Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2015 00:45 - Наближава ли върхът на падението?
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 6681 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.06.2015 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ден преди прайдното събитие(гей парада) в София 27 юни 2015 г.


Точно това не го очаквах и за мен беше много неприятна изненада. Решението на Върховния съд на САЩ за легализирането на еднополовите бракове във всички 50 щата.  А за другото се знаеше отдавна и то се очакваше във времето...

Малко след обявяването на решението, евангелизаторът
image

Франклин Греъм написа във Фейсбук: „Върховният съд на САЩ постанови днес, че еднополовите бракове са законни във всички 50 щата. С цялото ми уважение към съда, той не е създал брака и следователно няма право да го предефинира.    Много години преди да е съществувало нашето правителство, бракът е създаден от Онзи, Който е създал мъжът и жената — Всемогъщия Бог — и Неговите решения не подлежат на обжалване или преразглеждане, от който и да е човешки съд. Бог ясно определя брака в Своето Свято слово: "Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си и те ще бъдат една плът" (Битие 2:24).“    Коментаторът от Фокс нюз, Тод Старнс, включи в новините на телевизионния канал на живо от Северна Каролина, Франклин Греъм, за да коментира решението на Върховния съд.    Греъм се изказа критично за това, че "правителството узаконява греха" и според него това ще доведе до преследване на християните. Франклин Греъм обеща, че "никога няма да приеме в сърцето си" това решение, защото "Бог е Този, който е създал брака и Бог не променя решението си."    Греъм предупреди християните, че "е добре да бъдат подготвени", защото това може да предизвика преследване на християните, което в крайна сметка, ще доведе Божият съд над Америка. "Аз вярвам, че Божият съд ще дойде над тази нация", каза той, отбелязвайки, че точно както Бог донесе осъждение за народа на Израел в Библията, така също Той ще осъди и Америка.
Никaк не e безобидно. Трaнсформaция нa първонaчaлните комунистическите безумия в демокрaтичен вид.

За нас още по-интересно е отношението към този проблем на представителите на Българската Православна Църква.

image

Част от коментара на отец Селвестър Янакиев, известен с категоричната си позиция спрямо хомосексуалистите:


– Как ще коментирате решението на Върховния съд на САЩ, според което браковете между хомосексуални в страната на неограничените възможности са законни на територията на всичките щати?

През 50-те години на ХХ век, хомосексуализмът се изважда от списъка със психични заболявания на Американската психиатрична асоциация. Щом това е политическо решение, аз не го приемам за медицински оправдано и за мен хомосексуализмът е заболяване. Няколко неща при него показват ясните белези на отклонение в психиката. Шизофрениците не си правят парад, а ние се опитваме да ги лекуваме. В световен план има ситуации, в които хомосексуалистите се лекуват. Тоест това не е вродено, няма ген на хомосексуализма. Тяхното поведение развива тоталитарен синдром. Обикновено тези, които наричат другите, че са хомофоби, притежават зверска хомофобия. В своето развитие започват да приличат на тоталитарна секта. Очаквам скоро те да се политизират, за да търсят световно господство, както прави всяка една тоталитарна фракция.

– Днес в София пък се проведе осмият гей парад…

Президентът Плевнелиев беше ли там?

– Не, нямаше го.

Жалко. Той трябва да е най-отпред заедно с министър-председателя и останалите в парламента и правителството, а след тях полицаите и останалите гейове. Смятам, че не са организирали добре парада.

– Защо президентът трябваше, според Вас да е начело на гей парада?

Защото поддържа тези ценности. Толкова много посланици се изказаха в подкрепа на гей парада, а нашите управляващи не се изказаха по никакъв начин. Не отстояваха традиционните, християнските и българските ценности, което означава, че са съгласни.

– Можем ли да очакваме в близко бъдеще легализиране на гей браковете и в България?

Очаквайте го. Като цяло нашето правителство прави това, което му каже американското посолство. Естествено е и при нас да се случат подобни неща, ако не се окаже сериозен отпор. В крайна сметка какво представлява парадът? Има парад на победата. Парадът винаги е победоносен. Нима гейовете и останалите от ЛГБТ са ни победили? Аз нямам такова усещане.

– Факт е, че Върховният съд на САЩ разреши гей браковете…

 През 1920 година в СССР са забранили въобще семействата и са започнали да живеят комунално. Жената трябвало да ражда деца, които да бъдат отглеждани от държавата, чийто баща трябва да бъде вождът, а майка – партията. Това е исторически факт. Те имаха идеята, претенцията и желанието да въведат това в цял свят. Не се случи. Това, че е станало в една държава, в която тоталитаризмът е водещ, е нормално. Надявам се, че като живеем в демократична държава, няма да разрешат гей браковете на наша територия.

източник: delo.bg/positions/interview/otets-silvestar-gay-pride-2015-sofia/


Европа, България и гейбраковете
31/1/2014


    reporterbg пише:
         Брюксел гласува пътна карта срещу хомофобията, а парламентът у нас отхвърли затвор за гей-парадите
        Страните в ЕС, които не признават еднополовите бракове, сред които е и България, ще бъдат задължени да го направят по заобиколен начин, предупредиха неправителствени организации. Според тях това ще стане факт с доклад, който Европейският парламент ще гласува на 4 февруари и в който се настоява да се дадат равни права на хомосексуалистите във всички държави от Съюза. 

image 
          Така бракът на двойка гейове, минали под венчило например във Франция, Белгия или Холандия, където еднополовите сватби са разрешени, трябва да бъде признат от родното законодателство. 

        Срещу доклада, озаглавен „Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност", вече има над 130 000 подписа от цяла Европа, съобщиха от асоциация „Общество и ценности”. 

        От съдържанието на пътната карта, чийто вносител е австрийската евродепутатка Улрике Луначек, става ясно, че правата на ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) трябва да се включат във всяка сфера. Например здравните проблеми на тази общност трябва да залегнат в здравните стратегии на страните-членки.  

        Междувременно у нас парламентът отхвърли искането на "Атака" за затвор до 5 г. или глоба до 10 000 лв. за участие в гей-паради и открито показване на хомосексуална ориентация.
           Коментар на Последните дни

       Дори решението следващата седмица да бъде отрицателно, е съвсем ясно, че скоро такъв закон ще бъде наложен. Първоначално може да  бъде в “мек” вариант: всички страни(дори тези, които не са узаконили подобен тип бракове) да считат за семейства бракове между двама мъже или две жени, ако са сключени в държави, признаващи подобни  такива бракове. А след това еднополовите бракове ще станат задължителни не само в Европа, но и в целия свят.Тенденцията за това през последните десетина години е категорична. А още по-категорични са думите на Господ Исус Христос, когато сравнява времето преди Второто пришествие с времето преди Потопа. Както тогава е имало узаконени еднополови бракове и всякакъв вид други мерзости, така ще е и в края.    Източник:
www.poslednitedni.info/105310861074108010851080/198#.VY8ithvtlBd



Гласувай:
3



1. loki999 - В София гей-парад?!0_0
28.06.2015 06:44
В София гей-парад?!0_0
цитирай
2. atil - Вчера беше, отправна точка - пам...
28.06.2015 09:42
Вчера беше, отправна точка - паметника на съветската армия. Доколкото знам от 2008 г. ги провеждат. Новото в безпределната им наглост и безочие е че искат темата за содомията и сексуалните извращения да влезе в образователната система. Затова пък Православното Вероучение е забранено като "вредно и нетолерантно"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5649823
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031