Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2013 17:26 - Чути и нечути гласове от близкото минало: "КОМУНИСТИТЕ СА ДИСКРЕДИТИРАНИ, НО ЩЕ ВЛЯЗАТ В ТОЗИ ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ ДОМ, НАХЛУПИЛИ КАСКЕТА НА СОЦИАЛИСТИ
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 3593 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 02.11.2014 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Всъщност демокрацията на Горбачов се състои в толерирането единствено на две социалистически течения, едното социалдемократическо, другото в ленинска версия. Дон Думитреску предупреждава тези, които си вообразяват, че Горбачов е скъсал с марксизма-ленинизма, че би трябвало да прочетат книгата му "Перестройката".

image

Там ще видят, че става дума единствено за ленински социализъм, пролетарски интернационализъм и други терминологични клишета. Едната от главите дори е озаглавена: "Ленин - идеологически извор на преустройството". На страница 119 четем: "Нашата цел е да засилим социализма, а не да го заменим с друга система. Различната западна икономика е неприемвлива за нас." А на страница 120, при фалирала икономика на социалистическите страни, Горбачов пише: "Социализмът може да бъде много повече от капитализма...Комунизмът е чудесен потенциал за човечеството". Да, Горбачов се е подписвал под тези противоистини.
В една от речите си Горбачов заяви: "Многократно се свързах с представители на социалистически и социалдемократически партии в Западна Европа и успяхме да намерим общ език"(Правда, 20-5-1987 г.). Така нашите социалисти отговарят на предложението му за общ Европейски дом, който ще бъде социалистически от Атлантика до Урал, всъщност до Владивосток, защото икономиката на съветската империя не може да бъде разделена на две, още повече, че в Сибир се намират златните мини, находищата н стратегически минерали, нефт и газ. И тъй като американските сили ще бъдат принудени скоро да се оттеглят от Европа, този общ дом няма да бъде "либерален Евро-Атлантик", а -"държавен Евро-Пацифик".
Европа на дванайсетте вече усърдно се плъзга към социалистическия етатизъм, въпреки протестите на г-жа Тачър, която заяви пред колегата от "Юръп" в Брюж: "Не оттеглихме държавните граници на Великобритания, за да ги видим, че се вписват на европейско ниво под формата на социалистическа супердържава, упражняваща новата си дипломация от Брюксел."
Г-жа Тачър уточнява: "Аз съм първата, която заявява, че европейските страни трябва да си сътрудничат по-тясно в области, в които заедно можем да постигнем високи резултати - търговия, отбрана, връзки с останалия свят. Но да си сътрудничим тясно не означава властта да бъде централзирана в Брюксел, нито решенията да бъдат вземани от бюрокрацията...В момента, в който страни като СССР, които са управлявали всичко централизирано, съзнават, че успехът почива на децентрализацията на решенията, парадоксално е, че Европейската общност желае да отиде в обратната посока." Нобеловият лауреат Морис Але пише: "Трябва да разберем всичко стойностно в позицията на г-жа Тачър".

Уви, технократите-динозаври в Стразбург и Брюксел раждат Европа на социалистическите бюрократи, поддържани от комунисти и еколози(зелени отвън, червени отвътре като дини), подкрепяни от християн-просоциалистически демократи. Нали те доведоха на власт комунистическата коалиция на Алиенде-Корвалан в Чили и оказаха подкрепа на Фидел Кастро!
И така, Европа от Брюксел е точно такава, каквато я желаят комунистите. Така ръководителят на британската компартия Гордън Макленън след среща в Москва с Яковлев от Политбюро твърдеше: "Комунистическият интернационал ще стане асоциация на партии, разделящи принципи с обща основа: комунистически, социалистически, зелени и дори социалдемократически".

image

М.Тачър и Ф.Митеран - две европейски исторически личности - пример за лява и дясна политика и различията между тях!
У нас както е известно различия няма, затова и казват, "че нямало ляво и дясно" или че не било важно...


Европейската общност, председателствувана от 1 юли 1989 г. от социалиста Митеран( бащата и покровителя на новата българска република след 1989 г.Б.А.), след председателствуването на испанския социалист Гонсалес, досега произведе само чиновници(вече 20 000 в Брюксел), данъци, планини от регламенти. На Горби ще бъде лесно да преобразува ЕИО за целите на ленинското планиране.
Митеран, който дава уроци по демокрация на цял свят( и специално на България.Б.А.), завоюва властта като се свърза с най-деспотичната партия, комунистическата. И днес социалистическото му правителство е доведено до положението да проси гласове от партията на Марше, който не престава да възхвалява сталинистката тирания. Как да не си помислиш, че такъв президент няма да остави съветската номенклатура да управлява Общия Европейски дом.
Не трябва да забравяме, че държавата на Митеран първа във Франция започа да контролира 6 млн. платени чиновника и да ръководи цели клонове на Банката и промишлеността; че френският патронат стана държавен клон, а много предприятия, числящи се към патроналния синдикат, бяха национализирани; че някои рабонически синдикати, като комунистическия СЖТ, преживяват благодарение на значителните субсидии на социалистическата държава-работодател. А това е върхът!

Жан-Пиер Никола в чудесната си книга "200 години революционна война" възпроизвежда декларации на френски социалистически ръководители, които доказват, че те се чувстват идеологически по-близо до съветските дейци, отколкото до американските, японските, тайванските, въпреки че последните благодарение на свободното предприемачество са дали на народите си недостигано на земята равнище на живот.
Така Митеран заяви: "Нашата цел е не да модернизираме капитализма или да го направим по-умерен, а да го заменим със социализъм". Същите приказки като на Горбачов. На връщане от Чили, където е бил на посещение по покана на Алиенде, шеф на марксистко-ленинската социалистическа партия, през ноември 1971 г. Митеран заявява: "Строят, установен в Чили, представлява за мен пример за това, което трябва да направя във Франция." Всъщност той удържа на обещанието си. Управлението на Алиенде предизвика за 4 години три девалвации, а на Митеран за три години - две.
Ж.-П.Никола припомня също, че генералият секретар на социалистическата партия Пиер Мороа написа в "Наследниците на бъдещето" през 1977 г.:"Комунизмът си поставя една цел - модернизирането на СССР. Почти го извърши. Придобитото е извънредно много. Най-вече в областта на икономиката"...Това, което е извънмерно, това е просъветското безочие на Мороа във време, когато всички знаят, че придобитото от СССР е бедствие. Най-вече в икономиката.
Ж.-П. Никола припомня също, че примиер-минстърът социалист Рокар стигна дотам, че заяви: "Не е достатъчно да се гласуват социалистически закони, защото ще има съпротива от страна на ощетените капиталисти. За да се сломи тази съпротива, има само две средства: полицейска диктатура или народна мобилизация". Той предпочита последната.

image

Народната мобилизация на Българският преход...Към ЕС!

И точно този социал-колективистичен строй, проповядван от френските социалистически тенори, Горбачов смята да наложи в Общия Европейски дом(тази кошара, пазена от съветската мечка).

В края на 1989 г., в Женева, 80 социалистически партии(трийсетина от тях ръководят сега страните си) имаха съвещание под председателството на Вили Бранд, голям приятел на всички сталинисти. Тук присъстваше и чилийската социалистическа партия, дотогава изключена от Интернационала. Социалистическа, защото по своя статут е марксистко-ленинска. Фактът, че сега отново е приета, доказва, че този социалистически Интернационал с радост ще посрещне Общият дом на Горбачов, "който в сърцето си е марксистко-ленински".
Все пак трябва да припомним, че Ленин не е бил далеч от Сталин по злоба.
Той заплашваше: "Ако меншевиките и революционните социалисти продължават да говорят така, ние ще продължим да ги разстрелваме." А в книгата си "Левичарството - детската болест на комунизма" той пише: "Да унищожим класите ще рече не само да прогоним поземлените собственици и капиталистите, но също да унищожим дребните търговци. А тях не можем да се надяваме да унищожим без война на живот и смърт, защото те живеят сред самия пролетариат с дребно-буржоазни наклонности..."
Най-доброто средство за Горбачов да разпростре империята си в Западна Европа е да проникне чрез комунистическите си партии в Социалистическия Интернационал, който сякаш е готов за отстъпки. С тази цел той прекръства прокълнатите комунистически партии в социалистически. Ако действително имаше намерение да скъса с колективистичния марксизъм, той трябваше да се отрече именно от социализма, защото под претекста "социализъм" червените тирани извършват всичките си престъпления. Под лъжливото покривало на социализацията, те отчуждиха селяните от земята, покориха работниците, ограбиха благата и средствата за производство, накратко обрекоха трудещите се на робство и мизерия.
И Горбачов продължава да проповядва и налага този социализъм. В интервю за "Вашингтон пост" той настоява: "Въпреки че сме за обнова на обществото и за промени, ние твърдо заявяваме, че тези промени могат да се извършат само в границите на социализма и на базата на социалистическите ценности". Съветнтикът на Горбачов Загладин заяви на Ги Сорман: "Не заключавайте, че ние вече не сме социалисти. Ние се излъгахме в модела за построяването на социализма, но социалистическата идея остава непокътната!"

Тази "грешка в модела", направена от съветските тирани, унищожи 100 млн. човешки живота. Затова е позволено да се запитаме: А ако Горбачов и Загладин се лъжат отново в модела за Общ Европейски дом, колко милиона мъртви европейци ще покажат това? Признайте, доста тревожен въпрос.
Дисидентът Зиновиев, лишен от съветско гражданство за това, че е имал смелостта да публикува на Запад "Зеещите висоти", заяви: "Преустройството е клопка...На Запад не разбират СССР и в това е силата му."

image

Най-вече в социалдемокрацията, наречена "кучката, която мяука", упорстваща да не разбере СССР. Затова Филип дьо Вилие смело критикува "копелдащината на тази социалдемокрация", която е "генетически хибрид", "идеологическа зебра" и не е нито на Митеран, нито за десницата, нито за всичко останало, което не е социалистическо, но е за Марше(комунистите Б.А.). Когато тази кучка отново се научи да лае, свободният свят ще бъде спасен.
Александър дьо Маранш също смята, че Горбачов е клопка...Той пише: "Горбачов се задоволява да продължи своята операция по съблъзняване, която се състои в това да се преследва войната без да е необходима. Тази клопка, която е манипулация за западното обществено мнение, прдставя СССР като демокрация, такава, каквато я възприемат на Запад. Това е престъпен пример за стратегическа дезинформация. Западът може да избегне клопката само, ако говори в един глас, като не се представя в безредие и с чекове в ръка."

image

Солдженицин пише в книгата си "Как да устроим нашата Русия": "Часовникът на комунизма е спрял. Но бетонната сграда още не е рухнала. И не трябва, вместо да излезем от нея освободени, да загинем смазани под развалините и."
И така, много са роландовците, които надуват рога, за да предупредят европейците за клането, което ги очаква в този Общ Европейски дом.





П.П. "Клането" в република България към днешна дата вече е факт...Загубите в жива и материална сила надхвърлят загубите от всичките "национални катастрофи" взети заедно!
А от бетонната сграда на комунизма не се намери кой да ни изведе свободни, затова лежим смачкани и досега под отломките и!


image

Следва продължение




Гласувай:
10



1. apostapostoloff - Вината за всичко това носи
11.11.2013 18:09
Асен Генов!
цитирай
2. atil - Аз досега не съм забелязал някой да ...
11.11.2013 19:11
Аз досега не съм забелязал някой да носи вина или отговорност за нещо...?! Нито дори мезета, както и да забележа къде ги носят.
Асен Генов бил блогър ако не се лъжа, не сме колеги щото аз не се считам за такъв. Този блог си го направих инцидентно, с главната цел да популяризирам българския исторически сборник от Волжка България "Джагфар тарихи". Другото е между другото...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649280
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031