Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 00:45 - Едно политическо пророчество от 1992 година!
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 13146 Коментари: 7 Гласове:
8

Последна промяна: 20.12.2015 09:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОРОНАТА - първа необходимост, а не последна възможност


През 1991 г. в-к "Християндемокрация" публикува спомени  на ясновидката на Цар Борис III баба Магдалена, която през 30-те години разгадава съдбата на Негово Величество и Неговото семейство, както и по-важните събития в българската история до края на века. За престолонаследника Княз Симеон Търновски ясновидката вещае, че той ще се завърне около 1994/5 година. Тогава си помислих, че трябва да чакаме 4 години до завръщането на Царя. Няма как, чакане му е майката.

image

В бр. 25 на в-к "Българска корона" от т.г. обаче, главният редактор Иван Крадлеков съвсем успокои мен и останалите върли монархисти, като ни внуши, че Н.В. Симеон II няма да се завърне приживе в Родината си. Не че някаква опасност грози Царя, опазил го Бог, но ако вярваме на г-н Крадлеков, че за да се завърне Царят българският народ и неговите пастири трябва да свършат непосилни за следващите 50 години неща. А дотогава Симеон II я го има, я - не. Така стоят нещата г-н Крадлеков. Според Вас, за да се завърне Царят от Испанско, България трябва предварително да е изпълнила следните условия: да е разчистила сметките си с комунистите и да ги е осъдила от името на Републиката; да е извършила републиканска пропаганда сред народа за предимствата на Монархията/ по възможност безплатно/; да се преоцени историческата заслуга на цар Борис III и да се признае за светец/ от Желю Желев, Генчев и Дертлиев ли?/.
Държавата трябва да стане правова и демократична/ а тя върви в посока от анархия към анарходиктатура/, да се извърши действителна реституция и приватизация, да се изковат умни и справедливи закони, да се постигне единодействие/ защо не и единомислие?/ между парламент, партии и организации, да се изгладят конфликтите в БПЦ, да се разсекретят досиетата/ колко ли парламентарни ваканции ще изминат дотогава?/. Същевременно е наложително да изчезнат спекулантите, да се намали престъпността, да се оздрави икономиката, да се открият нови работни места, да се намалят/вместо обратното/ цените на стоките.
Комунистическото републиканство/"което ни завлече"/ да отмени референдума от 1946 г. и да се обновят промитите ни мозъци. Крадлеков ни предлага да скрием разноцветните политически знамена и да развеем националното.


image

1992 г. Обсъждане на новата конституция във Великото народно събрание.

Изброявам целият поменик от препоръки на главния български диригент на монархическата преса и си давам ясна сметка защо монархическата идея е на това дередже. След всичко написано читателят остава с впечатлението или че го правят на идиот, или че си е такъв, ако продължава да бъде роялист. Не е ли най-лесният начин да съсипеш мечтите на човека за по-добър живот като го ориентираш в безкрайността на бъдещето.
Не знам точно колко са се обогатили монархическите институции и техните медии от монархическата идея, но като разлистя вестниците и видя каква синя реклама се прави по страниците и какви розови приказки ни се разказват, чак ме е срам от наивитета на читателите. За тях Царят си остава "Симеончо" от Испания, навъдил челяд, изучил я и ни я изпраща фотографирана, както някога се получаваха картички от чичовците от Америка. Сега разбираме от г-н Крадлеков/ той впрочем открадна от в-к "Християндемокрация" в-к "Национална корона", като я прекръсти в "Българска корона", защото не му се видя достатъчно национална/, че Царят няма да не "огрее" скоро.

Как не му е неудобно да отговаря вместо Негово Величество, си знае само той. Но нека оставим г-н главният редактор да избива националните ни комплекси и да си зададем сериозно въпроса - ще се завърне ли Царят. Още през пролетта той ни обеща, че "наближава денят, когато с Божията воля ще мога да стисна ръката на всеки един от Вас".
Нашият въпрос към този неопределен отговор е: преди или след като ние, политическите гастербайтери, свършим черната работа/я я свършим, я - не/ и превърнем днешната ни кочина в земен рай. За какво ни е перука, след като главите ни олисяха от нерви и мизерия. Истината е, че декоративен, емблематичен Цар не ни трябва. Подобен естетически лукс ще излезе солен за съсипаната ни държава.

Познавам подробно многовековната история на Кобургите и живота на Царя Обединител Борис III/ вече трета година Българската християндемократическа партия финансира събирачите на аналите и спомените на Царския род и ги публикува на страниците на в-к "Християндемокрация"/ В многовековната история на Кобургите няма да срещнете владетел, който е стоял настрана от проблемите на народа, дори ако е ттрябвало да се противопостави на папата или на императора. Лесно ли е било на цар Борис III  да поеме на 24 годишна възраст държавното кормило на съсипаното си след три войни Отечество, каквото и да му е струвало това.

В нашите бивши социалистически страни царете вече се включиха в политическия сценарий, а ние още гадаем какво си е говорил Царят с Ахмед Доган, Ст.Савов и Ж.Желев и какво не можа да си каже с Д.Попов. Не е ли смешно за политици на седмицата в България да се сочат хора, които нямат нито фасон, нито висок интелектуален коефицент? Техният ум/разбирай хитрост/ едва покрива правешкия екзистенц-минимум, който позволява на всеки господин Никой да се прави на Някого. Нашите нерви вече се изчерпаха. Народът чака своя месия. Царят ни трябва сега и тук - без уговорките на г-н Крадлеков.

Ако Царят закъснее, действително може да намери в България само шутовете и лакеите. Дотогава неговият девиз: "България преди всичко" може да прозвучи трагично: "България след всички".


линк: Бисери от последното 7-мо Велико народно събрание
e-law.bg/advokati-novini-biseri-ot-7-oto-veliko-narodno-sybranie-244


П.Йорданов, в-к "Християндемокрация, бр.24, 1992 г.



П.П. Царят се върна наистина доста късно, но за да участва в републиканските игри, където не му позволиха да стане дори формален държавен глава/президент/. По нататък - повече, но това вече е друга тема.

Автора на блога, държа да е пределно ясно на всички - не е съпричастен към никоя политическа партия и към никой политически деец от миналото и настоящето! Не съм бил на никаква ясла и не съм обслужвал никого..., по-скоро е обратното, давал съм от моите лични средства, време и нерви, без да очаквам признания или облаги.
Не правя тук никакви внушения или пък да налагам тези и теории, също и в исторически план, тъй като блога е в раздел "История".
Всеки си има някакъв интелект и глава на раменете, вероятно и дух, та сам да може рано или късно - да прецени и разбере.
А ако не може, тогава да вярва на каквото иска и на когото си иска... Така е по-лесно.

Линк : Епопея на негодниците:

diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-2


Короната на Третото българско царство

image



Гласувай:
8



1. syrmaepon - Аз не съм най-големия привърженик ...
13.12.2014 11:56
Аз не съм най-големия привърженик на Симеон Сакскобургски, но и десните монархисти са твърде малко в сравнение със социал-демократическите му врагове. Общо взето се случи, че за да се защитят, комунистите успяха да ги консолидират около себе си / и в лицето на г-н Дертлиев/ и с тяхна помощ се институционализираха пред Европа като социалисти и си спестиха народния съд. Нещо което смятам за непростима грешка на демократите много по-голяма от връщането на монархията.
цитирай
2. atil - Цaр Симеон не е по-лош или по-добър ...
13.12.2014 15:34
Цaр Симеон не е по-лош или по-добър от който и дa е друг днешен европейски монaрх. От другa стрaнa въпреки помиятa, клеветите, подстaвите вероломни и негaтивнaтa пропaгaндa, нямa нито един бългaрски политик от последните 30 години, който поне дa се доближaвa до неговото ниво. В кaквото и дa е отношение. Тa кaквото тaковa, то мaй си остaнa единственото ни европейско, което имaхме, но вместо дa го използвaме по преднaзнaчение, мaрксистките кaпитaлисти и aтлaнтици го нaбутaхa дa се жертвa зa републикaтa им... Зa дa удaрят с един куршум двa-три зaякa. Хем дaлaверaтa дa върви, хем ЕС и НAТО дa ги потупвaт по рaмото, хем монaрхическaтa aлтернaтивa дa се неутрaлизирa a Цaря дa се омaскaри!
Проблемa не е в Цaря a в Цaрството и неговaтa кaпитaлистическa и демокрaтичнa системa.
Действителните монaрхисти и десни в Бългaрия искaхa Цaрскaтa инстуция дa се превърне в обединителен център нa нaциятa. Нaдпaртиен коректив и бaлaнсьор. Друг гaрaнт, но в рaмките нa Търновскaтa конституция ние бългaрите нямaхме, нямaме и сегa!
Товa е имaл впредвид Йордaнов, a то се видя, че по техния нaчин, бългaрскa демокрaция и кaпитaлизъм не се построи.

цитирай
3. syrmaepon - Да, разбирам какви са предимствата ...
14.12.2014 09:41
Да, разбирам какви са предимствата на една монархия и от един надпартиен, обединяващ всички лидер. Но проблемът според мен е в нас и скъсаната вече нишка - първо 500 години робство, после социализъм. Царското семейство нямаше време наистина да се превърне в еднозначен български символ и на българщината. Защото какъвто и да е произходът на Кобургите те са европейци, а ние народът балканци и когато се пресажда едно дърво на друга почва никога не се знае ще се приспособи ли или не, а пък иска и време за да даде плодове. А това време беше запълнено с войни, бури, кризи и за капак сталинизъм. Все ми се струва, че шансът за една добра монархия е проигран. За съжаление.
Но кой знае какво ни е отредил Бог
цитирай
4. vencivvg - Нека да си спомним
14.12.2014 11:33
Цар Симеон наистина е европеец, направи много за влизането ни в ЕС, всеки трябва да признае това, но с неговото идване в България беше сложен край на надеждата за монархия. Ако някога пак се възроди тази идея може би ще трябва да търсим някой наследник на княз Батенберг.
Хайде първото правителство на НДСВ, както и да е.
Но второто правителство ( коалицията 8-5-3 ) ?
Още не мога да повярвам, че Царя прие да участва в комунистическа коалиция.
В коалиция с БСП и ДПС - две партии съставени от комунисти, убийци, ченгета, доносници, милиционери ...
Как се чувстваше Царя в тази компания ?

В личен план и друго ми направи изключително лошо впечатление.
Имаше годишнина от разбиване на гробницата на Цар Борис в Рилския манастир.
Свещеник се е опитал да се противопостави на това варварско действие и разбира се е бил убит от комунистите.
Та имаше годишнина/панахида за помен на този свещеник. Царя НЕ отиде на тази панахида. Е това не мога да приема.
Човек да НЕ отиде на панахидата на човека защитил с живота си гроба на баща му!
Какъв човек (цар) е това? Човек ли е, нищожество ли е?
Рабирам, че не е удобно - Царя да отиде на панахида на убит от комунистите (коалиционните му другарчета от 8-5-3) свещеник.
Той Царя трябвало да обединява всички - включително комунисти, русофили, доносници, убийци ...
С кой да се обединяваме - с убийците, с разрушителите на гробници, с червените палачи ?
НЕ ! Аз не искам да се обединявам с такива!
цитирай
5. audan - Монархия - да! Симеон - не!
15.12.2014 07:43
И аз имах надежди, че Симеон ще е модел за подражание. И чрез личниия си приме можеше да промени републиканските нагласи у младото активно население. Но ... вместо държавнилк, стана политик.
За капак голяма част от върнатите гори бяха изсечени за износ в Гърция, с което направо срина авторитета си.

Александър Батенберг също няма българска кръв, но по дух и дела бе по-българин от много уж истински българи. Не зная, обаче, дали наследниците му са възпитами все още в дух на саможертва към Българи.

Втори вариант е потомък на Шишман, живеещ на Йонийския остров. Силно се съмнявам, че обича България, обаче.

Трети вариант е някой друг поотомък- имаше такива в Италия, коио доказаха, че са Самуилови потомци. Предлагаха и документи. Вярно, не претиндираха за трона, просто искха да помогнат на историята ни.

Четвърти вариант. Избира се човек, който има достатъчно качества да управляв трезво и мъдро държаата, който на положи началото на благороднически род.
цитирай
6. atil - Народа да обедини, партийния и б...
15.12.2014 09:54
Народа да обедини, партийния и безпартийния под девиза - БОГ - ЦАР - ОТЕЧЕСТВО! Както е било и щеше да бъде. Царят има достатъчно правомощия в рамките на Търновската конституция за да е държавен глава и балансьор, регулатор и на трите власти! А не чучело. Каквито са сегашните президенти.
Комуниститете, фашистите, Царят е цар на българите и не може да си позволи лукса да е нищожество като тях. И като политик той се държа като цар, друг въпрос е обаче възможностите и инструментите, които ползва един министър-председател на парламентарна комунистическа република...
цитирай
7. atil - Аудане, то не е концерт по желание, ...
15.12.2014 10:30
Аудане, то не е концерт по желание, нали има отговорни фактори и те си правят тук каквото си поискат и никого не питат...А на народа му казват, че сам си избирал управниците. Тя така е наредена...
Варианта за монархията е един единствен - да се отмени незаконния референдум и незаконното спиране на действието на Търновската конституция.
Ние друга царска династия нямаме, а за да се избере друг цар, то това пак трябва да стане съгласно разпоредбите на Търновската консдтитуция.
А не с наредби-закони, както действаха републиканските комунисти и фашисти.
Колкото до горите той вообще не е сред едрите собственици на гори у нас, но какво правят другите - явно е "държавна тайна"...
От друга страна май е единственият, който сече според правилата и нормите на лесовъдството и точно по негово време беше спряна незаконната сеч и умишленото опожаряване на горите. А къде изнася това, което е негово, си е негова работа. Тия които изнесоха краденото е по-интересно да разберем къде е!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5647505
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031