Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 16:10 - Послание на Негово Величество Симеон Втори до българския народ от 1991 г.
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 2943 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.09.2014 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 
Свободата и националното обединение вървят ръка за ръка с монархията


image


На 22 септември 1908 г., на Царевец, Цар Фердинанд смело скъса и последната халка на веригата, оковаваща ни от векове. На този паметен ден светът видя, че свободата и националното обединение вървят ръка за ръка с монархията.
Това остава валидно и до днес! Възобновяването на демократичните принципи в България и на нейната политическа самостоятелност бе ръководеща ме през целия ми съзнателен живот цел, която днес изглежда още по-достъпна благодарение на епохалните събития в Съветския съюз.
За България също е дошло времето да се отърси от марксизма-ленинизма, окончателно провалил се като идеология и чиито последни устои се разпадат пред очите ни. България се нуждае от създаването на стабилна и подкрепена от широките народни маси политическа система и първата стъпка към нейното изграждане е избирането на едно наистина представително Народно събрание. Само тогава населението ще добие самочувствие и ще има доказателство, че мнението и волята му се зачитат, а това би било предпоставка за обществено спокойствие и продуктивен всенароден труд.

Лично за мен въпросът монархия или република е сравнително маловажен, тъй като нито претендирам за власт, както някои елементарно ми приписват, нито поставям собствените си интереси над тези на Родината. Въпросът е много по-важен за Вас, драги сънародници, понеже последиците от него ще са тежки и трайни. Време е да не бъдете вече манипулирани от властващите, от интересите на номенклатурата, която все още не е разбрала, че нейната епоха е безвъзвратно отминала.
За да бъде осигурен мирният преход у нас е необходимо съществуването на един обединителен и умиротворяващ фактор, който да олицетворява идеалите на народа.
Безпътицата и дори опасни политически авантюри могат да бъдат предотвратени от наличието на безпристрастен арбитър начело на държавата.
Пазете се от досега втълпявания Ви опростенчески начин на политическо мислене! Нима в една демократична страна всички трябва да бъдат на едно мнение и единодушни относно формата на държавно устройство? Това е нереално. Свободата не се състои само в политически плурализъм и в правото на гласуване. Действителната свобода се изразява в това човек да не търпи лишения в елементарния си бит, да може свободно да избира подходящо възпитание на своите деца. Гладният не е свободен! Българи и българки, време е да се разбере, че конституционната монархия би улеснила прехода и би гарантирала НАЦИОНАЛНОТО ПОМИРЕНИЕ.

Все още не е станало ясно на всички, че авторитетът на царя произтича от народната воля, както и самата му титла сочи - Цар на Българите, а не на България - от плебисцита на вековната история, от свойството на институцията да представлява паметта на народа. Младите би трябвало да се запознаят по-добре с историята от близкото ни минало, за да не бъдат подвеждани от тенденциозната пропаганда.
Екзарх Йосиф беше казал, че образованието, възпитанието и религията, предавани от поколение на поколение, са трите най-важни устои, които извисяват един народ и осветяват бъдещият му път! Нека младите се запитат кой успя да тласне България, която не беше нищо повече от един турски вилает, от Средновековието в 20-ти век, и то само за три десетилетия! Нека поискат статистически данни за развитието на страната по време на Цар Фердинанд! Не е имало само национални катастрофи през тези години! Имали сме например много по-добър международен финансов рейтинг. Короната предпазва своите граждани от възможното узурпиране на истината в полза на нечии интереси.

В политическия живот на страната короната, въз основа на действащи демократични принципи, гарантира стабилност, както и достъп до властта на всяка партия, на всеки способен гражданин.
Монархията обезпечава и най-добре символизира самостоятелното развитие на една държава.
В случай, че България отново стане царство това съвсем не би означавало пълна "чистка" на цялостната административна структура.
Прогресивната конституционна монархия не е парамидална власт, в която всичко зависи от върха, както е било при комунистическите диктатури. Царят не засенчва политическите лидери. Той представлява нацията в нейната цялост - българите от цял свят, но не управлява. Управленческите функции се поемат и изпълняват от определените от конституцията органи. Тук се налага да опровергая и предумишлено разпространявания мит за "огромните" разходи, които предполагала монархията, и че "цар струвал повече от президент". Издръжката на държавния глава зависи от бюджета, определен от Народното събрание.
В демократичните страни същият е в пряко отношение с икономическите възможности на държавата.
Наблягам на последното, тъй като по време на предишния режим тази пропорция далеч не е била спазвана, а според мен държавният глава дава тон на цялата страна.

Монархията съвсем не е синоним на едноличен режим. Нека не Ви подвеждат такива изтъркани шаблони. Короната предполага по-голяма гъвкавост и разбира се не е препятствие за за законните смени на правителствата, наложени от свободно изразената народна воля. НАРОДЪТ е който решава.
Демокрацията не е изключителен перогатив на републиката, запомнете това, драги сънародници! Днес моята цел е България да стане развита европейска държава. Може би моят европеизъм произтича от факта, че във вените ми тече кръв от най-различен произход и се чувствам у дома навсякъде в Европа. Обстоятелството, че съм сроден с всички европейски кралски семейства - за което нямам никаква заслуга - е голямо преимущество днес, когато международните връзки на високо ниво са от първостепенно значение. Така също нямам заслуга, че майка ми е полуславянка, баба ми Кралица Елена Италианска беше черногорка, нито че в савойската ми кръв тече тази на Иван-Асеновци! Подчертавам тези подробности специално за ония, които с тъпата упоритост на отживелите предразсъдъци продължават да твърдят, че не съм бил подходящ за държавен глава на България, защото съм бил чужденец. Считам за необходимо да се спра също така на референдума, който бе прибързано насрочен преди няколко месеца. С решението за свикване на референдум бе поставена под въпрос законността на републиката, тъй като по безмълвен начин бе призната невалидността на референдума от 1946 г.! Тази временна инвалидация, както знаете, бе гласувана от най-изявените републикански народни представители, от същите партии, които онази пародия на плебисцит, от чийто пагубни последици целият ни Народ страда и до днес!

Една друга тема, която ме безпокои, е с какво право може да се твърди, че ако реша да се върна в Родината си, ще представлявам заплаха не само за обществения ред, но и за сигурността на държавата. Защо има хора, които все още ме третират като народен враг, преди да са се огледали те самите в огледалото на историята и да не говорим за политически престъпници, които все още са ненаказани? Нима отечественофронтовските подигравки, с които някои все още си служат по адрес на царя, биха впечатлили жителите на проспериращите кралства с по 10-15 хил. долара годишен доход на човек? Време е да кажа, че латентните антимонархически мерки ми напомнят тоталитарните времена, от които, изглежда, някои неодемократи не могат да отвикнат. Нима до такава степен е нестабилна републиката, че се налага да бъде защитавана с фашистки прийоми? Не трябва ли да търсим причината по-скоро в това, че монархията съвсем не е била "свободно отречена" с 93% през септември 1946 г. Републиката, драги българки и българи, ни бе "подарена" от Сталин.

При положение, че властите искат България да стане равноправна партньорка в Европа, то те трябва да се придържат към общоприетото международно право и да АНУЛИРАТ референдума от 1946 г. Ако един ден стане необходимо извършването на народно допитване и без всякакъв род манипулации болшинството свободно се произнесе за република, ще имам пълно морално право да се оттегля от политическата сцена. В случай, че се установи една легитимна република, аз, като законен цар няма да приема ролята на претендент, нито на "резерва".
Време е да се действа сериозно и с необходимата гражданска отговорност. От предстоящите избори ще зависи бъдещето не на една или друга личност, а това на цял един народ! Не се поддавайте на дезинформация и слухове, нито на заплахите на провинциалните дерибеи! Всеки глас за демокрацията е решаващ за доброто на Родината и всеки трябва да гласува!

Призовавам Божията благословия над всички Вас и нека предизборната кампания бъде коректна и политически градивна и на 13.X., с приноса на всички демократични партии, решително и масово се отхвърли тоталитарното минало!



Припечатано в блога от в-к "Нова демокрация". брой 19 от окт. 1991 г.



П.П. Обръщение на Царя към българския народ от 1991 г. Преди изборите тогава.

Резултатите от първите демократични избори, като им казват сега...
:
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(1991)

Никой не го чу и не му обърна внимание, после - СЛЕД ДЪЖД - КАЧУЛКА!
И така до края на света... Колкото повече време минава, толкова повече този единствено спасителен път за България, остава като единствен. Вероятно точно така е било от началото на скапването на социализма. И винаги.
 Сега тия продължават да се правят на глухи, слепи и като че ли от каруца изтърсени.. Каквито си бяха, такива си останаха. Затриват я тая държава и тоя народ и окото им не мигва...

А по отношение на Царя и Царството пак същото:
 Мръсотия и пропаганда, Прецакване и второ изгонване на "опасния" Цар...Тогава бил малък, сега стар, но все така опасен...Пък му спретнаха и "800 дни", пък никой не дойде да им даде и да им донесе... Най-малко пък старата емиграция, която ги познава отлично...

Скоро отново на избори - на 5 октомври този път. Вече европейски през 2014 г...Макар и предсрочни.

...............................................

image

 Резултатите от републиканското управление на Цар
я



Едно управление в цифри и факти

От 24 юли 2001 г. Н.В.Цар Симеон II управлява България като премиер в продължение на 1484 дни. През този период в страната ни настъпват следните качествени промени, които в огромна степен променят облика и състоянието на държавата:

От 1-вия ден борсовият индекс SOFIX започва стремително да расте и за следващите 6 години се покачва над 27 пъти в евро и над 40 пъти в долари – своеобразен рекорд за този период.

На 100-ния ден в Италия 18 европейски премиери и десетки министри посрещат прави и с аплодисменти българския премиер.

След 160-ия ден започва да намалява дефицитът по текущата сметка на платежния баланс.

Към 250-ия ден започва обмяната на брейди облигациите – вече забравен символ на фалиралата ни през 90-те години държава.

На 260-ия ден във Виена, пред целия политически и бизнес елит на Австрия и многобройни чуждестранни гости, австрийският канцлер Шусел нарича в словото си Цар Симеон „Мистър Европа” – прозвище, валидно за него и до днес.

След 350-ия ден започва възходът на пазара на недвижими имоти в България. Този процес повишава реално доходите и богатството на стотици хиляди българи. Едновременно с това започва и траен спад на безработицата, която в края на мандата намалява наполовина от 20% през 2001 г. на 10% през 2005 г., а заетостта, както в частния, така и в държавния сектор отбелязва завиден растеж.

След 400-ия ден Международната организация „Прозрачност без граници” подобрява значително корупционния индекс за България и ни поставя на 5-о място по най-ниска корупция в цяла Централна и Източна Европа, Балканите и Близкия Изток. Впрочем, на кое място сме сега?

На 450-ия ден България е призната за функционираща пазарна икономика от Европейската комисия. С това се отварят широко вратите за многобройни чуждестранни инвестиции, които в следващите години дават мощен тласък на икономиката ни и значително подобряват благосъстоянието на хората.

Преди 500-ия ден България получава покана за членство в НАТО и влиза в Алианса преди 1000-ния ден.

След 750-ия ден националната авиокомпания „ България Ер” успява да излезе на печалба и в следващите години остава печеливша, като подписва успешни договори и за много нови дестинации.

До 800-ния ден са опростени или напълно премахнати 162 регулаторни режима за българския бизнес, което изключително стимулира успешното му развитие. До 2005 г. броят им нараства на 177.

От 900-ния ден започва период на устойчив икономически растеж над 6%, който продължава и до 2008 г.

Към 1250-ия ден са изчерпани компенсаторни инструменти на стойност няколкостотин милиона лева – плод на реституционните закони още от 90-те години.

На 1360-ия ден България подписва Договора за присъединяване към ЕС.

Към 1420-ия ден са компютризирани всички училища в страната.

От 1-вия до 1420 –ия ден повече от 100 световни медии следяха „под лупа” работата на Царя – Премиер. Всички тези хубави за страната ни неща се случваха в условията на небивал медиен и обществен интерес.

Този списък, разбира се, далеч не е изчерпателен. Но той дава една добра представа за положителното развитие и модернизиране на България. Политиката на умереност, консенсус, предвидимост и толерантност, която Царят наложи в управлението на държавата, само за 4 години изгради един позитивен образ на страната ни пред света. За все повече хора периодът 2001-2005 г. се окачествява като време на траен икономически просперитет и повишаване на жизнения стандарт.

За съжаление, отказът на някои политически сили от приемственост в успешната политика на Царя, неизбежно доведе до „връщане назад”. Явно 4 години са недостатъчни за „смяна на чипа” и за изграждане на позитивни обществени нагласи. Но времето и за това е най-точният съдник, защото само то ни дава истинската база за сравнение, и истинската стойност на хората и делата и
м
.

Автор: Иванка Делчева


Остава патологичните лъжци, шмекери и врагове на българския народ  да посочат броя на техните дни и постижения...
Само че си мисля, бая дълго ще има да почакате...


Втори наложителен послепис П.П.П.:

  Заради мръсната пропаганда и манипулациии, които не спират във времето а все не се намира контрапункст в републиката, който да им затвори манипула
торските устица...

В случая имаше мандат на републикански министър-председател на република измислена от КОМУНИСТИТЕ с техните правила и условия!
Отговаряше за ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ! За СЪДЕБНАТА например НЕ ОТГОВАРЯШЕ. Питайте нея за крадците и саботажниците!

След това Той не е говорил за ОПРАВЯНЕ. От някого!
Наследството пък няма нищо общо, всеки гражданин на републиките или монархиите има право върху наследството си.
Вероятно затова днешните богаташи толкоз забогатяха - от наследството си?!
Наскоро пак се вдигна пътърдия от заспалите роби на комунизма...От робство в робство станало им е навик на някои хора и изпитват патологичен страх от всякаква свобода и независимост!?
Кеворкян е един от майсторите-манипулатори демагози на антибългарския режим, от който и досега не може да се отърве страната. Но и той плитко лъже, важното е че има желаещи да му вярват, на него и на колегите му.
Какво общо имат частните имоти на царското семейство откраднати от комунистическата власт с претенциите към България?!
Вие идиоти по рождение ли сте или после сте станали такива след като сте се дипломирали?!
Вие освен за разпределяне на държавни "баници", за имоти и за пари за друго не мислите ли? Тези царски имоти ви застанаха като чеп в задника и мира не ви дават...
Царят не предяви претенции към България, към страната защото и тя изстрада достатъчно и няма никаква вина към Него и семейството Му. Виновен е антибългарският марионетен режим.
Затова не подаде жалби и не осъди никого, не предяви претенции, точно както заяви!
Затова пък кьораво и сакато, от всякаква порода и занятие се скъса да се надпреварва в Стразбург да съди България...
Защото толкоз ви пука за нея.
Сега разбирам вече в какво се е състояла "саможертвата" му да стане премиер(за президент не го пуснаха, защото щеше да е трудно да го "омаскарят" на тази длъжност).
Станал е защото е НЯМАЛО КОЙ! Както и сега всъщност...Няма кой!

Тази фразa за "800 дни" беше извадена от онова обръщение перифразирана и превърната в мръсна манипулация, която е достойна за съд!
Никой никъде не е говорил, че някой ще оправи някого за 800 дни!
Освен това мерките , които бяха предложени ги осъществиха частично и това не е по вина на Царя.
Като цяло управлението му е едно от най-успешните на прехода. За благодарност е най-оплювания управляващ досега!?




image








Гласувай:
6



1. nbrakalova - Пропуснати шансове...,
27.11.2014 09:39
за да НЯМА ограничения пред "узурпирането на истината в полза на нечии интереси". И не само на истината.

Поздравления за постинга и съпричастността!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647889
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031