Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 04:25 - За историята на царствата или произхода на историите...
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 8089 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 30.03.2016 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

След публикациите за Третото Българско Царство и сравненията с днешната окаяна и изгубила българския си облик република, няма да е зле да се върнем пак назад във времето. В първите години на демокрацията излезе една книга озаглавена : "Военна мощ и дипломация на Ханство България". Официално почти никой не и обърна внимание, но след няколко години имаше и второ издание с по-друго заглавие, явно с комерсиални цели от издателя. Автора беше от съседното село, капанец като мене, но емигрант във Франция и тамошен професор по история. Работил в техните архиви и се постарал да допринесе и за българската историческа наука, особенно когато в Източна Европа най-после победи демокрацията... Обаче да ама не! Както се изпусна веднъж един водещ журналист от близкото минало! Човека се казва Стойчо Стефанов, но както за булгарските летописи и акад. Нурутдинов се правят или на разсеяни, или отговарят с клевета и мълчание през последните десет години, така и тогава за книгата на Стойчо Стефанов. Кой спечели и кой загуби досега от неглежирането на истината и на действителната историческа наука, времето вече показа.
Спечелиха душманите на България а загуби целия български народ.

Едно престъпление не идва само, след себе си води други и не след дълго хората вече виждат че са ги заградили отвсякъде с един лъжовен и престъпен свят. Та така и с прословутата героична българска история...
Тук ще продължа мисълта си с три видеоклипа, които считам за правдиви и достоверни. Явно че съвременния българин така по-добре ги възприема нещата отколкото да чете и да мисли.
Във връзка с клипа за селското стопанство на древните българи авторите лансират идеята за "иранския произход" българите, както от известно време други пък лансират идеята за "тракийския произход".
Не са умрели вообще идеите за славянския и тюркския произход(според техните представи става въпрос за днешното население на Алтай и Казахстан с което пък действителните тюрки, които произлизат от близкоизточните древни булгари,  общото им е много малко и далечно и е свързано най-вече с езика ..) Има вече е готски теории дори...

Така че бъркотията е много добре разбъркана! Произхода много заприличва на многото "нации", които трябваше да се нароят от българския народ и в крайна сметка да го затрият. Обаче нали пак народната несъкрушима мъдрост се е произнесла и по този въпрос : "Човек предполага, но Господ разполага!"

Две неща има, които нечестивците и богоборците не са постигнали и никога няма да постигнат!
Дори с всичките пари и всичката власт на този свят! Едното е да се направят и ли да ги изберат за Цар.
И другото е да се направят на Господ и да му изземат и неговите функции.

А БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ И НЯМА КАК ДА ИМАТ НЯКАКЪВ ДРУГ ПРОИЗХД  - ОСВЕН БЪЛГАРСКИ !!!!

Няма такова природно или дори антиприродно и алхимично явление където бащата да произлиза от детето си...
Затова не може българина да е иранец, тракиец, славянин или турчин...!!!
Точно тази много проста, ама истина, предстои да се осъзнае от бедния ошашавен гражданин, та да спре да обръща внимание на вечно активните и неуморими шарлатани и творчески мислители по тези въпроси.
Трябва да се кажат няколко думи за бурджаните за които става въпрос и във филмчето за земеделието на древните българи. Това е в основни линии населението на Северен Кавказ тогава.
Днес техни потомци са кумиките,
балкарците, кабардинците, карачаевците. Също така и дегестанците и дори осетините. С изключение на последните всички останали говорят тюркски език. Същия, който са говорели предците им - бурджани и племената и родовете тръгнали с Аспарух(с изключение на няколкото рода алани, от които също бил подкрепен в междуособиците). България през средновековието са я наричали - Кара Бурджан(Велики Бурджан) в отличие от стария северокавказки Бурджан.
Думата е синоним на булгар,българ,балкар и означава - вълча душа- Бур(вълча) и джан(дух, душа).

Абсолютно нищо общо няма с никакви чужди езици, арабски, арменски или някакви други. Обаче наистина нашите предци имат иранска връзка, защото всички бурджани действително идват на Северен Кавказ от днешен Иран... Но не това е първата родина на азиатските арийци, названието "арий" идва от Източна Европа от Волго-Уралието.
Така че самите ирански племена са с европейски произход а по-късните български групи, които носят древното си име под различни форми  сред самите тях, няма как да произлизат от нещо което са заварили вече там.
Първи се заселват на Кавказ предците на дегестанците, основат си княжество, градове, Варачан, Хумар, Дербент и т.н. Към края на 3 и началото на 4 век основната маса от булгарски племена в Източна Европа възприемат огузо-булгарския език за основно свое наречие. Същото го прави и управляващата хунска династия. Така че няма български племена, които да имат някакъв друг произход освен българския.
Това продължава и до днес, както се вижда ние от никого не произхождаме,но от нас постоянно произлиза някой... Ако не племе, народ, то я писменност я литературен език, култура  т.н. За повече яснота по-добре е да се погледнат първите постинги в този блог.
Видеоразказа ще започне с едно изказване на акад.Нурутдинов за славяните и славяни ли са българите?
И накрая за селското стопанство.

Не, накрая ще завърша с песен!



Линк към видеото с изказването на акад.Нурутдинов:

VTS_01_1 - Video Dailymotion

П.П. Картинка за прогнозата за времето:

image










Гласувай:
4



1. syrmaepon - За Болг и вълка и аз съм съгласна най-вероятно
22.08.2011 10:04
това означава - тоест вълка е тотемно животно и митичен прародител.Това се среща и при други народи.Що се отнася до земеделието - цялата работа според мен се състои в това,че представите за тюркските народи са такива,че не допускат те да са имали някакво земеделие,което според мен е абсолютно невярно.Дори и в дълбоката древност тюрките да са усвоили от други народи земеделски практики,то от новата ера земеделието е бил отрасъл сигурно при всички народи и тюркските също.Борбата е за най-хубавите и плодородни земи.
А нашите предци са ни завещали и една невероятно красива и плодородна земя,отвоювана и напоена с кръв.От нас се иска само да направим нещо наистина достойно на нея.
цитирай
2. atil - Мисля си, че все пак има смисъл да се ...
22.08.2011 10:53
Мисля си,че все пак има смисъл да се дава отпор на лъжите и заблудите, дето се вика по-добре късно отколкото никога.Прави сте и двете защото отдавна сте разбрали как стоят нещата и за миналото и за нещата от живота днес.Лъжата ,също като злобата и омразата дава временен превес и приимущество, после съсипва този, който ги употребява.Историята е важна в такъв смисъл,че изправя и открива хоризонта,координатната система и на отделния човек и на отделната страна.Не знам дали накрая всички ще се превърнат в сиви мишки и световни граждани, но дотогава винаги ще има хора(а и след това ако подобно нещо бъде наложено), които нито ще станат вероотстъпници, нито ще се поклонят на новите(стари) идоли! Никак не е невъзможно и България и българския народ да преживеят ново възраждане! И дори да си върнем заграбените територии през 20-ти век!!! Някой веднага ще каже ,че това са фантазии и глупости и ще се изкара много културен и съвременен...И този някой непременно ще от силните на деня или ще е свързан с тях по някакъв начин! Такова е именно историческото време в което живеем. Времето винаги е историческо!Аз от доста време по телевизиите вярвам единственно безрезервно на прогнозата за времето и на спортните новини(с изключение на тези свързани с българския футбол).Затова сега пък ми дойде идеята да редактирам постинга и да завърша с една картинка за прогнозата за времето...
цитирай
3. анонимен - Българин до край оставам ...
22.08.2011 18:15
Много ми хареса написаното-БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ И НЯМА КАК ДА ИМАТ НЯКАКЪВ ДРУГ ПРОИЗХД - ОСВЕН БЪЛГАРСКИ !!!! и като цяло материала.
С леко огорчение ще споделя,че във фейса споделих подобни на вашите констатации ,които съм чела в руски сайтове на нашите роднини от Волжска България-и то жупел,то жлъч,то чудо ..
Поздравления !!
цитирай
4. atil - Аз съм срещал и неразбиране и отк...
22.08.2011 18:53
Аз съм срещал и неразбиране и открита вражда свързана с лъжи и клевети...,мисля ,че в отделни случаи нарочно се прави.Току що писах за събитията около Троянската война,във връзка с един филм(Елена от Троя).Гърците нямат нещо общо с тия събития,защото по това време на Балканите и в Мала Азия не е имало нито един грък!А траките имат общо дотолкова доколкото са пратили съюзнически войски на троянците.Освен това са ги снабдявали с продукти и вино.Та да гледат филма "татарчетата" и балкарчетата и да знаят че става дума за булгари.За тях е писал Омир за троянци,ахейци,аргивци(уралци) а не за гърци или тракийци!
Ето един типичен пример за официалната мистика и митомания, и по неин образ и подобие други тръгват да си заформят своя мистика и митомания. Но трябва тук таме да останат и нормални хора по света и у нас, и то във всички области на живота - иначе много бързо ще се закрие този луд и ненормален свят. Съвременния маймуночовек упорито и настървено реже клона върху който е седнал и вообще не можеш да му кажеш или докажеш какво прави...!Та какво останало за някаква си история да се разбереш с него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647436
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031