Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2010 09:00 - Балканите - жлеза на времето
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3004 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                          Специфична профилактика

Отнася се до система от упражнения, които активират, подхранват и успокояват всички описани процеси. Тези процеси са известни сред посветените като “Осемте къса коприна” или “шаманските танци” на българската тангристка традиция. Две от тях (бебешките) могат да бъдат обнародвани и затова ги даваме тук. Другите шест се преда-
ват само, ако човекът е лично енергийно диагностициран и има данни, че може да понесе активизацията им. Освен това бебешките се правят сутрин и вечер, където и да е (в спалнята например), а другите шест само на открито, по време на изгрева на Слънцето.
Първо упражнение: ”Бебешкото” Ляга се по корем с глава към посока юг. Ръцете са опрени с длани към земята, на нивото на линията на бъбреците. Успокояваме се. Дишаме спокойно с чело опряно в земята. На едно от издишванията задържаме и бавно повдигаме главата нагоре до крайно положение на врата, без да отлепяме гръдната кост от пода. Прави се 14 пъти. (упр.1)

                   image
                                   Рис.9. Упр.1 - Бебешко

Второ упражнение: “Рало” Лягаме по гръб. Ръцете са спокойно около тялото, с длани към земята. Главата е на север. Краката са спокойно прибрани, с опрени едно в друго стъпала. При едно от издишванията бавно вдигаме краката изпънати нагоре и назад, след това таза и пояса, докато краката ни опрат с пръсти в пода зад главата. Без да поемаме дъх, връщаме тялото в изходно положение. Вдишваме. (Упр.2)


                             image
                                            Рис.10. Упр. 2 - Рало

Успокояваме дишането и повтаряме 14 или 21 пъти, но не повече, защото Средният мозък и Лимбалният дял се преенергетизират и може да ни прилошее. “Бебешкото” упражнение активира гръбначния стълб и крайниците (прави се от бебетата като подготовка за изправяне на крачета), а “Ралото” активизира само центровете в главата. Ралото се извършва само в лунната фаза “нарастваща луна” - 14 дни и никога във фазата “изпразваща луна”. Ралото не е безобидно упражнение. При системно (без почивки) правене може да предизвика главоболие, кръвотечение, нервни кризи (ако се прави безразборно и повече от 3 месеца непрекъснато).


                                          Заключение

Смятаме, че с всичко казано дотук достатъчно аргументира но бе изяснено древното знание на българите, известно ни като Тангризъм. Тази малка част от приложния механизъм за контрол и поведение, основан върху дълбоки и пространни космични знания, може да подпомогне хората, които вече имат отворено съзнание за живота извън обикновената сетивност. Те биха могли да схванат по-дълбоките корени на прикритото от ритуали и притчи религиозно знание, ако разбира се,  вникнат в текста. Дори елементарният анализ открива известни сходства с други религиозни практики. Това е истина. Както е истина, че нито едно религиозно движение или школа не е изолирано явление и не може да претендира за изключителност. Себелюбивите прищявки на определени личности, оказали се извън наследствената практика, рано или късно отмират безславно. Култури като Шумерската и Египетската са оставили след себе си знания, които нито един клон на науката не може да достигне все още. Още по- невъзможно е отделно съзнание да ги открие и осмисли.
Школата на Танг-Ра и неговите наследници е жива. Орендата над главите на нейните посветени грее и днес. Тези знания са вместени във всички по-нови религии и школи, включи- телно и в юдаизма, който съвсем неоснователно претенди- ра за уникалност и богоизбраност. В корените на всяко духовно учение има наниз от древни перли, които изплитат невидимата огърлица на духовното единство. Една от тях току- що освободихме от наслоенията на времето и мълчанието. Надеждата ни е, че блясъкът й ще надделее над прагматичното битийно съзнание, без да се стреми да засенчва никой друг и без да влага прекомерни надежди за внезапни и блестящи успехи. Всичко е значимо тогава, когато човешкият ум и сърце одухотворят и оплодят придобитото. По силата на този закон за Отношенията, казаното в тази книжка ще стане истина само чрез усилието за прилагане в живота, което автоматично ще задействува закона за Съразмерността между вложен труд и получени резултати.
Във времена като нашето, с промени от глобален характер, каквито настъпват днес, душата сама определя придобив- ките си. А огънят на епохата ги отсява.

                                                                                                             октомври, 2001 г.


За автора:   Спас Мавров е роден през 1949 г. в с.Венец, окр. Бургаски. Завършил е Великотърновския университет “Бр. Кирил и Методий", скулптор. Преподавател по скулптура и анатомия в СХУ по дизайн "Акад. Дечко Узунов” – гр. Казанлък.
Повече от 30 години Спас Мавров се занимава с езотерични науки. Придобил е степен по линията на българските колобри, наследници на знанията на първия монотеистичен бог - Танг-Ра. Има редица изследвания и разработки за тайното знание на българите, които представя в няколко цикъла лекции: "Нестандартни проблеми в науката. Връзка между научно и езотерично знание", "Езотерична астроло- гия" и др. По тези теми има множество публикации в периодичния печат.
С интерес се посрещат докладите на Спас Мавров на наши и международни конференции, симпозиуми и други научни форуми, в които разкрива част от тайните на тангризма. Той участва в Първия международен симпозиум по тракология през 1992 г., в Семинар на Оксфордския университет - 1994 г., в Международния конгрес по нестандартни проблеми в науката и парапсихологията в Международната конференция за приноса на българите в световната култура и цивилизации - Варна, 2000 и 2001 и т.н.



Тагове:   жлеза,   мавров,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14904291
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39057
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава