Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2019 09:00 - Цитат от Норберт Винер и мини-коментар
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1390 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 23.08.2019 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"В някои страни напразно се надяват, че като копират нашето облекло и парламентарно устройство, ще постигнат нашия технологичен напредък и благоденствие." 

Кибернетиката,
чийто основи полага Норберт Винер, не е компютрика, нито наука за "управление и връзка в животното и машината", както е озаглавено първото издание. А е наука за управление на ВСИЧКО.

Красноречив детаил от началото на тая епопея. Като изследвал от информационна гледна точка икономическите цикли, Винер достига до извода, че кризите се дължат на забавена ОБРАТНА ВРЪЗКА между действия и последици. Геният се сеща да попита приятел-медик, има ли заболяване, при което ръката не може да посегне плавно към желания предмет, а с множество грешни движения. Оказало се, че има. И причината е в нервни увреждания, т.е. във ВРЪЗКАТА между намерение и действие. И това е само началото на УНИВЕРСАЛНИТЕ положения на управлението.

Ако началото на 20-ти век принадлежи на Айнщайн
с неговите невероятни пробиви, постигнати само с МИСЛОВНИ експерименти, то втората половина на века принадлежи на Норберт Винер, с началото на ВЕКЪТ НА ИНФОРМАЦИЯТА. В тоя век компютрите са вълшебен инструмент, но ИНСТРУМЕНТ. Главното са УНИВЕРСАЛНИТЕ ПРИНЦИПИ на управлението. И понеже тия принципи са СВРЪХ-СТРАТЕГИЧЕСКИ,  те са и свръх-военни и СВРЪХ-СЕКРЕТНИ. И водеща роля имат САЩ, където е основана ШКОЛАТА на гения Винер. Все още засекретен гений.

Вече съм писал в блог.бг,
че синът ми не повярва в тая роля на Норберт Винер и попитал свои приятели от САЩ. Те му отговорили, че там никой не говори за такъв учен...

Но ние, като се сдобихме с мечтаните дънки и с "демокрация", постигнахме ли технологичен напредък и благоденствие? РИТОРИЧЕН ВЪПРОС.

ТУРЦИЯ, Турция, Т У Р Ц И Я постигна тоя напредък, защото САЩ споделиха с нея своите ноу-хау и й дадоха НЕОБХОДИМИТЕ ПАРИ като безвъзмездна помощ и кредити. ТАКА СЕ ПРАВИ със СТРАТЕГИЧЕСКИ СЪЮЗНИК. (Отдавна един нобелист по икономика откри, че НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ са главният двигател на икономическия РАСТЕЖ).

А нас ни РАЗОРЪЖИХА във военно и ВСЯКО ДРУГО отношение.
ТАКА СЕ ПРАВИ със СТРАТЕГИЧЕСКИ ВРАГ, враг, В Р А Г.!!!

ПП: Да изпреваря някой психо-десен който ще ни открехне, че русофилите са виновни за вражеското отношение на САЩ. Не. МНОГО
ВЕКОВЕ Турците са съюзници на англо-саксите, първо на Великобритания, после на нейния ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ  наследник - САЩ. Да се съдерем да угодничим, това няма да промени нещата. Най-много да прехвърлят ядрените бомби от Инджирлик в България. На прицела на руския ответен ядрен удар.



Тагове:   България,   сащ,   Турция,   ноу-хау,


Гласувай:
7



1. morskipesni - САЩ няма да мирясат, докато не ликвидират България
22.07.2019 09:34
Малко им остава. Затъпелият булгаристански примат върви към края си.
цитирай
2. krumbelosvet - Драги колега universalnia,
22.07.2019 10:06
Прощавай, че ще изтрия коментара ти. Защото аз излагам ясна и БЕЗСПОРНА теза, а ти ми пишеш НЕБРЕЖНО за слизане от небето...
Враг сме, защото ОТ ВЕКОВЕ сме враг на Турция - вековен съюзник на англо-саксите срещу Русия.
цитирай
3. apostapostoloff - Като България не ти харесва,
22.07.2019 10:15
емигрирай в Турция. А ние наесен пак ще гласуваме за ГЕРБ, защото ГЕРБ ни направи богати, спокойни и горди. България и българите НИКОГА не са били по- добре!
цитирай
4. krumbelosvet - Няма да изтрия Апостолофф.
22.07.2019 10:19
Човекът свидетелства против себе си. Благодаря му и за дежурния минус. Все пак, ТОЙ е първият човек, който ме нарече ПИСАТЕЛ. Макар и незаслужено. Но ако стана такъв (на 77 животът е пред мен), Апостолофф влиза в историята!!!
цитирай
5. morskipesni - Какви адвокатчета само имат тия кравари, ха?!
22.07.2019 12:56
Те ЗНАЕЛИ, умничките ми! Тук, в немско само като се спомене за мам'риканин и гледай как потъмнява лицето на събеседника! Но немецът е културен и не ги псува 10 х ката на майка и зълви! Проблемът с кравите е, че се поставят ВИНАГИ над законите в колонизираните от тях страни, но НЕ ЖЕЛАЯТ да въведат в тях щастката представа за ред. Проиграният, умело дирижиран хаос е тяхната междунардна политика- колонизация, изтощаване, смърт на бедните държавици-колонии.
цитирай
6. krumbelosvet - Драги колега vmir,
22.07.2019 13:10
Ще изтрия коментара ти, не защото е дълъг колкото постинга, а защото не съдържа нищо друго, освен груби заблуди.
И за да не съм голословен, и едновременно да съм кратък, ще цитирам тук най-правдоподобната от заблудите ти:
"Знаеш ли, че след ВСВ американците собственоръчно унищожиха военната индустрия на Германия и много свързани с нея граждански производства, а германците достолепно преглътнаха това „унижение”, за да изградят недостижими по конкурентоспособност индустрии само 10-15 години по-късно? Щяха ли да станат първия икономически тигър в света или азиатските икономически тигри щяха да станат такива без ангажиментите на САЩ към свободното им развитие? И щеше ли всичко това да се случи, ако бяха се петляркали като теб, че САЩ ги третира като врагове? Знам, че това не те интересува, защото излиза извън обсега на презумпциите ти."
Знам, драги вмир, знам. И отдавна имам постинг СЪВСЕМ КОНКРЕТНО по тоя въпрос. И той се основава на ЗАПАДЕН ИСТОРИК. Постингът ми е от 04.12.2015 - "Съживяване и убиване на икономики". Най-кратко, в първите години след войната дълговете на ФРГ растат, а икономиката се свива. Фалитът изглежда неизбежен. А ФРГ е витрината на Запада, срещу витрината на Изтока - ГДР. И Щатите вземат мъдро решение в 8 точки. Най-кратко, те са почти отмяна на дълговете, почти спиране на конкуренцията с немското производство, изплащане на останалите дългове с МАРКИ, ОТВАРЯНЕ НА ПАЗАРИТЕ ЗА НЕМСКИ СТОКИ и т.н. ОБРАТНОТО на това, което направиха с нас. Затова имам второ издание на тоя пост от 01.05.2017 - "Убиват ни с обратното на онова, с което спасиха Западна Германия ".
Ферщеензи?
С Япония случая е още по-ясен. В твоя вреда. Но ако тук се заема и с Япония, коментарът ще стане доста по-дълъг от постинга.
И занапред преди да ме коментираш, се потруди малко повече, или ме попитай каквото не знаеш, чедо мило (син си на колежка от МЕИ, май).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953925
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031