Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2013 14:14 - О неразумни юроде...,лъжливи...!
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 3315 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 20.11.2016 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Ако перифразирам Паисий би трябвало да продължа с : "Поради что се срамиш да наречеш езика на предците си - български!"
Непредвиден постинг предизвикан отдавна, но вместо да се изгуби между капките и между хората с увреден слух и зрение, по-добре да си стои тук този текст, че всеки си носи със себе си съвеста и разума и с тях застава пред хората, пред духовете на предците и пред Бога!

Това "Обръщение" го пуснах в две групи във Фейсбук, но там толкова неща минават и заминават, и глупавите и умните и истинските и лъжливите, че едва ли тия, от които зависи нещо ще им дойде на ум да погледнат и да се замислят над това , което правят.
Ето го и самия текст малко в стил историко-политическа сатира:

 ИЗЯВЛЕНИЕ КЪМ ВАС от МЕН

Българският стар език на Балканите е бил точно от тази група, която днес наричат тюркска! След тоталното падение, деградация и помиярство, проявявано по повод и без повод от умствено и морално кьоравите, и сакатите... - Това трябва да се заяви публично и гръмогласно!
Следите са очевадни дори в съвременния български език. Обратните твърдения са просто преднамерена лъжа и всеки средно грамотен лингвист за 10 минути ще го докаже. За по-лесно те наричат старите думи "турцизми", но и това не им помага.

Но защо трябва да се дава отпор на идиотите?! Целта на занятието е да не се скверни паметта на предците, защото неуважението към мъртвите е непростим грях във всички култури! Другото е да се изчисти мръсотията и хаоса, защото са от злонамерени източници и хора. Който твори хаос а не порядък е дяволско изчадие. Във всичките култури и религии и най-много в християнството и тенгрианството! Образно казано.
И там аз не отстъпвам по никакъв повод при различните житейски ситуации. Без здрави темели всичко се скапва и руши. Уязвимо е. Някои изглежда имат специална грижа за това нещо...
Същата тази клика, която редовно фабрикува теории за произхода на българите. Явно, че тия имат някакъв сериозен проблем с българския народ.

Славянския език ни е натрапен, така както във Франция е натрапен латинския например, или на британските острови англо-саксонския. Но не е грях, че го говорим, той е езика на едни от основните ни предци още от дълбока древност. На него ние сме си създали писмена култура и традиции в продължение на хиляда години! Той става общ език и е една от спойките на балканската народност на българите! Добре, но защо се отрича езика на предците преди 10-ти век и защо им се слагат в устата чужди езици или вообще ги оставят без език!?

Точно на тюркоезичните българи, османците са им рязали езиците за да се откажат от християнството т.е. тогава то е било мяра за народност, те затова не са се отказвали! А този език преди да го нарекат тюркски се е наричал български.
Нашите предци не знаели за този термин("тюрк") и не са го употребявали. Вероятно само траките са знаели за него.
Този сборник за който стана дума неведнъж("Джагфар тарихи") е оцелял по чудо и затова са безценни сведенията за нас.
А колко други писмени паметници са били унищожени и подправени. Каменната летопис не може да се фалшифицира.
А там имаме булгар-тюркски надписи с гръцки букви. Имаме рунически надписи - самра, кашанско писмо, булгар-тюрски. Съвременият славянски език има тюркски форми - "ар" стражар, въглищар, окончания на "е" Еленк-е , Иван-е, това го няма в славянските езици. Освободили сме се от непривичните за нас падежни форми, имаме само три падежа, в славянските езици са по 6-7 и т.н. така, че и без "турцизмите" си е ясно, че народа има български произход.

Освен "турцизмите" имаме стотици смесени славянотюркски думи, народа сам е развивал езика си по естествен път. За това социалните и национални "творци" и алхимици никога не са държали сметка.
Славянския е от стария - саклански език. На източните арийци. Те влизат в етногенезиса на древните българи далеч преди новата ера. Но древните българи вземат езика на майките - огузкия. Донесен в прародината - Източна Европа от огузоезичните угри. Този език е на древните кара-китаи, те са нямали и идея, че един ден ще го нарекат - тюркски.

В България тук, славянският език  е наложен от Борис Първи по политически и религиозни причини. Той е бил подкрепян от групировката на покръстените славяни в борбата му за власт срещу роднините. Ако друга групировка се била наложила във властта, и бе въвела и наложила на покръстения народ тюркския език на кирилица - днес всички щяхме да сме тюркоезични! Така стоят нещата. И да се подменят и фалшифицират е в угода на българските врагове.
Народ с лъжливи и фалшиви устои е уязвим. Лъжата винаги е уязвима. Помислете си върху това(кой и защо има изгода да създава теории, обърканост и несигурност) и ще видите как прозират уродливите им антибългарски, цинични, физиономии зад маската на "патриотизма" и "национализма", пък на "научността"...!


image

Върху италианска карта от 1325 г. съставена от Анжелино Делрото личи столицата на българската държава - Търново. Над символичното изображение на града се вее знаме с монограм, напомнящ този на цар Михаил Шишман (1323-1330) - Тризъбеца - тенгриански жречески символ и герб на рода ДУЛО
.


Какво е ДУЛО и защо този царски род се казвал така?!

Дулу(дуло) - полусфера; холм с полусферической вершиной; полусферическая шапка - в начале шаманская, затем - царская; Название царского рода булгар, которое произошло от название большой юрт, "дулу"("дуло"); большой шатер(юрта) с полусферическим покрытием(от этого покрытия - эго название дулу), вмщавший вожда(царя) и его дружину(до тысячи и более человек).
Дулу ставили перед походом для проведия в нем военных советов и молений за победу. После того, как слово "дулу"(дуло) стало царской фамилией, большой шатер получил название "турма"( от него произошли слова "терем", "тюрма").
Большой шатер, стена которого имела вид многоугольника, назывался и "бурма". Так как ставить его было особенно сложно и выглядел он очень привлекательно, то словом "бурма" назывался иногда очень опытный зодчий.

Какво е Тризъбец?!

Отначало той бил символ на самия Тангра - Бога, който често се вселявал в Слънцето/булгарите казвали: ”Слънцето - това е окото на Тангра” . Така че първоначално тризъбеца символизирал не нещо друго, а лъчите на изгряващото Слънце. От тенгрианските/дохристиянски и доислямски/ митове научаваме, че тризъбеца бил най-страшното мълниеносно оръжие - отначало на първия дух/алп, ас/ Биргюн/ Перун при славяните, при гърците го кръстили Зевс и т. н. /, после, когато той остарял и се оттеглил от важните работи и само от време на време напомнял за себе си чрез всевъзможни бедствия и природни катаклизми - това оръжие се наследило от синовете му,  Алпа/ангела/ на светлината и топлината Карга-Мардукан и Алпа на мълниите, водата и световния океан/”боз-идан” - „синя долина” по булгарски/ Кубар.
 Името на Мардукан - „Раждащият светлина” по булгарски, в късношумерските източници приело формата „Мардук”, а името на Кубар в гръцките митове - „Посейдон” се образувало от „боз идан”. Карга можел да се превръща в гарван, змиеподобен дракон, а Кубар в бик. Кимерите-агатари считали Кубара за свой най-любим дух.

Мислим, че на читателя му са станали ясни някои неща - защо на ахейския остров Кубар/името му по-късно превърнали в Кипър/ бил развит култа към Бика/т. е. Кубара/, и защо Мардука и Посейдона изобразявали с тризъбец в ръката. . .  Булгарската Царска династия Дуло, основана от шамани,  направила тризъбеца свой герб под името „балтавар” - т. е.  брадва/балта/ и лък/вар/.  В булгарската държава брадвата и лъка били атрибути на Царската власт, а освен това символизирали горските територии/брадвата/ и степните/лъка/. 


image

Българска монета от 14 век, от Дунавска България с тризъбец и два знака на Тангра отдолу.


ПРИЛОЖЕНИЕ

1) Кои са, какви са и как са се появили на бял свят българите?!

ОТГОВОР:

"...Булгары - 1) племя, образовавшееся в Волго-Урале 15 тысяч лет назад в результате объединения семи огузо-тюркских и сакланских(североиранских) родов и первоначально называвшееся "идель" - "семь родов". 
  Племя булгар называется в литературе также "болгарами" и "протоболгарами". 
Булгары Европы делились на булгар Украины, называвшихся "кара булгар"("западные" или "черные булгары"), булгар Предкавказия, называвшихся "бурджанами" и булгар Волго-Урала. В 737 г. масса бурджан, а в 820 году - черных булгар принимает ислам. Это в значительной степени объесняется тем, что исламские воззрения выросли на фундаменте булгаро-шумерских традиций.

Племя булгар участвовало в сложении и является основным предком следующих современных наций и народностей:
булгар(в том числе и части сибирских тюрков), турок, карачаевцев, балкар, кумыков, крымских тюрков, каракалпаков, азербайджанцев, чувашей, украинцев, дунайских болгар, венгров, гагаузов;

2) часть племени булгар, ушедчея 12 тысяч лет назад из Волго-Урала на Ближний Восток и основавшея Шумерскую державу. Одна часть шумерских булгар влилась в состав других ближневосточных соседей, а другая, жившея на территории Турции, стала основой турецкой нации;

3) нардность, сложившеяся на основе слияния главным образом булгарских, гуно-манджурских, фино-угорских и огузо-сабанских груп Волго-Урала во II - IX  веках и возпринявшея имя, огузкий язык и идеологию булгар и культурные традиции булгар, гуно-маньджур и сабанов. .."

Линк:
atil.blog.bg/history/2012/11/22/izvadka-ot-quot-kratkiia-rechnik-na-srednovekovnite-bulgarsk.1023234

2) Кои са, какви са и как са се появили на бял свят тюрките?!

ОТГОВОР:


Масгуты - восточные скифы-массагеты, одно из племен ура. Массагетов называли также дахи, даики, тюку, тюрки, и от этих их имен произошло название города Тухчи, реки Джаик, общее название тюрков( так как тюрки заняли территорию массагетов). Первые восприняли название "тюрк" кытаи, часть которых смешалась с именцами и передала им свой архаический тюркский язык(тюрко-гунский язык).

Хоны - гунны, маньджуры, воспринявшие архаический тюркский язык(гунский язык).

Сабаны - первоначально одно из ираноязычных племен( слово "сабан" значит по ирански "пастух"), которое позднее отюречилось и явилось одним из главных предков булгар. Тюркское прозвище сабанов - сабары, баджанаки(печенеги).

Кыпчаки(кипчаки) -  иранское название кочевых племен, говорящих на языках кыпчакской групы тюркских языков; 2) одно из кыпчкских племен.(гърците го изопачили и записали като "скифи")
...

Възникването на термина "Тюрк":

Въпреки това, загубата на независимостта изострила националното чувство на янаиделските българи. Затова сред тях възникнал обичая да се наричат-тюрки. В памет на славното им владение на обширната Самарска държава, благодарение на духа Самар-Тюрк. За пръв път второто булгарско название на Яна Идел-Турция/във формата на Турруку/, се среща в хетските източници от 2-рото хилядолетие пр. Хр.

Към това трябва да се добави, че болшинството българи в Яна Идел-Турция, от самото начало били огузоезични. Затова и огузкият език станал главен език на тюркската етническа група българи от Мала Азия. Тези булгар-тюрки и станали основата на тюркската/турската/ народност, образуването на която, незапознатите хора, отнасят към много по-късни времена. Затова и езиците на турското население на Яна Идел/Анатолия, Турция/ и на булгарите от Волго-Урала/Булгара/ не са просто близки а представляват фактически един огузо-булгарски език. На Волго-Урала го наричат „булгарски тюрки” а в Турция-„анатолийски тюрки”.
Линк:
atil.blog.bg/history/2011/06/01/bylgarite-i-svetovnata-civilizaciia-1-chast.757221

 

3) Кои са,  какви са и как са се появили на бял свят славяните?!

  ОТГОВОР:

"...Саклан - 1) Скифская степь на юге Восточной Европе; 2) Восточная Европа; 3)территория Предкавказья, включавшеяся в состав Булгарского государства.

Сакланы - 1) общее название ряда североиранских кочевников; 2) скифы; 3) Одно из племен Ура.

Анчийцы(анчылар, анти) - 1) первоначально - гунские части из иранцев, ходившие в походы вместе с гунами;
2) украинцы.

Улуг Саклан - евразийская степь от Дуная до Алтая, называвшаяся также Дешт-и Кыпчак("Кыпчакская степь"). Булгарские цари насили титулы царей Саклана и Дешт-и Кыпчака.

Ульчийцы(ульчилар) - славяне; от этого булгарского термина произхдит русское летописное название "уличи".


Ура - 1) первое название Волго-Урала; отсюда - булгарское "уран" - "родич" и боевой клич, а также названия "арья" - "арийцы", "Урал" и "Туран"; 2) булгарская североуральская губерния эпохи I эмирата.

Урусы(русы, руссы) - 1) массагетский род, один из предков украинского народа; 2) русичи-украинцы; 3) великороссы.

"... Най-старото „венети”, идвало от староарийската дума „вен, фин”/излязъл навън, изселил се, някой който го няма... /. От това дошло и днешното име на финландците. А в руския език и днес съществува думата –веник/метла/ и изразът -„фин тебе. . . ”, в смисъл „нищо няма да получиш”.
Най-популярното название валидно и днес идвало от Саклан - така българите дълго време наричали прародината на славяните. От „саки” - названието на източните арийци. Третото название анти се отнасяло за племената в непосредствен досег с българите
..."

Линкове:
atil.blog.bg/history/2011/05/24/slavianite-poznati-i-nepoznati.752694

atil.blog.bg/history/2012/11/27/izvadka-ot-quot-kratkiia-rechnik-na-srednovekovnite-bulgarsk.1025115

4) Кои са, какви са и как са се появили на бял свят траките?!

ОТГОВОР:

Туран - Турак- Трак(общо нзвание на древнобулгарските племена на Балканите), в древнобългарският епос "Дъщерята на Шана" дори македонците на Александър Македонски(Аламир) ги наричат - туранци.


"...566)  Не сме разбойници - крадци.
разезд сме, храбреци-бойци
от воинството на Аламир -
 Турански цар и наш кумир. ...."

Линк:
atil.blog.bg/history/2012/07/17/skazanie-za-dyshteriata-na-shana-882-g-vtora-chast.980046

Туран теле - булгарское средневековое название общетюркского литературного языка "тюрки".

За тракийските и догръцки храмове на Балканите и Близкия изток:

"...Тэмэн анда - "молитвенная(тэмэн), гора или горы(анда)", булгарский доисламский храмовой комплекс, состоявший из главного высокого пирамидального(если ступенчатого - то чаще всего семиярусного) сооружения чэк йорты( дом молений) и более низкой трехярусной усыпальницы царей и гроев "май юлы" или "булюмер".
"Тэмэн анда" назывался также "Аскелеу"("Аскал") - "моление Всевышнему" или "Дом Бога"
...."
Зират(зиарат) - место упокоения, кладбище; это булгарское слово произхдит от шумерское слова "зикурат" - "башня - мовзолей духа Мардукана".
Май-юлы(май-чулы) - усыпальница для знатного человека, "идущего по пути Мая(Мардукана)"
Балкан - пирамида, хърлм от земна маса, имитация на свещената планина с пещера(гробница).

За възникването на тракийската племенна общност:


"...От първите преселници било племето аркеше/”аргипеи” от гръцките източници/,  което почитало духа на дъжда,  гръмотевиците и мълниите.  Затова се наричало също и с името на този дух: Самар,  Себер,  Дебер/от тук – Тавр и Таври/,  Атряч/от тук и Троя/(записан като "Сабазий" от гърците)

Около 10 хиляди години преди Христа една част от деберите се заселила в Украйна, където дълго време съществували под името „таври”, а друга част в Близкия Изток,  където образували държавата Самар/Шумер/.
Ранният Шумер включвал обширни територии, в това число и части от Балканския полуостров.

Деберите обичали да се наричат”аркеше” - чисти хора/в смисъл-чисти булгари/, от което произлязло гръцкото название на древните булгари - „аргипеи”.

На границата между 4-3 хилядолетие преди Христа, Ранния Шумер/Самар/се разпаднал на:
1. Египетско царство/Мамил/;
2.  Креш-Критското булгарско царство,  под власта на което били Балканите,  Кипър/Кубар/, Мала Азия/Атряч-Троя/ и Балистан/Палестина, Ливан, Сирия и Йордания/;

3.  Сувар-булгарското царство в Междуречието,  съхранило названието Самар-Шумер; 
4.  Мидан/Западен Иран/;(Мидия) 
5.  Кафкаш/Кавказ
 

Катастрофалното наводнение/библейският „всемирен потоп”/ погубило булгарската царска династия в Сувар/късния Шумер/ заедно със значителна част от булгарското население. Това позволило на подвластните им древно арабски племена саркани/по булгарски „саркан” означавало „бархан” - жител на пустинята/ да подчинят през 24 век преди Христа Акад, Тангра-Капа/Вавилон/ и други булгарски градове в Междуречието.
Не по късно от 3-хил.  година преди Христа на юг се спуснала нова вълна преселници от Идел - билсага или бишатар/”петте рода”по булгарски/.  Една част отново останала в Украйна,  където съседите им ги наричали „бастарни”,  друга част се заселила на Балканите,  където се подчинила на Критското царство и по- късно станала известна под името „пелазги”. 
 ...

  Преките потомци на булгарите (дебери-себери, билсага и кимери) – тракийците – мизи, себери- „севери”, гети, македонци и др., съхранили своята булгарска култура до 7 век, когато нова  преселническа вълна от булгари(начело с Аспарух) достигнала Балканите. Най-известният тракиец княз Себертек(Спартак) попаднал в робство при римляните, но вдигнал грандиозно възстание и едва не унищожил Римската империя...
Линкове:

atil.blog.bg/history/2011/05/21/nai-drevnata-istoriia-na-trizybeca.751384

atil.blog.bg/history/2011/05/27/trakite-poznati-i-nepoznati-1-chast.754139




image

Населението за което стана дума по-горе, документално засвидителствано.

image

Императора на най-голямата империя в историята на човечеството.


 



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5674010
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930