Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2018 16:08 - Летни страсти в Общ. съвет на Търговище - и смешни , и страшни ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.07.2018 21:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        По стара местна наша си традиция , допълнително пада надолу  и без това съвсем не високият  тонус  на съветниците и управата ни през месеците юни , юли и август - не направи изключение и заседанието на Общ. съвет , провело се на 28.06.2018 г. , което стартира тромаво  около  09.00 часа само  в присъствието на 22 съветника , или точно 2/3 от целият му  състав от 33-ма  . 
      Въпреки отсъствието на няколко "знакови" лица , определено имаше какво да се види , а  и да се  чуе на това заседание  , както и над какво добре  да се посмее човек  - понякога  дори и малко  тъжно , за жалост  ...

   Основен акцент в Дневният ред от 14 точки -   след като бяха приети промените в бюджета на Общината ни за  над 100 000 лева  вътрешни заеми ( включително и едни 45 000 лева за текущото и в момента  изкърпване на уличната мрежа от БКС ! ) , бе Докладната записка  под точка № 3 в него  . 
  Неин вносител бе  зам. кмета Велчев , като тя  касаеше  даване на съгласие от страна на Общинският ни съвет ,  за  отписването от актовите книги  на едни 1 000 кв.м. обявени току що  за  частна общинска собственост , намиращи се на първият етаж в сградата на "МБАЛ - Търговище"  АД , необходими за ремонта и  разширението на Спешно приемно отделение . 
  Думата за кратко разяснение бе дадена на дългогодишният вече  Изп. директор на нашата болница , в лицето на д-р Светулков , които обясни , че в настоящият момент за това отделение се ползват 4 стаи с общо 100 кв.м. площ  , при належаща нужда от поне  10 помещения , както  и 850 кв.м. такава . 
   Стана ясно , че в този проект ще се вложат над 1 000 000 Евра от ОП  "Региони в растеж" 2014-2020 , и че задължителното условие на програмата е те да се вложат само  в помещения - държавна собственост , обаче  ... 

   И тук вече започна да става интересно , определено вълнуващо и ... страстно . 
Оказа се , че на заседанието на ПК преди около седмица , водещ съветник като г-н Дамян Иванов е гласувал "Против"  тази Докладна ,  поради липса на яснота около нея  , като дори самият и вносител   е бил призован да я оттегли сам  на сесията  , като  присъствалите тогава   двама юристи на Общината  са поели своя ангажимент на самото заседание да направят допълнително подробни обяснения по нея . 

Нищо подобно не се случи от тяхна страна , обаче -  съветници от БСП/к/ изразиха своето притеснение относно законосъобразността на предложените Решения , а не против целесъобразността на самият проект ! , включиха се и от ДПС , като в резултат на така създадалият се сериозен  "творчески хаос"  , много разумно прозвуча за мен предложението на Дамян Иванов , поради проявената БЕЗОТГОВОРНОСТ  от страна на общинските ни  юристи - предпочели да останат в сянка ! ,  да им бъдат "отрязани" заплатите за месец юни - кратко , точно и ясно ! 

  В действителност , наложи се да бъде дадена 20 минутна почивка , за да може все пак по някакъв начин Консултативният съвет да намери някакво работещо Решение -  въпреки , че съмнението в качеството  от подобен тип екстремно "творчество" ,  са повече от големи във всички ни ... 
Така по някакъв начин  се разреши тази "буря в чаша вода" , новото Решение  бе подкрепено единодушно с 24 гласа "ЗА" , но се  показа  още веднъж пред всички  , че като не се напише предварително и както трябва "домашното" , Циркът става пълен - дали ще е Буш , или пък Добрич , няма голямо значение !!! 

  Другото по-интересно до края  отново бе с участието на г-н Дамян Иванов , които този път определено намери себе си и своето амплоа на едно нестандартно "острие" , позволяващо си понякога  да задава парещи и неудобни въпроси относно някой странни порядки във функционирането на това , иначе доста  сплотено и задружно  "ОФ" местно управляващо мнозинство .
 
  Писал съм го аз това  преди време  , че след онова скандално "орепчване" -  на микрофон ,  и пред всички в залата  от страна на Гл.  арх. Димитрова , казала на глас скандалната истина в очите на Хамди Илиязов относно бруталното събаряне на една нейна Докладна записка  по време на заседанието през м. февруари , последва много остра реакция от ДПС , с която на практика на нея  и бе забранено да внася Докладните записки пред сесията , касаещи нейният ресор , и дори нещо повече - присъствието и в зала "Христо Самсаров" по време на заседанието на Общинският ни съвет ,  се оказа ... силно нежелано !!! 
   За пореден път Глупомерът не оцеля в тази Община  ...  

  Поредният Пълен Абсурд , показващ много  тежката  зависимост от Хамди & ДПС , на която сам  се е подложил от самото начало на мандата си  кметът Дарин Димитров ,  забелязана много  резонно  от г-н Дамян  Иванов в този случай  . 
 Той  изрично настоя сега това "ембарго"  да бъде отменено   още на следващото  заседание на Общ. съвет  - в противен случай , в знак на протест лично  от негова страна , той просто няма да подкрепя тези Докладни записки , внасяни вече от няколко месеца с видимо нежелание , а  и известно  затруднение ! ,  от страна на зам.кмета Митко Панайотов ... 

    " О , времена , О , нрави " , би възкликнал за  тази абсурдно-комична местна и много смешна  нашенска си  ситуация древният поет , предполагам аз сега . 

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА  ! 



 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322175
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031