Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2019 09:41 - Тракийският език е основа на славянските езици
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 2080 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 13.01.2019 10:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно голямо заблуждение пречи на българите и на българските учени да разберат истинската история на нашия народ.
След като се изчерпят всички аргументи по историческата тема, някой обикновенно задава въпроса "Добре де, след като твърдите че сме българи (прабългари) или траки, защо езикът ни е славянски?"
Дейсвително нашият език, въпреки някои, най-вече граматични специфики, принадлежи към голямото семейство на славянските езици. Лексикалното сходство е несъмнено.
Отговорът е много прост - защото тракийският език (трако-скитския език) е основата на днешните славянски езици. Или иначе казано, езикът на т.нар. траки, говорен тук преди две и повече хилядолетия е много близък до това, което наричаме днес славянски език. Т.е. ние не говорим на славянски, а си говорим и до днес на стария тракийски език. Оттук във хилядолетията преди новата ера този език се разпространява и на север, заедно се придвижва в тази посока. Този език между другото се разпространява и на северозапад, и запад, и на югоизток, и на юг, само че това е тема на друг разговор.
Влиянието между южната тракийска и северната скитска зона, на тези сродни народи, започва още от каменно-медната епоха и продължава двупосочно - ту от север на юг, ту от юг на север.
Най-точното определение, което може да дадем е, че българският език, а до известна степен и сърбохърватския, са преки наследници на тракийския език. А руски, малоруски, белоруски са наследници на скитския език. Полски, чешки, словенски, словашки, може да наречем също или скитски езици, а ако искаме да сме по-прецизни може да ги наречем и венетски езици. Така или иначе тези три общности наречени условно южнославянски езици (наследили тракийския), източнославянски езици (наследили скитския) и западнославянски езици (наследили венетския), са били и си остават сродни, само названията са се сменили.
По въпроса за тракийския език и че всъщност това е нашият език, лично аз имам доста статии и постинги, а и в нета вече могат да се намерят много неща по темата.







Гласувай:
7



1. анонимен - Кажи ги тези басни на един чех, словак, поляк
12.01.2019 15:02
Ти едва ли си чувал, но скитите и сарматите са говорили (и днес говорят) езици от групата на ИРАНСКИТЕ езици, и подобен ИРАНСКИ език са говорили и дедите на българите преди 800 AD, когато източно-римският император нарежда да се закупят от робство няколко от учениците на римските агенти Кирил и Методий и успява да ги пробута на наивника Борис I, който чрез сменянето на езика и религията на народа български държавата драстично запада след и кончината на Симеон I стремглаво достига до изчеване след Самуил.

Тези глупости за 'тракийски' език Андеройчо ги кажи на някой чех, словак, и т.н. славянин, които дори не знаят какво е това 'трак', защото подобни тракийски идиотщини се разпространяват единственио и само в България, по направление на Коминтерна и подобие на македонизма и помакизма - тактиката на Рашистан за унищожаване на България: разделяй и владей.

Спомням си един твой тракедонистки хайван, Спароток, разпространяваше по форумите фалшифицирани каменни плочки с 'тракийска' пиисменост, но след като го уличиха във фалшификация руските му ментори го скриха от полизрението на ошашавените български тракедонци.

Като майничка да те запитам, защо в градът на тракедонците Пловдив сте издигнали огромен паметник на Филип Македонецот, след като той се явява душманини и покоирите на тракийските хавани на Балканите? Питах майничката Диданов, но той се прави че не ми вижда въпроса, ти ще можеш ли да отговориш защо македонският окупатор на траките се кипри в центъра на Тракийската долина? Та от какво освободи траките Филип Македонецот?

И понеже вие майничките в Тракедония обичате да издигате паметници на окпуапатори ще ти задам бонус въпрос: от какво точно ви освободи руският бляд Альоша през 2СВ за да му се кланяте под шпагена? (знам че е ограбил съдържанието на банковите трезори, архивата и активите на виншните инвеститори у нас, както и личната собственост, изнасилвал е масово, но тове не може да се смята за 'освобождение')

@russofil
цитирай
2. iliyanv - Ай го автентичния волжкобулгурски език, езика на сеновския Атил и Шекер маала
12.01.2019 19:05
Ку тарахръ VII емьорте
Атълсъ –чавашсемпе
Дуна пълхарасън
Аслъ пълхар патшалахън
Теп хули Фанагори пълна

https://bgr.news-front/2017/01/30/blgarin-ot-moskva-postavi-pametna-plocha-v-stolitsata-na-velika-blgariya-fanagoriya-v-krim/
цитирай
3. andorey - Това за иранският език на скитите е ...
13.01.2019 09:58
Това за иранският език на скитите е нещо като тюркския език на прабългарите - няма нищо общо с истината... За останалите неща няма да ти отговарям. За човек, като теб, който не е наясно със себе си, нито с историята, няма за какво да ти отговарям. Чети още и може да научиш нещо ново, ако наистина те интересува.
цитирай
4. iliyanv - Russofilията е генетично заболяване. Нелечимо.
13.01.2019 10:05
При установяване на русофилия - тел. 112 или Национален център за борба с бедствия и аварии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2149357
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031