НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
-2 бр. малки кисели зелки
-500 г ориз
-2 стръка праз
-1 ч.ч. (250 мл) олио
-чесън
-черен пипер
-2 с.л.червен пипер
-сол
-чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разрязват се листата на зелката, като се отстранява твърдата им част. Празът се запържва в половината от олиото и червеният пипер , прибавя се и оризът,солта,чубрицата и черен пипер на вкус. Сармите се увиват и нареждат плътно в тенджера, дъното на която е покрито с цели листа зеле. Отгоре се заливат с останалото олио и се покриват с топла вода в съотношение 3 към 1 спрямо ориза.Слага се и чесънът. Затискат се с чиния. Варят се на тих огън до пълно поемане на водата.А най-вкусни стават в гювеч и на фурна!Но в случая съм ги приготвила в тенджера.Да ви е сладко!
Подкрепяната безрезервно от Запада днешн...
РУСИЯ СПЕШНО СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ГЛОБАЛНО СЪБ...