Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2011 19:47 - Музика, история, шаманизъм.
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 8064 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 03.11.2018 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Това все още не е продължение на поредицата за шаманизма. Но пък е свързано с нея. Идеята ми дойде след като пуснаха първата част от поредицата в един исторически сайт. Има един двама напълно деградирали субекта там, които веднаха осмърдяха научната обстановка дето се вика... Но за разлика от преди не им се вързах щото нали съгласно шаманизма ,човек трупа житейски опит и не повтаря минали грешки и т.н. Затова пък търсейки подходящи музикални видеоклипове за следващите публикации там, си припомних каква музика слушахме ние хората преди време и какво слушат сега маймунясалите поколения... А това има дори историческо значение!

Музиката има много важно влияние върху духовния и душевния мир на човека. Като показателен пример е факта ,че без нея един шаман не би могъл да си свърши работата. Музикалните инструменти на шамана са неговите оръдия на преображението. Подробно ще се спра на това в постинга за работата с шаманската лопка и барабан. Но това не се учи по книга а е само за обща култура.Тук искам  да спомена за въздействието на музиката върху човека.

image

Звука на шаманския музикален инструмент успокоява разума и въздейства върху кората на главния мозък, осигурявайки прехода от бета-вълните(нашето обичайно будно състояние) към едно по-забавено състояние на алфа-вълните, което обичайно възниква преди да заспим. По нататък музиката на барабана пренася осъзнанието в състоянието на тета - вълните, което може да се сравни със съновидения в будно състояние. Него го и наричат "шаманско пътешествие", при което човек влиза в други нива на възприятията.

Друг пример, който запомних завинаги е че музиката няма национална и расова принадлежност! Тя или е благотворна или разрушителна. След първите начални занимания с китайски бойни изкуства в Тюмен и във връзка с енергията "Чи" бях много изненадан, че при заниманията майстора не използваше само китайска или японска, или друга източна музика а ни пускаше често европейска и американска...
Само че каква? Барбара Стрейзант си я спомням точно. И аз го попитах защо така. Отговора беше,че тя се е родила за да пее и това е смисъла и целта на живота и. Всичко каквото прави е от любов, то е вярно и искренно и енергията "Чи" и вярва...
Безсмъртния дух действително съществува в друго измерение и е способен да черпи от енергията "Чи" от окръжаващата го Вселена - от звездите, планетите и космическите частици,- поглъщайки я непосредственно, без всякаква необходимост от животинска, растителна или минерална храна.

image

Снимката на профила си я смених , но тази въпросната ще си остане тук...За илюстрация на традиционната шапка.

Тъй като все още имам спомен за уродливите коментари и възприятия от хората в оня сайт да кажа накрая няколко думи за новата си снимка тук, която ще остане дълго време в профила ми. Специфичната ми шапка не означава, че съм евреин, турчин, помак, татарин, узбек нито дори емигрант или македонец.
Аз съм си аз - хуно-български капанец.Това е кепе останало от баща ми и нарочно се снимах с него.Това е било традиционна шапка за капанците в миналото( наричана още - капа). Някои считат дори, че именно от тази шапка дошло названието на тази етногрупа от българската народност. Такива са носили по-често и в Македония.

image

Клиповете са с музика на някои хора, на които енергията "Чи" им вярва...





Гласувай:
11



1. zaw12929 - Актуална е темата за музиката, която слушаме
18.11.2011 21:08
Много часове на музиката се превърнаха в политика, а това ни лишава от култура.
Вече има много български филми- а музикалните им оформления дават ли знак за българската култура с която светът ни аплодира...
цитирай
2. анонимен - от Севт Непримиримии
18.11.2011 22:21
Аз пък,си се прехласнах пред Невена Коканова - тихото присъствие на неземната харизма.
Неволно съпоставих с насила нарочваните съвременни "дзезди"и презрението ми към грозните,лансирани за красиви,става болезнено.
Все си мисля,че цививизацията трябва,да усъвършенства усета за красота,а не ,да го опошлява,но не би...за жалост.Налагат се стереотипи,нямащи нищо общо с красотата!
Впрочем,Лили Иванова трябваше отдавна да е в пенсия,за да останеше в ареала на красотата/нямам предвид физическата/.
Като ,че красотата е в баланса и в мярката за нещата!
Поздрави,Атил!
р.рБаща ми също носи "капа"!
цитирай
3. atil - Здравословния консерватизъм. . ., ...
18.11.2011 23:48
Здравословния консерватизъм...,да ни е на помощ! Точно си уцелил Севте, в баланса и равновесието е ролята и на Бога и на Царя! Човек който има чувство за мярка вече се е докоснал до Божественните енергии.
А за "капата" ,кепето , такето... може да се напише цял постинг.
цитирай
4. анонимен - Ех, Джумбурлу
19.11.2011 02:41
Многократно споделях какъв е недостатъка на твоите писаници - нямаш никакви научни основания, да твърдиш едно или друго.. ... а и не си оформяш нещата правилно, от научно-методологична гледна точка... нямаш увод, излагане на мисълта с доказателства и заключение.. А някои от твъденията ти, Джумби, са реални... други - изсмукани от пръстите! Както писаниците как Булгарският флот открил Америка
цитирай
5. анонимен - от Севт Непримиримии
19.11.2011 08:11
В този ред на мисли..има една великолепна сентенция на Дюма:
/перифразирам/
"Деколтето на дамата трябва да бъде толкова дълбоко,че да се усеща,че насреща ни стои жена и същевременно толкова високо,че да става ясно,че тази жена е дама!"
Е,точно тази тънка граница трябва да се владее/все едно от пола/!
Хубав ден!
цитирай
6. atil - Многократно споделях какъв е не...
19.11.2011 09:00
анонимен написа:
Многократно споделях какъв е недостатъка на твоите писаници - нямаш никакви научни основания, да твърдиш едно или друго.. ... а и не си оформяш нещата правилно, от научно-методологична гледна точка... нямаш увод, излагане на мисълта с доказателства и заключение.. А някои от твъденията ти, Джумби, са реални... други - изсмукани от пръстите! Както писаниците как Булгарският флот открил Америка

Анонимен Симчо! Всяка дума ,която съм изкарал публично на бял свят ,където и да е се базира на човешката наука !Не на маймунската в която вярват и почитат такива като тебе.Като съм бил в 6-ти клас са ме учили да пиша теми с увод,изложение и заключение, но тук става въпрос за други неща а не за белетристика и "научни" реферати .Има един тук ,който се опитва да се прави на "учен" и им подражава, но често това не му помага и пак става много смешно...
Булгарите са имали забележителен флот много по-добър и развит от този на Дунавска България и то от най-древни времена. Америка не само са я открили ,но и създали градове и колонии.Следите на тази култура и до днес са останали в Ценрална Америка, твойта "наука" кой знае защо се прави на "дръж ми шапката" и не ги забелязва тези очевадни неща...По същия маршрут плува Колумб и безпрепятственно стига и той до островите на Централна Америка.Цялата морска топонимия от Босфора да Гибралтар е именно булгарска.В културата,архитектерата ,преданията и дори в езика на индианците има купища булгарски следи и наследство, но твойта маймунска наука и това не вижда и не "разбира" ,че да ни каже ,че е научно...Така че по-добре си спести плитките разсъждения.., идва ми наум едно научно "доказателство" във връзка с коментара на Севта за женското деколте. Неотдавна видях в руския сайт прекрекрасна снимка на женска пазва като начален кадър на един видеозапис.Когато го пуснах с интерес се оказа, че това е снимано от близко бебешко дупе...Не съм убеден дали "научната" ти мисъл ще се сети за какво става въпрос, но ист.учени ще се сетят!
цитирай
7. atil - Между другото открих филма за да...
19.11.2011 09:30
Между другото открих филма за дарвинизма и днес по някое време ще има друг постинг.Темата е интересна и сериозна,но не искам да я прикачам към другите.Макар,че дойдоха коментари встрани от темите на последните постинги...
цитирай
8. syrmaepon - музиката е лекарство за душата ))))
19.11.2011 09:40
Небо над землёй - цветными красками,
Мы идем с тобой в поход за сказками,
В мире суеты нам больше места нет,
Мы с тобой идем встречать рассвет.

http://www.youtube.com/watch?v=fGO4N_DUVyM&feature=related

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649144
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031