Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2011 03:43 - Един призрак броди по Европа! Призракът на генетизма!
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 10130 Коментари: 12 Гласове:
13

Последна промяна: 02.01.2016 10:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Майтапа обаче и този път се оказа сериозен...
Лично аз го осъзнах това едва през последните няколко години. И ако паметта е важно нещо за духа, културата и достойството на всеки човек, на всеки един народ, та и по тази причина е необходимо тя да се съхранява така както идва от корените, от извора - то се оказа че спекулация и извращение може да се прави и с такива науки, каквато е генетиката...! Но защо? За да се "докаже" пак някакъв произход ли?
Преди се прие, че това можело да стане на езиков принцип - езика определял произхода. И така българите са славяни, французите - латинци и т.н.. Само че това нещо беше до време, щото някои хора малко се усъмниха в езиковия доказ, както се изразява един от блогерите тук. Любимите тюрки на някои обичащи писането хора, се оказаха хем европеиди, хем монголоиди, върви разбери тюркските езици монголски ли са, европейски ли са или ирано-азиатски.
После някои се сетиха, че имало английско говорящи негри и по езиковия доказ трябва да ги пишем англичани. Да не говорим пък за евреите, които си определят произхода по религиозния доказ.., та една значителна част от Израел днес е руско говорящ.

Оказа се че културата е нещо много по-трайно и устойчиво от езика и точно на този принципиален доказ и днес в хомогенните негърски общества по език- английски,испански и португалски в двете Америки, чрез културните традиции може да се проследи дори племенния произход и района на Африка от където са ги докарали. И къде по-лесна е задачката при цивилизованите европейци с тяхната богата материална,духовна,че и писменна култура?!
Обаче щом стане дума за българи,македонци и други тем подобни "татари"и тюрки,руснаци,славяни, не може! Специално българите от България не можело да са тюрки(нищо,че всички останали българи са такива) щото сме били под турско робство, но всякакви други може...Особенно ако са нещо по-престижно, като готите например, или тракийците дето имали много златни съкровища, пък ако се окаже ,че сме "римляни" като "румънците" - от това по-хубаво здраве му кажи.Та не може тука културата да даде никакъв доказ, та ако ще и буквата "ъ" да е само и тя е достатъчна.
И ако това не е нарочно тогава за какво става въпрос?

И дойде ред и на генетиката, но майтапа се оказва наистина сериозен!
Нашият разум е бил създаден(от Твореца) от двойна спирала,(изобразявана като т.н. лежаща осморка), сходна със структурата на ДНК, където се съдържа информация, необходима за развитието на нашето физическо тяло.
Структурата на ДНК - това е схема за материализация на генетичните схеми унаследени от миналото.
Нашия разум се проявява заедно с физическото тяло за да обработва постъпващата информация; с негова помощ можем да материализираме собственните си мисли, да поставим разума в служба на духа.
На практика в съвременния свят това се случва при много малко хора.
При повечето разума е обърнат в служба на егото.
Физическото тяло получава питателни вещества от храната, но храната, която захранва разума - това не е физическа а ментална субстанция; образи, мисли, идеи, понятия и убеждения.
В зависимост от качеството и порциите на тази "храна" се формира и характера и поведението на дадена личност.

И да си дойдем на думата, когато се прекъсне разумната връзка с корените - дори и на генетично ниво(чрез вяра, че си нещо което не си), то на практика човек губи себе си и разкъсва менталните си и разумни връзки дори на генетично ниво.(Стана ясно, че разума и ДНК имат нещо общо, ако някой не е наясно какво е Дух, то за Разум се приказва постоянно, но колкото го има Духа толкоз го има и Разума май, при нас).

Генетическата азбука се състои само от четири букви, те образуват генетичен  код. Как става това няма значение, но това е връзката на всеки човек със създателя, защото всеки генетичен код е уникален и единствен. Сигурно може да се направи генетично изследване на една голяма общност от хора и сигурно има методики за това. На практика системата не е много далеч от социологическите изследвания, които дават добри резултати т.е. верни резултати. Това, което става напоследък с генетичния призрак на българина, е поредния напън за някакъв нов доказ! След като прочетох няколко материала и изследвания това си помислих. Няма нужда сто пъти да откриваме топлата вода, в един доста свестен според мен сайт по история са взели отношение по въпроса и тук ще дам линк към статията. Ще прикрепя и едно видео с културна насоченост а за генетиката ще чакаме да ни изследват за да разберем...



Линк към статията за генетичните изследвания
:
Вестникарската платена  лъжеистория - "изследвания за древността, с резултати за бъдещето"


П.П. Един мой пост от един форум в исторически сайт, който мисля че се връзва много добре и на тази тема:


http://www.promacedonia.org/vb/
http://rdsc.md.government.bg/BG/Activities/Publication/Dobrev.php
http://veso1985.log.bg/article.php?article_id=57976
http://www.pravoslavieto.com/life/05.02_sv_tsar_Boris.htm

Изглежда съм отцъствал и последните дрисни по въпроса не съм ги видял...Надявам се кой каквото е дрискал и храчил да си го олиже...!Реших да пусна на български/съвременен/ и разбрано единственното оцеляло произведение на Черноризец Храбър.То не е от "Джагфар Тарихи",но е също толкова достоверно.Пише и за Борис,че е Борис и за азбуките и е загатнат проблема с питанията и отговорите на Папа Николай...:


За буквите

От Черноризец Храбър - 9-ти век

..."Прочее преди славяните нямаха книги,но бидейки езичници,четяха и гадаеха с черти и резки.
   Когато се кръстиха,бяха принудени да пишат славянската реч с римски и гръцки букви без устроение...
   След това човеколюбеца Бог,който урежда всичко и който не оставя човешкия род без разум,но всички привежда към разум и спасение,смили се над човешкия род,изпрати му свети Константина Философа,наречен Кирил,праведен и истинолюбив мъж,и той им състави 38 букви:едни по образец на гръцките букви,а други пък според славянската реч.

Някои казват: "Защо е създал 38 букви,когато може да се пише и с по-малко,както гърците пишат с 24 букви?"Но те не знаят с колко букви пишат гърците.Те наистина имат 24 букви,но не изпълват с тях книгите си,те са прибавили 11 двугласни и 3 за числата:6,30,300.Като се съберат-38.Подобно на това и по същия начин св.Кирил създаде 38 букви.

   Други пък казват:"Защо са славянските книги?Тях нито Бог ги е създал,нито ангелите,нито пък са изначални като еврейските,римските, и гръцките,които са още от началото и са приети от Бога."

   А други мислят,че Бог ни е създал буквите.И не знаят окаяните,какво говорят,и мислят,че Бог е заповядал да се пишат книги на три езика ,както пише в евангилието:"И имаше дъска,написана на еврейски,римски и елински."А славянски там нямаше.Затова славянските книги не са от Бога.

   На това какво можем да кажем или що да речем на такива безумци?

   ...И така мнозина за много години едва събраха 38 букви.После пък,като минаха много години,намериха се по Божие повелие 70 мъже,които преведоха от еврейски на гръцки /Светото писание/.А славянските книги сам св.Константин,наречен Кирил,ги преведе и буквите създаде за малко години,онези мнозина, 7 души,и за много години създадоха техните букви,а 70-превода.Затова славянските букви са по-свети и по за почит,защото свят мъж ги е създал,а гръцките-елини езичници.

   Ако ли пък някой рече,че не ги е нагласил добре,понеже и сега още се нагласяват,ще дадем отговор: и гръцките също така много пъти са били нагласявани от Акила и Симах,а после и от мнозина други.Защото по-лесно е да  се нагласи отпосле,отколкото да се създаде за първи път.

   Ако запиташ гръцките книжовници,като речеш :"Кой ви е създал буквите или превел книгите,или по кое време?,то рядко из между тях знаят.Обаче ако запиташ славянските азбукарчета,като речеш:"Кой ви е създал азбуката или превел книгите?",всички знаят и в отговор ще рекат:"Св.Константин Философ,наречен Кирил,:той ни създаде азбуката и преведе книгите и брат му Методий".И ако попиташ в кое време,то знаят и ще рекат,че през времето на гръцкият цар Михаил и на Борис българския княз,и на Растица моравският княз,и на Коцел блатненския княз,в годината 6363 от създаването на света/855 год./...."


Динеков,П.,К.Куев и Д.Петканова.Христоматия по старобългарска литература,С.,1961год.,стр.77-79


Вижда се че хората от моя миллет(хуно-българския) са имали същите проблеми както и сега когато всички сме славяно-българи с общ език и вяра....Но тогава времената са били други,хората са имали държава и на Господ му е помагал и "дървения господ",та нещата излизали на добър край...
Личи си и военната школовка на автора,кратко,ясно и разбрано! Все едно,че докладва на върховния главнокомандващ-Кана Сюбиги!
А който го е разбрал-разбрал
, който не е - много здраве...

Пояснение:
маститите съфорумци в оня сайт - БГ История си заслужаваха резките думи и адекватното отношение.Искаха линкове с доказателства,че българите били - българи, един развиваше теории,че Княз Борис не бил Борис, че покръстването не било покръстване и вообще България била едно досадно нещо, което още тогава трябвало да стане я Византия,я Тракия я Гото-Славяния... Накрая отвращението ми надделя и спрях да посещавам този форум.
По сведения от булгарските летописи името на Черноризец Храбър е Маркар Макидан от рода Билиг.
Роднина на цар Самуил и не е бил монах а дипломат и висш аристократ. Прякора си е получил след едно пътуване до Волжка България а после го използвал като литературен псевдоним.









Гласувай:
15



1. valsodar - Преди малко по-малко от век изпо...
11.09.2011 05:41
Преди малко по-малко от век използваха една друга "наука" Френологията, за да доказват с нея расова принадлежност и превъзходство. Сега, е ред на Генетиката, нищо че само 4% от гените участват във формирането на човек, а останалото си е отпадък, връзки за които науката и хабер си няма за какво са те.
Както и да е, за мен лично покрай цялата псевдонаучна сензация са ми интересни основни две неща.
Първото е, откъде взеха генетичен материал на славянин, на трак и т.н. представители на древни народи за да сравняват по него. Част от него може да се запази в пулпа на зъбите, но и това не е много сигурно след определен период, а касае ли хилядолетия време пък вече си е жив абсурд. На тоя въпрос ми е интересно какъв ще е отговора, защото той поставя под съмнение цялата идея за връзки с античността.

Да, някой ще каже, че се проследява пътя на преселение на народите.
А кой тогава ще отрече, че днешното население в северна Италия са потомци на Алцековите българи? И тогава какво излиза - българите се родеем с българи и може би затова сме един странен средиземноморски тип, населявал преди време една огромна част от картата на Европа.

Но, нали е модно да сме всякакви други само не и такива, каквито сме.
Защото явно срамът, от това че си българин е толкова всеобхватен, че вече всеки иска да е я тракиец, я славянин, я нещо друго, но само не и българин.

Ами, да бъдем цигани тогава - явно при тях е бъдещето (съдейки по прираста им), по-добре е да се ориентираме навреме към бъдещето което идва , отколкото да оставаме с миналото си, което е неизвестно и спорно :)))
цитирай
2. syrmaepon - Присъединявам се към този пост
11.09.2011 10:04
и коментарите по-горе. Всяка наука, и генетиката също, може да помогне за приближаването към истината.Въпросът е че колкото повече се приближаваме към нея толкова повече тя не се харесва на някои.Що се отнася до разни сензационни статии ,в които дори няма едно число и никаква конкретика и дори изнесеното в тях не се доближава до истинските генетични резултати - въобще не си заслужават вниманието.А пък и самият факт,че са публикувани във вестници ,като сензация от рода на тези с НЛО,а не в съответно научно издание - също говори само по себе си.
За тюрките споделям едно доста различно мнение,но не ми се пише тук,ще бъде трудно за преглъщане,но ако ми додея,може и да напиша,макар че какъв ли е смисъла - за зомбираните - май никакъв...
цитирай
3. atil - Благодаря за коментар...
11.09.2011 10:49
Благодаря за коментарите! През последните няколко дни си мисля за личността и делото на Черноризец Храбър! В такива години имаме нужда от духовната подкрепа и делото на такива велики личности. Имаме нужда от положителни примери за подражание,защото лишения от собствена памет човек става жертва на чакалите и лешоядите, образно казано. А промените са дело на хора и зависят от решенията на хора, затова надеждата умира последна...!!
Не знам къде отиде коментара на Севт
Непримирими, но току що реших да добавя нещо към постинга. Преди време почнах да пиша в един исторически сайт и дори отворих една тема във форума - За отговорите на Папа Николай по запитванията на българите. Заради няколкото невменяеми психопата там после си отворих блог тук и то с модерация. Последната ми публикация по темата е точно за Черноризец Храбър и мисля ,че се връзва и с произхода и с генетиката дори...
цитирай
4. анонимен - от Севт Непримиримии
11.09.2011 18:53
Гледам....почистил си "попските"истини....
То и Спароток така прави!
Ама,те си съществуват и нищо от казаното "няма да премине",колкото и да го изопачават и да се правят,че го няма.
Карай!
Бъди здрав!
цитирай
5. atil - Нищо не съм почистил, самия аз се ...
11.09.2011 20:49
Нищо не съм почистил, самия аз се учудих ,че коментара го няма...И на Далида така няколко коментара изчезнаха! Трябваше да го копирам. Севте, защо се съмняваш в мене?Кога съм давал такива поводи!?
Пак го пусни ще го копирам този път!
цитирай
6. shtaparov - Някои пояснения
12.09.2011 22:02
Името на Черноризец Храбър всъщност е Храбан Мавър- австрийски монах,който мод Славяни е разбирал Благяни. А самите Славяни са Третото коляно на Българския род,както са написали арабските летописци,пишещи за Волжка България. Първото коляно-това са Трако-Фригите. Второто коляно са Келто- Илирите,а Третото коляно- това са Скито- Славяните,наречени в арабския извор Сакалиби /Сакалави=Склави и Сака-люде= Сакски хора,Скитски хора/! И,разбира се,златото на Траките също е Българско,понеже Траките са Фраки /Фриги/,а Фригите са Бриги /Блъги,Блъгари/!
цитирай
7. atil - Уф, Штапаров, понякога никак не ми ...
12.09.2011 23:48
Уф, Штапаров, понякога никак не ми се иска да съм демократичен...Каква е пак тази манджа с грозде дето я сервираш? Това ,че арабите са писали за славяните,че са българско коляно , не ме учудва. Но това не е на основата на езиковите анализи като твоите а на историческите познания,сведения ,които са получили.
Сакалиби е от Саки наистина и оттам саклан-"славян". Самата територия на днешна Украйна дълго време е наричана от нашите Кара -Саклан т.е. Голям Саклан. Тези неща са известни и без специални езикови анализи...
Защо обаче го изкарваш бия(великия болярин) Маркара - мавър,че и австрийски монах? Както се пее в една песен на Висоцки - " на грубость нарываешся"...Спрете се малко с тез фантазии бе хора. Един грък беше писал за един Мавър във връзка с мерака на Кубер да вземе Солун...Ама то име ли е или националност не се каза.Ако е бил мавърски черен като Отело мусульманин тез гърци луди ли са били да го пущат в Солун и да му дават високи длъжности...?Много маври станаха много мингяни бе...
За Маркар Макидан има сведения и в руските летописи, още повече в булгарските,където се описва пътуването му до Волжка България, където пътувал с дипломатическа мисия и като придружител на невестата на емира Ибрахим(дъщерята на бека Самуил, тогава още не е бил цар).Бил е виличесвен и достолепен човек,който се държал с голямо достойнство! Като истински потомък на Бу-Юргана- вуйчото на Кубрат.
Отде ги изкара тия мавърски австрийци, от коя историческа школа и направление не знам...
цитирай
8. анонимен - Генетична генеалогия
17.09.2011 11:06
Четете ли форум Генетика на Дира, защото там пишат единствените няколко българи, които разбират от генетика. Това в смисъл на генетична генеалогия и популационна генетика, а не медицински и прочие страни. Защото даже професори като Кременски говорят глупости по този въпрос.
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=genetics
цитирай
9. atil - Ще го прегледам непременно защото е ...
17.09.2011 11:28
Ще го прегледам непременно защото е интересно, да се види.Но не вярвам ако тази наука е наистина наука да влезе в противоречие с историческите факти! Защото излязоха генетечни изследвания,които бяха в пълно съответствие със сведенията от "Джагфар Тарихи" ,преди още да бях превел и един ред от тях...След това дойде ред на уйдурмите и стъкмистиката!?
цитирай
10. kagami5 - днешна Украйна дълго време е н...
17.09.2011 23:19
atil написа:

днешна Украйна дълго време е наричана от нашите Кара -Саклан т.е. Голям Саклан.
..

Най - после да срещна някой с когото няма да споря, че ''кара'' не означава ''черен'' :) Много навременен пост и пълно съгласие с изложеното. Поздрави!
цитирай
11. анонимен - Нищо общо с "българи" извън Балканите
18.09.2011 02:50
Напротив, генетиката категорично доказва, че нямаме нищо общо с Волжски и Кримски татари, както и с митични българи по Афганистан и Средна Азия.
"Степния" принос при съвременните българи се измерва като < 1%. Докато имаме огромен афинитет към Анадола. Славянското може да е реално, но не повече от 20%.
Недейте да се опитвате повече да оборвате генетиката с доводи като какво МОЖЕЛО да значи Кара-Саклан.
цитирай
12. atil - Вие господине или "другар...
18.09.2011 10:20
Вие господине или "другарю" явно се опитвате нещо да кажете или по-скоро да внушите вече в няколко коментара в този блог, в няколко постинга по различни теми... Обаче! Както си личи по принцип или природно сте просто прост човек и никак не ви се получава..., тук при мен поне! Това което забелязах в няколкото ви коментара през последните дни е че вие или не знаете или не разбирате какво пишете?!
Също и сега при този коментар! Сам си противоречите и твърденията ви се изключват взаимно?!
Ако генетиката е доказала,че имаме афинитет към Анадола и малък славянски примес то тя е доказала всяка дума от това което съм писал за старата история на българите. Защото заселниците в Анадола са от същото място откъдето и
българските племена дошли с Атил Аспарух. Така вашите твърдения взаимно се изключват. А Кара-Саклан си означава това което е ! Ако знаехте булгар-тюрки или вообще някакъв тюркски език и вие щяхте да знаете. Засега обаче както се вижда нищо не знаете и нищо не разбирате от това което пишете, не знаете нищо за степната култура( която засяга нашите племена само частично, но изцяло скитите например...), никакво понятие си нямате от никакви татари щом ги свързвате с нашата история а както се видя - ако генетиката работи добросъвестно( както и при всяка друга наука, тогава), то сведенията на булгарските летописци и тук се потвърждават на 100%. Но генетичното влияние тук не е от Анадола а от Старите земи на Старото отечество, на Анадола ние и гърците сме оказали генетично влияние през последните 600 години...
Ако продължите да пращате подобни неща в бъдеще, няма да се занимавам с тях а ще ги трия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647810
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031