Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2011 14:12 - Из нашата политическа история
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 2337 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.05.2022 15:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Конгресно послание на Иван Михайлов до почитаемия 44-ти конгрес на Македонските Патриотични организации в г.Торонто, Канада.

image

Почитаеми делегати, драги братя,

Целта на македонското движение е всеизвестна. Но много от задачите му ги определя и налага противникът.
От няколко години насам за всички наши родолюбци е ясно, че противникът се старае да разстрои и унищожи вашите организации. Отговорът трябва да бъде: още по-голяма твърдост и единство сред вас.
Но в намеренията на противника има и нещо друго доста важно: той се старае майсторски да постави вашата емиграция в новия свят под своето морално влияние; и чрез това да разпространява и задълбочава в новото ви отечество своите концепции за общественна уредба, и изобщо за живота.
Намериха се - за жалост - хора и всред македонската емиграция там, които недовиждат или не желаят да обърнат внимание на това. Така те занемаряват съдбата на старото си отечество и подравят устоите на новото.
Все още има време да се сепнат тия хора и да турят край на това безсрамие, което вършат, използвайки свободите на Америка и Канада и трупайки там богатства.
Нека първо се запитат как са изпълнили дълга си към потиснатата Македония през последните 20 години.
Има българи и от стара България, които чрез поведението си не само оправдават дележа на Македония през 1912 година, но надминават далече неговите автори по политическа слепота и македонофобия. Трагичното е, че това си поведение те искат да представят като изпълнение на дълг към българщината.
Теглото в старото ни отечество е непроменено в своята същина. Празна илюзия е да се смята, че "националния" комунизъм бил по-добър от интернационалния. В Русия отпреди повече от тридесет години изгониха Троцки, защото бил интернационалист; значи там командува националния комунизъм. Всички го знаем какъв е. Нищо от свободите на народа не е върнал, нито пък на престола е поставил руския или кой да е друг цар - което някои може би очакват от националния комунизъм.(Нима днес към 2012-13 г. е по-различно?!-Бележ. на авт.на блога)
И този път ще повторя пред всички  за които Македония е скъпа: никакво отстъпление от позициите на илинденци не бива да се прави. Всяка крачка надясно или наляво значи наливане вода в чужда воденица, ликвидация на македонската велика идея.
Пожелавам отличен успех на Конгреса и оставам с обич и почит към всички ви, ваш

Иван Михайлов
21.08.1965 г.


image

Паметник на Иван Михайлов в Борисовата градина в София.


Това дълбокомислено послание на големия водач на Македонското освободително движение, насочено против националистическите претенции на комунистите, намираме, че е гениално и независимо препотвърдено от литературния руски Нобелов лауреат Иван Бунин, който пише следното на 24 февруари 1918 г.:
"Отново папагалстват, че измежду болшевиките има монархисти и изобщо, че целият болшевизъм е уреден за възстановяване на монархията. Пак дивотия, съчинена разбира се от самите болшевики."
("Окаяни дни")

image

Третият отляво е Йонко Вапцаров,четвъртият - Иван Михайлов.Йонков е бащата на "националния" комунист, поет и също революционер Никола Йонков Вапцаров...За когото напоследък дори се твърди, че не бил българин?! Нищо, че баща му е български националист...


Последните 20 години " нежни революции и преходи с реформи" отново препотвърдиха, че нищо не се е променило и те са си все същите. А иначе и до ден днешен България не излиза от мръсните им уста... Де каквото и да захванат все си я слагат за перде кириз или параван, ако употребим друга подобна изразителна дума...
Така Величеството като дойде и то да оправи България, го оставиха без изход и по принуда да прави коалиция с ДПС. То пък се нави и загърби Търновската конституция и спря да е Величество. Едно Величество ни беше останало и без него останахме... След това повече - дали го подкокоросаха пак или само се сети, но бившето Величество взе , че направи и Тройна коалиция с "националните" комунисти в допълнение към ДПС. Интересното е, че всичко това го свърши даром и със саможертва за членството в ЕС.(Новото му отечество към което сигурно е копнял час по-скоро да присъедини и старото.) Заради удовлетворяването на многократните си партийни нужди републиканските политици на България му върнаха имотите...Т.е. нищо не му дадоха в замяна, защото имотите и така са си негови.(Те обаче ги ползваха безплатно над 45 години).
След това дойде бодигарда та и до днес...


O tempora o mores !








Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649608
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031