Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 21:38 - Духовна криза – българи се правят на траки, келти, римляни, славяни, и дори индианци
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 13189 Коментари: 13 Гласове:
8

Последна промяна: 26.03.2013 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В психиатрията:
- Докторе, болният от трета стая се обяви за Цезар и заплашва, че ще разруши Картаген.
- Сложете му усмирителна риза!
- А болният от осма стая се обяви за Дон Жуан.
- На него му сложете усмирителни гащи!


                                                 
   image
Хр.Гърбов/Пегази Мезуски/и т.н., напоследък и в постановката на Русенския театър "Сава Огнянов" - "Помощ жена ми е луда".

..........................................

Отровните плодове на нихилизма и евтино сплетените лъжи за Тангризма, които тук сме разглеждали неведнъж доведоха до следните комично-притеснителни явления. Например, в сайта на българското индианско общество “орловият кръг”, можем да прочетем следното:

image
Български индианци

Но за нас индианистиката има по-широк смисъл – тя означава приобщаване, приемане, сливане със света на американските индианци. Ние не само изучаваме детайлно техния живот, обичаи, ритуали, но ги чувстваме близки и свои, разбираме ги и индианският мироглед се превръща в наше осъзнато световъзприемане. ”Да си индианец – това не означава червен цвят на кожата, а определен начин на мислене!” - отбелязва съвременният духовен водач и политически лидер на ирокезите-тускарора Били Майлз. За нас като българи, изучаването на индианската цивилизация има още едно измерение – съществуват хипотези за културна близост или дори общ произход на хуно-българите и пра-индианците, основаващи се на впечатляващи аналогии в битовия, религиозен и военен живот на двете общности. Тези хипотези ни вълнуват и ангажират, но не те са решаващ фактор, определящ нашия дълбок интерес към индианците.

Ясно се вижда изключително вредната логика, в съзнанието на автора. Първо, целта на организацията им била да се правят на индианци, което е удостоверено и от снимки на българи в индиански одежди на палатки. Второ, за да оправдаят чуждопоклонничеството си, се позовават на откачените писания на хора търсещи българи в Северна Америка. И трето, заключват че дори да ги нямало откачените писания, те пак щели да са каквито са, защото не им пука за българите, но тъй като наши мастити са доказали че българите са индианци, то проблем нямало. Оригиналния автор на пасквилите че индианците и българите са един народ е ясен а тук изясняваме и плодовете от труда му. Но стига толкова с индианопоклонниците, да караме нататък…

Обществото “Дъбова Порта”, смята келтите за по интересен обект на мотивация, нека прочетем какво пише в техният сайт:

Дъбова порта се стреми към организиране и осъществяване на научни проекти и изследвания върху латенската келтска култура на Балканите – една все още неразработена тема – и има за задача да насърчи изграждането на Център за келтски науки в България. Последното възприемаме като въпрос на академичен и културен прогрес за страната ни. Вярваме, че келтската култура е жива част от нашето общо Европейско, но и Балканско наследство и се чувстваме отговорни да я съхраним.

Накратко – нашите предци не са достатъчно европейци  затова нека да сложим акцента на мнимите Келти. Акцента разбира се е върху това е че са минали през Балканите преди колко хиляди години, много преди българите да дойдат. И хоп – понеже са удобни, прикачваме ги към нас, и натискаме да се правим на техни предци. Като допълнение може да преброим всички червенокоси хора в България и да заявим смело, че те са “до един келти”, както “всички руси са славяни”, и други инфантилни теории.

Продължаваме нататък… към тракийското общество Трескейа. Не ме питайте, защо не са го написали ТрескеЯ, може би защото траките не са били наясно с буквата Я, и това по духовен път се е предало и на тракоманите днес. Цитат от техния сайт:

Наричаме нашата традиция Трескейа – θρησκεια, защото това е словото, използвано в древността за назоваване на тракийската вяра и учение. Ние споделяме старата вяра на нашите тракийски предци, като смятаме, че древното преклонение пред Великата Богиня майка и нейния Син трябва да съществува и в днешно време. Тази вяра е древна, но същевременно жива сила, която трябва да запази духовния минал опит.

Гръцката дума за първобитното учение за богинята майка и създателя. Всъщност в опростен вариант  този първобитен култ включва в себе си много неолитни изображения на вагини, и фигурки на фалоси. Колекцията е доста широка, и може да се види във всеки един музей до тракийска могила. Феноменално е, че и до днес има хора почитащи полови органи като богове.


image

Илюстрация на "Произхода на видовете" и генното социално и историческо инженерство...

Да продължаваме ли…

П.П. От АТИЛ: Снимките (с изключение на "индианската") и коментарите към тях са от автора на блога. Обаче тук, без лично отношение не може да се мине...
Всъщност с всички тези групи населения и народи включително и с индианците и готите дори, посредством далечните си предци имаме нещо общо. Така както и те имат с нас, но това не означава, че прасето трябва да се мисли за крава или пауна за орел...Образно казано. Но в състояние на тотална духовна криза, която дори през комунизма имаше и материални измерения, (въпреки, че това време го броят за благодатно в материално отношение, ние и тогава бяхме бедни, но доста по-малко бедни...), слабонервните и бедните духом хора търсят спасение и отдушник...Кой както може и където намери.
А православието, особенно българското с неговия народен обреден календар никак не е далеч от древния тангризъм и исконната българска духовна култура!
Но каквито са горните ,такива стават и долните! Бягайки от Себе си ние се самоунищожаваме бавно, но сигурно.


image


П.П.П. Реших да споделя едно видео с няколко шамански медитации от Северна Америка...Колкото са индиански толкова са и тенгриански и общочовешки.
В основата си шаманизма, който е бил духовна база на Тангризма, по цялото земно кълбо е един същ!
От това по-голямо доказателство че Бог Тангра(по български) е един и че духовните йрархии са едни и същи от сътворението до днес - НЯМА!



източник :  http://tangrabg.wordpress.com/2013/03/22/duhovna-kriza/#comment-1343
(Сайта "Тангра Бди")





Гласувай:
9



1. atil - Една легенда разказва следното...
23.03.2013 21:40
Една легенда разказва следното:
“Древните египтяни пренасяха статуята на богинята Изида върху гърба на едно магаре от един в друг храм. Хората, като видяха това, започнаха да се кланят. Магарето си вообрази, че това се прави в негова чест, и започна да приема почестите. То се клатеше цялото от удоволствие. Тогава статуята се люшна, падна на земята и се разби на парчета…”
цитирай
2. danailvdimitrov - с една забележка- това е по скоро криза на национална идентичност не толкова "духовна криза"
24.03.2013 15:39
Понеже става въпрос за заболяването наречено -"какви искаме да сме": индианци,траки,келти,готи,тюрки,арии,славяни и проч.? До въпросът каква е нашата духовна идентичност у нас въобще не се е стигало и размисъл в последните поне 70-80 год. не е имало!

Това, че езическият шаманизъм битуваш на селско-махленско ниво нарича себе си православие е пък трета отделна тема. Тя е плод на национално невежество и непознаване на православието въобще.

Поздрави!
цитирай
3. atil - За националната идентичност си...
24.03.2013 16:57
За националната идентичност сигурно и това върви наред с духовната криза, да...Но пък селското православие векове наред заедно със семейството и общината е съхранило точно тази национална идентичност на българина. Дори без попове и черкви наоколо... Тогава не е стоял въпроса :"Какви искаме да сме?", нещо повече - предците отказвали да приемат друга религия само и само за да не загубят точно тази идентичност! Макар че другата религия им давала привилегии и ниски данъци!!!
Днес по света има религиозни християни точно спазващи ритуала, има такива и у нас, но има и градско-махленско ниво на християнството , което е по-ниско и от традиционното за дадения народ. Така е и в развитите страни. В такава среда се ражда масовата субкултура, кича(чалгата у нас например, преди това социалистическите културни мероприятия и др.).
У нас става въпрос и за нещо друго - за самоотричане и самоликвидация - това не е случайно и не е паднало от небето точно тук! Според мен това са предизвикани нарочно процеси! Кризата е комплексна..,иначе нямаше да е криза...!
По същия комплексен начин явно трябва и да се обърнат нещата, т.е. да се НОРМАЛИЗИРАТ!
Някой ден от някои хора с българска идентичност и техните организации.
цитирай
4. danailvdimitrov - дай Боже да дойде и този ден!
24.03.2013 17:04
Иначе ни чака Съдния ден-и ще ни се търси сметка за пропиляните "таланти" (в случая дадени ни като нация)

"А посеяното на камъни е онзи, който слуша словото и веднага с радост го приема,
21. ала няма в себе си корен и е непостоянен.." Мат(13:20-21)
цитирай
5. pvdaskalov - Драги Атила,
25.03.2013 11:30
Започваш постинга си с виц. Нека и аз да разкажа един, който, струва ми се, пасва за случая. Изводът според мен е, че и да искаш да осветиш пътя на някого, той ще се съмнява в добрите ти намерения.
Млад лекар разглежда психиатрията, където е назначен. Дискретно поглежда през ключалките. В една стая на леглата си в тъмното лежат двама. Единият светва с фенерче към тавана, другият възкликва: "Я, като стълба!" "Можеш ли да се качиш по нея?" "Мога, разбира се, но ме е страх, че като стигна до половината, ти ще изгасиш фенера..." От собствен опит знам, че угодиш ли на някой лаик да спориш с него, неминуемо те принизява до манталитета си. Те са непоправими!
цитирай
6. atil - Отдавна спрях да влизам в полемики и ...
25.03.2013 13:09
Отдавна спрях да влизам в полемики и пререкания тук в Блог БГ. Също и до голяма степен в групите във Фейсбук, като силно редуцирах членствата с там...Включвам се понякога обаче в руските мрежи в защита на волжките българи, защото при тях нещата са били по-страшни от тук...Последствията също.
Доколкото разбрах формите Атила и Атиле са форми на обръщение а личното име било - Атил. Много древно и синоним на познатото ни тук на Балканите - Ахил. Освен това название на р.Волга, на един голям град в миналото там а за известно време и географско название на Северното Причерноморие(от булгарските племена).
Означава буквално - "Страната на конете или Земята на конете". Свързва се най-често с владетеля от 5-ти век Атила, но той го прибавил към името си по благороднически маниер и традиция.(За да е ясно откъде е и на кого е владетел, и сега в имената на благородниците се съдържат имената на именията им или географски названия). Личното му име на този владетел е Тукай(Тук) и на него е кръстена цяла област в днешна Унгария.
Затова пък личното име на Аспарух е - Атил, специално кръстен на знаменития си прадед. А "Аспарух" е същата добавка от същия вид като "Атила" към името на КанТукай Айбат...Тази добавка му е дадена от баща му при раждането когато узнал за него(Атил Аспарух е третия най-малък роден син на Куртбат, който се родил на п-ов Крим , недалеч от днешния г.Ялта). По това време Кубрат бил на територията на днешен Кубан и отбил от тюрките селището - Аспак! Което било първата столица-лагер на хунобългарите при завръщането им от Азия. Това имало особено значение за тях и в памет на това събитие той прибавил името - Аспарух към името на новороденият и син.
цитирай
7. pvdaskalov - Привет!
25.03.2013 20:35
Ставаш за преподавател, защото разказваш компетентно, увлекателно, убедително. И на мене ми се нравят езиковедческите изследвания, но съм специалист в други области - тези, които включват интердисциплинарните изследвания в археологията. Вече ще имам възможност старателно да следя твоите постинги по понятни причини. Пожелавам ти нови успехи! И здраве, най-важното.
цитирай
8. atil - В условията на криза, която прод...
26.03.2013 09:42
В условията на криза, която продължи много повече от поносимото, е добре да се намират хора, които да приложат някакви усилия...Кой където може и както може...
цитирай
9. shtaparov - Изследванията за Келтите имат з...
26.03.2013 11:55
Изследванията за Келтите имат здрав смисъл,понеже старото им име е Белти (Балти),сиреч Белги (Балги),които преди да населят Западна Европа те са живели на Балканите. Така че нека им е честито- да продължават да се правят на Келти като онзи лудак,който се прави на тамплиер без да осъзнава,че тамплиерите са имали един единствен светец- Бафомет,който е бил основния светец Бахъмич (Бага-Мъж: епитет на Кубара-Дионис) на Българите-Катари (Богомили).
цитирай
10. atil - За келтите имам нещо тук в блога - ...
26.03.2013 14:08
За келтите имам нещо тук в блога - http://atil.blog.bg/history/2012/05/31/keltite-na-balkanskiia-poluostrov.961377:
Един от вождовете им при завладяването на части от Балканите се казвал БОЛГ, записан от гърците като "Болгиос". Безспорно иделски народ, което се личи и до днес.
За Бафомет знам , че е Близкоизточно божество, но за Кубар, че е прототип на Дионис не знам...Тук а и на други места, първоначалните духове а и идеите свързани с тях, както и фунциите им доста се се видоизменяли и променяли...По-често - израждали, което не е било за добро. За Сабазий обаче разбрах че е - Сабан-Самар. Най-почитания Дух на Юг,Балканите и Близкия изток, чак до Египет(Апис-бика). Култовете на траките свързани с него са почти идентични с тези на българите на изток по това време.
Богомилството е христианизирана форма на простонародното тенгрианство(също секта-ерес от най-древни времена съществуваща наред с официалната ТОРЕ - Тангризма). Наричана худаярство или маджарство(всеотдайните, жертвените).
цитирай
11. balkan1 - НИЩО ПОДОБНО
27.03.2013 12:44
В така наречените "ТРАКИЙСКИ" могили артефактите и орнаментите по тях са символи от системата на Българския календар НО малко хора са наясно с материята -
http://balkan1.blog.bg/technology/2010/01/18/bylgarskiiat-kalendar.474831
БРИГИТЕ са предците на така наречените "прабългари" -
http://balkan1.blog.bg/history/2012/12/15/tuk-sme-si-ot-vreme-ono-i-sme-nai-drevniiat-narod-na-zemiata.1031510
цитирай
12. atil - Връзките и етногенезата и мигра...
27.03.2013 14:22
Връзките и етногенезата и миграцията са описани от българските средновековни летописци. И тук са били наясно с това през средните векове.Не са били безписмени и безпаметни.. Но бригите докато си живеят на Балканите ,няма как да станат предци на хунобългарите в Азия, например.Или обраното. Затова твърденията кой от кого произхождал и кое било първичното и "по-горното" нямат много здрав смисъл. А и много се спекулира с това, та чак до генетиката и политиката. А за календара , като постоянно и консервативно нещо винаги е полезно да го ползваме като отправна точка. Системата на леточислението е била в компетенциите на кам-бояните(жреците на Тангра).Често в горните им йерархии присъствали синове на висши аристократи, в това число и от царското семейство. Като Енравота - боян например.
цитирай
13. atil - Освен император Анастасий и пре...
27.03.2013 14:41
Освен император Анастасий и преводача-българин на Манасиевата хроника през 14-ти век е отбелязал първите заселвания на българи тук.
Старото население чиито племена общо ги наричали- траки, турраки, а по-надолу троянци(атрячци), аргивци, ахейци, маканци и т.н. са от други много по-стари преселнически вълни дошли от същите краища като българите след 4 век. Хунската династия взела власта през 2 век, а след това създала две тарханства с името - Българ в Европа а през 7 век Кубрат наложил народностното име върху държавата на обединените земи и племена. Затова тази династия(Хунската) и племената заемащи господстващо положение при нея се самоасоциирали с този етноним на първо място!
А за родство и обща прародина са си говорили и Атила и папата пред стените на Рим...Та какво остава за българите и старото население на Балканите?!
Останалото са теоретични разсъждения и внушения, конструкции с най-различна цел. По-добре да обърнем внимание на записките и обясненията, които са ни оставили нашите предци по въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647709
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031