Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 21:30 - 1 април - неофициален и неформален празник на българската република
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 4730 Коментари: 3 Гласове:
15

Последна промяна: 29.05.2013 18:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Друго продължение на последното писмо до мойто първо либе

Най-тъпото е че пак няма да го отбелжат подобаващо както се полага на републиката им а ще се пенят и напъват на някой друг празник с който нямат нищо общо...Мило Либе извънземно!
Преди тридесет години прочетох, че английската финансова система била най-стабилната в света и то въпреки, че са най-близък съюзник на САЩ, които имат големи проблеми с финансовата си система.Особенно в последните десетина години..?! Чудя се дали членството в ЕС не я е разклатило тази най-стабилна финансова система? Как стават тия магии не знам. Тук след като няма единен регистър за нищо(което в пълен унисон с неформалният им и неофициален празник) много ясно, че ще е трудно за която и да е система да проработи. Може би затова няма български банки а републиката се е отървала от досадното задължение да поддържа собственна финансова система. Все по-трудно и досадно ми става да ги харча тези пари - дето хем с нищо не са обезпечени хем върху тях не пише името на държавата - пък казват, че били български?! Първоаприлска работа бе, целогодишно!

Тия дни обаче се замислих за едни други ресурси със стратегическо значение! За исконните водни ресурси на България,които са обсебени от републиката и тя както и другите ресурси ги е раздала я на концесионери я на монополисти а за нас - платени услуги! Ужас обслужват ни, помощ! Имаше такова заглавие или лозунг ли беше, но както казал поета - глас във пустиня!
То една система не работи тука пък аз няма да правя граматически грешки ли..? Направо още малко и ще проговоря на капански диалект и който иска той да ми разбира!
Взеха комунистите на прадядо ми двора(най-хубавия в селото), изкопаха един канал през него и пуснаха да тече оттам изворната вода, дето идва от Маслака. Преди това разрушиха и двете каменни чешми които ползваха тази вода. Каменни чешми построени от предците за хората и добитъка.. Прекъснаха стария водопровод(керамичния) с който дедите ни са хванали водата до Тракийската могила, точно пред двора на прадядо ми и го пуснаха да тече през него! Сега тя изтича на пусто в река Бели Лом. Само и само хората да не я ползват а да ползват изнудването на В и К!
Намислили сме това лято пак да хванем водата! И да направим нова чешма! Да минава вода първо през нея и тогава да минава през двора на прадядо ми и оттам за Лома, Дунава и Световния океан на световната общност...
Пък ако ще В и К да си умре от яд, пък ако ще да им се спука жлъчката на черния дроб!
Ще си напишем имената и ще издълбаем на чешмата знака на рода ДУЛО!
Язък за чешмичките и шадраваните на НДСВ..., че и оттам можеше да дадат някой лев на ползу роду! Бошлаф!
Пък след туй трябва да се мисли за билети за влака или самолета ,ще видим. Като си спомня за разпилените кокали на цар Бориса и направо ме е страх да умра тука.. Пък и не можах да остарея както трябва..! Уж минах 50 пък все мязам на 40 годишен човек в критичната възраст!?


image













Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. atil - За известно време(около 20 дни) ще ...
31.03.2012 21:33
За известно време(около 20 дни) ще отцъствам от мрежата.Така че които пращат коментари да не го изтълкуват превратно.Модерацията на блога не мисля да я свалям...
цитирай
2. minavamottuk - Поздрав за идеята
02.04.2012 16:34
Направи чешмата ,то блог.бг си е тук
цитирай
3. atil - Ще стане, обаче трябват много ра...
06.04.2012 18:14
Ще стане,обаче трябват много разрешения ,формалности..,за да е законно според днешните им закони(не че и тях кой знае колко ги спазват,но това от старо време което е останало явно не го имат за нищо...), и вече никой Сульо или Пулю да не може да пипа и събаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5672233
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930