Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2014 23:48 - Моята партия “Нова България”
Автор: peterzashev Категория: Политика   
Прочетен: 2512 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.02.2014 23:55


16.02.2014 

Много често много хора у нас не гласуват за никого. “Всичките са маскари” казват те и определно имат основание.

За кого да гласуваш? БСП има най-голям стаж в управлнеието последните 24 години, а значи и най-голям принос за окаяното ни състояние. ДПС е бизнес проект за обогатяване на собствения си елит, а не партия. Споменът от посредствения провал на ГЕРБ е още пресен. Реформаторския блок е много рехаво нестабилен и с лица чиято свежест и минало предизвикват съмнения.

И ето тук се появява нашия проблем. Да се занимаваме с политика не искаме, тези които се занимават с нея (с право) не харесваме! Но тогава кой!? ще почисти авгиевите ни обори и ще изведе страната на някакъв нов етап.

Както всички други и аз си търся партията на новото мислене! И поради липса на такава ще си направя една виртуална: моята партия “Нова България”. С надеждата да останем на власт пълни 4 години и с разбирането, че за 4 години едва ли може да се промени всичко, приоритетите в нашата платформа биха били следните:

1. Незабавна, прозрачна и съобразена с всички препоръки на ЕС съдебна реформа.

Без независима, по-професионална и обективна съдебна власт е невъможно да се построи общество с правила валидни за всички, общество в което политици и бизнес приятелите им се обогатяват за сметка на държавата и данъкоплатците.

2. Смяна на бюджетните приоритети.
Оптимизация на разходите и работата на МВР и МНО, орязване на бюджетите им с 15% и пренасочване на средствата към наука, образование и детски градини и надбавки.

3. По-добра бизнес среда.

Българинът е достатъчно трудолюбив и предприимчив. Важното е а) да не му се пречи с нелепи и ненужни правила и изисквание, и б) да няма по-лесни пътища като например порочна “дружба” с политици

4. Повече честна и прозрачна конкуренция...във всичко!

Нека по-добрите учени стават пофесори, по-ефективните фирми печелят държавни поръчки, по-квалифицираните специалисти взимат места в държавната администрация, по-добрите училища получават повече пари и т.н. и т.н.

5. Оптимизация на държавната администрация и пускане на електронното правителство

Принципа би следвало да е по-малко и по-добре платени прифесионалисти работят по-качествено и по-ефективно докато нарастващ брой услуги се дигитализират.

6. Ефективно здравеопазване

Реформата на здравната система трябва да отчита а) отчита интересите на пациентите и служителите от системата на здравеопазеането и б) реалните възможности на държавата

7. Приоритетни икономически направления

Всеки един бизнес е приоритетен и има нужда от стабилна икономическа среда. Но следните три направления биха могли да получат статус на приоритетни на базата на съчетанието от добавената стойност която дават и инвестициите които изискват. Например:
- информационни технологии
- удължаване на туристическия сезон чрез развитие на балнеологичен туризъм
- хранително-вкусова промишленост

Аз съм оптимист, винаги съм бил. И съм сигурен, че ако страната ни има 4 години с такива приоритети, нещата ще потръгнат. Ако съдебната власт е независима и реална заплаха за крадците! Ако всички се конкурираме (за пари, работни места и тт.н.) в честни и равни условия! Ако администрацията е по-малка и по-професионална! Ако имаме по-добра бизнес среда и приоритетни икономически направления! Ако имаме по-ефективно здравеопазване и повече инвестиции в наука, образование и децата ни!

Да, за 4 години нещата биха потръгнали! Къде са опасностите?

- старите политически мастодонти ще използват всички възможности да бойкотират процеса
- собствения ни менталитет! Много трудно е да се разчупи един начин на мислене който вече 20 и повече години доминира и парализира държавата. Питайте военните и полицията.

Ето такава е моята партия! А каква е твоята?




Гласувай:
2



Предишен постинг

1. breeze - Мисля че това е начина, платформа предлага този, който избира.
17.02.2014 02:10
А щом може да избира, следва и да контролира.
След години този път ще се превърне в магистрала.
Само един въпрос няма да можем да решим, кой ще реже лентата:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: peterzashev
Категория: Политика
Прочетен: 142091
Постинги: 30
Коментари: 160
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930