Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 14:55 - Чути и нечути гласове от близкото минало: ДА СЕ ИЗИСКВАТ НЮРНБЕРГСКИ ПРОЦЕСИ ЗА КОМУНИСТИТЕ, УЛИЧЕНИ В ГЕНОЦИД
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 4387 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 16.11.2013 23:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Много медии бързат да предоставят вълните си за обвинения срещу "нашият капиталистически строй" от страна на лявонастроени люде, но остават неми и глухи пред една от най-ужасните трагедии на нашето време: "сталинският геноцид". Нека отбележим, че този геноцид бе осъден по-строго от съветските ръководители, отколкото от много наши демократи. В доклада си пред 20-я конгрес на КПСС Хрущов разкри "гноенето на СССР от концентрационни лагери". А Рузвелт, Митеран и други демократични президенти никога не употребиха толкова силни думи.
През 1989 г. съветските отговорни дейци решиха да построят мемориал в чест на 40 милиона жертви на сталинизма. Двеста макета на ужасите бяха изложени в Москва, между които и гигантска пирамида от черепи с вписана в основата и цифра 40 000 000, обелиск с насочен огромен обвиняващ пръст към небето, страдащи мадони, разпнат Христос, врата на скръбта, под която се трупат черепи, а достъпът е до огромен саркофаг, гигантска лула на Сталин, от която излизат изгладнели ръце, протегнати към небето.
Защо подобна изложба никога не се е състояла във Франция или друга свободна страна? Защо бяха показани толкова филми, пиеси, изложби и други прояви, които заклеймяваха Хитлер, но нищо подобно, което да прикове към позорния стълб Сталин?

Когато публикувах кнгата си "Сталин Грозни" през 1951г., където изложих ужасите на този тиранин, равни на хитлеристките, френските журналисти(не само комунисти) я осъдиха като пълна с глупости, като книга в която съм търсила и най-малките грешки, валидни за всички строеве, накратко, търсела съм била въшки в главата на Сталин.

image

По същият начин левицата сметна за съвършено демократично да се забранят нацистките и фашистките партии след войната с довода, че "не можем да оставим свободни враговете на свободата".
Но същата тази левица нададе пронизителен писък, когато бе споменато да се забранят комунистическите партии, също потъпкващи свободата.
Защото тоталитарните партии, било червени или кафяви, не са вече партии, а тайни полиции, които шпионират, и мафии, които тероризират.
Защо нашите демократи не престават да бъдт снизходителни към комунистическите тирани? Солженицин отговаря: "Западът не иска да вникне в безмилостната и ненаситна природа на комунистическата власт". В речта си в Харвард той заяви: "Западната демокрация подпомогна развитието на един враг по-лош и по-мощен от Хитлер - комунизмът".
Когато същата тази западна демокрация тържествено осъди пред Историята нацизма, тя отказа да стори същото и с комунизма, който е бил толкова ужасен, колкото и Хитлер(по-ужасен и няколко пъти по-продължителен по време!Б.А.) Не е ли по-добре вместо да продължават да дават пари на комунистическите суперсили нашите демократи да свикат нов Нюрнбергски процес, на който биха били осъдени посмъртно(както осъдиха Хитлер) Сталин и най-лошите му съучастници - Пол Пот и Мао(също и българските Г. Димитров и В.Червенков под чието управление са извършени най-масовите репресии и екзекуции в Източна Европа...!Б.А.). Престъпленията им биха били показани на младите хора в целия свят. За тези млади хора със загриженост се казва, че те трябва непрекъснато да бъдат информирани за престъпленията на Хитлер, за да не видим отново това. Защо тогава да не информираме младежта ни, за да не видим повече комунистически претъпления?

Уви, демократите, които от 50 години не могат да си поемат дъх да обвиняват Хитлер(с право), остават безгласни пред най-ужасната от тираниите - сталинската. Молдавците трябва да ни учат на справедливост. В Кишинев националисти преминаха по улиците с лозунга: "Нюрнбергски процес за Сталин". Хиляди съветски граждани поискаха такъв процес. Един инженер в Ярослав в писмо до репортер на Пари мач(1-1-90) пише: "В околностите на много градове бяха открите масови гробове с трупове на жертви на сталинския фашизъм...Защо съдилищата не обявяват разследвания?...Ние трябва да имаме наш собствен Нюрнбергски процес и да осъдим сталинските фашисти, независимо дали са живи или мъртви. Да осъдим живите и да махнем от Кремъл праха на мъртвите".
Кузнецов от Москва пише през 1988 г. : "Доколкото знам Каганович е още жив; също и членовете на политбюро, генерали и полковници, които действуваха по времето на убиеца Сталин...Важното е да се познава "технологията на ужаса", изкуството им да тероризират и да превръщат индивидите в роби. Би било интересно да се изслушат пред съда тези, които спомогнаха за създаването на тази атмосфера на терор".
Разбираме твърде добре защо Горбачов не бърза да организира Нюрнбергски процес. Има тайни, чието разкриване няма да е в негов интерес(и на номенклатурата в бившите соц.страни.Б.А.). Между тях е и тази за това, което са правили, когато Андропов беше шеф на КГБ. Но защо цивилизованият свят досега не свика съд срещу комунистическите чудовища, автори на престъпления против човечеството? Защо!

                          ...................................


image                                   

На пръв поглед не можем да разберем как един толкова богат, толкова мощен, толкова хуманен либерален свят, който развива науките, медицината, социалната помощ, се оставя да бъде малтретиран и грабен(пари и територии) от една поробваща комунистическа тирания. Причината е, че само в една единствена област комунистическият свят има предимство пред либералния: в "апарата си за дезинформация и заразяване", действащ в нашите университети, църкви, вестници, радио, телевизия, накратко - във всичко, което  влияе на общественото мнение(в България от 100% през 1990 г. досега това да е намаляло съвсем
незначително...Б.А.).
Големите демократи обаче имат нужда от гласовете на това обществено мнение, за да дойдат на власт. Рузвелт, по-късно Джон Кенеди, после Картър трябваше да ласкаят американската левица, заразена от този апарат, за да бъдат избрани за президенти. Същият е и случаят с Де Гол, Митеран и толкова други лидери на свободна Европа, които дори сключваха съюз със сталинско комунистическите партии.
Ние, другите, щедрите и първенците на свободното предприемачество, сваляме гарда пред лошите и несполучилите в полицейския колективизъм, защото с техния апарат на дезинформация те успяха да обърнат част от общественото мнение срещу собствения му либерален строй, накараха го да повярва, че комунистическият ад е рай, и че капталистическото чистилище е ад.
Дори след сцените на терор в Букурещ с изпълнители миньори с благословията на лъжеца Илиеску, Митеран(вдъхновителя на новата-стара българска република.Б.А.) с поучителни перифрази кани мобилизатора на рудничарите "да се снабди с постоянни средства за запазване на обществения ред". Ако Пиночет бе извикал не сто, а три миньора, за да натупат противниците му, Митеран без да се бави би го нарекъл нацистки палач.

Каквито и да са били злодеянията им, комунистите продължават да се радват на благоразположението на западните демократи. Те имат само една фикс идея: да спасят Горбачов.Той самият знае много добре как да се предпазва. Избра за президент на Върховния съвет стария си приятел и протеже на Андропов Лукиянов, който става вторият по важност ръководител на СССР след Горбачов. Обаче от агенция Франс Прес научаваме, че този Лукиянов е участник в кървавите репресии в Унгария/1956/ и Чехословакия/1968/ !
Въпреки това Митеран сякаш е неспособен да си представи бъдещето, в което СССР (както Чехословакия на Вацлав Хавел) ще бъде оглавен от истински антикомунист от типа на Солженицин, крепост на целостта и разума, който би могъл да играе ролята на спасител на демокрацията и мира в СССР. Западните лидери, оковани във вярата, че "просветеният деспотизъм" на Горбачов е най-доброто на земята, постоянно го спасяват чрез ритуални песни: "Да спасим Горби, да спасим Горби, на всяка цена".
Достатъчно е комунистите да прикрият марксистко-ленинската си отрова под социалдемократическа кожа и нашите ръководители затварят очи за изедничеството им.
Планът, замислен от шефа на КГБ Андропов и задвижен от Горбачов, отчасти успя в Полша, напълно в България и Румъния, но  се провали в ГДР, Унгария и Чехословакия. Глупаво е да се покрива Горбачов с цветя и долари просто защото планът му се провали тук и там, и то от неумение. Трябва да се отчита намерението. А намерението му бе да се наложи навсякъде умерена, но марксистко-ленинска власт!(скрита под лъжливи фрази и документи, двойнствена и лицемерна, но настървено саботираща страните си и разграбваща всички блага и пари..Б.А.)

image
....

Уви, свободният свят подължава да обръща внимание на всички лъжи на комунистческия апарат. Освобождението на Източна Европа от ноктите на КГБ бе нещо изключително. А доверчивата Западна Европа рискува на свой ред да попадне в ямата на нещастието.
Така е защото не иска да знае за сентенцията на Мирабо,, майсторски използвана от левицата: "Човек е като заека, хваща се за ушите".



(Откъси от книгата на световноизвестната френска политоложка Сюзан Лабен: "Тайният план за завладяването на Европа", бълг. изд. - МКС,1993г.)



imageimage
                                                                      Сюзан Лабен

Сюзан Лабен е французойка, родена в Париж, световно известна писателка и журналистка. Чете лекции на френски, английски и испански. Тя е носител на многобройни отличия и награди: "Либерте"(За свободата-литературна), "Анри Малерб" от Асоциацията на Борещите се писатели, Висш Офицер за Европейски заслуги(златен медал), За свободата на Организацията на поробените народи(Европа); президент е на световната антикомунистическа лига, президент е на Лигата за свободата(Европа), почетен член е на директорията на сдружението за проучване въпросите за общественото мнение(Германия). Отличена е с диплом за лисансие от Сорбоната, диплом за висши и международни науки(Париж), doctor honoris causa на факултета по приложни науки(Лондон).
Обществената и дейност е изключително разнообразна: провеждане на многобройни конференции по време на 17-те и обиколки на света из Азия, Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и Европа; публикува многобройни статии във Франция, Швейцария, Белгия, САЩ, Канада, Мексико и Азия; подбужда и вдъхновява много кампании, митинги, петиции за солидарност с китайските бежанци("Женевски вестник"), с унгарките въстаници, които получиха подкрепата на 2000 интелектуалци("Литературен Фигаро"), в защита на подтиснатите народи; била е експерт в правителствата на Тайланд, САЩ, Бразилия, Южен Виетнам(докомунистически), Южна Корея, Малайзия, Иран(преди Хамейни), Сингапур и др.
В двадесет и третото си произведение, фрагменти от което предложих тук в блога си, Сюзан Лабен бие тревога за един нов Троянски кон, пуснат в ход от Кремъл още от средата на 80-те години на 20-тия век, наречен общ европейски дом.

На широката публика у нас това име и подобни на него са напълно неизвестни и непознати...!? Затова пък политически и нравствени хермафродити като Митеран са много добре известни и почитани. Такива са им и експертите, които повикаха да ни учат на ум и разум и как да построим демокрацията.., явно прекалено много им миришат краката за да си позволят експерти от ранга на Сюзан Лабен. Тук отварям скоба по отношение на американският "агент" Алекс Алексиев, който се оказа читав човек и нормален българин.., в крайна сметка.
В резултата от строителството на демокрацията у нас от строителите на социализма и на новата им република върху темелите на старата - сталинска, днес у нас имаме едно сигурно нещо - вместо свободно предприемачество, частен капитализъм обхванал поне 50% от активното население и демократична политическа система ние имаме друго.
Имаме икономически и политически монополи на старата - нова червена болшевишка буржоазия!!
А докога и за колко време това вече е въпрос с повишена трудност...


image




Гласувай:
9



1. batimetriq - Западът се оказа подъл предател.
13.11.2013 17:08
Много долно от страна на Запада, осъди комунистическата система като престъпна, но не и престъпните комунисти, които я упражняваха. А сега виждаме, че с отворени обятия приема и децата на престъпните комунисти и ги поставя на високи международни постове. Колкото по-големи катили са били бащите, на толкова по-високи постове са поставени отрочетата им. С две думи, бяхме предадени от Запада. Но народът ние мъдър, той ще сложи нещата в ред.
цитирай
2. atil - Изглежда пак предпочетоха &quo...
13.11.2013 17:18
Изглежда пак предпочетоха "целесъобразното" пред справедливото и нормалното...Но това доколкото знам рано или късно се връща тъпкано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648166
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031