Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 22:16 - Защо е нужна тайната. Окултно-командната система(Зачем нужна тайна. Оккультно-командная ситема) - втора част
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 3566 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.06 11:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И като Го възведе на висока планина,
дяволът Му показа всичките царства
на вселената в един миг време.
И рече Му дяволът: Тебе ще дам
властта над всичките тия царства и славата
им, понеже тя е мене предадена, и аз я
давам, комуто поискам;
ако, прочее, ми се поклониш, всичко
ще бъде Твое.


(Евангелие от Лука, 4; 5-7)

image

(български и руски текст от I и II глава)


image


Глава I - Защо е нужна тайната. Окултно-командната система


Трудности в изучаването на тайните и закритите общества действително има и то доста. Ако парламентите, партиите и др. действат открито, "публично"(разбира се и в тяхната дейност също така, почти винаги присъства и една тайна и секретна част), ТО по своята същност винаги се стремят да скрият или замаскират своите цели и методи, а често и самият факт на своето съществуване. Да си спомним поне, например, неотдавнашния епизод с италианската ложа П-2, или пък доста отдавнашната, но не по-малко любопитна история на участието на руските масонски ложи в "освободителното движение"" - от въстанието на декабристите до февруарската революция. И в единия и в другия случай съответните ТО(масонските ложи) са готвили фактически смяна на политическата система в страната "по местопребиваване", само че реална картина от тяхната дейност обществото така и не видя, независимо от всичките разследвания и изследваниия.
Всичко се е ограничавало от разтегнатия съдебен процес(в случая с П-2), с обвинение и последващо помилване на един доста ограничен кръг лица, във втория случай(руското масонство) вообще минало само с глухи намеци по отношение на отделни участници(Кусков, Милюков), и с две-три книжки(например "Люди и ложи" на Нина Берберова), излезли 70 години след описваните събития. А колко знаем ние за китайските триади или за суфийските братства при мюсюлманите?

image

Линк:warnet.ws/news/56574

Виси от тавана на истински масонски храм в САЩ. С древния девиз:  In hoc signo vinces, което означава - "С това побеждавай". За мен доста озадачаващо, и ако следвам интуицията си, която ми е като природен дар и май почти не ме е подвеждала, явно самите ТО(масонските ложи) не са единни и то от старо време. Защото докато изучавах тамплиерите и ордена на "Св.Йоан" започнах да изпитвам повече симпатии към тях отколкото да се убедя, че са сатанисти. Макар точно те да прилагали древния ритуал при посвещаване да целуват голо рамо( по разглеждания в тази книга древноирански култ към Закхак - Змиеносеца), което дало повод да ги обвинят в содомия. Едно е сигурно от историческа гледна точка, че след ликвидирането на ордена на "Св.Йоан" Европа загубила позициите си в Близкия Изток. И досега и от объркано става - още по-объркано... А прецакването на България от страна на Папите и гърците и неслучването на политическата идея на нашия владетелски род за - Източния Император - българин - им докара султан а сега и Турция като балансьор. Ако това им харесва на движущите сили, значи наистина са тъпи или просто сатанисти, наистина.


Между другото, доста любопитно е официалното обяснение за режима на секретност, практикуван от масонството на запад, където както е известно, ложите отдавна вече от никого не се преследват, а се явяват напълно респектна част от живота на тамошния истеблишмент. Масонството там се числи към благотворителните организации(както е записано и в енциклопедиите), а секретността на масоните е необходима по силата на тяхната вродена скромност, не искат, значи, да се афишират, страхуват се, че потока от благодарности от страна на облагодетелстваните от тях хора, ще попречи на "братята" да творят добро и за напред. Обяснението, разбира се е смешно, но ако трябва да погледнем сериозно, то присъщата на тайните общества секретност винаги е предизвиквала асоциации със секретността във военното дело. Професионалните военни, които са се обучавали някога в училищата или академиите, разбира се знаят, че едно от главните изисквания към системите за управление на войските и въоръженията - е скритостта(заедно с ефективността, оперативността, непрекъснатост на управлението и др.). Тъй като скритостта определя жизнеспособността и защитата от вреди на системите за управление в условията на бойни действия. Та нали открития команден пункт(КП) или пункт за управление(ПУ) става едва ли не главна мишена за противника, за него бомби, снаряди и ракети никога не пестят, прилагат му и натиск със средствата на радиоелектронната борба. Затова КП и ПУ винаги стрателно се замаскирват, и не само това ами още се създават и фалшиви, нека противника да стреля по макетите и балоните, да си разходва боеприпасите.

Странни са обаче, тези асоциации - ще каже всеки читател, - войната - това си е особен случай. Случая може да е особен, но нали класовата борба не я измисли Маркс, а и не само класовата.
Цялото западно съзнание е пропито с духа на борбата, войната и насилието. Спомнете си, какво му се е открило на Фауст в последния момент, това същото, което той искал да спре.

Ясен предо мной
Конечный вывод мудрости земной:
Лишь тот достоин жизни и свободы,
Кто каждый день за них идет на бой.

(Самият Гьоте е бил член на ваймарската ложа "Амалия")

(...)

...Да вземем поне този същият дарвинизъм, който действително се явява единият от крайъгълните камъни от храма на съвременната наука, а във формата на социал-дарвинизма си остава бойна програма за действие за отсяване на всичко "нежизнеспособно" в човечеството(сега в категорията на излишното и нежизненото попадна и руския народ). Та нали всеки един учен, който поне малко е запознат с основите на теорията на вероятностите и теорията за предаване на информацията, би трябвало да му е ясно като божи ден, че дарвинизма - това е приказка за малки деца.

image

Ето значи, случват се при предаването на наследствената информация случайни сривове, мутации, а после от морето на самите мутации чрез естествен подбор се отсяват добрите, полезните. Така е възникнало и разнообразието на живота - от амебата до човека. Виж ти как било... Вземате тогава една дискета и записвате на нея една дума от три букви, а след това я преписвате от компютър на компютър. Току виж, някъде към трилионното преписване на дискетата ще се появи "Илиадата", да речем, или романа-епопея "Это я, боринька!...". Та нали вероятността да се роди "Илиадата" по този способ е на много пъти по-висока, отколкото "раждането" на човека от амебата... Едноклетъчния протоорганизъм от който чрез дарвиновия естествен подбор се стигнало до хуманизма.(Ние нарочно тук не засягаме въпроса за това, откъде се е появил самия протоорганизъм, т.е. въпроса за произхода на живота).

Всеки един жизнеспособен организъм - това е система от взаимно подредени, точно взаимодействащи си части, а гените на наследствената информация задават строежа и функционирането именно на тези отделни части.
Всяка мутация, даже полезната, изменя нещо в отделния орган(част), в резултат на което функционирането на целия организъм се влошава(заради несъгласуваността).
Такъв организъм се оказва по-малко устойчив към естествения подбор. За да се получи нов жизнеособен организъм, полезните мутации трябва да се случат едновременно в много гени, а вероятността за това случване са вероятностите на полезните мутации в отделните гени. А тъй като всяка от тези вероятности е крайно малка, то такива случвания се оказват практически нулеви. Така че не издържа дарвинизма и на елементарна математическа проверка, не се получава еволюцията, кой знае защо само една инволюция излиза, или пък израждане, деградация, смърт. Не напразно и палеонтолозите никога, никакви останки от преходни форми на живот не са открили.

Или вие какво си мислите, днешните стълбове на науката съвсем са забравили да смятат ли, ако всички дружно продължават да се държат за дарвинизма? Не, разбира се, просто иначе ще се наложи Твореца на световете и Създателя да се признае научно, а това ох, как не им се иска да го правят. Налага се да се маймунят, да увъртат и усукват, да измислят наукообразни уйдурми. Измислиха дори нова наука - синергетика, т.е наука за самоорганизацията. Интересна наука, занимателна, има там много абстрактни модели и уравнения, които описват всевъзможни псевдоорганизми. Обаче с реалния живот всичко това няма никаква връзка, или отношение. Та нали приведените доводи по-горе против дарвинизма по никакви кози пътеки не можеш да ги заобиколиш.

image

Или кой пише науката...

Така че мистика, лъжа и идеология има предостатъчно не само в историята(особено българската и руската), но и в самите основания на съвременната наука. Това, впрочем не означава, че науката трябва да се изхвърли от кораба на съвременния живот, но и нейните претенции да бъде единствения и незаменим инструмент за познание на истината, разбира се, са неубедителни.
Затова, щом сме се заели да изследваме ролята на тайните общества в историята, трябва не да си затваряме очите пред явно присъщият им направо казано, сатанизъм, а да използваме това им "свойство" в работата. Но и от проверените научни методи на познанието не следва да се отказваме, например, от този същия метод на количествения анализ на различните явления в реалния свят.
(...)


Глава II - Мистика и статистика. Разследване на астрокриминала

Хирам изобразява Озирис, т.е. слънцето. Убийците застават при западната, южната и източната врата - посоките на светлината, осветявани от слънцето; Тялото погребват и мястото обозначават с клонка акация. Дванадесет човека играят важна роля в трагедията, а именно: тримата убийци(калфите) и девет майстора. Това число е пряк намек за дванадесетте знака на Зодиака и тримата убийци - низшите зимни знаци: Везни, Скорпион и Стрелец.

Чарлз Уилям Хекертън. "Тайные общества всех веков и всех стран"


Сред "царствените изкуства" на окултизма особено се отличават три: алхимията, магията и астрологията. Последната всъщност е най-популярната сред окултните науки, и има в наше време множество последователи и почитатели на всички континенти. Тази популярност не е учудваща, понеже астрологията е учение за влиянието на небесните тела върху съдбата на отделните хора, народи и държава и за методите на използване на тези влияния с цел предсказване набъдещето и даване ход на събитията в необходимото направление(тук астрологията се слива с друга окултна наука - магията). А пък да научат своята съдба им се иска на мнозина.

Но ето че в тайните общества отношението към астрологията е малко по-друго и далеч от празното любопитство. Както отбелязват много от изследователите на ТО, а също и самите техни членове, астрологията се явява нещо като част от ритуала на тайните организации, при това в този ритуал на първи план излиза именно магическата а не астрологическата страна на астрологията. Т.е. участниците в тайните организации извършват или способстват за извършването на едни или други действия в определени моменти във времето, не само защото за това има благоприятна астрологическа прогноза, а защото, в такива моменти астрологическата ситуация, потяхно мнение, способства на дейсвието на окултните сили, които обезпечават хода на събитията. И именно този факт трябва да се използва в интерес на провежданото от нас следствие по делото : "За влизането в историята с взлом"...

(...)

Базова хипотеза:
Съществува връзка между реални исторически събития, на хода и изхода(приключването им) на които са оказвали същесвено влияние едни или други тайни организации, както и астрологическата ситуация в момента на събитието.

Потвърждаването или опровергаването на дадената хипотеза можем да получим по пътя на специално изследване по този въпрос.
За изкарването на статистически достоверни корелационни връзки между астрологически и исторически събития. Както казваше един от сътрудниците на фантастическия 13-ти отдел на КГБ, в книгата на Григорий Климов, "Протоколите на червените мъдреци", имайки в предвид съвременните вещици и сатанисти : "У них мистика, а у нас - статистика".
(...)

Източник:
 Извадка от Глава I и II на книгата с заглавията под руския текст, долу на 3, 4, 5 и 6 глава
.................................

На русском языке


Глава I - Зачем нужна тайна. Окультно-командная система


И, возведя Его на высокую гору,
диавол показал Ему все царства
вселенной во мгновение времени,
и сказал Ему диавол: Тебе дам
власть над всеми сими царствами и
славу их, ибо она предана мне, и я,
кому хочу, даю ее;
- и так, если Ты поклонишься мне, то
все будет Твое.


(Евангелие от Луки, 4: 5-7)


Трудности в изучении тайных и закритых обществ действительно имеются, и немалые. Если правительства, парламенты, партии и т.п. действуют открыто, "публично"(разумеется, и в их деятельности также всегда присуствует доля тайного, секретного), ТО по своей самой сути всегда стремятся скрыть или замаскировать свои цели и методы, а часто и сам факт своего существования. Вспомним, хотя бы, недавний эпизод с итальянской ложей П-2, либо более давнюю, но не меньше любопитную историю участия российских масонских лож в "освободительном движении" - от восстание декабристов до Февральской революции. И в том и в другом случаях соответсвующие ТО(масонские ложи) готовили фактически смену политической системы в стране "пребывания", однако реальную картину их деятельности общество так и не увидело, несмотря на все расследования и исследования. Все ограничивалось затяжным судебным процессом(в случае с П-2), с обвинением и последующим помилованием весьма ограниченого круга лиц, а во втором случае(российское масонство) вообще обошлось глухими намеками отдельных участников(Кускова, Милюков), да парой книжек(например "Люди и ложи" Нины Берберовской), вышедчих спустя 70 лет после описываемых событий. А много ли мы знаем о китайских триадах или о суфийских братствах у мусульман?
Кстати, весьма любопытно официальное объяснение режима секретности, практикуемого масонством на Западе, где, как известно, ложи давно никем не преследуются, а являются вполне респектабельной частью жизни тамошного истеблишмента. Масонство там числится в благогворительных организациях(как написано на всех энциклопедиях), а секретность масонам нужна якобы в силу их врожденной скромности, не хотят мол, себя афишировать, боятся, что поток благодарностей от облагодетельствованых ими людей помешает "братьям" и дальше добрые дела творить.

Объяснение, конечно, смешное, а если серьезно, то присущея тайным обществам секретность всегда вызывает асоциации с секретностью в военном деле. Професиональные военные, обучавшиеся когда либо в училищах или академиях, конечно, знают, что одно из главных требований к системам управления войсками и оружием - секретность(наряду с эффективностью, оперативностью, непрерывностью управления и т.п.), ибо скрытность определяет живучесть и помехоустойчивость систем управления в условиях боевых действий. Ведь обнаруженый командный пункт(КП) или пункт управления(ПУ) становится чуть ли не главной мишенью для противника, на него бомб, снарядов и ракет никогда не жалеют, средствами радиоэлектронной борьбы начинают давить. Поэтому КП и ПУ всегда тщательно маскируют, да не просто маскируют, а еще и ложные создают, пусть противник по надувным макетам стреляет, боеприпас расходует.
Странные, однако, ассоциации, - скажет иной читатель, - война - это совсем особый случай. Случай-то особый, но ведь классовою борьбу не Маркс придумал, да и не только классовою. Все западное сознание пропытано духом борьбы, войны и насилия. Помните, что Фаусту открылось в последнее мгновение, то самое, которое он захотел остановить.

Ясен предо мной
Конечный вывод мудрости земной:
Лишь тот достоин жизни и свободы,
Кто каждый день за них идет на бой.

(Сам Гьоте был членом веймарской ложи "Амалия")

(...)

image

...Взять хотя бы тот же дарвинизм, действительно являющейся одним из краеугольных камней храма современной науки, а в форме социал-дарвинизма остоющейся боевой програмой действии отсеву всего "нежизнеспособного" в человечестве(сейчас в категорию лишнего и нежизнеспособного попал и русский народ). Ведь любому ученому, мало-мальски знакомому с основами теории вероятности и теории передачи информации, должно быть ясно как божий день, что дарвинизм - это сказка для маленких детей. Вот, мол, произходят при передаче наследственой информации случайные сбои, мутации, а потом из моря плохих мутаций естественный отбор отсеивает хорошие, полезные. Так и произошло все разнообразие жизни - от амебы до человека. Вы бы записали на дискету слово трех букв, а потом переписывали с компютер на компютер. Глядиш, на каком небудь трилионном переписывании на дискете "Илиада" окажется или, скажем роман-эпопея "Это я - боринька...!". А ведь вероятность получения указаным способом "Илиады" на много порядков выше, чем вероятность "получения" человека из одноклеточного протоорганизма в результате дарвиновского естественого отбора(мы конечно здесь не касаемся вопроса о том, откуда сам протоорганизм взялся, то есть вопроса о произхождения жизни).
Любой жизнеспособный организм - это система взаимно подогнаных, четко взаимодейсвующих частей, а гены наследственой информации задают строение и функционирование как раз этих отдельных частей. Мутация, даже полезная, что-то изменяет в отдельном органе, в результате функционирование всего организма не может не ухудшиться(из-за рассогласования). Такой организм оказывается менее стойким к естественому отбору. Чтобы получится новый жизнеспособный организм, полезные мутации должны произойти одновременно во многих генах, а вероятность этого есть произведение вероятностей полезных мутаций в отдельных генах. А так как каждая из таких вероятностей крайне мала, то их произведение оказывается практически нулевым. Так что не выдерживает дарвинизм элементарной математической проверки, не получается эволюция-то, одна лишь инволюция и выходит, то бишь вырождение. Недаром и палентологи никогда никаких останков переходных форм не обноруживали.

И что вы думаете, ныненшные столпы науки совсем считать разучились, если все дружно продолжают за Дарвина держаться. Да нет, просто иначе ведь придется Творца миров и Создателя признать, а этого ох как не хочется делать. Приходится юлить, всякие увертки придумывать. Придумали даже новую науку - синергетику, то есть науку о самоорганизации. Интересная наука, занимательная, много там разных абстрактных моделей да уравнений, описывающих всевозможные псевдоорганизмы. Да только к реальной жизни все это никакого отношения не имеет, ведь приведенные выше доводы против дарвинизма ни на какой квивой козе не объедешь. Так что мистика, обмана и идеалогии и в самих основаниях науки предостаточно. Это, впрочем, не означает, что науку нужно сбрасывать с коробля современности, но и ее претензии быть единственным и незаменимым инструментом познания истины, конечно, неубедительны.
Поэтому, если уж мы взялись за исследование роли тайных обществ в истории, нужно не глаза закрывать на явно присущий им, прямо скажем, сатанизм, а использовать это их "свойство" в работе. Но и от провереных научных методов познания не следует отказываться, например, от того же количественого анализа различных явлений реального мира.

               ***********************************

Гл. 2 . Мистика и статистика. Расследование астрокриминала.

Хирам изображает Озириса, то есть солнце. Убийцы становятся у западных, южных и восточных дверей - страны света, освещаемые солнцем; тело хоронят и место обозначают веткой акации. Двенадцать человек играют важную роль в трагедии, именно: трое убийц(подмастерья) и девять мастеров. Это число - прямой намек на двенадцать знаков Зодиака и трое убийц - низшие зимние знаки: Весы, Скорпион и стрелец.

Чарлз Уилям Гекерторн. "Тайные общества всех веков и всех стран"


Среди "царственных искуств" окультизма особо выделяются три: алхимия, магия и астрология. Последнея - пожалуй, самая популярная из окультных наук, имеет в наше время множество последователей и почитателей на всех континентах. Популярност эта не удивительна, ибо астрология есть учение о влияние небесных тел нна судьбы отдельных людей, народов и государств и о методах учета такого влияния в целях предсказания будущего и придания событиям нужного направления(здесь астрология смыкается с другой оккультной наукой - магией). Ну а знать свою судьбу хочется многим.
Но вот в тайныхобществах отношение к астрологии несколько иное, далекое от праздного любопытства. Как отмечают многие исследователи ТО, а также сами их участники, астрология является как бы частью ритуала тайных организаций, причем в этом ритуале на первый план выступает именно магическая, а не прогностическая сторона астрологии. То есть участники тайных организаций совершают или способствуют совершению тех или иных действий в определенные моменты времени не столько потому, что для этого имеется благоприятный астрологический прогноз, а потому, что в эти моменты астрологическая ситуация, по их мнению, способствует действию оккультных сил, обезпечивающих нужный ход событий.И именно этот факт необходимо использовать в интересах проводимого нами следствия поделу "О проникновении в историю со взломом".
Разумеется, целью нашего исследования не является проверка реальности воздействия оккультных сил на ход исторических процессов. Важно только то, что наличие таких сил декларируется в мистический учениях, используимых в практике тайных обществ, и что проявления окультных сил, согласно этим ученият, обусловлены теми или иными астрологическими событиями, а следовательно, ТО в своей "работе" также учитывают эти события. Это позволяет сформулировать следующую базовую гипотезу.
Существует связь между реальными историческими событиями, на ход и исход которых оказывали существеное влияние те или иные тайные организации, и астрологической ситуацией на моменты совершения событий.

Потверждение либо опровержение данной гипотезы можно получить путем проведения специального иследования по выявлению статистически достоверных корреляционных связей между астрологическими и историческими событиями. Как говаривал в книге "Протоколы красных мудрецов" Григория Климова один из сотрудников фантастического 13-ого отдела КГБ, имея в виду современых ведьм и сатанистов: "У них - мистика, а у нас - статистика".
(...)
                   ********************************

Гл.3 , Тринадцатый знак зодиака. Заххак - Змееносец.

Ведьма, сев на треугольник,
Превращается в дымок
С лехачачихами покойник
Стройно пляшет кекуок,
Вслед за ними бледным хором
Ловят муху колдуны,
И стоит над косорогом
Неподвижный лик луны.

Николай Заболоцкий
"Меркнут знаки Зодиака"

image

Предварительная статистическая оценка результатов сначало проводилась только по одному из астрологических параметров - положению Луны в космограмме. Выбор этого параметра был обусловлен следующими соображениями.
1. Луна является наиболее быстро движущимся из учитываемых в астрологии небесных тел, период ее обращения(сидерический, т.е. независящий от движения Земли вокруг Солнца) - 27 суток. Этот период заметно меньше среднего интервала времени между значимыми событиями, который даже во времена интенсивной политической жизни составляет 2-4 месяца. Большая скорость перемещения Луны по небесной сфере позволяет принять важное для дальнейших рассчетов упрощение - о статистической независимости интервалов времени между моментами совершения событий. В дейсвительности между историческими событиями сущесвуют сложные причинно-следственые связи. Можно, однако, показать, что если период обращения небесного тела существенно меньше среднего интервала времени между событиями и среднеквадратичного отклонения этого интервала, то вероятность той или иной локализации этого тела в момент совершения событий может оцениваться по схеме независимых испытаний(схема Бернаули).
2. Положение Луны на небесной сфере является в обычной астрологии вторым по значимости фактором(после положения Солнца), а в "практической магии", судя по имеющимся даннымь этот фактор оказывается на первом месте. Как известно, оккультные доктрины, проведуемые внутри ТО, часто используют элементы языческих религии древнего мира - египетской, шумеро-вавилонской, древнегреческой и т.п. Во всех этих религиях боги и богини Луны(Тот, Наннар, Син, Геката и пр.) были свазаны с магией и колдовством. Сама же Луна по оккультно-астрологимческим представлениям имеет абсолютно ночную природу, в отличие от абсолютно дневной природы Солнца и двойственной природе остольных планет.

На первом этапе статистической оценке подвергались частота попадения Луны в различные знаки Зодиака в моменты совершения исторических событий. Наряду с оценкой частоты попадения в знаки Зодиака(каждый из которых является частью круга эклептики в 30* градусов), оценивалась и частота попадения Луны в границы зодиакальных созвездий(зодиакальные созвездия, в отличие от знаков Зодиака, занимают на эклептике неодинаковые по длине участки, а кроме того, зодиакальных созвездий не 12, а 13). Была выявлена любопытная статистическая аномалия: частота попадения Луны в знак Стрельца в 2 раза превышает среднеожидаемую. Следует отметить, что в знаке Стрельца разположен участок(примерно в 20*градусов), знанимаемый тринадцатым зодиакальным созвездием Змееносца(не имеющим до настоящего времени соответствия среди знаков Зодиака). Статистическая аномалия усиливается, если произвести разбиение всех учитываемых событий на два естественых класа следующим образом:
I класс событий можно условно назвать "Организационно-управленческие и юридические акты". Этот класс включает: принятие всевозможных законов, указов, декретов, проведение выборов, открытие съездов, конференций, учреждение различных организаций, партий и т.п.; заключение международных договоров, формальное объявление войны(предшествующее началу боевых действий), предъявление ультиматумов и т.п. К данному классу относятся около 60% учтеных событий.
II класс событий, условно называемый "События прямого действия", включает: непосредственое начало войн(боевых действий), сражений, революций, крупных забастовок, беспорядков и пр.; к этому классу принадлежит примерно 40* процентов всех учтенных событий.
(...)

... Налицо таким образом, заметное увеличение встречаемости событий с Луной в Змиеносце в периоды нестабильности, смены строя и т.п.
В связи с ярко выраженной статистической аномалией по событиям с Луной в Змиеносце желательно прояснить "оккультно-мифологические" аспекты, связаным с этим созвездием. Как уже отмечалось выше, Змееносец является зодиакальным созвездием, т.е. через него проходит окружность эклептики(треактория годового пути Солнца по небесной сфере). Однако, в отличие от остоляных 12 зодиакальных созвездий, Змиеносец не имеет своего аналога среди знаков Зодиака, что неудивительно, учитывая, какой дурной славой пользуется число 13 с древнейших времен и до наших дней. Само разбиение эклептики на 12 равных частей(знаков зодиака), а зодиакального пояса небесной сферы на 13 созвездий было известно уже в Древней Греции, куда оно пришло, по видомому, из Ирана-Персия(скорее всего от догреческого булгарского населения, такие заемки презморские ирано-египто-вавилоно-римско-индо-греческие скорее всего связывают с инопланетянам из Космоса... А.Б.). В Греции созвездие Змиеносца связывали с богом врачевания Асклепием, который изображался со змеей в руках.

В Иране же существовал свой древний миф о змееносце - легендарном царе Заххаке. Более позний вариант этого мифа вошел в эпос "Шахнаме". Согласно мифу, Заххак был совращен дьяволом; от его поцелуев из плеч Заххака выросли две змеи, которых нужно было кормить человеческим мозгом. С помощью дьявола Заххак овладел иранским троном и установил тысячелетнее царство зла. Ежедневно ему приносили в жертву двух юношей, их мозг пожирали змеи. Заххак совершил множество преступлений, но в конце концов был свергнут и прокован в жерле потухшего вулкана Демавенд.
Древний вариант мифа о Змееносце-Заххаке приводится в книге "Драмы и секреты истории" видного французкого масона, Великого Магистра лож Египетского обряда Р.Амбелесона(книга издана в 1993 г. на русском языке издательской групой "Прогрес" при содейсвии посольства Франции в России). Амбелен намекает на важность этого мифа для членов всевозможных тайных обществ. Он даже доказывает, что принятый в Ордене Тамплиеров обычай целовать вновь принимаемого "брата" в обноженное плечо(что послужило одним из поводов для обвинение тамплиеров в содомии) базировался именно на легенде о Заххаке. Тамплиеров же, по Амбелану, во время их участия в крестовых походах познакомили с этой легендой члены мусульманских тайных обществ, а именно, прословутые ассасины-убийцы, подопечные иранского Горного Старца - владыка исмаилитов.
(...)

                   **********************************

Гл.4,  Социальная Альхимия. С.Ю.Витте - Черный маг России

...никто не может успешно провести эксперимент, если сам не является Магом. Если два человека, один инициированый и другой непросвещеный в высшим исскустве , используя одни и те же приборы, вещества и способы действия, то инициированый сможет получить свое "золото" а непросвещеный - нет.

Мэнли П.Холл. "Энциклопедическое изложение масонской, герметической, каббалистической философии"

                  *****************************

Гл.5 , Русские Ассасины и Старцы гор(Швейцарских). Восход Ориона.

В Европе сапожник,
Чтоб барином стать,
Бунтует - понятное дело.
У нас революции зелает знать.
В сапожники что ль заходела?

Граф А.К. Толстой

                   **********************************

Гл. 6, Разгул космизма. Дамоклов меч


Важен для нас факт, что идеалы нашей демократии идет в унисон со стихийным геологическим процесом, с законами природы, отвечают ноосфере.

В.И Вернадский "Несколько слов о ноосфере"

                  **********************************П.П. Тук можех да сложа някой конспиративен филм или анализ, каквито има в изобилие, но предпочетох нарочно като по-късна редакция, две православни песнопения, с голяма сила. Второто е особенно интересно да се слуша как ромеите пеят българска песен, един от многото химни написани от Иван Кукузел Ангелогласния. Терем е скитско-българска дума. Може да се преведе и като проход, процеп към Светлината в случая.Следва продължение

Гласувай:
2
01. syrmaepon - Сега чета едни автори, които се о...
08.10.2015 16:03
Сега чета едни автори, които се опитват да анализират приказката. Там също пише за закритостта на сакралното, за да не бъде повредено. От зората на съществуването си човек е Войн, не зависимо с кого, защо и с какви средства воюва, включително и магически ). Но в материалистичната цивилизация, където в 21 век магическото ни се вижда /на масите/ остаряло и неадекватно, гледаме малко с присмех на това. Но някои хора твърдят, че психотронна война се води. Всъщност още древния шаман, е воювал на психическо ниво, не с лък и стрела )
А в християнския свят цели войни са се водели за кост или пирон от Кръста на Христос или от главата на Йоан Кръстител. Защото ехе, няма по-силно от психотронното оръжие, нито ракети, нито бомби поразяват така разрушително.
цитирай
2. atil - Мислех в началото на втората част да ...
08.10.2015 17:28
Мислех в началото на втората част да напиша нещо като коментар-увод от гледна точка на кръстения тенгрианец. Защото нашите са били точно такива а и самият аз лека полека към 40-те години също станах такъв.
Това за духовниците(жреци, свещеници, колобри, дервиши, политкомисари, фелдкурати(военни свещеници) и т.н. е така. За психотронното оръжие пише и Сун Дзъ, като казва че "най-великата победа е тази спечелена без война". На практика окултизъм(скрито знание) винаги е имало, а дуалистичната природа на човека е изначална. Както казвали тенгрианците и богомилите - човек има двама бащи - един на душата и един на тялото. Т.е. идеализма и материализма за човека са изначални, но човека е Дух. Така е пожелал Тангра, тленното тяло умира след като духът го напусне, но душата не. Защото е дар от Тангра. Тялото което е от Шурале(дявола, сатаната) отива в земята от където е взето. А арийците изгаряли и тялото за да не му остане и то...
Опозиционни или "леви" движения, егалитарни, народни имало още в зората на човечеството. Такова е при нас "маджарството"- народното тенгрианство, те имали и "посветени" но от друг култ т.нар. чародейство или черния култ подпомаган естествено от падналите ангели, които също са опозиция. Макар да се изкарвали най-горни и най-висши... Нашето богомилство произлязло именно от тази тенгрианска ерес, като нова християнска ерес. За бунта срещу Господ(при нас Тангра) пише и в тенгринската религия, това после е заимствано в Библията, и в Корана, но духовните йерархии винаги са били едни и същи, само религиите са много. Има и множество местни духове на природата, познати в тенгрианството, които се почитат от примитивните племена, които са на "ти" с природата и досега.
Някои от нашите принасяли жертва и на добрите и на лошите духове(за всеки случай), защото днес доброто е добро, но утре може да влезе в ролята на зло и тогава ще трябва подкрепа от други духове..., които ще играят ролята на добро.
цитирай
3. atil - Тази книжка е написана от вещ човек ...
08.10.2015 17:41
Тази книжка е написана от вещ човек от гледната точка на национал-болшевизма и християнството и е вярна! Нашата гледна точка, на кръстени тенгрианци дори е малко по-широка и по-отвисоко...
Основният принцип в Тенгрианството е Равновесието. Тъй като Добро и Злото са дадени в нашия свят изначално и съществуват и в човешката природа то единственото, което можем да направим е да поддържаме Равновесието и да не губим себе си като хора.
Веднъж левите искат да наложат световна хегемония, друг път десните, после материалистите-консумисти, всички имат идеологии и отдели за пропаганда, имат и наука имат и други средства и скрити Пунктове за управление(ПУ). Но нито едните, нито другите, нито третите и четвъртите не са всемогъщи нито са последна инстанция и говорители на Господ...! В това число попадат и папите и халифите(падишаховете) разбира се.
Тангра намира начини и средства да поддържа Равновесието във Вселената, в това число и на нашата синя планета - Земята.
Не трябва да забравяме обаче, че превода на думата Сатана е Враг. Този персонаж освен, че се разбунтувал срещу Тангра и поискал да седне на мястото му, още по нашето предание направил хората от глина за да ги използва в борбата си за власт. За да им предаде образ използвал отпечатъка от кърпата на Сина Божий(плащеницата на Христос в по-късно време..., няма нищо ново под слънцето),. В тенгрианството освен син Божий има и дъщеря Божия, същите произвели в света ангелите от Първо поколение. Само че хората не оживели, тогава Тангра, на когото му харесали хората понеже приличали на Сина Му, наловил птици-души и ги дал на хората, така те оживели, но със смъртно тяло. След определен срок душата се връщала при Източника а тялото тленното оставало на Сатаната, и в Земята откъдето е взето. Оттогава Сатаната възненавидял хората и отново се стремял да ги използва в своята Богоборческа дейност или пък да им погубва душите, да ги изкушава и обръща с омраза един срещу друг или да им съкращава срока на земен живот и др....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 4352869
Постинги: 533
Коментари: 2518
Гласове: 3257
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031