Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2011 23:14 - Народът на вълка
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 24574 Коментари: 13 Гласове:
15

Последна промяна: 12.11.2017 15:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


image

Могъщи са боговете. Те са силите на света. Неуловим е техният образ, но волята им е като поразяваща светкавица. Неотменима власт е тяхното име. Но Вотан създаде човека непокорен на боговете. Сътвори го той като съедини в едно звяр и бог. Звярът се подчинява на силите на света, а богът се стреми към власт и безсмъртие. Над всичко това иска да властвува човекът в своето дръзновение. Но най-вече се стреми да победи смъртта.

Образът на вълка в българските народни вярвания и умотворения няма нищо общо с карикатурното му подобие от от купешките приказки за Кумчо Вълчо и Зайо Байо. Отношението на българите към вълка е двояко. От една страна, хората изпитват страхопочитание къмъ него, като заплаха за добитъка и собствнения им живот. Вълкът е вездесъщият хищник, който неумолимо съпътствува човешкото битие и е необходимо да бъде умилостивяван, за да се ограничи вредителствуването му. Израз на това вярване са Вълчите празници, отбелязвани след Архангеловден – в навечерието на Зимата, когато вълкът е в силата си. Това не са празници в буквалния смисъл на думата, преминаващи в угощения и веселие. През тези дни, нечетни на брой – 3,5 или 9, се спазват редица забрани и се извършват магически действия за предпазване от вълчата напаст.

На първо място, забранено е да се изрича името на вълка, а вместо него се използуват метафорни изрази – “двоица”, “троица”, “девет души”. Забранено е да се шие, защото се вярва, че на когото дрехите са ушити или кърпени през Вълчите празници, той ще бъде изяден от вълци. С това е свързана и забраната за употреба на ножици. Като символ на вълчите челюсти, те се вързват с червен конец, за да се затвори по този магически начин устата на вълка. Има и много други забрани и обряди, спазвани през тези дни. За най-опасен се счита вълкът Куцулан (Наплатан). Той е най-старият и кръвожадният в глутницата и върви последен, накуцвайки. На него е посветен последният от Вълчите празници.
Заедно с това, българинът изпитва и друго чувство към вълка – на мистично преклонение към неговата свръхестествена сила. Неговият череп се е ценял като чудодеен талисман. Поставяли са го до леглата на родилките, също и до детските люлки – да се раждат и раснат младите българи здрави и силни като вълчета. А името на Вълка звучи в гордите български имена ВЪЛЧАН, ВЪЛКО, ВЪЛЬО, както и КУРТЬО, КУРТИ. За последните е известно, че са от хунобългарски произход, от КОУРТ – истинското име на Кан Кубрат, както е записано в Именника на българските царе. Името КУРТ се среща и в германското именна традиция, също и в английската. Но по наши изследвания и името БЪЛГАРИ също е свързано с вълка – то означава ВЪЛК-АРИИ.

Вълкът е господарят на Севера, на северната природа. Неслучайно за най-свирепи се считат карпатските вълци, които в люти зими са навлизали от север по замръзналия Дунав. Вълкът е въплъщение на воинските добродетели, жив пример за храброст, съратничество и саможертва. Вълчата глутница е като бойната дружина – в нея цари ред и йерархия; животът в нея протича по строги правила. Начело на глутницата застава най-силният мъжкар, който спечелва водаческото право с честна борба. По същия начин и останалите вълци утвърждават мястото си в йерархията на глутницата. В единоборството за обществено положение победеният вълк не бяга като страхливец, а открива най-уязвимото си място – гърлото. По този начин той показва на победителя, че е готов да приема смъртта. Последният обаче никога не се възползува от възможността да разкъса гърлото на победения си съперник, а великодушно му подарява живота. Ето това е красноречив пример за воинска чест и рицарска етика. Когато пък вълците преживяват отчайващ недостиг на храна, и продължително време не са улавяли никаква плячка, те разкъсват най-слабия от глутницата. Но това не става изведнъж, с коварство и вероломство, а след един продължителен ритуал, при който глутницата обикаля около обречения, а той смирено приема саможертвата си за общността. В живота на вълците има много повече етика, отколкото в загрубялото материалистическо общество, където “Човек за човека е вълк” , според известната римска сентенция.

В природата вълкът е и пример за расовия подбор – както сред жертвите, така и вътре в собствения си вид. Той е благороден хищник, който разкъсва само слабите и болни животни, а оставя здравите да се размножават, с което засилва генофонда на популациите им. Затова го наричат санитар на природата. Там където няма вълци, тревопасните животни стават податливи на болести и израждане. Тази природна необходимост има своите успоредици и в човешката история. Като същински вълци воините на Великия Кан Атила налетяха на загиващата Римска империя, за да пречистят европейското пространство от натрупалия се в нея биологически отпадък.
Но вълкът не търпи мършата и в собственото си племе. Когато вълчицата забележи, че някои от вълчетата израства слабо и хилаво, тя прави знак на другите и те веднага разкъсват братчето си. Това е актът на пречистване на расата от дегенератите, наричано по модерно евгеника. Както и древните спартанци са постъпвали с уродите, хвърляйки ги в пропастите... Но вълчицата не извършва това дело сама, а го възлага на децата си, за да научат този основен житейски урок. “Расовата чистота е първият и основен закон на природата.” (Кавханът Болг). Вълчицата е пример за грижовната, но строга майка, възпитаваща поколение от херои. Този идеал е залегнал в свещения мит на древните римляни – за легендарната вълчица, откърмила основателите на Рим – братята Ромул и Рем.
Вълкът е неразделен спътник на ариеца в суровата природа на Севера. От незапомнени времена нашите арийски прадеди са наблюдавали вълка и са се поучавали от неговата мъдрост – съгласно извечните принципи на езическия мироглед, да се разчита неписаната мъдрост на Природата, във всяко едно нейно творение. Те са са съзирали във Вълка едно метафизическо подобие на самите себе си, на своя обществен ред и добродетели.

Вълкът има съществено място в духовната култура на арийските народи. Той съпътствува арийските богове или е тяхно превъплъщение. Върховният бог на германите Вотан е следван от два вълка и два гарвана. А неговото съответствие в хунобългарския пантеон – Алп Барин, се превръща в прекрасен сив вълк, в памет на своя загинал брат Тун Бури. Също във вълк, но и в сърна умее да се превръща легендарният херой на Лудогорието – Железният Баща (Демир Баба). Под това име е съхранен споменът за българския бог-ковач Алп Хърса, но изглежда в него е преплетен и митът на траките-гети, живели в този край. Защото преданието за Железния Баща е съхранено в селата около местността Сборяново – (близо до град Исперих), където е светилището (аязмото) на Железния Баща. А точно там е била столицата на Гетското царство - Даусдава, което значи Вълчият град (от дау – вълк). С мита за Железния Баща се свързани и поверията за дванадесетте бели вълци и дванадесетте бели сърни, явяващи се в Лудогорието. Като събирателен образ на Българския праотец, Железният Баща съчетава в себе си двете свещени животни, символи на двамата легендарни български праотци: Вълкът – на Цар Болг, и Сърната - на Цар Авитохол. Ние Българите носим името на по-ранния си прародител Цар Болг – ние сме БОЛГ-АРИИ. Но името БОЛГ значи ВЪЛК, значи сме Арийците на Вълка, Народът на Вълка.
Вълкът и Орелът са двете свещени животни-символи на Арийството. Вълкът е безстрашният Воин, а Орелът е осъществилият се Херой, надмогнал Себе си; Свръхчовекът, извисил се над дребнавото човешко битие. Тези идеали са съхранени и в българската народностна вяра. Неслучайно великият поет на Българската Народностна Душа Христо Ботев поставя Вълка и Орела до загивещия херой, в своето стихотворение “Хаджи Димитър” - този величав химн на Безсмъртието:


Денем му сянка пази орлица,
Вълкът му кротко раната ближе.
Над него сокол, юнашка птица
и тя се за брат, за юнак, грижи.


...А после идват самодивите-валкирии, за да отнесат юнака в царството на Барин-Вотан – Валхала.

Арийските воини са възприели Вълка като образец за подражание, а вълчата глутница – като идеал за вярна и сгоровна дружина. Така сред индоевропейците в древността са възникнали вълчите общества, като най-архаични воински съюзи. По-точно, във вълчите общества са встъпвали младите бойци, на които им предстои да получат своето първо воинско посвещение. Организирани в неголеми дружини – подобно на вълчи глутници, те са нахлували в земите на врага, за да получат своето първо бойно кръщение, своята първа кръв, препитавайки се с война и грабеж; да се увълчат, да закалят воинските си качества. За да изгради навиците си за ред, дисциплина и хладнокръвие, подрастващият воин е бил длъжен да постигне своята личност в съизмеримост с Вълка.
Да бъдеш Вълк! – такъв е бил идеалът на истинския Арийски Воин.
Но не единственият воински идеал, защото е имало и общности на воини, което са подражавали на Мечката – такива например са знаменитите германски берсеркери – от Bare (герм.) – мечка.
Както всяка съратническа общност, вълчите общества са имали свой етичен кодекс и обряди. Едно наследство от обрядността на тези архаични воински общности в България са игрите на кукери, облечени във вълчи кажи, провеждани в с. Веселиново, Шуменско. Под тази форма изглежда са съхранявани традициите на воинското съсловие по времето на османското владичество. За това ни напомня името на легендарния Вълчан войвода, за когото има множество предания из всичко краища на България.
В много арийски митове и предания се разказва за хора, владеещи способността да се превръщат във вълци. За нас българите, това е пленяващият образ на Боян Магесника – човекът-символ на неугасващия български езически Дух, вдъхновил редица българи на Перото. За него кремонският епископ Луидпранд пише следното: “Симеоновият син Баян, разказват, дотолкова бил изучил магията, че внезапно могъл да се превръща от човек на вълк или на всякакъв друг звяр.” Превръщането на човека във вълк (на латински ликантропия) се свързва с демоничната представа за върколака – демонично чудовище, получовек-полувълк. Вярванията в съществуването на върколаци са разпространени сред всички европейски народи – от Ирландия до Източна Европа. Също толкова повсеместно е и поверието, че върколакът може да бъде убит само със сребърен предмет – най-често сребърен куршум. Например за прочутия Дельо Хайдутин от космическата песен на Валя Балканска, турците са вярвали, че е върколак, и затова са му леели сребърен куршум – както се разказва в песента.

При толкова много истории за превръщане на хора във вълци и върколаци, възникват неизбежните въпроси: Възможно ли е наистина човек да се превърне във вълк? Има ли все пак нещо вярно въ всички тия истории? Скептиците веднага ще отговорят, че това са бабини деветини. Ние обаче, като хора на мъдростта, ще се опитаме да вникнем в метафизическия смисъл на тези легенди. В известен смисъл, превръщането във вълк е постижимо – по пътя на самовнушението, като един вид шаманска техника. За целта е необходимо да съсредоточим волята си, да се опитаме да влезем под кожата на вълка, да постигнем съзвучие с жизнения му ритъм и единение с неговия дух.
И най-важното: трябва сами да си повярваме че сме вълци, за да накараме и другите да повярват в същото.
В крайна сметка, смисълът на превъплъщението се състои именно в психологическото въздействие върху околните. В условията на войната, това си е направо психологическо оръжие. Един такъв воин, владеещ изкуството на “превръщането” във вълк, е в състояние да всее смут в редиците на врага още преди да се е стигнало до пряко стълкновение. Това, с други думи, е бойната магия на Севера.

image

В днешното нехероично време обаче, модерните нрави изместиха народностния мироглед. Хората изоставиха воинските добродетели и вярата в мистичната сила на Вълка. Като ги разказвам тия работи на професионални военни, те се смеят и отвръщат, че това било нещо отдавна отживяло. А не се виждат, че са станали едни кукли, които безропотно козируват на изпедерастените политици и циничните натовски гангстери. Но злото започва още от литературата за деца, където е затвърден тъпият позитивистичен мит за “лошият” Кумчо Вълчо и “добрият” Зайо Байо. Но за да сме ясни, нека да вникнем и в метафизическата символика на заека в българския народностен мироглед. Вероятно малцина са чували, че в нашите народни вярвания заекът се счита за нечиста сила – той е страхлив, без самообладание, “на гърба му язди Дяволът”. Значи тези “приказки” са едно извращение на нашите вродени расови добродетели.
Каква е мъдростта на Вълка? На първо място, да бъдем Воини, хора с чест и достоинство, а не помияри. Да започнем с основния въпрос: Какво правят вълците, когато огладнеят? Събират се в глутница и тръгват да дирят плячка, я не въртят опашки около този или онзи, да им подхвърли някой кокал. Както правят упровляващите в България помияри. И най-важното: Вълкът признава за свой водач само вълк, а не нечие псе – слуга на чужди интереси. Не такъв като Симеон II, за когото лековерно гласуваха оглупелите дъртаци, само защото по наследство бил “цар”. Такъв е Законът на Вълка.

Развратената Западна цивилизация неизбежно върви към своя залез, подобно на някогашната Римска империя, и отново настъпва времето на вълците.



източник:Народът на Вълка




Гласувай:
15



1. kiarasoto - Поздрави !
19.12.2011 07:49
Вълкът е чиста природа.
Кучето е опитомен вълк. Човекът е нарушил природните закони.
Духът на чистата природа е силна и независима, организирана и самопречистваща се.
Това са имали в предвид нашите българи, когато са избрали за свой тотем вълка.
Железни са законите на дивата природа. Те са закони за оцеляване на силата.
А, сега - опитомяваме, нарушаваме природните закони, отглеждаме кучета, за да се чувстваме господари, отглеждаме агнета за да ги колим, отглеждаме животни, за да ги използваме за користни цели.
В пълно нарушение сме с природната сила и резултатите са налице.
Човекът стана куче, за да пази дома си, защото зъбите му са изгнили и не може да хапе. Човекът стана овца и все кошара търси, някой да се грижи за него. Децата ни искаме да станат като агънца, добрички, но за заколение сме ги приготвили.
Е, БЪЛГАРИНО,спомни си дивата природа. Спомни си истинските и достойни сили на природата от които сме се учили.
Вълкът вие АУУУУУУУ, бебето плаче УУУААААААА. Плаче, защото частица от неговата природа се е загубила.
Само човек носещ духа на дивата природа, може да прочете разумността и и да я приложи в живота.
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ !!!
ЧОВЕКЪТ ВЪЛК не е човекът убиец, а човек с достойнство, вградена сила и независимост.

цитирай
2. zelas - Вълкът е чиста природа. Кучето е ...
21.12.2011 16:16
kiarasoto написа:
Вълкът е чиста природа.
Кучето е опитомен вълк. Човекът е нарушил природните закони.
Духът на чистата природа е силна и независима, организирана и самопречистваща се.
Това са имали в предвид нашите българи, когато са избрали за свой тотем вълка.
Железни са законите на дивата природа. Те са закони за оцеляване на силата.
А, сега - опитомяваме, нарушаваме природните закони, отглеждаме кучета, за да се чувстваме господари, отглеждаме агнета за да ги колим, отглеждаме животни, за да ги използваме за користни цели.
В пълно нарушение сме с природната сила и резултатите са налице.
Човекът стана куче, за да пази дома си, защото зъбите му са изгнили и не може да хапе. Човекът стана овца и все кошара търси, някой да се грижи за него. Децата ни искаме да станат като агънца, добрички, но за заколение сме ги приготвили.
Е, БЪЛГАРИНО,спомни си дивата природа. Спомни си истинските и достойни сили на природата от които сме се учили.
Вълкът вие АУУУУУУУ, бебето плаче УУУААААААА. Плаче, защото частица от неговата природа се е загубила.
Само човек носещ духа на дивата природа, може да прочете разумността и и да я приложи в живота.
НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ !!!
ЧОВЕКЪТ ВЪЛК не е човекът убиец, а човек с достойнство, вградена сила и независимост.



+10000

Поздравления за написаното! Дивото ни зове, там е спасението и бъдещето!
цитирай
3. atil - Тия дни покрай наближаващите пр...
21.12.2011 18:21
Тия дни покрай наближаващите празници се чуха думи за равносметка, за поука..., и покрай стандартното бърборене по навик, се чуха и други неща които ме учудиха и зарадваха.
В сутрешния блок на Канал 1 при Мира Добрева заговориха за неща, за които съм писал тук в блога , например..,но пак се бяга по тъч линията, образно казано и не се осъзнава най-простото и елементарното нещо. И то на всички нива!
Дали е нарочно или без да искат не мога да кажа. Само един Пенчо Пенчев има ,дано не му бъркам името,действителен учен, когото Стефан Солаков често го кани в предаването си по телевизия "СКАТ". Та той говори за системи и планомерно развитие, за българска система като единица в общата световна система. Държавата е система и тя създава условията за развитие, а целта на занятието е тази система да е българска . Проблема е следния - че тях това не ги интересува. Това първо. И второ те не знаят какво е държава ,какво е система, и какво значи тя да е българска. Оттук нататък народонаселението следва да се самоорганизира и да се спасява.Да спре да вярва и да се надява на фалшиви и странични хора ,които нямат нищо общо с никаква България и никакви българи. Някога са водели напред по - първите хора! По-първите хора това е била аристокрацията и духовенството. След това интелегенцията и богатите и духовенството. Сега кои са и къде са ,че да ни организират и поведат?!
цитирай
4. zelas - Сега кои са и къде са, че да ни орга...
21.12.2011 18:48
atil написа:
Сега кои са и къде са ,че да ни организират и поведат?!


Който има нужда да бъде воден ще бъде и подведен.
цитирай
5. zaw12929 - Постингът е прекрасен израз на обич ...към българите
27.12.2011 22:33
изпълнем е със заразителен патос

определено не одобрявам такива оценки "Вълкът признава за свой водач само вълк, а не нечие псе – слуга на чужди интереси. Не такъв като Симеон II, за когото лековерно гласуваха оглупелите дъртаци, само защото по наследство бил “цар”. Такъв е Законът на Вълка...." ОТБЛЪСКВАЩИ СА И КАКВА Е ПОЛЗАТА
1. НАСОЧЕНИ КЪМ ОГЛУПЕЛИ ДЪРТАЦИ
2. ТОЙ СИ Е НАШ ЦАР, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НЕ СМЕ ЦАРСТВО...
СПЕСТЯВАЙТЕ СИ НАЧИНА НА ИЗРАЗЯВАНЕ НА ОМРАЗА...
ИМАТЕ РЯДКО ЦЕНЕН БЛОГ- ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА ГО ЧЕТАТ... ИМА КАКВО ЗА БЪЛГАРЩИНАТА ДА НАУЧАТ... ОТ ВАШИТЕ ПОСТИНГИ
НЕКА ДОБРОТАТА ДА НАДДЕЛЯВА...
ДАВАЙТЕ ЛИНКОВЕ КЪМ САЙТОВЕТЕ СИ... ИМАТЕ ЛЕК ИЗКАЗ... УСПЕХ ПРЕЗ 2012Г!
цитирай
6. atil - Да кажа няколко думи в отговор на ...
27.12.2011 22:52
Да кажа няколко думи в отговор на коментарите...Не знам дали скоро ще бъдат организирани и поведени към някаква цел българите, може би ще си проличи на изборите през 2013 г.А вълка е първият тотем - покровител на нашите предци, от него ни е и народностното име затова заслужава внимание и уважение. Лъвът като символ има пряка връзка с вълка и свързан с него. Първоначално го наричали "Улуг Маг(или Мак) т.е. Голям Вълк, нашите предци се срещнали с него когато се разселили на юг и той заедно с барса(тигъра) постепенно изместил вълка, при южните племена.
Колкото до цар Симеон Втори, дъртаците оглупели или не гласуваха за него щото е цар а не че щял да ги оправи за 800 дни...Само че той стана партиен секретар и забрави за Царството а народа такива неща не прощава. Линковете на моите блогове и сайтове са в блогорола ми. Живот и здраве първият постинг догодина ще е за българските източници за историята на българите.
цитирай
7. анонимен - дали има нещо вярно в написаното в тази книга?
31.01.2012 23:27
"Втората Звездна Раса била такава, която произхождала от наподобяващи куче създания, подобни на вълци. Те били известни като KANUS, Вълчи Създания от Звездната система СИРИУС (Кучешката Звезда). Империята им не била нито толкова стара, нито толкова развита като Кралството ARI-AN, но свирепостта и жестокостта на Воините й (известни като D-K или Т-К) била достатъчно зла и варварска, за да обезпокои дори най-дисциплинираните ARI-AN М-К Воини. Пробивайки през вражеските армии и после спирайки, за да погълнат плътта на падналите, войниците D-K предоставяли на Кралете си завоевание след завоевание. Когато Империята им се разраснала, Кралете KANUS започнали да безпокоят Кралиците ARI-AN........

Ако предложението за Съюз било отхвърлено, като резултат Кралиците нямали да имат избор освен да унищожат Бойните Сили на Сириус... и самата звездна система Сириус. Сирианските Крале осъзнавали даваната им власт от един съюз с Кралиците ARI- AN и бързо приели. По този начин бил роден Съюзът между Влечугоподобните Кралици и Вълчите Крале. М-К Воините и D-K. Воините щели да се бият едни до други... звездните системи на ARI-AN (Орион) и СИРИУС се обединили.И за известно време, мирът властвал в Деветия Сектор.... след което създадали човека от звяр, за да им робува... а той приел ликът им за символ... "

Скритата история на планетата Земя - Документите Тера.
цитирай
8. atil - По едно време бях попаднал на нещо ...
31.01.2012 23:51
По едно време бях попаднал на нещо подобно ако не е същото,но това явно са късни митове,преразказани.Накои от тях ги ползва дори окултизма.Тази статия специално не е толкова историческа отколкото публицистика в народно-етнографски и народно-психологичен план.Но в основата си нещата са в правилна посока и наблюденията,посочените аналагии са вярни разбира се.
В нашите легенде се говори за войни с човекоподобни маймуне,зли духове с доста човешки навици и черти..какво точно е било и как е било можем само да гадаем, включитилно и по вариантите за извънземна намеса...
цитирай
9. анонимен - mnogo iskam
06.03.2012 00:40
da procheta edna legenda za chovekopodobnite voini.ne sum se sreshtala s takava legendaako e vuzmojno tuk da ia pomestite shte sum vi mnogo blagodarna ako li ne pone info kude moga da nameria da procheta neshto po tozi vupros.:)
A gospojata deto podkrepia tsarcheto da se zamisli dali zaslujava tova ime.kato ne ni povede kum visinite a dade shans na imashtite vuzmojnost da kradat da se zaimat s evropeiski pari a toi kato po glupavichuk da senagushi s bulgarska zemia.ne razbrah ot kude se izvudiha tezi notarialni aktove.nali tsariat niama sobstvenost.i kak puk e stanalo taka che tsarete ni niamat bulgarska kruv.tolkova li e nameriha niakoia znatna bulgarka za tsaritsa.ili te sa im bili nujni samo za veselie.
цитирай
10. atil - Не съм свикнал много на латиница, но ...
06.03.2012 01:40
Не съм свикнал много на латиница,но утре ще ви отговоря и за легендите и за Царя...В древнобългарската митология има такъв момент и дори мита за чудното спасение на българския принц Аудан е свързан с войните с убирите(човекоподобните маймуни). А въпроса с Царя не е толкова каква кръв и какви имоти има а в това ,че не си пое отговорността да се държи и действа като цар на българите!
цитирай
11. atil - Днес се сетих за една българска к...
06.03.2012 19:47
Днес се сетих за една българска книга казва се - "Когато човекът не беше.." ,автора е Димитър Ангелов,но годината на издаване и издателството не си спомням.Със сигурност е след 1960 и преди 1989 г.В библиотеките сигурно може да се намери.Имаме много добри автори почти във всички жанрове и книгите им са на високо ниво.По тях би могло да се направят по-добри и най-важното по-достоверни и правдоподобни филми отколкото нашумелите през последните десетилетия...Но Холивуд често си намира идеи и сюжети от България, но накрая излиза нещо доста по-различно...Та тази книга е за човекоподобни маймуни и първобитни хора.
За Царя мога да кажа ,че дойде за едно а излезе съвсем друго.Той отначало говореше за народна,центристка,консервативна сила,но всички в дясно му обърнаха гръб, наляво не можеше да отиде и го принудиха да прави коалиция с ДПС...Но после се оказа ,че той бил прецакан от самото начало и предварително.Тази прословута програма за бързи мерки и излизане от кризата беше идея на руския евреин Владимир Квинт.Който след като запали фитила обяви хората на Царя за некадърни и се дръпна настрана да гледа сеир...Набутването на Петър Стоянов за кандидат-президент на НДСВ беше началото на краха и дальше-больше...Последният пирон в ковчега на мъртвеца го заби сам Царя след като влезе в Тройната коалиция.
Нашите съвети бяха Царя да не предава Търновската конституция и да не става партиен секретар.
Около имотите има голяма мръсотия,както се полага в тази фалшива и бандитска република. Не по-малка е болшевишката манипулация с интервюто на Кеворк Кеворкян, където Царя заявява ,че няма имущественни претенции към България.Това е абсолютно вярно,той и сега няма и не е предевявал! Но те говорят точно обрантното?! Не е съдил България не е искал обезщетение за морални и имущественни вреди или да е поискал рента от държавата-БКП,че 45 години е ползвала имотите му.За какви имущественни претенции тогава говорят те?
Държавата трябва да предяви претенции към тия ,които я ограбиха !
цитирай
12. atil - Тия на които бащите и дядовците им ...
06.03.2012 19:55
Тия на които бащите и дядовците им бяха голтаци,мързеливци и некадърници, те да докажат откъде са им имотите и земите а не да се занимават с Царя с цел да отвличат вниманието на хората от себе си!
Но те не искат да има други силни и независими фактори тук освен тях.Оттам и опасенията им към Царя и семейството му.Кой знае,те може да се окажат и основателни,макар монархизма да го погребаха пак...Но има някои неща ,които не искат да умират,колкото и да ги погребват..!
цитирай
13. atil - Автора на тази публикация е един ...
11.11.2020 07:41
Автора на тази публикация е един офицер от запаса. Всичко е вярно, така е в метафизичен а и в материален план. В това число и оценката за царя, който беше поредния, който следваше "линията на Партията" от 1991 г. и всички истински и набедени изисквания на ЕС. С други думи той не промени политиката а участва в Погрома над българския народ. Може намеренията му да са били други, но както казват то и пътят към Ада е послан добри намерения.
Истинския цар държи баланса между крайностите и ако не е роден водач си взема за такъв премиер-министър. Така правеха предците на Симеон Втори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648460
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031