Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2011 11:36 - ПРАВО НА БЕЗСМЪРТИЕ
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 7560 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 27.08.2018 16:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Погребението на Н.В.цар Борис-3


Утре,(28 август 2011 г.) се навършват 68 години от смъртта на последния български държавник от новата история на България - Н.В.Цар Борис-3. През последните две десетилетия по един или друг начин,искренно или не, се случваше някой някъде да си спомни за този Цар или да организира някакво честване,панахида или тържество, свързани с него.Но действителен и подобаващ паметник на Царя Обединител естественно,че няма. Тук открай време имат предимство и са на почит други паметници на умрели престъпници и терористи,на окупатори и всякакви тем подобни персонажи(от най-различни националности и с най-различни гражданства), допринесли мъки и злини на българския народ..

" Всеки паметник,обаче, е разрушим във времето.Неразрушим е споменът, който живее в поколенията и ги вдъхновява към подвиг."

                       Цар Борис-3.Реч на връх Св.Никола(Шипка) през август 1934 год.

..."Живяхме ний, болезненно присвити,
със тихи скърби, мъки и печал,
със вяра във надеждата, нескрита,
че ще настане нов,свещен,превал"...

 
(Из едно стихотворение посветено на Цар Борис от наш съвременник)
 

"Нам ни трябва мир и братска любов между всинца ни, единение и единомислие. Ние сме свободен народ, който има право на силна държава, основана на здрави принципи.Силният народ ще види добри бъднини при едно условие: че е свободен и независим господар на своята Държава."


                      Цар Борис-3.Реч във Варна на 3 октомври.!1935 год.

image
Цар Борис - върховен вожд на Българската войска

image
Първоначалния гроб на Царя в Рилския манастир


Сега си спомнете какви ги плещят днешните и вчашни маймун-шебеци на власт и още повече какви ги вършат...! Ето защо открай време те имат интерес - първо да се изкриви и опорочи споменът за нашите царе и държавници, а после и да избледнее и да се заличи вообще. Народната власт първо разрови гроба на Цар Борис-3 в Рилския манастир и му премести костите на друго място в София...След това те изчезнаха и от там съвсем безследно. През 1991 г. уж му намериха сърцето в една стъкленица,за да направят изследвания и да се "докаже", че не бил отровен( защото се разклати версията,че бил отровен от Хитлер, но се появиха съмнения първо в англичаните,после и в Сталин...)

 

Публикувано: 08 юни 2010 - 08:44

В "Корона от тръни" на Стефан Груев е споменато мимоходом нещо доста интересно. Непосредствено след смъртта на царя повиканият от Виена голям кардиолог д-р Епингер (който отказва впрочем да подпише смъртния акт) казва в неофициален разговор, че петната, избили по тялото на Борис ІІІ, са същите, каквито се появили по тялото на покойния гръцки диктатор Метаксас, за когото се подозирало, че бил отровен от англичаните с някаква тропическа отрова поради германофилските му настроения.

 
Оказа се обаче, изследваното сърце не било негово:

Акад. Йордан С. Иванов: “ Сърцето, което беше показано на царица Йоанна и на Негово величество цар Симеон II не е било на цар Борис III, а на жена. Това покойният главен редактор на в. “Българска Корона” Иван Крадлеков научи от мен и в разговор с моята секретарка е предал, че е информирал цар Симеон ІІ Сакскобурготски за същия факт”.
image
Цар Борис и царица Йоана на Витоша.

Кой всъщност е имал в тогавашната наша ситуация интерес да бъде отстранен от междунарадната политическа сцена Цар Борис-3? Заедно с това и България, за да не изиграе някакъв непредвиден коз в политическата съдба на света? Трябвало е коварно да бъде лишена от върховен военен и политически вожд - обединител на нацията, който е можел да припомни на Сталин финландския пердах от 1940 год.


" Аз смятам за свой свещен дълг като Държавен глава, като върховен вожд на българската армия и като стар войник, който наедно с вашите предшественници се е борил на бойните полета, да подчертая в този исторически момент, че славните дела в недалечното минало на нашата армия ще останат пътеводна звезда за нас, драги мои офицери и войници!"

                           Цар Борис-3.Реч във Варна на 3 остомври 1935 год.

image
Посрещане на Цар Борис Обединител в Скопие 1942 год.

Остраняването на Цар Борис беше част от цяла серия извършени от комунистите убийства на достойни българи, които биха могли да попречат на агресора от север. Новоразкритите документи и  архивни планове на Коминтерна в Москва доказват, че монархията в България е пречела на техните цели и документално е доказано, че тя е трябвало да бъде ликвидирана!
Успешен психологически пропаганден трик е, че Цар Борис се е връщал от среща с Адолф Хитлер и е бил отровен в Германия - съветските дезинформатори повтарят това и до днес...Ако е било така, то как е могъл след тази среща да изкачи връх Мусала? Освен това германците ни най-малко не накърниха статута на Царство България и не поставиха на ключови постове угодни за тях политически фигури. В продължение на една година - до момента, когато отечественофронтовците предадоха България в лапите на червените пълчища, германците с нищо не нарушиха мира в България и накрая мирно напуснаха пределите и.


..." Не! Няма смърт за теб, сърце от огън!
Не си без дух в стъкло със похлупак!
Ний милиони тачим те премного -
пулсираш ти със нашите във такт."...


image







Гласувай:
7



1. анонимен - от Севт Непримиримии
28.08.2011 15:50
Величието е скромно!
Знам,че процесията на погребението му е била дълга от Рилския манастир до Кочериново.
Приживе е ходил по нивите инкогнито и е разговарял с най - обикновените поданици на царството,за живота им.Не парадирал и затова е велик....

http://www.youtube.com/watch?v=IIXOO9T9uhI малък принос към изчезващия български дух...
цитирай
2. atil - Благодаря ти!За коментарите и п...
28.08.2011 15:57
Благодаря ти!За коментарите и приноса към постингите...Вчера обяснявах на едни,че са били с много строго възпитание и са имали респект към Фердинанд даже в зряла възраст...,децата му.За разлика от Тодор Живков, може да не е бил "човек от народа",но е бил Народен цар!
цитирай
3. bojo12345 - Поздравления за постинга!Това е попадение в десетката.
28.08.2011 20:47
Днес, в деня от годишнината на кончината на Борис ІІІ , господата от ГЕРБ си откриха нов офис /досега като че ли не са имали/ и то не къде да е, а в НДК!!!
По-голям пример за разликата от скромността на Царя и арогантността на днешните няма. Лесно е - на чужд гръб да удариш сто тояги. С пари на данъкоплатеца /от субсидията за партията /да си устройваш лукс офис в НДК по време на криза!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649126
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031