Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 11:56 - Размисли за националния празник на България
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 6307 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 18.12.2015 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Как и къде?

image

image

Може ли националния празник на България да бъде ден за благодарност към една външна сила? Сила от чиято тежест още не можем да се отървем? Как трябва да разбираме думите на такива пламенни патриоти като Екзарх Антим, който заявил на тържеството послучай първата годишнина от освобождението на България на руския консул, граф Игнатиев: - Вие, русите, ни избавихте от турците, благодарим ви за това; но кой ще ни спаси сега от вас, русите?
Това го казва руски възпитаник, учил в Санкт-Петербург. Не от черна неблагодарност припомняме думите му! Нашите възрожденци са знаели, че за да се изрази нещо повече от благодарност от душа, то е равносилно да благодарим на османските поробители. Ако България е независима държава, то тя трябва да решава проблемите си в София в Народното събрание, а не в Кремъл, Вашингтон, Брюксел или Анкара !

image
Цар Александър II Освободител

И ако някой смята, че нещата стоят другояче, то ще му припомним, че войната срещу Турция за освобождението на България започна с благото самодържавно решение на руския император Александър II Николаевич - Цар Освободител
(получил това прозвище от руския народ заради отмяната на крепостното право, а за благодарност  убит от левите екстремисти...). Затова имаше Руско-Турска война през 1877-78 год. А не заради Великите сили(към които се числяла и Русия) и техните партии и профсъюзи...
Българският народ от своя страна, съвсем почтенно след възстановяването на своята държавност ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ НА РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ВОДЕНЕТО НА ТАЗИ ВОЙНА(ОКУПАЦИОННИТЕ РАЗХОДИ), ОПРЕДЕЛЕНИ В РАЗМЕР НА 1 000 000 ЗЛАТНИ РУБЛИ.

Подбудено от подобна независимост през Втората световна война, ръководството на Руската освободителна армия поиска заем от Deutsche Bank , за да освободи отечеството си от ленинско-сталинските болшевици, но не го получи. Защото силните на този свят не дават току така средства.
Така че на умния малко му стига!
Републиканските амбиции на съществото Ж.Желев, обявило тази дата за национален празник го направиха тогава приемник на комунистическия генсек, който дебелашки празнуваше правешкото си раждане. По негов образ и подобие,тогава рожденният ден на президента погълна и 3 март и тази дата се отпразнува така, че даже Желев не благоволи да отиде на всенародното честване на освобождението на България в София.
И откъде - накъде безбожникът - марксист ще си позволява да благославя България от Божието име? Има ли такава благодат безбожника?


image
Желю Желев и Георги Първанов на пресконференция в Охрид...??!

image
Лекция на Желю Желев в Кърджали :"И Турция и Русия трябва да станат членки на Европейския съюз..."

image
Желю Желев в предаването "На инат" по Тв-7: "Бойко Борисов е един достоен президент за президентска република..."





Гласувай:
6



1. анонимен - от Севт Непримиримии
15.08.2011 15:22
http://www.svobodata.com/page.php?pid=5110&rid=20

Това ,преди време беше в блога ми.....
Жельо се изтърча и призна пръв Р.Македония,следвайки неотлъчно заръката на комунистите.
Колкото и ЕС да е ....неудобен ,все пак ,това е единствена възможност за хората останали отделени от майка България,да се приобщят постепенно към българския си корен.В момента,в Р.Македония е преследван всеки с българско самосъзнание,но дълбоко в себе си,хората са наясно с корена си.
Синовете ми имат приятел ,кмет на малко градче в Македония/сприятелиха се още като деца,чрез баскетбола/.Скоро се видяхме и аз го бъзикам да се жени,щото набижава 40,а той ми отговаря:Запознай ме с момиче от Пиринска Македония,та да мога спокойно да запиша децата си БЪЛГАРИ!
Трагедията на тези хора е голяма,дори не се предполага колко.
И всичко това,причинено от Русия,най -вече!
Клетвите по нейн адрес ги има дори в песните им.Ще намеря една песен,да се чуе.
цитирай
2. анонимен - от Севт Непримиримии
15.08.2011 15:31
http://www.vbox7.com/play:516d0ed6
Поздрави!
цитирай
3. atil - Работата не е толкова къде члену...
15.08.2011 17:02
Работата не е толкова къде членуваме а как и защо членуваме...То и в СИВ и във Варшавския договор сигурно е имало нещо положително, но дали сме се възползвали? Та и сега в Европейския съюз и НАТО! Нарочно ли така направиха тия "присъединители" не знам. Мен за това ме е яд а не че сме се присъединили...!
цитирай
4. анонимен - po rezultata shte gi poznaete...
11.01.2012 22:15
po delata shte gi poznaete, e kazano - e i - jelyu poluchava pojiznena otli4na za standarta ni renta. Bylgarite polu4iha naj-bednata w evropa dyrjava. TOVA LI BESHE CELTA??? NEKOJ DA POLUCHAVA OTLICHNA RENTA? naj-strashnijat syd e istoriata, no ne konjunkturnata, a tazi kojato se predava ot pokolenie na pokolenie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649359
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031