Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 13:11 - Докога ли ще продължат упражненията върху родната история и опитите да се отрече българския произход на българите?!?
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 19353 Коментари: 14 Гласове:
18

Последна промяна: 22.03.2020 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пак ми се налага да наруша хронологията на сведенията за малко известната история на българите, но повода е много основателен. Продължават идиотските изстъпления по отношение произхода и старата история на предците ми!
Това на практика е същата гавра с паметта на хората, каквато от средата на 20 - ти век провеждат маймуноподобните комунисти в Македония.
Наглостта и безочието им нямат граници а "черешката на тортата" е постоянно повтарящото се скудоумие, че нямало нито едно доказателство за българския произход на българите... КОсобено се спекулира щом стане дума за "тюрк" и тюркско"..., то е по низвергнато и от "славянското"...! Т.е. априори лудите и бесните отричат главните и основни предци на съвременния български народ?! Каква е целта на занятието?!

(За произхода на термина тюрк и на тюрките:
"...

В хетската част на Яна Идел се съхранили почти всички български градове:Каръш „Отпор”/наречен така в памет на отпора, който гражданите са оказали при опита на кимерийците да превземат града/. От Каръш дошло и по-късното му название-Карс. Мен-Чокър „Голям проход или впадина”/по-късното му название-Маницикерт/ и др.

Въпреки това, загубата на независимостта изострила националното чувство на янаиделските българи. Затова сред тях възникнал обичая да се наричат-тюрки. В памет на славното им владение на обширната Самарска държава, благодарение на духа Самар-Тюрк. За пръв път второто булгарско название на Яна Идел-Турция/във формата на Турруку/, се среща в хетските източници от 2-рото хилядолетие пр. Хр.

Към това трябва да се добави, че болшинството българи в Яна Идел-Турция, от самото начало били огузоезични. Затова и огузкият език станал главен език на тюркската етническа група българи от Мала Азия. Тези булгар-тюрки и станали основата на тюркската/турската/ народност, образуването на която, незапознатите хора, отнасят към много по-късни времена. Затова и езиците на турското население на Яна Идел/Анатолия, Турция/ и на булгарите от Волго-Урала/Булгара/ не са просто близки а представляват фактически един огузо-булгарски език. На Волго-Урала го наричат „булгарски тюрки” а в Турция-„анатолийски тюрки”..."
atil.blog.bg/history/2011/06/01/bylgarite-i-svetovnata-civilizaciia-1-chast.757221 )


Затова пък за тракийския, готския, скитския, иранския  или какъвто и да е, но непременно небългарски произход доказателства имало достатъчно. Което на практика разбира се е точно обратното. Но нали писах за левите и развалените същества, в основата на тяхнто битие и съзнание е лъжата. А както е казано в Светото Писание, бащата на лъжата се казва Сатана. Дори само затова подобни прояви не трябва да се подминават с безразличие.

Само едно единственно доказателство е достатъчно за да унищожи тези безумни брътвежи!
А именно името на народа и държавата! Никой по никакъв повод никога не е можал да го изкорени и замени! Хора с небългарски произход никога не биха постъпили по този начин, така както дедите ни са пазили името си! От девет дерета вода ще докарат, барабар с популационни теории и генетични анализи само и само да се изкарат прави, ама как да го изкараш кривото право? Не може!

Малък пример от живия живот...Във връзка със събитията в Кавказ в Русия и специално в Москва, бяха наложени строги полицейски мерки. От тях потърпевши се оказаха и българите. Почти не остана незадържан или непроверен българин на улицата с мотива, че е "гражданин кавказкой национальности"...! И тук не помогнаха нито славянските, нито тракийските ,нито готските теории и генетични анализи. От друга страна народа отдавна е казал, че криво дърво се оправя(с клин), но крив(ляв) човек не се оправя. Затова надеждите за някакво оправяне, покаяние или освестяване на подобни индивиди са празни надежди. Колкото комунистите се извиниха за вината ,толкоз и демократите за мирния преход та и тия за откачената си пропаганда...

Без да правя някакви дълбоконравственни и научни изложения и анализи ще публикувам няколко снимки и 1-2 линка и мисля, че ще е достатъчно за да се открои в цялата си "прелест" пълната несъстоятелност на твърденията за небългарския произход на българите.


V. Beshevliev - Prabylgarski epigrafski pametnici - Indeks

Книгата на Бешевлиев заслужава специално внимание.   

www.promacedonia.org/sv/sv_3_1.htm

Електронно издание на книгата на Станчо Ваклинов "Формиране на старобългарската култура" - също е за препоръчване.


Военна академия "Г. С. Раковски"

Информация за златарското изкуство на старите "цигани и чергари, говорещи на турски "Обаче кой знае защо били българи?! Отгоре на всичкото и наши предци...

image

Възстановка на тенгриански храм в Плиска.


image

Основите на Тенгриански храм в Плиска.  

                                                                                         

imageimage

Тенгрианския храм с основи на църква върху него и ритуалния басейн, на Мадара. По Еньовден се е провеждал тенгрианския праздник Аксу, когато  се извършвали масови ритуални къпания, считало се че тогава"Светия дух" слиза във водата и тя е изключително лековита и осигурява плодовитост на жените.


image

Средновековна фреска на Тенгриански храм,"каквито  нямало, според желанията и мечтите на някои странни същества сред българското население днес. В Русия местата за тенгриански моления на много места са се запазили като спомен. Наричат ги - карамати! У нас това са именно - капищата(вратища, заради вратите от всички страни)оброчищата, аязмата, там по правило си слага каменен кръст...image

Стигнахме и до знаменитата "розетка"  с неизвестно предназначиние , но с много тълкувания и дори "прочит" на написаното по нея... Това на практика е едно бронзово капаче, серийно производсво(отливка по калъп), за кутийка. Явно жреческа религиозна утвар - за помазване на жертвата, за благовония и окадяване и т.н.
Според българска летопис - Седмолъчката е символ на Идел(съюза на седемте племена).


image

Седмолъчката от светилището "Демир Баба". Добавих я след като видях един постинг на Спараток(името е на страничен (отделен) тракийски вожд от Южна България) за розетата от Плиска. Коментарите и наблюденията върху прословутите линеари и прословутата розетка, са само още едно ДОКАЗАТЕЛСТВО за достоверността на булгарските летописци...!! Същите, които цитирам постоянно тук.

image

Червения древен байрак на българите с тризъбец на дръжката! Баш както пише в летописите от Волжка България. Такъв е бил у нас през цялото време на средновековието!


image

Втори пръстен  от столицата на Волжка България с аналогиии от Дунавска България. Дракона - Барадж при тях, тук е популярен като змей, ламя, Хала. Също дух от 33 - те съставляващи Тенгрианския пантеон!


image

Тука тайнственните знаци са върху личните пръстени на Кан Кубрат


image

Тука пък кой знае защо тенгриански символи изсечени върху каменната плоча на една македонска църква(М.Нагоричане.Кумановско). От ляво на дясно :1) Шестолъчката - знака на Тангра;2) Равнобедрен кръст - знака на Кубар(най-почитания дух и за ермийците-македонските булгари и за бурджаните- тези от източната част на страната;3) Мандала - това вече и чисто шамански символ, образно казано символизира жизненната енергия или иначе казано - Светия Дух.


image
Тука пък знаците са върху равнобедрен тенгриански кръст от Шудиково. Черна гора. 


image
Тука пък нещо като алфавити преди кирилицата,дето ги нямало...Колкото и да го унищожаваш едно нещо ако то е имало някакво значение следи винаги остават.


image


image

До 13 век е имало преводи на арабица от старата писменност- "самра","кам-теле" и на булгар тюрки с кашанския алфавит.


image

Заради това ,че на някой може да му се види недостатъчно - малка редакция и още няколко снимки:


image

Тук трябва да е живял някой египетски звездоброец..,в Плиска на квартира.


image

Това пък са гербовете на главните български градове и провинции(На Велика България- Кара Булгар). След това остават в хералдиката на петте страни,които продължават самостоятелно своя исторически път. Тези символи имат пряка духовна връзка с пантеона на тенрианските духове.


image
Това е снимка на капанска вълнена възглавница. Символа е напълно идентичен със знак №22., частично със знак №24 и 23. Става въпрос за Алп-бика(женски дух) Туран и Чак-чак.Първата е покровителка на земята, подземните богатства, води, и любовта. Втората е дъщеря и -  покровителка на растенията,цветята...

image

Това е тракйска мозайка от Луковит. С древнобулгарския символ "сарман"(по славянски "коловрат")


image

Цар Калоян се е титулувал като цар на българи,гърци,власи..., но да е бил тракийски или египетски цар не съм чувал.Въпреки , че папата открил(след проверка), че принадлежал на "стар римски род". Който естественно , че е бил с булгарски произход, този род...П.П. А за приликите на етруските, баските, шумерските, коптските и европейските писменности с древнобулгарските нека нека всеки сам за себе си да си отговори - Защо? Иначе ако чакате да го видите обяснено смисленно в някое официално издание , дълго ще има да почакате.
Ролята на древнобулгарския суперетнос в световната история и цивилизация се подминава с ако не с пренебрежително, то с гузно мълчание. И старанията за подмяна, замяна и моделинане не са спрели и до днес.
А оправданията са едни  същи и еднакво вършат работа навсякъде.

Гласувай:
20
21. solinvictus - Tова твърдение, че това е 'тенгр...
24.06.2011 00:30
Tова твърдение ,че това е 'тенгристки" храм сигурно са Ви го спуснали на Х конгрес на БКП и на ХХХ на КПСС ,хахаха
Тия рисунки приличат комикси.Този пръстен(с тамгъта) е грозен фалшифилат от преди 10-15 год.
На пръстените са изобразени римски знаци ...(монограми се казват в научната литература за нашите папагали може и за руни да минат)!
Това го знаят и четвъртокласниците вече!

Останките са от Зороастрийски храм ЗАРАТУСТРА ...чували ли сте за подобни неща?
цитирай
2. atil - Първия луд коментар. . . нарочно го ...
24.06.2011 16:17
Първия луд коментар...нарочно го пуснах да видят читателите за какво става въпрос.
Трябва да се каже обаче,че самите действителни римски знаци(каквито и да са и по какъвто и да е повод да са),включително латинската азбука са основно от етруските(атрячките)булгари,които са и основателите на града Рим.Тук става въпрос за българска култура,за Заратустра съм чел,дори какво е рекъл на един друг луд- Ницше(само че неговата лудост е била гениална и творческа).И за Маздакизма съм чувал,а най-голямата новост е че бил въведен от един персийски велможа бивш заложник при българите.Май го имам записано и в блога...
http://atil.blog.bg/history/2011/05/01/svedeniia-za-bulgarskite-bylgarskite-care-ot-vsichki-dinasti.739078
Тук в №18 за Чалап Бий го има записано.А иранската религия ако не е форма на простонародното тенгрианство какво е ??Не знам какво знаят четвъртокласниците,но такива като автора на коментара ,като им гледам и общата култура,трябва да се върнат да държат изпити за да си защитят дипломите за основно образование.А пръстена е един от хитовете на съвременната руска археология и е открит неотдавна в землището на гр.Болгар.
цитирай
3. merlin68 - Много смешно. "Около IV в., а ...
25.06.2011 10:21
Много смешно.
"Около IV в., а може би и много по-рано, в западните покрайнини на планината Кавказ към Азовско море са обитавали голяма група или групи тюркоезични племена, известни на византийски, латински и арменски автори под името „българи”. Къде са живеели преди това и какво точно означава тяхното име, са въпроси, на които отговорите при сегашните наши знания могат да бъдат предположения или догадки с различни степени на вероятност. Обикновено се приема, че те ще да са дошли от някои по-източни краища на обширната средноазиатска площ. Според по-старото, но погрешно тълкуване името българи идва от името на реката Волга. По-приемливи изглеждат някои нови тълкувания, като „смесен народ”, „размирници”, по името на някакво животно и пр."

"Също така не е сигурно дали българите са били еднородни тюркоезични групи или разнородни. Последното ще да е по-вероятно."

"За тях (българите) съобщава хронистът Теофан, който взел това сведение от една по-пълна версия на хрониката на Малала. В достигналата до нас съкратена версия на същата хроника името българи е заменено с хуни."
И тук проф. Бешелиев очевидно смятащ се за по-знаещ от Теофан заключва: "Във всеки случай те не са били хуни, както някои погрешно приемат."
"От езика на прабългарите са дошли до нас само десетина думи и два надписа с гръцки букви" "Малкият брой думи обаче не може да даде цялостна представа за този език. Приема се, че той заедно с днешния чувашки е образувал особена група всред останалите тюркски езици и че в него е имало един не тюркски слой."
Това са цитати от проф. Бешалиев, който ни препоръчваш да прочетем за да разберем истината:) От всичко което прочетох ми стана ясно, че Бешелиев въобще не е наясно кои са българите, а още по-малко на какъв език са говорили.
За заключението му, че са тюрки, или сбор от тюрки и някакви други с тюрско не тюркски езиков слой съм без коментар.
Никакви данни няма, че IYI е тенгриански символ.
Никакви данни няма и за това, че българите са почитали Тангра.
цитирай
4. atil - Бешевлиев, както и другите преди ...
25.06.2011 11:06
Втори луд коментар пак за нагледен пример на читателите...,който е пълен с лъжи,обаче отговарям...: Бешевлиев ,както и другите преди него са документирали и са работили да съхранят паметниците от историческото минало.Без много ,много да коментират и фантазират творчески.Това последното е навик на съвременните смешници...,а Теофан не е сбъркал,хунска е била царската династия а тук са дошли бурджани от Северен Кавказ и ермийци- преселници в Украйна и подкрепили Аспарух в междуособиците.
ОТГОВОР НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ,КОИТО БИЛИ " НЕИЗВЕСТНИ" ИМА ТОЧНО В МОЯ БЛОГ!Но първо трябва да се прочете и после да се пишат заучени фрази.И отново се повтаря гьобелсовата пропаганда(като модел),че нямало доказателство.Доказателствата са ни заринали отвсякъде и във всичко ,но трябва да имаш очи да ги видиш и съзнание и разум за да ги възприемеш.
В съвременния български,украински и руски език има стотици чисто булгарски думи,които не са славянски.А на света предците ми са подарили над две хиляди думи,които влезли в езиците на редица водещи днес народи...
А данните са предостатъчни , абсолютно и убийственно непоклатими за Небесната вяра от която са произлезли световните монотеистични религии ,че и самото ни християнство е поне наполовина потенгрианчено.Така,че Гьобелсовата пропаганда за лъжата няма да свърши работа.Че като се повтаряла постоянно и ставала истина...не е станала ,няма и да стане.
цитирай
5. merlin68 - Старите българи НИКОГА не споме...
25.06.2011 11:47
Старите българи НИКОГА не споменават Тангра. Това е измислица на В. Бешевлиев...В спора с Кимон княз Омуртаг казва - Не обиждай нашите БОГОВЕ!
Забележи - БОГОВЕ, не един БОГ! Няма Тангра, няма таласъми. Омуртаг казва, че българите почитат сълнцето ( а Ономакрит казва същото за траките) и небесните светила. Тракийския Дин е славянската Деница - утринната звезда. Дин и Деница, Диница са едно и също нещо!

Минавайки през Алтай траките повлияват тюрките давайки им Дин ( гир), но тюрките прекрояват името на Тенгри - светлото небе. Тенгри е документирано на орхонски надписи и това се знае добре. Това е причината Бешевлиев да изтълкува един фаргмент ТАГГР ....Н като Тангра, Бешевлиев е искал да изкара българите тюрки, затова е "видял" тюркско име.

Тангра е само тюркският вариант на един тракийски теоним, който ние никога не сме ползвали, защото нашата форма е Дин, Деница. Ние имаме имена Диньо и Деница, но не и Тангра.

Това е г-н Атил - един полузаличен надпис "ТАГГР ....Н" разчетен от фантаста Бешелиев като ТАНГРА, стои в основата на цялата ни сбъркана "тюрска" история.
Що се отнася до реконструираната шевица от погребението на Калоян, то свастическата символика е застъпена в много региони на земята, включително Америка. Свастиката е и основен елемент от славянската митология, не ми е известно тюрките да използват свастически символи. Подобни шевици могат да се видят в Русия, Украйна, а и у нас.
цитирай
6. atil - Ама как да не е смешно?!Като си е н...
25.06.2011 12:13
Ама как да не е смешно?!Като си е направо налудничаво?Спора е записан от гърци,Амуртаг(Омуртаг е по бурджанския говор,който бил като днешните западни диалекти на "о" и на "е") ,никога не би казал "Богове",това може да излезе от устата само на някой простак с претенции за изключителност.В българския надпис се казва "Бог вижда!Българите направиха много добрини на християните,но те забравиха!"Не таласъмите.На Алтай е имало траки,само във фантазиите ви след петата ракия.Колкото за аборигенните възприемки на българската духовна култура,те могат да си документират каквото искат и както могат.На вас изключително много неща не са ви известни и си мислите,че като сте чели постинги тук и сте се просветили.Тангра пък вообще не е тюркска дума,защото е много стара.По скоро Озай или Ерсу могат да минат за тюркски.Ние имаме история,писана и предавана на няколко писменности и езика.Така че няма тепърва да седнем да се "Учим" от поредното поколение болни хора с амбиции.
На Тангра славянобългарите са му казвали Господ и дядо Боже(Христос вообще не може да мине за дядо...)От 10 век болшинството от населението е славяноезично,митовете,легендите,обредите,песните минават през транскрипцията на славянския език.В булгарския език и народна традицияТангра си битува,както и Кер Огла и Мал и т.н.На Кавказ го наричат Озай на север Ерсу.Тенгрианството е първата монотеистична религия създадена в Източна Европа и Западен Сибир.Алтай и Средна Азия,Близкия Изток и Северен Китай много по-късно възприемат тази култура от булгарските заселници.
цитирай
7. merlin68 - "От езика на прабългарите са ...
25.06.2011 12:38
"От езика на прабългарите са дошли до нас само десетина думи и два надписа с гръцки букви"
Да, налудничаво е на база тези десетина думи да се твърди, че ние сме тюрски народ.
Налудничаво също е ти да наричаш Омуртаг "простак с претенции за изключителност".
цитирай
8. atil - Одобрих и последния луд коментар, ...
25.06.2011 17:15
Одобрих и последния луд коментар, сега освен читателите в БГ История и тия тук ще имат представа какво значи невменяем и психично болен деятел срещу българското име и история. После никой да не се чуди защо това нямало написано или друго...Ей заради такъв тип екземпрляри, обаче не всичко са затрили, така , че е останало по нещичко. Само остава да си отговори човек кой нарича Омуртаг - простак и кой твърди за тюркския произход на българите? Защото когато целият ти език е от западната група на булгарските езици ти казваш, че имало десетина думи....
Освен това прабългарите са фикция и измислица на ей такива същества. Няма такъв народ, имало е и сега има -БУЛГАРИ, по нашему - българ. След това да се види кой твърди и къде в този блог че точно ние сме били тюркски народ... А младото поколение да добие представа какви са били безбожните комунисти и как си остават същите независимо колко пъти ще се пребоядисат и дали ще се пишат траколози за по - изгодно и модерно. А за Тангра дори не ми се спори с тях, и в гръцките(византийските), че и славянобългарските извори има десетки писменни сведения за старата вяра и за жертвоприношенията и клетвенните договори.И думите на Енравота - Боян(първия християнски мъченик и български принц) са цитирани,че "тази вяра за която умира един ден ще се разпростре в цяла България а върху развалините на старите храмове ще се издигнат Божии църкви".
фОЛКЛОРА, НАРОДНИЯ КАЛЕНДАР, НАРОДНИ ПРИКАЗКИ, ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО - ВСИЧКО СЕ БАЗИРА НА СТАРАТА ТЕНГРИАНСКА КУЛТУРА.
Няма да пускам повече луди коментари,мисля, че тези са достатъчна илюстрация.Още повече,че такива дори не четат и по половин постинг та камо ли да мислят и разсъждават като нормални хора...,преди да "коментират".
А ЗА ТЕНРИАНСТВОТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ОТ ТУК:
http://atil.blog.bg/history/2011/05/01/tengrianska-religiozna-obrednost-i-mitologiia-na-drevnite-by.739218
цитирай
9. atil - Всъщност в блога има и статия за л...
25.06.2011 17:53
Всъщност в блога има и статия за любимите им траки,но вместо да прочете да научи нещо ,седнал да ми дава акъл кое какво означавало..Дин било Деница ,е пък може и да не е.Китайците като са наричали една българска групировка Дин-Лин от траките ли са се повлияли и те?Те пък от кого ли са го взели туй Дин,което означавало и Деньо...?Затова пък аз знам какво означава Тангра и то вообще не е слънце.За слънцето и звездите са казвали,че това са очите на Тангра.Деница са и викали на звездата защото предвещава деня,а на слънцето са казвали "Райко" от "Ра"- староарийско(не иранско а арийско,разликата и много голяма,иранците се самонаричат така по подобие на тюрките ,на юг тези племена са имали за съседи семити,афразийци и т.н.За да се открояват и съхранят като етнос.) - светлина,топлина,имаме и думата "рашник"и т.н.
А това за групичките тюрки през 4-ти век,които не знам си какво били или не на единия край на Кавказ,това е наистина много смешно!!!Първо днес целия Кавказ от единия до другия край говори тюркски,с изключение на 4-5 народности.Второ по цяла Източна Европа и Сибир говорят тюркски.Кога успяха турците от Турция да им наложат тоз тюркския език и колко време са ги владели не знам.Сигурно пак нещо с траките е свързана тази мистика.
За Русия,Украйна правилно че има шевици има и държавни гербове с родовия знак на рода Дуло,и много други булгарски неща.Но защо и при траките е така аджеба?Бешевлиев е добросъвестен,че е заснел и описал артефактите.Някои и това не правят а ги фалшифицират,унищожават,крият...Но въпреки това данни има!И аз съм ги изложил тук в блога.Така ,че кухите твърдения и захврлените фрази в пространството не вършат работа.Вече.По-нататък още повече.
цитирай
10. анонимен - ...
28.06.2011 22:55
На "тенгриански храм в Плиска." спрях да чета....
цитирай
11. atil - Ако искаш можеш да спреш и да диша...
28.06.2011 23:13
Ако искаш можеш да спреш и да дишаш?Щото скоро и въздух няма да оставите за нормалния българин в тази луда република...!
цитирай
12. atil - Отговора на Бат Боян за произхода на ...
06.06.2013 18:20
Отговора на Бат Боян за произхода на българите:

"...Халиф Омар, считавшийся наиболее мудрым и справедливым из всех халифов, принял Бат-Бояна и спросил у него:
"Кто были предками булгар и где живут булгары?"
На это Бат-Умар ответил:
"Предками булгар... являются сакланы (восточные арийцы) и тюрки (у булгар слово "тюрк" в то время означало финно-угров, угров и отюреченных угров). А населяют булгары землю, которую раньше называли "Балынджер", "Джеремель" или "Сэбэр". А все эти названия означают одно и то же "луг" или "поле с небольшими зарослями (лесостепь)". Теперь же мы называем нашу землю по имени нашего народа - Булгарией".
На это халиф ответил:
"Вся земля - Божья, ведь это Он создал ее, и все, что на ней есть, поэтому называть ее именем народов неправильно". Бат-Умар согласился с этим, и они решили, что халиф в своих посланиях будет называть Великую Булгарию "Балынджером"...

http://atil.blog.bg/history/2011/12/07/ukrainskata-troia-ili-edno-pogrebano-minalo.863011
цитирай
13. to4ilka - Беше ми много интересно
04.02.2016 11:37
да прочета за произхода на българите..Всъщност ви намерих,защото търсех шевици...Може ли малко да разскажете и за тях,произхода им и значението,а съм сигурна,че има такова!Поздрави!
цитирай
14. atil - Тази публикация беше предизвикана ...
04.02.2016 15:25
Тази публикация беше предизвикана и я пуснах почти инцидентно... В шевиците и в приложното и народното изкуство като цяло има запазено старо, дори древно наследство. А и в самия бит и нрави в обичайното право до към края на 19-ти век - също.
На няколко места ми се наложи да опра да нашата етнотнография и фолклор, защото се оказа че нашето християнство е наистина "бамбашка" както се изрази веднъж Георг Краев... А оттам народния обреден календар. Старите празници са се вписали в новия обреден календар, (последните публикации в блога са на тази тема), по същият начин и мотивите и фигурите в народното изкуство, което е едно от най-консервативните неща в живота на хората... Затова и са стигнали до наши дни. Накратко казано - става дума за мотиви от старата народна религиозна митология и графични изображение на духове(алпи, диви, ангели) от тенгрианския пантион, които били 33 на брой.
Повече подробности има тук, където текста е на руски, но има приложение със снимки от България:
http://atil.blog/history/2012/05/04/vajneishie-simvolyi-i-gerbyi-rodov-gorodov-i-gubernii-bulgar.949493

И тук, където има сведения за старата религия и обряди:
http://atil.blog/history/2011/05/01/tengrianska-religiozna-obrednost-i-mitologiia-na-drevnite-by.739218
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 4611565
Постинги: 535
Коментари: 2559
Гласове: 3302
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930