Постинг
30.03.2017 12:12 -
Козуначен домашен щрудел
Необходими са ви :600-650 грама брашно,3яйца, 100 грама масло(разтопено),2 ванилии,150 мл. топло мляко,30 грама прясна мая,100 грама захар и настъргана кора от портокал.
За пълнежа-6 ябълки,1 ч.ч. захар,3-4с.л. стафиди,настъргана кора от 1 лимон.
Разтворете маята в млякото,прибавете захарта и яйцата и прибавете и ванилията и портокаловата кора. Разбийте много добре. Сипете разтопеното масло. Омесете меко тесто с брашното.(в този случай е замесено тестото в машина) Оставете тестото да втаса.
Нарежете и обелете ябълките на половинки. Посипете със захарта 1ч.ч. и запечите до омекване на ябълките,да се карамелизират. Извадете от фурната и посипети със стафидите и лимонената кора. Оставете да изстине.
Разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежети страниците на тънки ленти,без да стигате до средата. В средата наредете ябълките и стафидите..
Оформите всичко на руло,като приплитате едно върху друга лентите. Подгънете краищата навътре.
Намажете рулото с разбито яйце и оставете да втаса за още 15-20 минути.
Печете в загрята фурна на 180 гродуса до готовност.
За пълнежа-6 ябълки,1 ч.ч. захар,3-4с.л. стафиди,настъргана кора от 1 лимон.
Разтворете маята в млякото,прибавете захарта и яйцата и прибавете и ванилията и портокаловата кора. Разбийте много добре. Сипете разтопеното масло. Омесете меко тесто с брашното.(в този случай е замесено тестото в машина) Оставете тестото да втаса.
Нарежете и обелете ябълките на половинки. Посипете със захарта 1ч.ч. и запечите до омекване на ябълките,да се карамелизират. Извадете от фурната и посипети със стафидите и лимонената кора. Оставете да изстине.
Разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежети страниците на тънки ленти,без да стигате до средата. В средата наредете ябълките и стафидите..
Оформите всичко на руло,като приплитате едно върху друга лентите. Подгънете краищата навътре.
Намажете рулото с разбито яйце и оставете да втаса за още 15-20 минути.
Печете в загрята фурна на 180 гродуса до готовност.
Няма коментари