Постинг
23.06.2015 12:34 -
Сироп от малини
Моята дружка Вени ме подсети да напиша и това хубаво нещо-сироп от малинки!Работата е там,че има два начина за правене на този сироп-без варене и с варене...Докато не съм го забравила да напиша някой!Без варене...изисква се повече захар,но затова пък става много ароматен и хубав и витамините са му в него!Няма кой знае каква трайност,няколко месеца,но няма и да го държите,ще си го изпиете!Трябва да имате повече малини,да се чудите какво да ги правите,че те нямат трайност и едно голямо парче тензух или гъста марля.Друго не ви е необходимо.Изсипвате малините в марлята и ги изстисквате докато престанат да пускат интензивно сок.Завързвате ги над една кофа по някакъв начин да не излиза гъстата маса и ги оставяте от собствената им тежест да се изкапят още време докато престанат да пускат сок.Това се прави за да не стане после гъст и желиран.Ако пък искате да постигнете този ефект започнайте с ръка по-интензивно да изстисквате дооокато остане една шепа от малините-само семчиците.Колкото можете.Сока става провлачен и гъст по този начин,това е плод с много пектин.След това си вземате една купа и почвате да мерите-колкото купи сок,толкова и една трета купи захар и ги сипвате в един съд,примерно голяма тенджера.Или да кажа така-ако 1 купа е сокът,същата купа и малко повече захар.Това нещо трябва да стои на студено да не заври,защото ще го бъркате с дървена лъжица до стопяването на захарта.Колкото пъти минете покрай тази тенджера,толкова пъти я отхлупете и разбъркайтеЗа няколко часа трябва да се стопи тази захар,да се сгъсти сместта,да и сложите малко лимонтозу,и то да се стопи и да го затворите в сухи бирени бутилки.Това е цялата работа.След като сте изпоцапотили всичко и сте се затрупали от съдове и марли за миене доволни и щастливи можете да го опитате разреден с вода 1:5 и няколко капки лимон.
Следващият начин е с варене,но там няма нищо интересно.Моментът с изстискването е един и същ,от там,където мерим канчетата сок и захар намалете захарта 1:1 и го сварете на котлона като сладко.По-голяма трайност има,може и две години да изтрае,но няма да го оставите!
Следващият начин е с варене,но там няма нищо интересно.Моментът с изстискването е един и същ,от там,където мерим канчетата сок и захар намалете захарта 1:1 и го сварете на котлона като сладко.По-голяма трайност има,може и две години да изтрае,но няма да го оставите!
Левашов за здравето ни
Лофант (лудо биле) - билка за красота, м...
как може да се развие ясновидство /продъ...
Лофант (лудо биле) - билка за красота, м...
как може да се развие ясновидство /продъ...
Харесвам начина, по който описваш какво се случва - толкова образно, с такова настроение, че няма как човек да не пожелае да те последва. Благодаря ти, мила Галя! Непременно ще направя сироп с варене, колкото и безинтересно да ти се струва:)))) - ще го ползвам после за заливане на торти и кремове. Обичаме го също с овче или цедено охладено краве мляко.
Благодаря ти, приятелко! Хубав следобед с голяяяма прегръдка от мене - двойна!
PS И се готви за следващия изпит: Арония. Но още е рано:)))) Поздрави!
цитирайБлагодаря ти, приятелко! Хубав следобед с голяяяма прегръдка от мене - двойна!
PS И се готви за следващия изпит: Арония. Но още е рано:)))) Поздрави!
Търсене