичо му Баръйс на трек-български език.
Драги кеймбриджки рошльовци и други историци по земята, крайно време е да научите святата истина за Стара Велика България!



П.П. Позволих си в светлината на сведенията от средновековните волжко-български автори, частично да "поправя" ползваните източници - там където съм сигурен.
Друго което мога да кажа е че:
Стрaшни сa били зa врaговете си хунобългарите, че имали и обичай да подпалват всичко след себе си...
Но не сa били дивaци зaщото в Aзия създaли мощнa и културнa империя зa която имa множество сведения от китaйците. Тaм и зa тях зa пръв път се появявa чуждо писменно сведние с енонимa „бългaрин“, дaлеч преди новaтa ерa a не кaкто се твърди, че зa пръв път бългaрите били споменaти в aнонимния лaтински хроногрaф.
Хуните или хоните сa източнa бългaрскa диaспорa зaминaлa тaм от Волго-Урaлието и Близкия Изток( Рaнния булгaрски Шумер.).
Зaръщa се в средaтa нa 2 век, първо в Кубaн, после в Долното Поволжие. От 2 до 5 век те състaвили вече еднa древнобългaрскa общност със зaвaрените булгaрски племенa a държaвaтa тaм зaпочнaлa дa се нaричa от чужденците по името нa упрaлявaщaтa хонскa динaстия. Преди товa билa Aлaния и Сaрмaтия пaк по името нa упрaвлявaщите динaстии.
Тяхнaтa цaрскa динaстия Дуло упрaвлявa в Европa от 2 до 16 век. Създaвa две бългaрски държaви плюс Унгaрия и Русия.







Източници:

1. http://www.budnaera.com/201702f/17020662.html
2. http://megavselena.bg/iznenadvashti-razkritiya-za-hunite-mozhe-da-ne-sa-bili-chak-tolkova-strashni/





Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Агил!
11.08.2017 23:37
Постингът ми хареса, мястото където поставяш българите - също
само в едно имам по - различно мнение
Смятам ,че турцизираните имена са късни, когато волжките българи приемат исляма Ползваш техни източници, нали?
Турците имат обичая да не подменят имената, а да ги приспособяват към езика си
Александър например е Искендер, Скендер или Кендер
Смятам ,че нещо такова е станало и с нашите имена-на Дувавска България , предадени от автори на Волжка България!
Хан или Кан е произлязло обратно - от княз, а не нашата титла да е такава
Ислямът мисля ,че е приет десети век там!
Нащите , оригинални имена са тези от Киевска Рус - там е и Симеоновия сборник, взет от внука му Светослав!
Но това е мое мнение
Желая ти успех!
цитирай
2. atil - Тук стaвa думa зa Стaрa Великa Бъ...
12.08.2017 06:51
Тук стaвa думa зa Стaрa Великa Бългaрия, която е по-стaрa от Троянскaтa войнa и е нaричaнa освен Идел, Тель, още и Биaрмa, Aлaния, Сaрмaтия, Скития и Хуния. Гърците по летописнaтa си трaдиция нaричaли с думaтa "стaр, стaро" всички фaкти и събития от преди Троянскстa войнa. И кaто древен писмен нaрод изопaчили и променили много повече думи от турците, и ги нaложили в светa.
Турците нямaт общо със Стaрa Великa Бългaрия и нямa кaк дa променят думи или нещо друго.
Произношението и изговотa се дължaт нa древния трьок булгaрски език(трaкийски), който днес е причислен към тюркскaтa езиковa групa.
И никой не може дa кaже кое е отигинaлното проиизношение и изговор, гръцкото ли или булгaрското.
Стaрa Великa Бългaрия не се рaзпaдa след смърттa нa Кубрaт a сaмa се рaзделя нa две отделни държaви в крaя нa 9-ти век. Нa Урус - Киевскa Рус и Булгaр - "Волжкa Бългaрия" която никохa не св е кaзвaлa тaкa и никогa не е билa сaмо Волжкa.
Ислямa зaпочвa дa aе рaзпрострaнявa в Европa през 736 г. нa Кaвкaз, в Булгaрия през 922 г. и оттогaвa окaзвa влияние върху културaтa нa нaродa. Оттогaвa влизaт aрaбски именa тaм. Също кaкто гръко-еврейското християнство окaзвa влияние върху културaтa нa Дунaвскa Бългaрия a именaтa нa бългaрите сa зaменени с гръцки и еврейски.
Културaтa и държaвнaтa трaдиция нa Стaрa Великa Бългaрия сa били тенгриaнски и древнобългaрски.
цитирай
3. radostinalassa - ...Езикът е трьокбупгарски ,което трьок значи траки.Нима не знаете,че родината ни винаги са били Балканите.
12.08.2017 11:41
Оттук тръгват българските племена,и Аспарух се връща р родината си и я разпознава по Мадарският конник.Нямаме нищо общо и не дме имали с тюркските езици.Коя дума в приказките ни ,в езиса ни е тюркска.
цитирай
4. atil - Оттук тръгват българските плем...
12.08.2017 12:29
radostinalassa написа:
Оттук тръгват българските племена,и Аспарух се връща р родината си и я разпознава по Мадарският конник.Нямаме нищо общо и не дме имали с тюркските езици.Коя дума в приказките ни ,в езиса ни е тюркска.

Никакви български племена не тръгват от тук, защото етнонимът - "бълргар" се появява за пръв път във Волго-Уралието. Точно обратното от там от Ария-Туран от древен Идел тръгват разселения на юг и на изток. Оттам идват и племената наречени - траки на Балканите. Говорели трьк(тракийски) език който е един и същ с днешния тюркски.
Аспарух никъде не се връща а бяга първо на запад след смъртта на чичо си(след гражданската война в Стара Велика България) и се установява от Киев в днешна Молдова на р.Прут. След това извиква на помощ осиновените си братя Кубер и и Лачин и атакува Балканите. Прогонва аварите преди това от Долнодунавската равнина и завладява Онгъла(степите между делтата на Дунав и Долното течение на Днепър).
След две години през 681 г. сключва договор с победената Източна римска империя , обявява се за кан и основава своя държава - Улуг Българ(Пак Велика България или както я наричали Кара Бурджан - Велик Бурджан). Основната част от българите му били бурджани т.е. българи от Северен Кавказ и Долното Поволжие. Безчислен народ населил Северните и Западни Балкани до Драч.
Имаме много общо със степните народи и отделили те се от тях тюрки защото отначало сме били едно и също и всички се наричали - булгари, сармати, скити, алани. Гърците постоянно приравняват хуни на българи, скити на българи и една дума няма за трак или македонец от никъде и от никого!
По-късно приравняват и славяни на българи след като народа бил покръстен и постепенно минал на славянския език на българските славяни. Така пожелала управляващата върхушка по времето на Борис Първи.
Булгар - тюркски думи има много в приказките, но по вечето са славянизирани думи, защото този народ над 1000 години вече говори славянобългарски език.
А смесените думи са още повече .
цитирай
5. leonleonovpom2 - Не искам да спорим, просто изказвам ...
12.08.2017 13:03
Не искам да спорим, просто изказвам мнение!
Че нашият език не е тюркски че нямаме, ние на Балканите ,контакти с тяхпреди 13- ти век! Нямаме и родствена връзка
700 години живеем в отделни общности
Иначе ,за Киевска Рус си прав! Тя е наследник всякакъм на България Там е Симеоновия сборник, отнесен от внука му Светослав, там е Именникът
И владетелят е каназ-в различни модификации, има го в именника
Което показва, че източните народи по този образец са създали титлата си кан или хан А не ,че нашата е такава Тя е княз След разпадането на Согдийската империя се създават княжества-Кушанското например!
Турците приспособяват наши имена към езика си-Дадох пример с Александър-Искендер, Скендер , Кендер!
Кендеров ,има я тази фамилия в България, познавам един!
Одрин е станал Едирне, Константинопол-Истанбул, Анкира- Анкара, Трапезунд-Трабзон, Исконя-Коня, Смирна- Измир....
Мисълта ми е ,че нашият език е повлиял върху турския първи, а след това е осъществена обратната връзка И езикът ни е стар , европейски!

Хубав ден , Атил!
цитирай
6. radostinalassa - ре
12.08.2017 13:34
Това е лъжлива теория.генетичното изследване показа ,че българите в Азия да кажем се явяват внуци на българите на Балканите.и то е истинско,щом не ни изкарва тюрки.тук на Балканите е имало развита цивилизация от 7000 години.Е сега кажете кой е бащата и кой детето.И друго - първият език на Земята,който е бил общ за всички народи е нашият.Това значи,че е най-стар и никак не бива да превеждаме наши думи от гръцки,трябва да е обратното,не мислите ли.
цитирай
7. atil - Това е лъжлива теория. генетичното ...
12.08.2017 15:49
radostinalassa написа:
Това е лъжлива теория.генетичното изследване показа ,че българите в Азия да кажем се явяват внуци на българите на Балканите.и то е истинско,щом не ни изкарва тюрки.тук на Балканите е имало развита цивилизация от 7000 години.Е сега кажете кой е бащата и кой детето.И друго - първият език на Земята,който е бил общ за всички народи е нашият.Това значи,че е най-стар и никак не бива да превеждаме наши думи от гръцки,трябва да е обратното,не мислите ли.

Не се занимавам с теории и който и чел в блога го знае. Занимавам се с исторически сведения и контра на лъжливите теории. А те са постоянен спътник на българите от 200 години насам.
Не знам защо ме занимавате с Мала Азия и турците, тук в статията никъде не е ставало дума за това?!
Точно Мала Азия е родина на тюрките а не Алтай. На Алтай научават тази дума през 6 век, когато стават поданици на Първия тюркски каганат.
Не ми се иска да преразказвам на всеки сведенията от Волжка България, да бяхте обърнали по-сериозно внимание поне на горния текст нямаше да ме набеждавате за теоретик.
Тази смешна балканска теория дойде да замени иранската, която пък я извикаха да замени славянската, че не беше вече актуална.
Историческите сведения наши и чужди казват, че името българин се появява на Балканите за пръв път през 5 век.
Останалото са измислици и стъкмистики - теоретични и изсмукани от пръстити и болните мозъци.
За траките нещо конкретно знаят авторите от средновековна Волжка България и то няма нищо общо с измислиците на автохтонната смешна теория.
Писал съм и за генетичните изследвания и с тях се спекулира и лъже. Над 60% са български гени, към 39% славянски и други.
Траките са били третия и най-малък компонент влязал в етногенезата на средновековния български народ. Траки, които запазили културата и самосъзнанието си били намерени много малко. Те от раз се присъединили към българите. А от славяните които живеели там от 6 век, траките странели.
цитирай
8. atil - Не искам да спорим, просто изказвам ...
12.08.2017 15:58
leonleonovpom2 написа:
Не искам да спорим, просто изказвам мнение!
Че нашият език не е тюркски че нямаме, ние на Балканите ,контакти с тяхпреди 13- ти век! Нямаме и родствена връзка
700 години живеем в отделни общности
Иначе ,за Киевска Рус си прав! Тя е наследник всякакъм на България Там е Симеоновия сборник, отнесен от внука му Светослав, там е Именникът
И владетелят е каназ-в различни модификации, има го в именника
Което показва, че източните народи по този образец са създали титлата си кан или хан А не ,че нашата е такава Тя е княз След разпадането на Согдийската империя се създават княжества-Кушанското например!
Турците приспособяват наши имена към езика си-Дадох пример с Александър-Искендер, Скендер , Кендер!
Кендеров ,има я тази фамилия в България, познавам един!
Одрин е станал Едирне, Константинопол-Истанбул, Анкира- Анкара, Трапезунд-Трабзон, Исконя-Коня, Смирна- Измир....
Мисълта ми е ,че нашият език е повлиял върху турския първи, а след това е осъществена обратната връзка И езикът ни е стар , европейски!

Хубав ден , Атил!


Нашият език от 1000 години е от славянската езикова група написах го горе. Но преди това не е бил славянски а от днешната тюркска езикова група и също древен и европейски. Прочетете третият постинг в блога.
Кушаните са хуни отишли на юг също както други като нашите отиват на запад.
Согдиана и Хоризм са средноазиатка тюркска култура. Същинските тюрки са потомци на шумерите от Ранния булгарски Шумер. След библейския потоп от който те пострадали най-много губят властта си там от афразийските династии и една част през Кавказ заминава заедно с една голяма войскова част от Волго-Уралието в Далечния изток и основават Хунската империя. Друга част се която не искала да се подчини на афразийските династии се изнася към Мала Азия и се нарича - тюрки. В помет на загубената си могъща държава Самар-Шумер - Тюрк. Това е тенгриански дух на плодорадието и скотовъдството и го изобразявали като бик - тюрк или младеж с цвете - Гюлджимиш.
цитирай
9. atil - Защо има средноазиатка тюркска ...
12.08.2017 16:06
Защо има средноазиатка тюркска култура? Защото Дарий изселил част от древните малоазийски тюрки в Средна Азия като наказание за бунта им по време на похода му през скитските земи. Когато Дарий стигнал р.Дон видял отсреща тежката древнобългарска конница закова в желязо - и конете и хората. Тогава тежката конница имали само булгарите - сармати. Скитите поискали помощ от Идел. Малоазийските тюрки във войската на Дарий се разбунтували и не искали да вървят по-нататък. Останалите ги последвали.
По-късно потомците на тези средноазиатски тюрки създали Първият тюркски каганат, чиято върхушка били европеиди . Хазари, печенеги, узи, ермийци. През 6 век поданниците на този каганат в Европа и Азия започнали да се наричат и те тюрки, без българите, които за кратко плащали данък на тюркския каганат заради "тяхното ненападение"... Още по-късно след разпадането на първия тюркски каганат, европейската му тюркоговоряща върхушка се изнесла към Европа и влязла в състава на редица европейски страни. В това чесло в Русия, Волжка България и Дунавска България. А Сибирските и средноазиатски туземци продължили да се наричат - тюрки, макар, че по произход не са. Предците им били наричани от българите - кара китаи, оймеки и монголи.
.....................
Не трябва да се слага знак на равенство между тюрки, българи и сибирските тюркоговорящи народи!
Защото няма такъв знак, те са живели отделно, на различни места и имат различна историческа и политическа съдба!
И освен това древните тюрки не са османски турци - мюсюлмани а нещо доста по-различно... И с коренно различна култура и бит. И никога на тюрките от доислямския и дохристиянски период не им е идвало на ум да тюркизират българи или пък на българите да българизират тюрки или китайци...
цитирай
10. atil - НЕ ВИНАГИ ЕЗИКЪТ Е МЕРИЛО ЗА ЕТНИ...
12.08.2017 16:43
НЕ ВИНАГИ ЕЗИКЪТ Е МЕРИЛО ЗА ЕТНИЧЕСКИ И ЗА РАСОВ ПРОИЗХОД! ТАКА Е БИЛО В МИНАЛОТО, ТАКА Е И СЕГА.
ОСВЕН ТОВА, КОГАТО ГОВОРИМ ЗА СЪБИТИЯ ОТ ДОИСЛЯМСКИЯ И ДОХРИСТИЯНСКИЯ ПЕРИОД НА МИНАЛОТО, НЕ ТРЯБВА ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ ОТ ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА 18 ВЕК. НАПРИМЕР.
ПОМОЩНИЦИТЕ НА БЕЛЕТРИСТИКАТА И ПОЕЗИЯТА, НА ПРОПАГАНДАТА НЕ СА ДОБРИ ПОМОЩНИЦИ НА НАУКАТА.
ЩО СА НАРОД СМЕ, КОГАТО НЕ ПРИЕМАМЕ ПРЕДЦИТЕ СИ И ТЕХНИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ И ПРОВАЛИ ТАКИВА КАКВИТО СА?!
.............
Само това да се запомни от мен, и то стига.
Подмяната не носи слава и чест а деградация!!
цитирай
11. atil - Г-н Aнонимен нa прaктикa, съдейки ...
13.08.2017 02:27
Г-н Aнонимен нa прaктикa, съдейки по текстa, вaшите познaния се окaзвaт огрaничени и отчaсти измислени. И товa е хaрaктерно зa голямa чaст от днешнaтa ни интелигенция, тa кaкво остaнaло зa другите.
Aз лично съм прилегировaн по отношение нa източници, зaщото ползвaм сведения нa средновековни aвтори от Волжкa Бългaрия. Единият от тях е бивш нaш послaнник, който остaнaл дa живее тaм. Дaвa безценни сведения зa Дунaвскa Бългaрия. Тa, същите тези сведения нaрочно не се вкaрвaт в нaучно обръщение от гузните бългaрски историци, които сякaш имaт някaкви криминaлни опaсения.. Тa в товa отношение aз съм облaгодетелствaн. Но и другите, чужди източници и генетични изследвaния също оборвaт този род твърдения и съчинения кaто вaшите.
1. Зa тюрките. Вие не сте нaясно зa кого стaвa думa. Същинските тюрки произлизaт от шумерите a шумерите отивaт в Близкия Изток от Източнa Европa през Зaпaден Ирaн. Товa сa древни булгaри. Т.е. връзкaтa нa европеидните тюрки с европейските им събрaтя е прякa.
Духовнaтa културa и религия до 5 век сa едни и същи. Езикa също.
....
2. Зa скитите. Те сa северни мaсaгети от днешен Кaзaхстaн. През 6 век пр.н.е, се зaселвaт в Срверното Причерномотие и минaвaт нa местното булгaр тюркско нaречие. През новaтa ерa имaме от тях тюркоезично степно нaселение - кипчaци, половци, кумaни.
...
3. Ирaноезични бългaрски племенa никогa не е имaло нямa и сегa. Единствените ирaноиди в Европa живеят нa Кaвкaз и в Дунaвскa Бългaрия. Тaкивa били и в рaйонa нa г.Болгaр някогa. Товa е aнтропологичен признaк зa мигрaция нa нaселение от Ирaн към Кaвкaз. Към 5 век Кaвкaз под влияние нa хуните почти изцяло минaвa и той нa булгaр тюркски език. Днес сaмо осетините , ингушите , грузинците и aрменците говорят нa стaри древни и рaзлични от бългaрския, езици.

Сaрмaтите сa булгaри, местни, нaречени тaкa по името нa упрaвлявaщaтa динaстия.
Aлaните също - полянци, южните племенa. Когaто идвaт хуните и поемaт влaсттa Стaрa Великa Бългaрия, стaнaлa и хунскa империя...
цитирай
12. atil - По- късно могa дa дaм още рaзяснения ...
13.08.2017 02:34
По- късно могa дa дaм още рaзяснения и линкове към източници и теми.
цитирай
13. barin - Здравей, atil. На Каталунските ...
14.08.2017 06:28
Здравей, atil. На Каталунските полета първо четох, че битката е равна и двете страни се оттеглят. Ако се вярва, че първото нещо е най-вярно е така, а се оказа, че е най-вярно за мен. С оглед на последвалите събития мисля, че Атила не губи, а съхранява силите си. Отравянето му е причина да не се осъществят неговите мечти. Така или иначе той завладява половината познат свят, а някои малки племена запазват независимостта си с богати дарове и по негово желание. Атила е един от най-великите пълководци в историята.
Поздрави!
цитирай
14. atil - 15. анонимен, средновековните ...
14.08.2017 09:09
15. анонимен, средновековните български автори не са се занимавали с пантюркизъм. Нашите деди никога не са се наричали тюрки а тази дума се появава на Кавказ, Крим и отчасти на Волга чак към 14 век. Като политоним налаган от ислямското духовенство и антибългарските руски и немски учени, които се занимавали с историята на Източна Европа. Макар Екатерина Втора да спряла бясната и необуздана кампания за унищожаване и ликвидиране на всички български следи там. Това било с оправдание на верска основа, като добавили и измисления татаризъм за оправдание, който никога не е съществувал в Средното Повнолжие.
А в Дунавска България чрез исляма този политоним - тюрк-турчин се налага дори върху славяноезични българи и други славяноезични балкански народности.
Източниците, които превеждам и ползвам не излизат от Русия а от Волжка България. Съветска Русия е унищожавала и изземвала всички български документи, и книжнина. А от 1920 година заменят навсякъде думата българин, българско с "татарин, татарско". В това число и поетите и писателите от 19 век, които сами са се наричали - българи.
Тези преписи на този исторически сборник са издадени от 1993 до 1997 г. с големи трудности и в много ограничен тираж. Главният редактор на вестника е убит а Ф.Нурутдинов е изхвърлен от всякаква обществена дейност и е пенсиониран предсрочно, учебникът му е иззет и забранен.
Така че тук става дума за автетнтични български дейци, а в този сборник е писал и Арслан Тертер, бивш посланик на Дунавска българия, който дав абезценни сведения за средновековна България.
Този език е станал език на древния български етнос далеч преди новата ера и еговорен от сармати, алани и скити, които са коренно европейско население и нямат абсолютно нищо общо с Иран!!
Т.е. това е древен български език, формиран в Източна Европа далеч преди в света да има някакви тюрки.
Единственно в Дунавска България българите минават на езика на бившото си подвластно славянско население след покръстването, когато правата са уравнени.
цитирай
15. atil - 15. анонимен, правата са уравнени а ...
14.08.2017 09:13
15. анонимен, правата са уравнени а този език е обявен за държавен и богослужебен. Но и него българите наричат - български, защото станал език на българския народ и на страната България.
За другото правилно сте се ориентирали.
За хуните и хунския период в Стара Велика българия има тук:
http://atil.blog/history/2011/04/19/hunskiia-period-ot-istoriiata-na-drevna-bylgariia.732214
цитирай
16. atil - Здравей, atil. На Каталунските ...
14.08.2017 09:19
barin написа:
Здравей, atil. На Каталунските полета първо четох, че битката е равна и двете страни се оттеглят. Ако се вярва, че първото нещо е най-вярно е така, а се оказа, че е най-вярно за мен. С оглед на последвалите събития мисля, че Атила не губи, а съхранява силите си. Отравянето му е причина да не се осъществят неговите мечти. Така или иначе той завладява половината познат свят, а някои малки племена запазват независимостта си с богати дарове и по негово желание. Атила е един от най-великите пълководци в историята.
Поздрави!

Здрасти! Направих допълнения и редакция под фреската на Рафаело горе. За двете мними победи на западноевропейците над източноевропейците. Хуните са източ
на азиатска българска европейска диаспора. Част от тях се връща в Европа през 2 век. От тогава почва и леточислението на българската царска династия Дуло в т.нар. Именник.
Тук има за хунските династии в Европа:
http://atil/history/2011/04/19/hunskiia-period-ot-istoriiata-na-drevna-bylgariia.732214
цитирай
17. zaw12929 - НЯМА СПОР ЧЕ ЗНАЕТЕ, ПИШЕТЕ ДЪЛГИ ...
16.08.2017 09:12
НЯМА СПОР ЧЕ ЗНАЕТЕ, ПИШЕТЕ ДЪЛГИ БЕСЕДИ, ИНТЕРЕСНИ И В ЗАЩИТА НА ИСТИНАТА БЪЛГАРСКА
ПОЗДРАВИ. УСПЕХИ
цитирай
18. atil - НЯМА СПОР ЧЕ ЗНАЕТЕ, ПИШЕТЕ ДЪЛГИ ...
16.08.2017 15:37
zaw12929 написа:
НЯМА СПОР ЧЕ ЗНАЕТЕ, ПИШЕТЕ ДЪЛГИ БЕСЕДИ, ИНТЕРЕСНИ И В ЗАЩИТА НА ИСТИНАТА БЪЛГАРСКА
ПОЗДРАВИ. УСПЕХИ

Благодаря! Сега наред е да се издадат печатно тези книги. Така ще останат в библиографията за поколенията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648271
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031