Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2012 22:41 - Истинските корени на българската народност
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 11195 Коментари: 11 Гласове:
12

Последна промяна: 29.05.2013 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Препечатаните публикации от мен в този блог се броят на пръстите на едната ми ръка. А тази ще е втората от външен източник тук в България, извън Блог БГ...Но мисля че си струва и си заслужава. Още повече в надвечерието на един от най-любимите народни празници - Гергьовден!

image


Един човек търсел упорито ключовете си под светлината на уличната лампа.
-Сигурен ли си, че си ги загубил точно тук?-питали хората.
-Не, но тук е по-светло! – отговорил умникът...


Днес, когато българите се събуждат от вековната летаргия, в която ги е държала една властна и тъмна воля, те не трябва да търсят ключовете на достойнството си под светлината на международната политика, военни групировки и икономически отношения, а там, където са ги загубили – при вечните си исторически корени.

Враговете на нашия народ са се постарали да скрият тези корени и по нихилистичния римски принцип “Разделяй и владей”, балканските българи бяха изкуствено разединявани чрез фалшифицирането на македонска, тракийска, добруджанска и други “народности”, насъсквани срещу тях; а волго-уралските българи са именовани съответно татари, чуваши, башкири, чеченци.

Постарали са се територията ни да намалява като шагренова кожа – навсякъде граничим с наши земи. Древната ни история бе скрита, а новата – изопачена.

Всичко бе съзнателно славянизирано тук и татаризирано на Волга.
Затова се криеше и изопачаваше:

- българската територия отпреди Новата Ера.
- траките – не фигурират в учебниците, въпреки многобройните им храмове.
- Истината за българските империи и техните креации.
- Славната Велика България и какво е направила за Европа.
- Петте български държави на картите от IX век.
- Приноса на богомилите за Новия свят.
- Българска история се изучава само в XI клас

Това е коварен удар срещу Българознанието като цяло.
Но, “Не е во веки!” – както казали богомилите и будителите в най-тежките години на робство.
Само българите имат своите будители!

Такъв национален феномен няма друг народ! Те нямат предшественици, нито спонсори. По традиция за будители се приемат само Паисий и неговите преки или косвени ученици, и толкова. Сякаш те са някакъв изчезнал генетичен вид. Нима след турското робство не са се раждали повече будители? Не бяха ли те наречени през фашизма патриоти, а при социализма дисиденти?

Могат ли да съществуват?

А имаме ли очи да ги видим? Защото те са невидими за тези, които не са възстановили българското си достойнство и които не опонират на чуждите асимилаторски тенденции. Самочувствие има този, който помни славната си биография.
Ключът към българското достойнство е в знанието на истинската ни история!

Днес навлизаме в третото хилядолетие със събуждащо се национално самосъзнание. От малка страна България ще стане център на огромния Български свят, разпилян по евроазийската земя. Възкръсването на Българския дух ще бъде първия световен феномен на новия век. Затова е необходимо Българският лъв да отхвърли със замах насаждания от векове нихилизъм, да не превива повече гръбнак пред Изтока и Запада и да възвърне своето достойнство чрез възстановяване на историята си.

Затова, в зората на новото хилядолетие, разкъсваме мъглата на информационното затъмнение и разтваряме цензурираните страници от духовната ни история, за да оформим пъзела на величествените българи – патриарси на човечеството и семе на нови култури.

Учителят Беинса Дуно тълкува понятието българин като човек, който търси световен ред и Учител, който да му го покаже. И наистина при българите са изпращани цяло съзвездие от световни учители като Орфей, Лао Дзъ, Боян Мага...

Древнокитайските летописи са прецизни и точни. От две и половина хилядолетия преди Христа те свидетелстват за българска държава на север – Хун-ну, участвала в създаването на “Поднебесната империя”.
През Тарим е минавал Коприненият път и там българите са били културен мост между Изтока и Запада.
Където Жълтата река прави остър завой – запад-изток, се намирал друг български корен – държавата Ордос. В нея царувал абсолютен ред по принципа: “за всяко нещо – едно място и всяко нещо на мястото си” Затова order означава ред и порядък. Оттам произлиза думата “орда”, значението на която русофилът Вазов изопачава.
Древният път на Хун-ху започва от Шумер, минава през долината на Нил, през р.Ганг и Индия до Жълтата река – Хуан.хо. Четвъртата стъпка е била на Тарим.

Българите били пастирски, но не номадски народ, с дълбоко заложен усет за единство и свобода.
Притежавали висока култура и развита астрономия за цялото население. Френския учен Леонар Де Лесюл е доказал, че тогава Полярната звезда се наричала Тен-гр-и(Тиен(Тян) – Единствената) – Алфа от съзвездието Дракон(3-5 величина), изгряла 2824г.пр.Хр

Българските империи се изграждали от три части: центърт(Ордосът), ляво крило (солът) и дясно крило (онгът). “Крилата се осмислят от центъра, а той е немислим без тях”
Йероглифът на българския владетелски род Дуло се разчита като Луан. Лоян се наричала столицата на Династията Джоу (XI-II в. Пр. Хр.), създадена от Източното крило на хунобългарите. Пазач на архивите там бил Лао Дзъ (Старият мъдрец). Китайците нямат Ъ и йероглифът Дзъ е взет от глаголицата. Там го наричат още БО-ЯН (Богар) – име от българския етнос. На много китайски гравюри той е изобразяван с жезъл и конска опашка – свещен прабългарски атрибут. Основател на Таоизма, на Дао и Дъ (Път на вселената и нравствен закон). “Най-великата книга на света” – казва Толстой.
Така “Светилата на мъдростта на Китай” е от български произход.

Знакът “Ин и Ян” е български по смисъл на единство. Не борба на противоположности, а допълване до Цялото.
Между многото ученици на Лао Дзъ е и Конфуций, който по-късно се опитва да въведе в императорския двор синархично управление, характерно за българските държави. На 96 години Боян напуска Китай, поради упадък на нравите. На границата го карат да пише “ Новите учения “. Той прави това в продължение на три дни, после тръгва на запад и изчезва от полезрението на китайските летописци, за да започнат индийците да пишат за него.

При влошаване на отношенията с българите китайците започват да строят китайската стена (III в.пр.н.е.) (единственото изкуствено съоръжение, видимо от Луната), за да спрат набезите на българските конници.
Така българите остават ярки следи в китайската култура.

После “китайският учен” се отправя към Шамбала, откъдето тръгват световните духовни водачи и учители на човечеството. Откъде идва името на тази тайнствена страна?

15000г. пр. Хр. “първата” българска държава се управлявала от Шам – цар-жрец с етноним булгар и с могъщи психотронични способности. Това царство включвало днешните територии на Йордания, Иран, Ирак, Сирия и Ливан. И днес в позлатената Йордания можете да намерите град Аман, както и град Петра, издълбан в скалите, Маунт Небо, където се е подвизавал Моисей и други библейски места. Оттам идват шаманите – хората, които владеят психичните и природни енергии и могат да ги пренасочват по желание. Шаманизмът е най-древната религия на планетата ни и с най-много необясними за съвременната психология феномени. Те смятат произхода си за български, поради което българите са винаги специални гости при тях. “Болъгар е човек, който оцелява винаги. Той е белязан и духовете го пазят, защото трябва да го бъде...”- говорят алтайските шамани, обект на специално изследване от НАСА.

Пак оттам е и името Шамбала (големи, много шамани) – страна на север от Индия, с хиляди пещери и тайни според индийския епос. Според географските карти на това място се е намирала древната Бактрия, един от псевдонимите на която е точно “страната на многото пещери”. Бактрия била населена с бели мъдреци от арийско потекло, доведени от великия Рама, а столицата й се наричала Бълг. Оттам е и етнонимът ни: бълг (високоиздигнати) и ари (свободни). В него са заложени корените на вроденото ни благородство и свобода. Учените още спорят около Бактрийското чудо – неизвестния произход на богатата бактрийска култура две хилядолетия пр. Хр. По-късно, на базата на тази култура се създава “внезапно” Кушанската империя, която е доказано българска. Следователно както Шамбала, така и Бактрия са синоними на една и съща страна – България!

Оттам именно българските брамани, носещи ведическото знание, навлизат в Индия и диктуват свещените “древноиндийски” книги на Санскрит (съвършен, свещен и скрит). На този свещен език е написан и Чипровския камък, далеч преди индусите да го използват.

През V в.пр.н.е. браманът Панини, роден до столицата на Бактрия, създава на този език първата граматика и написва Махабхарата.

Свещените индийски книги на санскрит се наричат Веди. В тях са описани слънчеви култове, подобни на зороастрийските и тракийските мистерии, създадени все от протобългарски духовни учители. Те не се превеждат у нас, защото ще се види българският им произход. Веди (виждане, знание) е третата буква от българската азбука.
Аюрведа (най-древното лекуване с билки) е българска народна медицина.

В Индия Боян го наричат Боганатар или Болгар. Между неговите ученици са Буда и Бабаджи... Светското име на Буда Гаотма и принц Сидхарта – княз на скитите, сърцевина на които са били българите.
Така че браманските и будистките учения са преподавани от протобългарски посветени.

Нека се върнем на Шамбала. До ден днешен не престават опитите за влизане в тази страна. Но махатмите са взели мерки за опазването й от нежелани гости. Има невидими бариери, деформации на видимия ландшафт, енергийни полета, каменни лавинни и отклоняващи и деформиращи мисълта излъчватели. “Който не е повикан, няма да стигне”. Както за Свещения Граал или Царството Божие, изискванията към търсещия са императивни и безкомпромисни.

В преданията се говори, че това е най-древният център за Космическия Разум (Тангра). Той е излъчвал импулси за събуждане на съзнанието на човека от неговото спящо, животинско състояние, за ускоряване на еволюцията и възцаряване на Разума. Неговите пратеници са Христос, Буда, Майтрея... Затова основата на техните учения е една, но приспособена към духовното и нравствено интелектуално развитие на съзнание на съответния народ и епоха.

Сега от чувашкия академик Юхма научаваме, че един от най-светлите духовни учители на човечеството – Заратустра – е техен предтеча. Неговото учение е било водещо за страните на Изтока през древността и средните векове. Зороастрийците боготворели Огъня – Единната Енергия, създаваща всички форми на живот във вселената. Зороастър основал храм на огъня и запалил в него свещен огън, който оттогава не е изгаснал и от който палят факли последователите му от цял свят. Те се прекланят пред Слънцето, носещо божествена енергия, която разширява и облагородява съзнанието. Зороастър дал посоката на позитивната свастика – най-древният символ на единство и развитие във Вселената, означаващ благоденствие, плодородие, прераждане, щастие. Съдържа в себе си кръга, кръста, седмицата, 10000 истини... Свещената книга Авеста учи за Единния Бог, притежаващ 7 принципа, дава законите диалектиката в трите свята, борбата със злото преди всичко в самия себе си , вярата в крайната победа на Доброто.

Голяма част от българите бактрийци са изповядвали зороастърската религия – маздеизма – и са я предали на Индия. В древночувашката митология са залегнали митове, изпълнени със светла вяра и дълбоки знания, идентични с тези на предците, за която се говори в древни чувашки легенди.

Зороастър означава Златна звезда.
Названието Авеста е обяснимо само на чувашки: Авас-вземане от дълбочина на учението. Изследователите твърдят, че това е първото световно учение с изградена цялостна философска система, космогония и нравствено-етични възгледи. Тази школа са завършили и болшинството и най-добрите еврейски пророци в техния вавилонски плен.
Така че мисията на “избрания еврейски народ” е вдъхновена също от учител от нашия етнос.

Влязъл във връзка с Духа на Слънцето, Зараустра отменя кървавите жертвоприношения ( заменя поднасянето на месо с поднасянето на мляко) и сочи Пътя на Доброто ( Ормуз ): “добри мисли, добри думи, добри дела”.
Учението на Беинса Дуно в България е продължило и разработило тези нравсвени и мирогледни концепции, а в неговата история е записано, че “Зараустра е от първите Учители на Бялото Братство”.

Евангелието мълчи за живота на Исус от 11 до 30 –годищната му възраст. В езотеричните школи обаче се знае, че е бил при арийски просветени в Шамбала. Болгари означава големи арийци. Есеите са посредници. “Ако не се родите ( отново ) от вода и дух” – казва Спасителят, - “няма да влезете в Царството Божие”. Йоан Кръстител кръщаваше с вода. Девет века по-късно в България Боян Магът кръщаваше със Светия Дух. Народът е подготвен за богомилството чрез азбуката на св.св. Кирил и Методий, и просветната школа на Климент Охридски. Подготовката е планирана от кан Борис I. Основал образцова Езотерична школа, включваща няколко видими и невидими сфери, Боян повежда борба срещу “лукавия” за възстановяване на първичното християнство. “Не щем повече литургии, платени с царско злато” – вика народът и това е началото на бунта, който разтърси царските тронове и попските калимявки на цяла Европа.

За европейските властници думата “българин” бе синоним на опасна ерес, вещаеща край на тяхното царуване. Така Българският дух, потъпкан в нашата страна, запали на Запад невиждан пожар, който предизвика Хуманизма, Ренесанса, Реформацията и Великата френска революция, които оформиха основите на днешния свят. Лозунгът на тази революция “равенство, братство, свобода” е по същество наш, богомилски.

Волжските българи също имат духовни великани, между които изпъква пророкът Валем-Хозя, обединител на различни вери на българо-чувашите. Екатерина Велика, посетила руините на българската столица Биляр, била изненадана от мълчаливото преклонение на вярващи от далечни страни пред руините на неговата могила.

Българския етнос е родил и много други повече или по-малко известни духовни водачи и учители. Всички те са по-известни в чужбина, отколкото у нас – кокичетата на Новата епоха и шансове за спасение на тези, които поемат тяхното дело.
Най-голямата сила на българския етнос е в познанието на неговото славно минало и духовната помощ, която е оказал на страдащото, но еволюиращо човечество.

 

 източник: http://www.fenomenibg.com/modules/news/article.php?storyid=42


image
 

Дори да не споделям всичко изложено горе на 100% то само заради първото и последното изречение  пак си струва статията да намери място тук...

А клиповете вече са за празника на българската войска, без нея нямаше да има история, нямаше да има култура, нито български държави по света и у нас...!













Гласувай:
12



1. bven - Честит празник!
05.05.2012 23:42
Нека винаги има България!
цитирай
2. atil - Честит да е! Много стар и от истин...
05.05.2012 23:56
Честит да е! Много стар и от истинските народни чествания , макар за много хора това вече да няма значение. Може би защото те самите са вече без значение...България ще остане докато свят светува, защото е част от Първозданното заложено от Твореца тук на Земята!
Макар че напоследък си падам по апокалиптичните сценарии и научно-фантастичните филми на тази тема. Доста от писателите - фантасти са се оказали пророци..Това ни казва историята. И са ми по-интересни от доста днешни историци, които никак не познават и теориите и хипотезите им са много зян...
цитирай
3. tota - Прочетох с интерес...
06.05.2012 00:37
Имах колега, който преди много години ми разказваше това за истинските корени на българската народност. Благодаря Ви!

Честит Гергьовден!!
цитирай
4. syrmaepon - Честит празник!
06.05.2012 08:25
http://www.youtube.com/watch?v=Ziqrrrxvy4k&feature=related
цитирай
5. atil - Благодаря за поздравите от името на ...
06.05.2012 13:20
Благодаря за поздравите от името на всички които ще влязат тук! Георги значело на гръцки - земеделец, а Сабантуй на изток го преведоха - "празник на плуга" а доскоро го приобщаваха към пиянския "празник на труда" 1 май... Глупостите нямат край на този свят, но тяхното влияние е временно и нетрайно! На 9 юни ( една от най-любимите ми дати в българската история) в един булгарски сайт от Петербург ще има научна интернет конференция. За там съм приготвил две теми на български(ще бъдат публикувани и на руски). Там става дума и за общобългарските празници.Те са свързани от най-стари времена с народния календар на древната Небесна вяра! Гергьовден е един от тези празници, осветен припознат от Православната църква и почитан повече на изток, отколкото на запад. А Сабантуй( чобанска сватба) още се празнува сред източните българи, като основен пролетен празник, запазил основните белези - конните препускания- кыз куу- (настигни момата),състезанията по народна борба и т.н. При нас поради наличието на повече празници по християнския народен календар, характеристиките на старите тенгриански празници често се разпростират в няколко поредни по новия християнски обреден календар, но винаги в един годишен времеви цикъл- в случая през пролетта. А какво превеждат и какво празнуват другите то си е тяхна работа, но вместо да ни поучават кое какво е по-добре да ни благодарят, че благодарение на нас са станали културни и цивилизовани хора.
цитирай
6. thekolobur - Истинската древна история е сложно нещо...
07.05.2012 22:29
Истинската древна история е доста сложна и приплетена...Първо да започнем от там, че високата култура от VI хил. пр. Хр. е тръгнала от Балканите на изток, като е достигнала и до днешна Индия. От 5508 г. пр. Хр. преселение на племената се извършва изключително и само от оформилата се балканска етносна общност. Тя разнася висока култура, която повлиява върху развитието на цялото човечество (първоначално в Азия). През това време останалата част от Европа също е населена, но от много по-нискоразвити племена, разпръснати в различни райони и почти неконтактуващи помежду си. Те не влияят върху културното развитие на тогавашното човечество. По тази причина може да се използват по-лакализиращи, но същевременно и по-аналитични термини за населението на Балканите. Така като най-точни за сега са вариантите ПРОТОБЪЛГАРИ и ПРОТОТРАКИ. Те са допълващи се един друг, тъй като се отнасят за едно и също население. Първият е културен термин и включва в себе си семантиката на вида разнасяна духовност. Вторият е исторически и времеви. Той представя групата племена от VI до III хил. пр. Хр. на Балканите. ...използвах думи на К.Каменов , тъй като почти изцяло се доближава до моето мнение и това което смятам за истина... И стига с тея шамани, къде ги видяхте тия шамани от книги на Бешевлиев ли ?! Имало е колобри понятие (пак пазители на знания), като моя ник :) , но това понятие също може да отпадне...За Панини съм съгласен, за брамините и брахманите също, но като духовна община, а не като група учители, както някои се опитват да представят...За Гаутама и Иисус от рода на есеите също съм съгласен, за Лао Дзъ, за Заратустра и др. също, но е важно хората да не си мислят, че произходът ни е азиатски, защото това е голяма грешка, защото от една лъжа се скача на друга, дори неволно... Инак интересно думи за Кирил и Методий, но те са "изнамерили" азбуката както пише в източника , т.е. не са я изобретили, а са я преоткрили! Старата азбука на местното население !
цитирай
7. thekolobur - Също така ...
07.05.2012 22:36
Също така си цитирал Дънов, а той ясно казва, че българите от Азия се върнали обратно при българите от балканите...едните се били отклонили от вярата си , но и на другите им куцало нещо и като се били събрали взаимно се допълвали и така българският народ бил приготовлявах повече от 5450 г. ... и е прав като казва "Когато света научи историята на българите , ще научи собствената си история"...
цитирай
8. atil - Повече от половината Европа е от ...
08.05.2012 00:00
Повече от половината Европа е от азиатски и източноевропейски произход! Ние не правим някакво изключение. А историята не е кой знае колко сложна, тя става сложна след като нарочно я усложнят...В коментар №6 прозира т.нар. тракийска теория и това е нагледен пример за усложняването и замъгляването на историческата действителност. Някои сигурно си мислят, че колкото е по-отдалечено във времето толкова е по-лесно. Но не е точно така. Скоро попаднах на една статия където изкараха средноазиатската порода коне - ахал-текинската, за тракийска, само защото конете от Казанлъшката гробница приличали на тях. И дават за пример Египет, който си загубил могъществото понеже конете им нямало къде да пасат и измършавели,не можели да теглят колесниците и египетското царство западнало...Би трябвало тук да стане обратното щом тракийските коне има къде да пасат то тракийското царство да се въздигне и завладее Европа поне.Ама нямаме данни тракийците нещо да са завладели, но затова пък сред арабите се появила една порода и то дори не полупустинна като текинците а пустинна - и с нея те си направили цял халифат, с тез дребни бели кончета - арабска порода. Няма протобългари и прототраки тия хора общото им название от най-древни времена е иделци и булгари. Понеже Кан Кубрат налага народностното име - Булгар- на древната Волго-Уралска и Североказанстанска държава(според днешните географски понятия), то след него три държави наследяват това традиционно име- понеже и трите са основани от негови потомци. Това са България на Балканите през 7 век и След подялбата на Кара Булгар(Велика България) през 10 век се появяват Урус Българ(Урус-Русь) и Ак Булгар- т.е. Булгария(Волжка България).
Тази статия е от един сайт за духовни учения и изотерика, но има много силни страни и исторически и публицистични. Затова я препечатах. Над 80% казаното в нея отговаря на историческата истина.
Кирил и Методиий ,всъщност кирилицата я написва Константин(Кирил) на основата на гръцката азбука и българското старо писмо
цитирай
9. atil - Дънов и другите духовни водачи с...
08.05.2012 00:28
Дънов и другите духовни водачи свързани с окултизма може да си говорят каквото си искат, те безспорно са имали и имат информация, в тайните общества от старо време пазят такава информация и обратното - навън в наукате свързани с миналото и духовната култура на човека налагат фантазии и откровенни глупости. Тракийската или иранската ,та и тюркската, панславизма не прави изключение също са такива творения. Взема се една истина и две лъжи и става една научна теория! Просто и елементарно, но за изследователите става много сложно и мъгляво...А за редовия читател осенен от висшите мисли и заключения на големите авторитети става вече непостижимо..И ако някой му каже истината , първото нещо което им идва на ум е да го обявят за луд, комунист,фашист,турчин или най-малкото поне циганин или платен от някого. Че нали го знам от личен опит - а от него по-голям учител няма!
Дънов може да е чел някое скрито копие на "Джагфар тарихи" и затова е направил това изказване. Точно от декабристите и заточенците към Сибир (които през втората половина на 19 век масово членуват в масонските ложи) попада това копие, което се съхранява като семейна ценност чак до 60-те години на 20 век, докато стане собственост на Нурутдинов. И интересна е реакцията на съветската академия на науките,когато пискал от тях материална помощ за да го издаде..Последвал издевателски отговор..А когато почнал сам да публикува части от този сборник, следва разбиване на вилата където работи похищение на записките, и нищо друго от ценностите там. Пак сме имали късмет,че само половината са били там...Така другата половина видя бял свят слез 1993 год... Ние имаме писана история, от първа ръка от българи и тя обяснява и разказва не само нашата ,но и голяма част от историята на други народи. Тя е ключът към познанието на миналото, те няма какво толкова да ни обясняват и поучават,защото въпреки че са изписали купища писания(докато нашите книги са ги унищожавали) пак не са казали кой знае какво.
цитирай
10. solinvictus - Дънов е най голямия. . . . много не...
12.05.2012 11:21
Дънов е най голямия ....много неверни неща си написал ,пардон преписал!
цитирай
11. atil - Дънов е най голямия. . . . много не...
12.05.2012 13:16
solinvictus написа:
Дънов е най голямия ....много неверни неща си написал ,пардон преписал!

Аз пък сега се обяснявам някои "неясноти" около твоите писания и преписвания...Във връзка с преклонението ти пред Дънов.Автора на тази статия явно,че също е негов почитател. Моето отношение е може да се каже неутрално, но в никакъв случай не се прекланям или покланям на Дънов и учението му. Православната църква се отнася отрицателно към него и сигурно има защо, немското военно разузнаване дори забелязало нещо, за което предупреждава последното българско правителство преди преврата на 9 септември 1944 г.
Неверните неща не са много обаче, не повече от 15-20 %, в това преписаното тука..Иначе нямаше да го сложа в блога си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648536
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031