Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 19:23 - НАШЕТО ВИЖДАНЕ
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 2476 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 09.05.2017 03:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Алтернатива на винените, ракиените и малцинственните партии имаше още в зората на демокрацията.
  Няколкото текста, които искам да предложа на вашето внимание тия дни, вече отдавна са с историческо а не с актуално политическо значение(а може и да греша...). Подобно на статията на Вл.Свинтила - "Краят на консумизма", но този специално е публикуван, като политическо обръщение в самата зора на демокрацията у нас. От организацията в която членувах и самия аз до идването на власт на Иван Костов(след това тя на практика се саморазпусна...). Сега доколкото знам съществува само издателството на МКС...
В следващите публикации за монархията ще има текст от Херодот. А тук  отново се  потвърждават думите му : "Историята е учителка на народите"!


imageimage


НАШЕТО ВИЖДАНЕ


Правилно беше преценено, че в народното съзнание лежи монархическата идея като някакъв човешки архетип, първообраз, взет от Небето. Затова, обявената от началото на февруари 1990 г. в Манифеста ни основна констатация - събуждане на подсъзнателната идея за Царя, засипана от извършената републиканска БКП/ОФ инцестност, се разкри. Мнозина под разни форми разбраха, че нарушават по принцип Божественния характер на закона за произхода на Царската власт като такава.

Защото Бог е домакин във Вселената, а Царят е също такъв в държавата, както бащата в дома.Тази троица е дала на нашия народ облик на духовна и морална ценност. Без тях няма нито спасяване, нито свобода, нито историческа памет.
Враговете на монархическата идеология пишат, че сме нанасяли тежка вреда на българското общество, като сме поощрявали мислене в митове... Но нима монархиите по света са митове? Те са реалност! Но общо взето това са несериозни противопоставяния.
Основният въпрос, който сега се задава е : по какъв начин ще се пренесе монархията в страната и как ще я докарат.
Ние добре разбираме, че тук не се касае за агресивност от политически характер, която иска да изтреби всеки противник и с това си действие да стане още по-голямо зло.

Сега за нас са пророчески звучат думите на Стоян Михайловски, казани през 1924 година:
"Българският народ сега полита наляво, - и бедствува да падне, да се провали, да се разбие.Трябва да го изправим. Политическите везни натежават наляво.Трябва да поставим товар надясно - та да ги уравновесим."/Из:"Въведение във философията на новобългарската история"/.
Александър Солженицин иронично пише за левите симпатии, благодарение на които наляво са способни да крачат, да накланят глави, да слушат разсъждения, но за тях е позорно да направят път надясно или да приемат слово отдясно. Политическото направление трябва да е способно да върви по собственна твърда линия, а не крайно отляво да го клеймят като "гнило". Най-трудно се прокарва средната линия на общественно развитие, която изисква най-голямо самообладание, най-твърдо мъжество, пресметливо търпение и точно знание./Из:"Октомври шестнадесета"/

Ние сега трябва да развием способности,които да ни изправят след падението, колкото и да е тежко унижението, за да бъдат концентрирани във вдъхновението за вървене по пряката историческа пътека. Монархическата практика на 20-ти век говори за "народна идея","народна монархия" или "народно монархическо движение".
За нас, българите - патриоти, Цар Симеон II -  въплатява историческия път за преодоляване на клопките на неокомунизма...
През изминалия период видяхме прикритие на комунистическите действия, които имат за цел да обсебват всичко: от монархическия стремеж до нуждата от десен принцип в обществото. Ето няколко примера:

- На 29 април 1989 г. се разнесе вестта за откриването в СССР на предполагаемите останки на убитото  руско царско семейство. Чрез това започна поредната сензация на тъмните сили. Аналогично у нас започна подобна "сензационна" дейност с откривателска шумотевица по намиране гроба на Цар Борис III . И това точно една година след проведения съветски експеримент!

- Общо монархическата дейност беше поставена на статично-историческо ниво, без да се създаде широта на народните чувства.

- Зад кулисите се сформират малцинственни групи - лобита,които управляват неорганизирания народ.Освен това се забелязва, че още от времето на Френската революция, всеки народен представител трябва да е част от колектива - парламент, който парламент е волята на народа. С това всеки депутат се откъсва от своите избиратели и от лична отговорност пред тях, защото се приема в народното събрание волята на болшинството.
Така ние влизаме в демокрацията с песимизъм.

Но не падайте духом! Заедно можем повече! Съединявайте се в името на истината, защото Бог не е със силните, а в правдивите!



Иван Марчевски
Председател на МКС - О




image

"Времето е наше!" и "Развод ми дай!"Затова ли беше борбата?
Това за времето било майтап ама и развод няма я!



image

Светло-сините и тъмно-сините чичови червенотиквеничковчета


image

Бодигардът-премиер се ръкува с философа-президент под погледа на царя-партиен секретар


image

Шушу-мушу НДСВ разваля...


image

Както казал техния вожд и учител:"Колелото на историята се върти!"


image

Една другарка май и липсва на компанията демократични  държавни глави...


П.П. Това което не се сбъдна е вярата в ролята на Цар Симеон II.Той тръгна по кривите и леви пътеки на колаборационизма и го обяви за "саможертва" в името на членството в ЕС... В резултат престъпните антибългарски сили успяха да осъществят целите и намеренията си на този етап...
1. Народа се отвърна от Царя а чрез него и от монархията,поне засега(макар, че той не дойде като Цар а като политик и дори либерал...)
2. Народа си загуби и последните "илюзии" и то без да пита Петър Стоянов, дали магазина за илюзии и отворен или затворен. А дали БСП и СДС ще спечелят от това ще видим, след като останат с по-малко влияние от ДПС...

3. Към днешна дата и с надежда за едно по-добро европейско а не индианско бъдеще ние гледаме към този Княз и неговото потомство:

image

Княз Кубрат Панагюрски - едната от светлите пренебрегнати надежди на България!






Гласувай:
4



1. atil - Мисля си че те умело използваха пак ...
15.06.2011 11:43
Мисля си че те умело използваха пак конюнгтурата за да запазят "баницата" за себе на всяка цена.Отвън не им попречи никой ,Горбачов се беше погрижил да им осигури международно спокойствие,в отговор те трябваше да казват -"Да!" и да изпълняват критериите.От векове те не искат България да се възроди като силен фактор в международните отношения,едно ,че не искат конкуренция,друго,че често пъти ние сме "дебелоглави" и "неуправляеми",което им обърква сметките абсолютно...
Тук само чрез Монархията можеха да се обърнат нещата,защото за разлика от няколко други страни,тук нямаше реална опозиция и традиционна съпротива срещу режима.Това го показа и идването на Царя,хората го подкрепиха като Цар а не че щял да ги оправи за 8оо дена...Всъщност такова нещо той никога не е казвал,но кой ще ти мисли за такива подробности...Думите му бяха,че ще предложи мерки, които за не по-малко от 8оо дни могат да дадат ефект .Това беше умела спекулация и подводен камък заложен от руския евреин Владимир Квинт,която медиите умело развиха и използваха...Поне докато беше силен във изпълнителната власт...Монархията щеше да установи правов ред,сигурност за службите,войската и полицията,там щяха да отиват хора по призвание.Щеше да създаде условия за раждането на средна класа.Всичко това беше ужасно неизгодно и дори страшно за тази паплач от първенюта свикнали да живеят на гърба на хората.А коментарите на Далида са достатъчно трезви и показателни за всеки нормален и непредубеден български човек!
цитирай
2. atil - Само че ги няма коментарите!Веч...
18.06.2011 14:52
Само че ги няма коментарите!Вече!Но ако триещите си мислят,че ще постигнат нещо силно се заблуждават.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5678762
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3661
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930