Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2011 09:43 - 9 май - ден на победата и ден на Европа в България!
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 11641 Коментари: 13 Гласове:
6

Последна промяна: 09.05.2017 03:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това наистина е важна историческа дата и в нашата история!
По един или друг начин тя стана отправна точка за развитието на историческите процеси у нас от тогава и до ден днешен...
Тя е еднаква за всички днес, но различните страни са стигнали до нея по различен начин.

Дядо ми който лично се е занимавал с преследване и неутрализиране на антидържавни бандитски елементи и формирования не веднъж е споменавал:
"Аз признавам за партизани само двама човека - Славчо Трънски и Стою Неделчев - Чочоулу. Единственно те влизаха в сражение с нас, останалите само бягаха и се криеха и чакаха да дойдат руснаците да им дадат властта...".
След обявявянето на война на България и окупирането и, руснаците дават властта точно на тях и тя си е тяхна и до сега. На тях и на техните наследници.

Те често обичат да парадират със законността и да се оправдават с нея. Само че самия генезис на тяхното появяване и настаняване в българския политико-исторически живот е бандитски, незаконен, антидържавен и криминален... Заради дейността на тези хора в Царство България на нашите предци им се е наложило да гласуват специален "Закон за защита на държавата"!?

Линк: ЗЗД(Закон за защита на държавата)
atil.blog.bg/history/2015/01/16/zakon-za-zashtita-na-dyrjavata-zzd.1330984

image

Последвалите исторически събития показват, че те са били абсолютно прави - българската държава беше унищожена и по криминален и незаконен начин беше пръкната тази тяхна република, която е всичко друго, но не и държавата зя която са мечтали предците, я и ние. 
Това не им пречи да замесват в нея Левски и Ботев наред със Сталин и Ленин а сега и Европейския съюз...

След като падна Съветския съюз падна и социализЪма в България. Някои от тях доста време "нямаха информация" и не знаеха какво да правят, но други вече бяха главени на служба, платени и развиха бурна демократична дейност. В резултат на това БСП-БКП беше спасена от бързата и справедлива разправа на българския народ а те заедно и дружно заформиха новия български криминален капитализъм.Той пък от своя страна постоянно ражда криминално-марионетна политическа власт(защото друга не може ли!?)+:.

За последен път тия дни фразата "политическо решение" беше употребена от военния министър Аню Ангелов... Аз бих добавил - кухо  и изкуственно политическо решение!
За съжаление цялото ни развитие от 1944 г. до надвечерието на утрешния 9 май е в резултат точно на такива политически решения! Включително и приемането ни в Европейския съюз за което тази тяхна република вообще не беше готова.

Остава ни надеждата за "светлото бъдеще"..., а какво точно един Господ знае! Ще разберем по политическите решения.

image






Гласувай:
9



1. syrmaepon - Тоз ден отбелязва май сал една надежда за нов европейски път...)))
08.05.2011 10:49
Чочоолу съм виждала като дете,вероятно пионерче,трябваше да ни разказва за ония времена...Очите му светеха,когато разказваше за битки...Такива хора като него са по-скоро авантюристи без идеии - дай им пушка и ги пусни из Балкана...)
цитирай
2. nakom - На фона на това с което се е занимавал дядо ти
09.05.2011 15:09
поздравления за смислената позиция
цитирай
3. atil - Не знам дали преврат и революция е едно и също обаче...
09.05.2011 21:33
Ивайло едно време с преврат или революция е станал Цар?И то законен защото се е оженил за жената на бившия Цар и е бил одобрен от патриарха и Болярския съвет...Тук тази власт се установи в резултат на чужда окупация,във Франция и Русия все пак се приема ,че революциите били вътрешнополитически акт.Което не е точно така,но това пък в България си беше чист неоколониализъм(който май продължава под друга форма).А какво да кажем за фашистите които съвсем законно и демократично взеха властта а днес са забранени тотално...Комунистите които също се провалиха като фашистите обаче не са.Техните политически клонинги и наследници решават всичко.Такива са реалностите и щем или не щем ние отдавна сме ги приели.Въпроса е да си имаме едно на ум и да не се превърнем в безпаметни маймуни.Може и да доживеем някой ден един нов Александър Цанков и един истински успешен демократичен преврат!
цитирай
4. schumpov - .
10.05.2011 21:59
Признаването на само двама партизани какво означава. Народа им е казвал на всички - шумкари. С времето, та и до днес, комунистите измислят легенди и героизират разни негодници. Дават им власт, привилегий пенсий. С легенди и измишльотини кокошкарите шумкари стават народни защитници. От кого са защитавали народа. От кого са освободили България. Ден на Победата! След този ден България започна да става все По-бедна. С комунизма и комунистите не трябва да се правят компромиси, с тях трябва да се постъпва по комунистичиски. Хора бдете!
цитирай
5. merlin68 - На мен ми е много интересно, как след ...
14.05.2011 22:44
На мен ми е много интересно, как след като е имало само двама партизани как дядо ти и другите като него "супер защитници на отечеството" не ги хванаха? Може би защото бяха заети с това да разстрелват деца и поети?
цитирай
6. atil - Не са искали - не са ги хванали. . . ...
14.05.2011 23:58
Не са искали - не са ги хванали...Много несериозно са гледали смотаните масонски правителства на шумкарите...Иначе ако зависеше от такива като дядо ми за няколко месеца един шумкар нямаше да остане...За децата и поетите пак тях ги питайте и техните наследници ,които управляват и днес?Въпреки ,че такива случаи са били изключение и не са дело на царската войска,която е била народна много повече от т.нар."народна армия" на НРБ-ето.Но случаите на терор и изтребление на най-качественните интелектуално и расови мъже и жени на България са били не изключение а правило за комунистите .И това е още една причина днес да сме в това окаяно състояние.Вашата демагогия вече не върши работа и торбата ви с лъжи отдавна е празна.Макар че направихте нова чистка като прокудихте над 2 милиона народ оттука за последните 20 години - нищо добро не ви чака!Все едно колко сте богати и колко много сте на власт и днес...
цитирай
7. merlin68 - Атил, съжалявам но ти май нямаш и ...
15.05.2011 10:48
Атил, съжалявам но ти май нямаш и бегла представа от събитията както през 40 те години на 20 век, така и днес. Най-напред ще ти кажа, че аз не съм от онези чиято "демагогия вече не върши работа и торбата ви с лъжи отдавна е празна", нещо повече - глупостите които пишеш ме навеждат на мисълта, че ти имаш доста общо с демагогията. Първо царската войска е била народна точно до такава степен както и войската в НР България - съставена от млади български мъже призвани да защитават родината според вижданията на управляващите в момента. И двамата ми дядовци са служили в тази цалска армия. Но по отношение на дядо ти, от думите ти съдя, че той е бил част от друга структора - гешевската полиция. За тази структора може съвсем еднозначно да се каже, че е антинародна, работеща в тясно сътрудничество с нацистите. Демагогия са и приказките за десетките хиляди жертви на комунизма "Но случаите на терор и изтребление на най-качественните интелектуално и расови мъже и жени на България са били не изключение а правило за комунистите." Може би по-конкретно ще ми кажеш кои са тези интелектуални гиганти, дали са тези от тогавашния парламент които с бурни овации и почти единодушно гласуваха да обявим война на Англия и САЩ в резултат на което загинаха хиляди невинни българи под бомбандировките? Или може би са тези "расови" мъже които разстрелваха български деца? Може би имаш предвид убийците на Вапцаров, на Гео Милев? Приказки от сорта на това, че масоните са виновни за партизанското движение въобще не ми се коментират:) Ще ти припомня, че комунистите не прокудиха никой от България, напротив не пускаха никой да избяга от тук. Днес сегашните ни "демократи" се хвалят с постигнатото право всеки българин да отиде да работи където си иска в Европа. Ето ти и резултата - хора за чието образование сме похарчили милярди отиват да работят за чужди държави, а тук остават само цигани и пенсионери.
20 години кресльовци като теб повтарят, че комунизма е виновен за днешното ни състояние - смешно.
цитирай
8. atil - Заради "беглата представа" реших коментара ви да се види...
15.05.2011 22:44
Представата ми никак не е бегла ,но по въпроса за лъженето все пак се съмнявам ,че имате нещо общо.Това личи от коментарите ви и от това ,че наричате истината - глупости.Това е доста популярно сред някои части от населението,когато някой търси истината а не си гледа кефа и живота казват,че се занимавал с глупости...Нали така.Дядо ми почина през 1997 год. и освен с него надълго и нашироко съм разговарял с братята му - единият бил полицай а другият конспиратор- ремсист и след това при комунистическото управление - началник.Дядо ми наистина е минал на работа в полицията и е съден от т.нар."народен съд",брат му също.Щели са да го убият,както са убили много други и със съд и без съд.И офицери от войската и от полицията(В София в тяхната дирекция са служили четирима братя избили са ги всичките още преди да има дело и съд ,майка им е останала сама без никого ,но дошла и ги прибрала без хленчи или да се моли на безродниците).Не може една армия която служи на една партия и на СССРда е народна и българска.Вие пишете глупости и дори не знаете какво пишете май.Има една книга "Четиридесетте безотговорни дни" от Н.Маринов,там много добре е описано кой кого и защо е изтребвал.А избития парламент е точно от тези сили които са и днес на власт в съюз с пак с комунистите и техните наследници.Не става въпрос за тях ,нито за избития и разпердушинен Отечествен фронт с който комунистите дойдоха на власт след преврата на 9 септември.(Понеже Семейството ни е било със силни позиции в БЗНС,прадядо ми е намерил силен адвокат и свидетели,които оттървали дядо ми от разстрел...,но много други нямало кой да оттърве...).Спекулирате с тези деца и поети по най- долен и фалшив начин като го приписвате като масова вина на Царство България ли?А злодеянията и антибългарската 100 годишна дейност на тези хора на кого да я препишем?Какви "демократи"?Кои са те?Вие имате ли поне бегла представа?Днес има ли една власт в държавата която да не е оглавена от бивш комунист?
цитирай
9. atil - И още...
15.05.2011 23:00
Масоните ги свързвам с партизанското движение защото те го спасиха,за да има на кого да дадат властта руснаците..,или може би са се надявали други да ни окупират.За благодарност комунистите разбира си ги избиха и забраниха.Ясна ли ви е сега представата?Концлагера НРБ ми е ясен,половината ми живот мина в него.А за кресльовците сигурно имате предвид СДС...Никога не съм членувал там!Нашата емиграция още през 1991-2 година ги нарече - "сини комунисти" и това се оказа абсолютно вярно.По характер в нашия род сме мълчаливи и работливи,но и много войнственни ,демагогията ни е природно чужда .Затова мисля ,че сте един от многото заблудени хора днес.Точно те се поддават на влиянието на злата сила и са лесно манипулирани.Дано за в бъдеще в управлението най-после да влязат отговорни сили , на които да им пука за българските интереси.Тогава и заблудените и слабонервните няма да са оръжие в ръцете на нечестивците.
цитирай
10. merlin68 - Всеки господине е заблуден от нещо и ...
16.05.2011 02:00
Всеки господине е заблуден от нещо и до някаква степен, но в случая струва ми се, че вие повече. Разбираема е омразата ви към идеология след чието идване на власт са избити ваши роднини (ако това разбира се е факт). Но преди тази идеология царство България също в продължение на няколко години се управляваше от идеология и тя в никакъв случай не беше по-читава от тази на комунистите. Всеки който служи на подобна кауза и вреди на други хора би трябвало да е наясно, че възмездие има. С какво армията служила на нацистки интереси е по-народна от тази служила на съветски интереси? Повтаряте постоянно тезата за комунистите които са на всякъде и днес. Вие не си ли давате сметка, че тези комунисти нямат нищо общо с комунизма като идея? И че комунизма няма отдавна нищо общо с разрухата в която затъваме все повече днес? До кога ще се повтарят празни приказки за вината на комунизма, а няма да се търсят истинските причини за блатото в което сме днес?
цитирай
11. atil - Ако беше на лична основа дори нямаше да разговарям...
16.05.2011 14:50
Омраза няма,заблуда също,но понеже това което се пише и коментира става в публичното пространство поддържам дискусията,защото е важно.За другите.Нямам избити роднини освен във войните,но имам осъдени и репресирани от режима.Това засегна и мен лично и брат ми,днес се отразява на децата ми и може би ще минат още 1-2 поколения докато нещата се върнат в нормалния си ритъм и развитие...Идеологиите са ясни,отдавна не става въпрос за това а за антибългарската политика и за криминалната политико-икономическа мафия!Или олигархия чийто генезис е именно в комунизма.Царство България беше българска държава и служеше на българските интереси!Независимо чий съюзник сме били и срещу кого сме воювали!Комунистите винаги са били чужди агенти и са работили срещу българските интереси.Независимо от талантите и професиите си!Това са доказани факти от историята,доказа го и т.нар."демокрация"която също е тяхно дело.Конституцията и законодателството са тяхно дело.Съдебната система е тяхна,армията беше тяхна,икономиката,банките,търговските дружества...Затова казвам - комунисти,не заради идеологията,те идеология отдавна нямат...Причината за затъването в блатото е една единственна - че няма съпротивителна сила която да се противопостави и да овладее положението в страната.Нямаше и сега продължава да няма!Възможно е утре в Бургас да се постави някакво начало(предстои учредяването на нова партия),но лично аз ,вече докато не видя - не вярвам.
цитирай
12. merlin68 - Виждам, че много възхвалявате ц...
16.05.2011 22:55
Виждам, че много възхвалявате царство България и за вас всички други след това са чужди шпиони и предатели. Аз лично виждам най-голямото предателство именно в царска България и то бе извършено не от кого да е, а от монарха - Фердинанд. Като започна Междусъюзническата война, а след това влезе в ПСВ на страната на германия и Австро-Унгария чии интереси защитаваше този цар?
цитирай
13. atil - А аз виждам, че дискусията трябва да ...
17.05.2011 19:47
А аз виждам,че дискусията трябва да се продължи още малко...Тези стереотипи и комунистическа пропаганда още битуват в общественното пространство и в съзнанието на много хора.Предателите и чуждите агенти в Царство България са ги разследвали и съдили.Независимо дали са били бедни ,богати, умни или прости,независимо какъв пост са заемали.Така че предателства е имало ,но те били преследвани и наказвани.Сега например далеч не е така а през тоталитарния режим републиката си беше открито и явно марионетка...Фердинанд стана Цар по молба на Стамболов,тогава когато никой не искаше да се занимава с България....Над 25 години не го признаваха и му се подиграваха а той направи от един турски вилает - европейска страна.Направи от васалното Княжество независимо Царство!Не е виновен умрелия Цар за това ,че до днес съседите ни се разполагат в заграбените български територии а живите политици които не си мръднаха пръста поне да защитят правата на българското население там.Не е виновен Царя че Сърбия и Гърция са нарушили подписания договор а арбитъра - руския цар хич не му е пукало за това...Не е виновен,че Румъния ни нападна в гръб а Европа и Русия гледаха сеир.Защо не гледаха сеир когато нашите настъпваха в Сърбия през 1886 год.?Нашите Царе и Князе са били държавни глави и са защитавали държавните интереси,затова са били неудобни за т.нар."велики сили".А за войните - отиваш там където ти дават възможност да си осъществиш националното обединение.Как да го осъществим в съюз с приятелите на нашите врагове?За какви интереси става въпрос?Когато този достоен Цар намери покой на родна земя,тогава и Господ ще се отвори едното око за България...Защото ще означава,че тя е заприличала най-после на нормална страна и в нея са се навъдили нормални и свестни управници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647887
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031