Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2011 22:06 - Генетическия алфавит и "Това без което нищо не може да съществува"
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 8500 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 23.08.2016 16:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРОДЪЛЖЕНИЕ:

(Шаманският път към мъдростта)


Генетическата азбука

Схемите на битието в многомерната реалност, със всичко съществуващо във Вселената, се привеждат в движение и се поддържат от Триадата, възникнала от единството на противоположностите(ин и ян) а също от творческите и хармонични взаимодействия на Четирите Велики Сили, одушевляващи всичко съществуващо.

Сравнете това древно разбиране със съвременните открития на генетиците, открили, че всяка хромозома( пръчковидна структура, съдържаща гени), се състои от двойната спирала на ДНК. Гена се образува на основата на: адемина, тимина, гуанина и цитозина, които образуват кръстовидни структури в двойната спирала на молекулата ДНК.

Генетичния алфавит съдържа само четири букви - А, Т, Г, и Ц. Тези букви образуват генетичния код, в който всеки три основания формират матрица за производство на базовия строителен блок на протеина - аминокиселината.
Съществуват само двадесет аминокиселини, но те могат да бъдат разположени във всякаква последователност, всяка от които притежава специализирана и уникална функция.
Това, което се счита за най-великото откритие на всички времена, е само едно потвърждение на древната шаманска мъдрост, която гласи, че нашето битие се явява процес от естественния ред, управляван от Висшите Разуми(Четирите вятъра).

image

Китайския йероглиф ци има няколко значения - въздух, дихание, но също отразява жизненната енергия за която става дума в тук.
С малко воображение и наблюдателност можем да познаем някои български букви, равнобедрен кръст и дори графична форма на тризъбеца...


Но в Природата има и една друга сила, съществуваща навсякъде около нас, но оставаща незабелязана за повечето хора. Тя е неизвестна за материалистическата наука, тъй като има нефизическа природа, но шаманите от хилядолетия са я познавали като същността даваща живот на всичко.
Същността, придаваща жизненна сила на всяко живо същество, от амебата до човека има духовна природа. Някои шамани я наричали "Това, без което нищо не може да съществува".

В Полинезия я наричали мана, което означава "чудотворна сила". В Китай се наричала ци и чи ( жизненна сила), а в Япония - ки ( животворна същност). В древна Индия била известна ката прана (санскритска дума означаваща " абсолютна енергия"), а шаманите на древна Скандинавия я наричали мейгин, което означава "вътрешна сила".
Всички тези определения отразяват аспекта на една и съща първична сила. Тя дава живот на всичко, но сама по себе си не е вещество. Тази същност се съдържа във въздуха, който дишаме, и в храната, която ядем.
 Без да се разпростираме по-подробно, тъй като целта на тази поредица за шаманизма е да даде само една обща информация, но в противовес на грешните и лъжливи представи, които се налагат за него от много години. Накрая нека се опитаме да видим и тук, къде е българската връзка с тази тъй важна скрита сила.
Поне в сатиричен аспект с добавка на малко известни исторически сведения.

Ако маната я свържем с манната небесна от Библията, то това явно има връзка с едни други хора. У нас тази дума се свързва с маната по лозята, доматите, овошките и др.
Ако се опитаме да направим връзка с праната  от Индия, то определено в прането също има енергия, още повече, че в миналото предимно се е прало на реката. Но това може да го свържем по-скоро с българите от тракийски произход. С техния орфически шамански химн от по-ново време - "Шест кокошки".
Скандинавското мейгин го оставям, щото то бие направо на тюркско..., пък дали не е и монголско, трябва да се обясни научно...
Японското ки, направо бие на индианско и македонско и всички ние сме забелязали едни странни и необясними съвпадения на съвременния български език с тези езици... Например се сещам за един много популярен император на олмеките(предците на маите), който се казвал - Тупак-Тупак и е изобразен, като типична българска мутра с бухалка. Още повече ми става чудно, като се сещам и за съюзниците на хазарите и татаро-монголите - оймеките...! То имало и друг вожд-цар после при маите - Пата Кютек, или при инките беше, няма значение...
И какво остава, любимият ми Китай с неговото чи и ци, където моите предци хунобългарите изкарали в мир и бран над 4 хиляди години...!
Връзката е пряка със съвременния български език и си е направо жизненна и сега ще видим защо.

Да започнем със старата дума "чигот" - която на съвременен български език означава - телохранител, или бодигард за да е по-ясно за възпитаниците на "Отворено общество". И какво се съдържа в тази стара българска дума? Съдържа се "чи" и "гот"? За "чи" разбрахме вече, но защо "гот"? Някой дето е обладен от научна творческа енергия из която бръмчат мухи и бръмбъри, веднага ще направи "научния" извод, че службата за охрана в България е била поверена на готите... Или обратното, че тук става въпрос за пазенето на жизненната енергия на готите...
По подобен начин разсъждават антибългарите и всички шашардисани комплексари с прислужнически манталитет!

Така разгрома на римляните(битката се състояла недалеч от мойто родно място) от българския цар Барънджар(235 - 271 г.) от Първата хонска династия, през 251 г., се приписва на готите. Още повече, че самия император Деций загинал в тази битка. Много е възможно да е имало някой отряд готи в българската войска( т.е "мъже", военна дружина, това означава тази дума). Интересно, че сърбите до ден днешен твърдят, че те са превзели Одрин през Балканската война, понеже там участвал и сръбски отряд. Но това е културното предимство, едни да имат летописи и пишещи хора а други да "нямат".
През 251 г. българския цар, изпълнявайки една от нормите на древния български законник "Торе" - тя се отнасяла за случаите, "когато някой човек, племе или държава не заплати дължимото, то царя има право да влезе в дома, територията или страната и да го прибере със сила".
Този законник го има в моя блог:
 atil.blog.bg/history/2011/04/27/spisyk-na-kara-bulgarskite-care-potomci-na-bat-boian-otkysi-.736857


На тази основа са и всичките български набези срещу Византия докато старите закони са действали, до покръстването), настъпил срещу Рим. 
Тогава римските владения на Черно море били разграбени и Дабарзан превзет със щурм, като отмъщение за неплащането на данъка дължим на Идел.

 Като споменах по-горе за Одрин се сетих за друг велик български цар Алип-бий или Алп-абай Арбат (378 - 402 г.), за който писал и Паисий. Явно че се съхранили сведения даже по негово време. Под Адрианопол(Одрин) този цар разгромил императора Валент през 378 г. заради което получил прозвището "Халиб". 
Има някои неща свързани с този цар, които показват защо е останал дори в паметта на монасите по манастирите тук. По негово време селището Кан-Балин, получило името - Аскал( бъдещия Киев), пак във връзка с тази битка недалеч от планините Арбат(Родопите). Арбат и Аскал е едно и също и означава - свято, духовно място, или човек.
Освен това, този цар обявил степите между Дунава и Днепър за "царски участък"( "Ангъл" или "Аталък") и "място за паша на бойните коне". Става дума за прословутия "Онгъл" , който го фиксираха и по острови и блата, укрепления и дори в делтата на Дунав...
В памет на този цар бащите на дунавско-българските царе Шамил(Самуил) и Азан(Асен) носили името "Халиб".

Между другото стана ясно и какво е "гот" - мъж. А готи - много мъже. А чигот - мъж, който пази жизненната енергия или живота т.е. - телохранител. Остава да се даде научен доказ дали готите(мъжете) от племето на чернокраките и племето на сиксикау са дакота? Или са от тураноидната раса, щото и сред индианците е пълно с такива.
Какво сме криви ние многострадалните хуни и индианци, създателите на човешката култура и цивилизация, че толкова много наши открития, постижения, думи, понятия, названия на племена, народи и държави са станали общочовешко достояние?! И вместо да бъдем издигнати на пиедестала на почитанието и преклонението, нас ни клеветят тотално, дискриминират, и ни подлагат на деградация и геноцид?!
А най-голямото богохулство и противоприродно явление е, че ни карат да се занимаваме с физически труд...?! Това е най-голямото унижение за един чист хунобългарин и индианец! Не случайно нашата битова култура е ловджийска и пастирска. Работата е за робите. Именно за това в съвременния български език - тази дума произлиза от "роб".
И в тази връзка се сещам за друга дума съдържаща "чи", но съвременна, а именно думата - "читав". Понеже е съвременна няма да обяснявам какво означава, но "чи" си е съвсем на мястото в нея.

Някой ще попита  ами къде има "ци"? Има, и то пак в съвременна дума и е свързано с живота и жизненната енергия.
Най-консервативното нещо показващо етническия произход на човека е самоназванието на неговите най-важни жизненни органи.
Какво има в пазвата на една жена? От едната страна едно "ци" и от другата страна друго "ци". Или общо има две цици. Жизненно важни за живота и оцеляването на всяко новородено дете.

Някой може да попита и за мъжа, щото имаше обвинения във връзка с генетичните изследвания. Понеже нищо не е случайно има и за мъжа. Да тръгнем от народната поговорка: " Тръгнал на сватба без х.й" Става въпрос за органа имащ жизненно важно значение за възпроизводството. Понеже същото название го има при руснаците, битува тоталното заблуждение, че това е славянска дума...Нищо подобно! При руснаците има не по-малко хунобългарски думи отколкото при нас. На стария език сватба означава - "туй", и буквално се употребява в разговорния език до днес, с по-друго значение. Например пролетния празник "Сабантуй"( буквално - чобанска сватба), почти изцяло се пренесъл върху Гергьовден, като само конните надбягвания останали за Тодоровден....


П.П. Сатирата и сарказма на моменти не са случайни, но можеше и повече...
В поредицата използвах лични преводи от книгата на Кенет Медоуз - "Там където летят орлите".



КРАЙ







Гласувай:
9



1. kiarasoto - БЪЛГАРИЯ и българският ген
05.12.2011 12:35
Из книгата на Антон Дончев -Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терес

"АКАГА - Така се казваше Тя майката на деветото коляно на оногурите. И не се казваше чия дъщеря е, нито кой е баща и, нито коя е майка и, защото би трябвало само да се повтаря АКАГА и така назад до началото на вековете."

Тя А ка Га = А - Т - Г -
Ци Ци Те на А ка Га - майчиното мляко - майчината генетика
Знае се,че сириуския ген се предава по майчина линия.
КУЧИ БОЛГАР - КУЧЕШКАТА ЗВЕЗДА СИРИУС

Т А н Г р А - Отново кодиран ген
Ц е 23 тата буква И е деветата=23+9=32=30 /Я/+2/Б/= края Я и началото Б на името БЪЛГАРИЯ
БълГАриЯ= А+Г+БЯ/ЦИ/ остава Т- 19 тата буква=отговаря на ЖИВ19

БЪЛГАРИЯ Е ЖИВ ГЕНОМ НА СЪТВОРЕНИЕТО

пс/ Това е мое виждане
цитирай
2. atil - Антон Дончев и Стефан Цанев са едни ...
05.12.2011 16:22
Антон Дончев и Стефан Цанев са едни от "последните мохикани" на българския дух, има още няколко като Слави Дончев, Гео Донев и т.н., но този път кризата е много истинска и дълбока! След 1944 г. въпреки репресиите и емигрирането на много хора,въпреки васалитета към СССР и интернационализма, отново нацията роди такива хора на българския дух, като Д.Талев,Е. Станев, Н.Хайтов и още десетки от тяхната вълна,към тях прибавям и Свобода Бъчварова..Дори само заради книгата и "Литургия за Илинден" да е...
Това е много интересно, което сте го споделили и аз лично за пръв път го виждам. "Акага" е наистина древнобългарска дума и се превежда като "голяма светлина или главната светлина".В древнобългарската митология се казва , че първия българин - Боян Имен е трето поколение алп(безсмъртно същество от друго измерение,дух,ангел и т.н.), който пожелал да стане смъртен и поколението му да са смъртни, заради любовта му към Бойгал( Голямата риба). На нейно име са кръстени езерото Байкал,и ез.Балатон(тук във формата Голямата светла риба).Считало се, че Боян е родоначалника на рода Дуло.По скоро на петте династии които управлявали Идел, сменяйки се. А героят Аудан Дуло Джураш(Казан) оцелелият принц хвърлен в котел в реката и отгледан от вълчицата, възобновил този царски род.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649359
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031