Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 08:56 - Защо Ротшилдската любовна война
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1173 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Защо Ротшилдската любовна война https://yournewswire.com/rothschilds-love-war/

27 май 2018 г. Шон Адл-Табатабай Конспирации 5

image

Повечето хора не осъзнават, че войната е много печеливша индустрия за династията Ротшилд, която прави огромни суми парични средства и от двете страни.

Всяка война в последната история имаше една страна, която има полза, без значение коя страна печели. Това е партията, която финансира войната от далеч и събира лихва върху кръвта от милиони невинни хора.

Theepochtimes.com съобщава: От началото на времето единственият сектор, от който политическите лидери на дадена държава могат да заемат достатъчно пари, за да харчат за най-разточителното предприятие в човешката история, е банковият сектор. Тогава и сега, финансирането на войната само чрез данъчно облагане беше невъзможно поради нейните опустошителни последици върху икономиката и произтичащата от това популярна реакция.

Преди появата на модерното банкиране и кредит кралете трябваше да заемат златни монети от златарите и благородството да подготвят армиите си. И въпреки че средновековните войни често бяха дълги и брутални, те бяха ограничени по обхват поради ограниченията на финансирането, както и ограничената технология и по-малкият размер на населението.

Това се променя с създаването на частната банка на Англия през 1694 г., което позволява на британското правителство да финансира военните си усилия чрез продажба на облигации. Централната банка съществува само седем години преди началото на новия век с Войната за испанското наследство през 1701 г.

Банките, които притежават банката в Англия и стотици финансови институции след нея, установиха, че има ограничение за кредитирането на продуктивно предприятие, което икономизира човешкия и физическия капитал. Тъй като войната унищожава и двете, нейното търсене на кредитиране и следователно неговият потенциал да се възползват от банките е неограничен.

Къщата на Ротшилд

Около 100 години по-късно, обаче, военното финансиране чрез частни банки доведе до съвършенство семейството на Ротшилд. Патриархът на банката Майер Амшел Ротшилд основава първата банка във Франкфурт, Германия през 70-те години, а синовете му по-късно разширяват операциите си до Париж, Лондон, Виена и Неапол.

Чрез банковата си мрежа семейството направи първото си състояние по време на Наполеоновите войни, като спекулира с пари от германския принц Уилям от Хесе-Касел. Ротшилдците трябваше да го инвестират в британските държавни облигации, а вместо това да го използват за търговия с военни материали. По-късно те върнаха парите с лихвите, които биха спечелили, като ги поставиха в британските държавни облигации, като взеха излишъка от печалби и по този начин нарушиха доверието си.

Семейството също помогна и се възползва от контрабандата на злато през Франция до Испания, за да финансира херцогът на експедициите на Уелингтън срещу Наполеон и директно предостави заеми на британското правителство.

Някои историци твърдят, че Ротшилдците са участвали в първия голям епизод от банки, финансиращи двете страни във война, когато според Робърт Макнайър Уилсън, авторът на "Обещанието да плати", банките в Лондон дадоха на Наполеон 5 милиона паунда, за да дадат това е втора стъпка при Ватерло. Въпреки че шансовете за спечелване на Наполеон бяха ниски, исторически победената нация трябваше да се справи с дълговете, които дължеше на международните финансисти, както отново се случи с Германия след Първата световна война и Втората световна война. Финансистите винаги печелят.

Дали Ротшилдс разби британския пазар на държавни облигации, след като получиха новини преди победата на Уелингтън във Ватерло през 1815 г., за да могат да купят хартията на евтина цена или просто да я купят заради победата, отново оспорва.

Повечето историци обаче са съгласни, че семейство Ротшилд, заради военните си сделки, стана най-богатата династия през 19 век и много оценки все още го нареждат на най-богатите семейства днес. И въпреки че други имена са по-популярни в международното финансиране през 21-ви век, просто ли е съвпадение, че вестникът The Economist, собственост на Ротшилд, винаги подкрепя войната срещу мирни решения, независимо дали в Афганистан, Ирак, Либия или Сирия?

Американско участие

След като британските и други европейски банки доминираха във финансирането на повечето войни през 19-ти век, включително американската Гражданска война, американските банки върнаха благоволението си през 20-ти век.

Джон Муди пише в "Майсторите на столицата" за Първата световна война: "Англия и Франция не само плащаха за доставките си с пари, предоставени от Уол Стрийт, но правеха покупките си чрез същата среда. ... Неизбежно, къщата на [JPMorgan] бе избрана за тази важна задача.

"По този начин войната е дала на Уолстрийт изцяло нова роля. Досега то е изключително седалище на финансите; сега се превърна в най-голямото индустриално място, което светът някога е познавал. В допълнение към продажбата на акции и облигации, финансирането на жп линии и изпълнението на другите задачи на голям банков център, Уолстрийт започна да се занимава с черупки, оръдия, подводници, одеяла, дрехи, обувки, консервирани меса, пшеница и хиляди други статии, необходими за преследване на велика война ".

Някои историци, като Робърт Феръл в книгата си "Удроу Уилсън и Първата световна война", дори обвиняват президента Удроу Уилсън, че влиза в Първата световна война, за да защити американските банки от загуби по заеми, за да не загубят войната своите клиенти Франция и Англия.

Ако Феръл е вярна-и това е спорен въпрос американци, които са гласували за Уилсън през 1916 г. на "няма война" платформа, бе въвлечена в една война, че не искат, но се смята за необходима техните лидери, защото на престъпни финансови сделки държат далеч на общественото око.

Това е, разбира се, хората на САЩ, а не на техните президенти, които са платили за тази и други войни не само с тяхната кръв, но и по-високи данъци и инфлацията, за да плащат за добавената държавен дълг, след като войната е свършила.

Първата световна война е най-смъртоносният конфликт в историята на човечеството, който консумира най-много животи в най-краткия период от време. Това се дължи не само на напредъка във военната технология, но и на спирането от страна на правителствата на златния стандарт. Следователно правителствата могат да заемат почти неограничени суми, за да консумират столицата и хората на своите народи.

И въпреки че лидерът на воюващата Германия Уилям II трябваше да абдикира, германските финансисти, както и международните финансисти, които подкрепиха Германия, бяха непостижими, тъй като германският народ трябваше да се справи с военния дълг чрез осакатяващи репарации и хиперинфлация.

Медийна пропаганда

В Съединените щати, много подобна на "Икономист" и друга популярна пропаганда за масова медийна война днес, вестниците са инструмент за политиците и финансистите да променят популярните настроения към Първата световна война, поне според забележките на един наблюдател в Конгреса:

image

"През март 1915 г. интересите на JP Morgan, интересите на стоманодобива, корабостроенето и праха и техните дъщерни организации събраха 12 души високо във вестниците и ги наеха да изберат най-влиятелните вестници в Съединените щати и достатъчно които обикновено контролират политиката на ежедневната преса ", каза реж. Оскар Калауей от Тексас. "Те откриха, че е необходимо само да закупят контрола на 25 от най-великите книжа. ... Беше постигнато споразумение; политиката на документите беше купена. "

Международните банки, ръководени от Уолстрийт, също допринесоха за финансирането на възхода на националния социалистически режим на Адолф Хитлер през 1930-те години на ХХ век и дори продължиха да работят с него по време на война, документирани в книгите "Кулата на Базел" от Адам ЛеБор и " и възхода на Хитлер "от Антъни Сътън.

Сътън пише: "Върхът на системата беше Банката за международни разплащания в Базел, Швейцария. Високият темп на БИС продължи работата си по време на Втората световна война като средство, чрез което банкерите, които очевидно не воюваха помежду си, продължиха взаимно изгодния обмен на идеи, информация и планиране за следвоенния свят.

Съгласно Сътън, подобно финансиране, както и незаконни трансфери на технологии, се случи и по време на Студената война със Съветския съюз.

Войната за финансиране днес

Какво се е променило днес? За съжаление, нищо съществено. Хората все още не искат война; все пак международният банков картел все още смята, че е една от най-печелившите предприятия за финансиране, и по този начин често настоява за това в основните медии и допринася щедро на политиците, които подкрепят войната.

На последните президентски избори Хилъри Клинтън пое платформа за ескалация на конфликтите с Русия в Сирия и Украйна и получи милиони от дарения и такси от големи банки.

В САЩ банките пряко или непряко финансират американското правителство чрез пазара на държавни ценни книжа или частния Федерален резерв.

Чрез мрежата на първичните дилъри големите банки като JPMorgan и Bank of America "печатат пари", без да плащат, да кредитират сметката на федералното правителство при тях и да получават облигации в обращение при по-висок лихвен процент.

Те ги държат или ги продават на публиката, или ги продават на Федералния резерв, който сам си разпечатва пари без разходи и днес притежава почти 2,5 трилиона долара федерален държавен дълг.

Банките продължават да се възползват значително от емитирането на федерален държавен дълг и все още се възползват в голяма степен от войни като войната на Джордж У. Буш - други войни в Ирак и Афганистан на Уол Стрийт, които според бюджета на Конгреса струват 2,4 трлн. малко по-малко от размера на съкровищни ​​облигации в книгите на Фед.

Така че, ако банките са толкова мощни и войната е толкова печеливша, защо нямаме друга световна война? Първата причина е добра: интернет дава възможност на гласоподавателите да направят своя ум, вместо да вярват в основната пропаганда за медийна война и този достъп до информация е довел до популярни забавления, когато друга война е на хоризонта.

Втората е по-малко позитивна. След 70-те години на миналия век и появата на глобализацията правителствата в Запада намериха начин да добавят още повече дълг с повече политическа целесъобразност, което струва по-малко човешки живот, но вероятно губи много капитал с течение на времето. Тази машина се нарича "война срещу бедността", а банките радостно я финансират.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741220
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031