Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 13:29 - Българското историческо наследство под чужд адрес
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 15883 Коментари: 24 Гласове:
10

Последна промяна: 16.03.2016 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ЕДИНСТВЕНАТА ПУБЛИКАЦИЯ В БЛОГА НА АТИЛ САМО С ЕДНА КАРТИНКА ЗА ИЛЮСТРАЦИЯ

image

Според “Джагфар Тарихъ” – сборник с най-старите български летописи – българите са създали първата световна държава Идел през 15 000г. пр. Хр. Тя била конфедерация от седем племена, в която се говорело на няколко асирийски и алтайски диалекта. Нейни наследници са Шумерска, Индийска, Критска, Микенска, Троянска, Етруска, Хунска, Дунавска, Киевска, Волжска, Хазарска, Унгарска държави....

Най-древните български летописи

Според “Джагфар Тарихъ” – сборник с най-старите български летописи – българите са създали първата световна държава Идел през 15 000г. пр. Хр. Тя била конфедерация от седем племена, в която се говорело на няколко асирийски и алтайски диалекта. Нейни наследници са Шумерска, Индийска, Критска, Микенска, Троянска, Етруска, Хунска, Дунавска, Киевска, Волжска, Хазарска,Унгарска държави. Това звучи помпозно за незапознатите, на които години наред е втълпявано, че българите са шепа полудиви племена. В споменатия сборник е показана генеалогията на създаване на тези култури. Частично тези истории се покриват с поетичния “Шан кизи дасатани” (“Сказание за дъщерята на хана”), от преди единадесет века от Микаил Бащу – секретар на владетеля на черните българи.

През средните векове само в две държави се запазва името българи: Дунавска и Волжка Българии. Историите и на двете днес са изопачени от техните врагове и асимилатори. Паметниците на тяхната култура, цъфтящите им градове са изравнявани със земята, свободолюбивия народ е унищожаван с геноцид и многовековно робство, културата – с огън... Послe, освободен от окови, неукротеният български дух възсиява отново.

Българите са били първите металурзи в света според “Джажфар Тарихъ”.

Всичко, свързано с териториите на волжките българи е потопено в мълчание. В официалните справочници се говори за късната заселеност на тяхната територия, за примитивността на местната култура и за скорошното им изчезване от историческата сцена. Това са скалъпени политически сценарии, с които приридата не се съобразява.

И ето, че сега тя разкрива своите недра, показващи следи от колосалната древна металургична дейност там, където според учебниците има само примитивни племена. През 1997г. руският геолог Черних съобщава, че в Южна Бакширия (днешен Оренбург), заселена от древността с етнически българи – бурджани, се е добивала медна руда в мащаби, сравними само със съвременните. Този добев датира между IV-то и II-ро хилядолетие пр. Хр. Обемът му е огромен: дълбочината на мините е била 42 метра, масата на рудата – няколко милиона тона, а добитата мед – стотици хиляди тона. Специалистът отбелязва, че този рудодобив няма равен на себе си в Евразия. Не е ясно къде се е пласирала толкова мед и кой е бил консуматорът. Смята се, че е обслужвала Урал, Сибир, Източна Европа – площ около 1 мил. кв. км. Наречена е каргалинска мед (до град Каргал). От този мед се изработвали брадви, ножове и други оръжия, както и много прдмети за бита, намерени във Волго-Уралските могили в района на Каргал и Уранбаш.

Според живеещата у нас волжка българка доц. Т. Ярулина, уранбашите са дали материалната основа за разцвета на бронзовия век в района на старите български територии. Макар и разположени върху площ от 500кв. км. И регистрирано от Космоса чрез американски спътници, археолозите е специалистите по древни култури не бързат да разгласяват откритието. “Поразително е , че в археологическата литература до най-последно време Каргал беше осветен крайно малко” – възмущава се Черних. Според доц. Ярулина, мълчанието на археолозите се дължи на тяхното консеративно мнение за възникването на човешката култура само на едно място – в Междуречието - и на страха им да пренесат центровете на древните цивилизации далеч на север – в земите на волго-уралските българи.

Доцент по лингвистика, Т. Ярулина прави интересен фонетичен анализ на наименованието на находището Каргал. Според споменатия епос “Шан киз дастани” алп (дух) Карга е божествен покровител на хората. А от II- ра песен може да се съди за огромната възраст на Уралските култури: “първите хора бяха ур-одливи , но алп Хурса поправи телата им” и “от алп и човек се роди великански род”. Първият цитат ни отправя към легендарната лемурийска епоха, когато човекът още нямал добре оформена костна система, а вторият – когато на земята са се раждали гигантопитеци. Срещат се и преки указания за металургията на Урал: “Ковачницата на алп Хурса е днес цяла планина. От сгур и шлака Хурса издигна целият Урал”. Остава да добавим, че алп Хурса е древнобълграският бог на огъня и ковашкия занаят.

Ярулина подчертава, че името на рудното находище: Уранбаш, разположено между реките Малък и Голям Уран ема същия корен както Урал и го сравнява с древния шумерски град Ур. Вшумерския език Ур е означавало “човек, мъж”, Уру – град, Уруду – бронз. Очевидно териториите кроя Урал и Шумер са принадлежали на родствени племена – заключва волжката българка.

Според “Джагфар Тарихъ” бълг-арийците са населявали Уралските пещери още през Ледниковата епоха. Що се отнася до Шумер, до персийското му завоюване през VI –ти в. Пр. Хр. се пазели писмени свидетелства за основаването му от черноглавия български народ и за българо-шумерската култура. Така се разбира кои са въпросните “родствени племена”. “Ние сме учили, говори Ярулина, че шумерската култура е начало на човешката цивилизация от нов тип. Сега се оказва, че освен Шумер е имало и друг център за добив на мед – Каргал...”

Ще добавя, че според варненския археолог И. Иванов преди Каргал мед в огромни количества (около 2000 тона) се е произвеждал и в района на ...днешната Стара Загора (VI-то до IV-то хил. пр. Хр.). Изработените предмети – разнообразни украшения, сечива, оръжия, жезли...са обслужвали на юг района до Бяло море, на запад: по Дунав – до днешна Словакия, средното течение на Волга...Варна е била отправна точка..после е дошъл потопът, който е прекъснал тукашния живот и подгонил траките...накъде? Случайно ли е, че щом прекъсва производството на мед по нашите земи, започва такова в бълграските земи по Урал? Бих се радвал да чуя компетентен отговор...(, че те са дошли през XIII век от Урал по р.Кама, преследвани от татаро-монголите. Техните военачалници През лятото на 2000г. е открита областта Тракия в района на Волжка България. Акад. Юхма свидетелства били велики певци и поети...)


От книгата на Христо Маджаров - "Големият заговор срещу българите"

.............................


Относно произхода на Българите - съществуват неколко хипотези:
- Повечето чужди изследователи смятат българите за смесен народ, принадлежащ към Алтайската ( “тюркска”  ) езикова група народи.                                                         
- В 1756 и 1768 г. Френският историк  Дегин изказва за първи път становището, че Древните българи са били урало-алтайски народ.(J.Deguignes. Istorie, Paris, 1759,                                                                                     
- В 1771г. Немският историк Шльоцер, а в 1774 г. Неговият колегаТунман също обявяват древните българи за урало-алтайски народ. (A.L.Schlozer. Algemeine Nordische Geschichte. Halle, 1774, 243-248; J.Thunman. Untersuchungen uber die Geschichte der ostlichen europeischen Volker. Teil I, Leipzig, 1774, s. 29-34 )                    
- В 1797 г. Немският учен Енгел издига тезата, че не само древните, но дори и днешните българи са урало-алтайци по произход.( J.Chr. von Engel. Fortsetzung der Algemeinen Welthistorie der Neuer Zeiten. Halle, 1797, 251-293,299.)                                
- Димитър   Съсълов счита древните българи за основен клон на азиатските хуни, наричани  “хун ну или хунори”, а като праотечество на българите-хунори сочи Таримската котловина на северозапад от Китай.
( Д.Съселов, “ Пътя на България”- издадена за пръв път през 1937 г. В София, второто издание излиза през 2001 г.)

 - Скалния релеф “Мадарския конник”, край Шумен,  е изсечен през VII век по времето на кан Аспарух. Първият надпис, които е написан на скалния релеф е бил на тюркски език с гръцки букви ! Освен него съществуват още два надписа на каменни колони, също на тюркски език. Българските племена, които довел Аспарух отсам Дунава са били хуно-българи, говорещи на тюркски език, дошли от земите на днешна Волжка България, Русия и Украйна. 

- Димитър Табаков в книгата“ХОРИЗОНТ НА ПОЗНАНИЯТА-Българите през вековете “ пише:
Масовите заселвания на Хуно-Българи в днешна България и цяла Добруджа преди идването на кан Исперих/Аспарух С ПРАВО МОЖЕМ ДА НАРЕЧЕМ „ХУНОБЪЛГАРСКО МОРЕ” ОТ ЗАСЕЛНИЦИ.

За ПЪРВОТО заселване на Хуно-Българи в днешните Български земи съобщава летописецът Клаудиан от Александрия (поч. в 404г.).Той пише, че Римският претория префект (главнокомандващ) Руфин сключил съюз с „Хуни” и „Готи”. Условията на този съюз били Хуно-Българите и Готите да станат федерати на империята.
За ВТОРОТО заселване на Хуно-Българи на юг от река Дунав в днешната Северна България и цяла Добруджа, за което имаме писмени сведения от тази епоха, съобщава Йоан от Антиохия (VII век). В 393/4 година императорът на источната Римска империя Теодосий I (379, 395 гг.), както пише Йоан Антиохийски, събрал армия наемници от Мала Азия , от Готи от Европа и от „множеството хуни от Тракия с техните „филарси ”. От това съобщение става ясно, че „Хуните от Тракия” са били фоедерати за диоиеза Тракия.(за „фоедерати” виж стр.77/78) със свойте началници „филарси”.
За ТРЕТОТО по ред пак на Хуно-Българи в същите територии пише Созоман.  В 408 г.Хуно- Българският монарх Йюлдин (Улдин) )395, 410 гг.) преминал Дунава в поход  срещу Ромеите. Една голяма част от войските на Хуно-Българския монарх Йюлдин (Улдин) останали в Мизия и Мала Скития на юг от Дунава като фоедерати в граничните гарнизони. Техните многобройни родове се заселили в областите, където били установени тези гарнизони-станове. Това е било едно масово заселване  на Хуно-Българи в днешна България и цяла Добруджа през 408-ма и следващите години.  
..................
         
                                               
ЗА ЧЕТВЪРТОТО И ПЕТОТО по ред заселване на българи пък пишат самите българи: " При императора Анастасия/ управлявал Византия от 491 до 518 г./ наченаха българите да завземат тази земя/България/, като преминаха от Бдин и първом почнаха да завземат долната земя Охридска, а след това цялата тази земя. От изхода на българите досега има 870 години",
и :
 " При Константин Брадати стана шестия вселенски събор. При този цар Константин преминаха българите през Дунава и отнеха от гърците, след като ги разбиха, тази земя, в която живеят и до днес. По-рано тази земя се наричаше Мизия. Бидейки безчисленно многобройни, те изпълниха и тази страна на Дунава, и онази до Драч, и по-нататък, защото и власите, и сърбите, и всички останали са все едно".
Това са Втората и Третата добавки към превода на Манасиевата хроника за цар Иван-Александър: 
atil.blog.bg/history/2012/01/06/dobavkite-za-bylgarskata-istoriia-kym-prevoda-na-manasievata.878108
                               
                                                              
Отдавна имаме вече и едно безусловно сведение за прословутия произход на българите, което обяснява и уточнява някои от хитотезите а други от тях пък ги опровергава. Сведението е от устата на най-големия син на Кан Кубрат изречено през седми век:

..."Халифа Омар, когото считали за най-мъдрия и справедливия от всички халифи приел Бат Бояна и го попитал:
- Кои са били предците на българите и къде живеят българите?
На това Бат Умар отговорил:
- Предци на българите се явяват сакланите(източните арийци) и тюрките( при българите думата "тюрк" тогава означавала фино-угрите, угрите и отюречените угри).
А земята която населяваме преди са я наричали "Балънджар", и "Джеремел" или "Себер". А всички тези названия означават едно и също - "ливада" или "поле с малки участъци горска растителност("лесостеп")".
Сега ние наричаме нашата земя по името на нашия народ - Булгария".

На което халифа отговорил:
"Цялата земя е Божия, нали Той я е създал, и всичко което има по нея, затова да я наричаме с имената на народите е неправилно".
Бат Умар се съгласил с това, и, те решили, че халифа в своите послания ще нарича Велика България "Балънджер"... :

atil.blog.bg/history/2015/02/06/ukrainskata-troia-drevnite-bylgari-velika-bylgariia-kan-kurb.1336156

И ЗАРАДИ ТОВА КОЕТО СА И ЗА ДА НЕ СЕ ПОТУРЧАВАТ, ОСМАНИСВАТ, ТРАКОСВАТ ИЛИ ИРАНИЗИРАТ ДО БЕЗКРАЙ ДНЕШНИТЕ ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ ОТ КОМУНИСТИТЕ, ТУРЦИТЕ, РУСОФИЛИТЕ И ТЕХНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ, СПЕЦИАЛНО НАПИСАХ ТОЗИ ТЕКСТ:

Образуване и формиране на съвремената българската народност:

atil.blog.bg/history/2012/07/03/obrazuvane-i-formirane-na-syvremenata-bylgarskata-narodnost.975394


В четирите видеоклипа долу, източниковеда и историка Фаргат Българина разказва за историята на древните и средновековните българи. Засега БГ субтитри, които могат да минат за приемливи са сложени само на първия видиоклип.
                   












Гласувай:
10



1. atil - И тъй като напоследък ние европе...
17.02.2016 14:03
И тъй като напоследък ние европейците имаме масов проблем с психиката и психологията, следващата публикация тук ще бъде под заглавието - МОНАРХИЯТА КАТО ПСИХОЛОГИЧЕСКА ФОРМА НА ДЪРЖАВАТА.
цитирай
2. krumbelosvet - Добре, комунисти, русофили и пантюркисти в един кюп.
17.02.2016 16:36
Без първите две групи, третата има сигурен успех срещу малкото останали българи. Защо трябва съдбата на толкова древен народ да се слага в тясна съвременна политиканска рамка? Още веднъж - добре! Разделяйте българите и чакайте добри бъднини.
цитирай
3. zaw12929 - И тъй като напоследък ние европе...
17.02.2016 16:53
atil написа:
И тъй като напоследък ние европейците имаме масов проблем с психиката и психологията, следващата публикация тук ще бъде под заглавието - МОНАРХИЯТА КАТО ПСИХОЛОГИЧЕСКА ФОРМА НА ДЪРЖАВАТА.


ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ДЕМОКРАЦИЯТА- НЕ МОЖЕМ ДА Я ПРИЕМЕМ ТАКАВА...
цитирай
4. atil - Без първите две групи, третата има ...
17.02.2016 17:48
krumbelosvet написа:
Без първите две групи, третата има сигурен успех срещу малкото останали българи. Защо трябва съдбата на толкова древен народ да се слага в тясна съвременна политиканска рамка? Още веднъж - добре! Разделяйте българите и чакайте добри бъднини.

В един кюп са... Така се представят през цялото време. А иначе всички са българи, но само по произход, в това число и българските турци и българските комунисти и българските русофили и русофоби(тия последните съм пропуснал да ги спомена)... Значи проблема не е в прословутия произход, и гените, които толкоз се спрягат от дейците с комплекси за някаква малоценност и платените тролове а във възпитанието, самосъзнанието и психологията...! Та, тия ако видят нещо тюркско или от степната култура у българите - веднага ги потурчват и за по-солидно отиват чак при исляма, който идва много късно в Европа и на Балканите... А който не иска "да се турчи" значи веднага трябва да се пише такъв, какъвто те му предлагат. Така се спекулира и се изнудва по чисто криминален начин, често използван и в политиката. Да обяснявам ли от кого?
Тук основна роля за поправяне на кривините има държавата, църквата и другите вероизповедания а не обществото. В България обществото липсва много отдавна и противопоставянето и недоверието са заложени също много отдавна.
Смисълът от ровенето в миналото е не само познанието, но поуката, която да ни помогне в сегашния и бъдещия живот. Затова истината е ГЛАВНАТА ЦЕННОСТ ТУК!
За враговете, които под различни маски излизат и развиват дейности и кариера, главните ценности и цели са други.
цитирай
5. atil - И тъй като напоследък ние европе...
17.02.2016 17:55
zaw12929 написа:
atil написа:
И тъй като напоследък ние европейците имаме масов проблем с психиката и психологията, следващата публикация тук ще бъде под заглавието - МОНАРХИЯТА КАТО ПСИХОЛОГИЧЕСКА ФОРМА НА ДЪРЖАВАТА.


ИМАМЕ ПРОБЛЕМ С ДЕМОКРАЦИЯТА- НЕ МОЖЕМ ДА Я ПРИЕМЕМ ТАКАВА...

България не е основана на 9 септември 1944 г. нито на 10 ноември 1989 година!
Ако демокрацията е народовластие а народа чрез властта си се самоунищожава, значи или народа е луд или някой друг ни прави на луди?!
Затова психологията трябва да излезе на преден план, в противен случай трябва да викаме някой да ни окупира и да направи криминално разследване... За кражби със взлом и опит за убийство на един народ.
цитирай
6. krumbelosvet - Съгласен с автора,
17.02.2016 19:17
че психологията трябва да излезе на преден план. за някои роби на фобиите си. Но, ако авторът иска да каним друг да ни оправя, Ако за него не е важен гена, а възпитанието, вероятно е от друг ген и всичко си идва на мястото.
цитирай
7. atil - че психологията трябва да излезе на ...
17.02.2016 21:22
krumbelosvet написа:
че психологията трябва да излезе на преден план. за някои роби на фобиите си. Но, ако авторът иска да каним друг да ни оправя, Ако за него не е важен гена, а възпитанието, вероятно е от друг ген и всичко си идва на мястото.

Там е работата, робската, че нищо не си идва на мястото! Затова ако не друг, то поне пак Цар трябва да каним - за можем сами да се оправим. Защото ако можехме без Цар досега да сме го направили. Колкото до гена на автора, тук умозаключенията ви си влязоха в налудната фаза, което показва от кое лоно на днешното българско общество сте. Гена ми отговаря на името и на прякора и е близък до този на Фаргат Българина. Дори на млади години сме имали доста близки физиономии(безмустачни). Но пак ще повторя, че не гена може да помогне в случая а ръководители с характер и възпитание, с убеждения и намерения! Този който предаде Бенковски беше от същия ген като него и като вас господин - товарищ...
.............
Обърнете внимание, драги читатели на последното видео, то е снимано в надвечерието на преброяването в Русия през 2010 г. Там задачата беше поне 500 хил. души да се определят като българи, за да получат права на националност в Русия. Задачата беше изпълнена - определили са се от 800 хил. до 1 млн. души. Само че излязоха други резултати и бройката беше сведена до една смешна цифра под 2 хил. човека... Това показва, че днешните правителства в Русия по нищо не се отличават от тези, които бяха в СССР!
По същият начин беше фалшифициран някога и без това незаконният референдум за република у нас през 1946 г. Просто цифрите са ги обърнали обратно тогава!!!
Докато сме под властта на обратни хора от обратни правителства, народите ни, в това число и руския ще продължат да съществуват в една жизнена среда белязана от лъжи и несправедливости!
цитирай
8. krumbelosvet - Прочетох труда ви за гените, който си е бая труд
18.02.2016 10:44
и от уважение към труда ще отговора само още веднъж. Поне съм кратък.
Вие доста ненаучно мразите товарищите и причислявате към тях всичко неприятно за Вас. Аз нямам много постинги, май 20, и ако видите само заглавията, те са пронизани от обич и болка за България и нямат нищо товарищеско, освен обективното намекване кои чужди сили днес унищожават България. Но ако врагове са комунисти, русофоби, русофили, туркомани, гръкомани, май останаха приятели само циганите. Защото арменци и евреи са добре приспособени и само по изключение изразяват обществена позиция. Не се ли смятате се за вожд на хуните и не искате ли възраждане на хунския съюз от различни гени?
цитирай
9. atil - Името, което ползвaте тук е бълг...
18.02.2016 11:53
Името, което ползвaте тук е бългaро-слaвянско, товa е добре, но зa блогa ви нямaм предстaвa, ще го рaзгледaм довечерa.
Към "товaрищите" и чуждите пaртии в Бългaрия отношението ми винaги е било отрицaтелно. Товa нямa нищо общо с руския или някой друг нaрод или пък със слaвяно-бългaрскaтa културa по светa и у нaс. Току що нa стрaницaтa си във Фейсбук нaписaх кaто коментaр зaщо е тaковa. Зaщото комунизмa и неговия републикaнски режим, който продължaвa и досегa, изигрaхa в Бългaрия същaтa роля, която изигрa и турското робство! Откъснaхa и изхвърлихa стрaнaтa и нaродa встрaни и нaзaд от нaшия естествен исторически път нa рaзвитие. С други думи осaкaтихa и изкривихa нaшaтa историческa съдбa.
Хунските вождове сa били кaнове- имперaтори-цaре. В Европa основaвaт две хунски цaрски динaстии, които сa упрaвлявaли от 2 до 16 век. В Дунaвскa Бългaрия от 7 до13 век(без времето нa Сaмуил, който е от родa Билиг и времето под визaнтийскa влaст). Aтилa, Aспaрух и Крум сa от еднa и същa цaрскa динaстия. Моят прякор - Aтил, повече визирa Aспaрух и неговото лично име отколкото Aтилa, чието лично име е било - Тук.
Хуните сa бългaрскa племеннa групировкa и от 2 до 6 век състaвят единен булгaрски етнос с остaнaлите булгaрски племенa в Източнa Европa. Името нa хуните се зaпaзвa сaмо чрез цaрскaтa им динaстия Дуло от която е и Aтилa. Зaтовa империя стaвa известнa в Зaпaднa Европa кaто хунскa. Преди товa тя е aлaнскa, сaрмaтскa, скитскa, но през цялото време булгaрскa.
Зa мен може дa се нaучи повече от описaнието нa блогa и от линковете в блогоролa ми.
Aко имa нещо зa което бих се борил - то е рестaврaциятa нa Цaрство Бългaрия!
Поинтересувaйте се зa принципите, културните ценности и прaвовия ред нa Третото бългaрско цaрство и ще нaучите зa кого и зa кaкво се боря.
A по отношение гените нa цигaните и комунистите и трaките се отнесете към проф. Гълъбов зa срaвнителен aнaлиз.
цитирай
10. krumbelosvet - Благодаря за коректния тон.
19.02.2016 11:19
Така може да се говори. Да, Атила е в именика на българските царе, Но и турците го имат за свой, Те имат днес мощна държава, милионна воювала армия и влияние в тюркския свят от Китай, през Казан, Баку и Астана, през Кърджали, Разград и Родопа, до Босна и Тирана. Нашите царе ще се окажат, право или криво, в най-добрия случай деца от безбройните наложници. Турските потомци, право или криво, ще се окажат законни и достойни - основатели на огромна империя. Върви спори. Турция има силата да присвои хунската идея, ако някой я извади от архива. И ще ни погълне като хуни, както може да ни погълне и без хунство. Достатъчно българи още вярват в западноевропейската идея (взета от Византия) за турския си произход. Нещо повече, очаровани са от модерна, американизирана Турция, с антични паметници и дивна природа. В турските сериали няма корупция и мутри, даже затворите са като бащини домове. Но сега под лустрото се върна към бълвотината си османизмът. Навреме, за да се осъзнаем. (В последния ми пост Марк Твен разказва за Турция, Русия и Сирия. В нета има и спомени на Габор Егреши от Видин през 1851г., и бязброй факти за мерзкото "съжителство".)
Аз оценявам цар Борис ІІІ, както и сина му. Той изпадна в немилост пред Господарите, защото не сдържа оценката си за войната в Ирак.
И, моля Ви, не слагайте цигани и комунисти в един кюп, поне заради Пикасо и Вапцаров (знам, че не е членувал, но който има съвест, знае на чия страна е с цялото си сърце.) Симеон ІІ в автобиографията си честно отбелязва, че навсякъде по света има две колонии българи - бегълци от десния и от левия терор. Той знае колко баща му е "обичал" бесните между офицерите си.
цитирай
11. atil - krumbelosvet, когато започнах да ...
19.02.2016 13:43
krumbelosvet, когато започнах да чета последния ти коментар №10 за малко да изляза от коректния тон и дори се подвоумих дали трябва да се пусне... Става въпрос за първата част от него. Така разсъждават русофилите а преди тях славянофилите и общо взето страхливите, които обичат да са под крилото на някого и да се съобразяват с него, че е по-лесно... Това не е българска позиция, не е достойна позиция, освен това не са верни твърденията и разсъжденията. Заради плашилото Турция - непременно да се наместим под Русия - това е внушението.
Атила го имат за свой много народи и повечето са европейски - немци, французи, норвежци, поляци и т.н., а той е български аристократ. И турците нищо общо нямат с това нещо защото по това време вообще не съществуват като народ и държава!
Кой е турски потомък и какво достойнство и каква империя?! Вие имате ли понятие какво пишете и за кого?!
ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВО ПОНЯТИЕ ОТ РОДОСЛОВИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦАРЕ? ТАМ ТУРСКИТЕ ДИНАСТИИ ВООБЩЕ НИЩО ОБЩО НЯМАТ!!!
Първата част: http://burdtzanski/2011/11/7.html
Втората част: http://burdtzanski/2011/11/blog-post_15.html
Третата част: http://burdtzanski/2011/11/blog-post_16.html
Четвъртата част: http://burdtzanski/2011/11/blog-post_9276.html
Византийската идея не е западноевропейска, но е славянофилска у нас и прогръцка а след това русофилска. Нашето духовенство изначално е било такова. На моменти под управлението на достойни царе и патриарси се държели нормално и пробългарски.
Турция и Русия и Сърбия, Гърция, Румъния - нямат силата да присвоят нищо българско АКО ИМА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА, КОИТО ДА ДЪРЖАТ НА НЕГО И ДА ИСКАТ ДА ИМАТ СВОЕ МЯСТО В ТОЗИ ЖИВОТ И В ТОЗИ СВЯТ!
Такива разсъждения като вашите са робски, пораженчески и богомилски...
Ние не трябва да се занимаваме с османизма и русофилството и с исканията на разни други страни а със себе си и с нашите желания!
Ако те са такива като вашите то значи, че вече сме все едно живи-умрели...
цитирай
12. krumbelosvet - Първо, има недоразумение. Аз не съм от българите, които вярват в тюркския си произход,
20.02.2016 13:59
нито в "славянското море" което е заляло прадедите ни. Но имам такива роднини по сватовство и затова знам доста за тях. Дори само простите факти, че Тургут Йозал ни беше заплашил с кипърски вариант, че имаме 1-2 самолета, а Турция произвежда всеки месец по един Ф16, че имаме армия с общ персонал около 45 000, от които 25 000 бойци, а Турция има над милион, и че има в България райони, където турското владичество и насилия вече са започнали, че ни наводняват молли със саудитско и турско образование и се строят повече джамии отколкото са нужни, тия факти не са празна работа. Това беше и единственият разумен довод за членство в ЕС.
Изобщо не съм влизал в детайлите кой крив и кой прав в претенциите си за Атила. Знам, че това е спорна материя и би се наложил не правия, а по-силния.
Мислите ли, че можем да воюваме с Турция? Затова ни е нужен съюзник и го имаме - ЕС. Друг е въпросът колко е надежден тоя съюзник, но по-добър няма. Даже когато имахме добре въоръжена и боеспособна армия, само ракетите "Топол" имаха някаква възпираща сила. Затова бъхме принудени да ги унищожим. На световната арена Турция служи на САЩ. Регионално обаче, САЩ служат на Турция.
Русия в момента се бори да разхлаби малко примката около шията си и не може да ни помага. Прилагателните не са аргументи.
цитирай
13. krumbelosvet - Май се сещам за корена на спора -
20.02.2016 14:55
Вие май имате предвид повече търсенето на истината, а аз като знам, че споровете са стари и засега май безнадеждни, мисля повече за полезността на тезата в настоящия момент. Желая Ви успех в търсенето и дано е за добро.
цитирай
14. atil - нито в "славянското море&...
20.02.2016 17:24
krumbelosvet написа:
нито в "славянското море" което е заляло прадедите ни. Но имам такива роднини по сватовство и затова знам доста за тях. Дори само простите факти, че Тургут Йозал ни беше заплашил с кипърски вариант, че имаме 1-2 самолета, а Турция произвежда всеки месец по един Ф16, че имаме армия с общ персонал около 45 000, от които 25 000 бойци, а Турция има над милион, и че има в България райони, където турското владичество и насилия вече са започнали, че ни наводняват молли със саудитско и турско образование и се строят повече джамии отколкото са нужни, тия факти не са празна работа. Това беше и единственият разумен довод за членство в ЕС.
Изобщо не съм влизал в детайлите кой крив и кой прав в претенциите си за Атила. Знам, че това е спорна материя и би се наложил не правия, а по-силния.
Мислите ли, че можем да воюваме с Турция? Затова ни е нужен съюзник и го имаме - ЕС. Друг е въпросът колко е надежден тоя съюзник, но по-добър няма. Даже когато имахме добре въоръжена и боеспособна армия, само ракетите "Топол" имаха някаква възпираща сила. Затова бъхме принудени да ги унищожим. На световната арена Турция служи на САЩ. Регионално обаче, САЩ служат на Турция.
Русия в момента се бори да разхлаби малко примката около шията си и не може да ни помага. Прилагателните не са аргументи.

Прилагателните наистина не са аргументи а недоразумението сте самия вие и понеже сте типичен представител на една значителна прослойка у нас, коментарите ви по темата са много показателни! Замесвате постоянно политиката на Варшавския договор заедно с идеологията на БКП в една чисто историческа тема за грабежа върху българското културно-историческо наследство. Вярванията в случая нямат значение, аз също не вярвам в теориите за чуждите произходи на българския народ, който е най-древният етнос на земята. Термините - тюрк и славян се появяват в Европа през 6 век!
През цялото време пиша за това а вие какво коментирате по този въпрос не разбирам. Атила е безспорен български Кан!
цитирай
15. atil - Добре, да замеся и аз малко политика ...
20.02.2016 17:52
Добре, да замеся и аз малко политика с история... Турската политика спрямо България е ясна, но тя не е такава само спрямо България, дори в сравнение с други страни, към нас е доста умерена. Но каква е политиката и пропагандата на Скопие, Белград, Атина, Букурещ, Москва...? Приятелски ли са? Един министър беше казал, че сме нямали врагове днес, то по-скоро обратното е налице - много малко ни са искрените приятели а потенциалните врагове и непукисти(безразличните) - много.
Ние с Турция вече воювахме когато бяхме врагове и почти си решихме проблемите. Но преди да превзем Цариград през 1912 г. съюзниците ни Сърбия, Гърция а после и Румъния ни нападнаха в гръб - подстрекавани и покровителствани от арбитъра на съюза - Русия. Първо Берлинския конгрес а после антибългарската руска политика и подривната дейност на БКП и БЗНС, накрая съветската окупация през 1944 г. предопределиха незавидна и зла участ на страната и на българския народ през целия 20-ти век и досега!!
България отдавна е членка на НАТО и не виждам защо трябва да мисля да воюваме със съюзниците си и за какво?! Кого да освобождаваме от Турция повече, те българите от Източна Тракия отдавна ги прогониха. А за това, че се месят във вътрешните ни работи са виновни тия, които го допускат това. Ние защо не се месим във вътрешните работи на Гърция, Македония, Сърбия, Румъния? Ние имаме там национални малцинства, Турция какво има в България? Нищо няма. Освен лоши спомени и колкото повече рови тука, толкова повече ще ги разравя.(помаците и тюркоезичните мюсюлмани не са турци - тях за втори път насилственно ги потурчват!!!)
А такива като вас винаги са обслужвали чужди интереси с пропагандата и нагласите си. В това число и в областта на хуманитарните науки.
Нови кадри трябват, но тъй като и те основно излизат от старото лоно, затова и се въртят като калайджии на едно място а в България няма развитие и растеж.
Върху нашият народ и неговото културно-историческо наследство е извършен опит за убийство! И постоянните занимания с Турция например, са опит за отвличане на вниманието. Това още Стамболов го е разбрал.
цитирай
16. krumbelosvet - Турция влезе ли в Кипър въпреки НАТО,
21.02.2016 12:20
или аз греша? Грешил съм. Вие не търсите истината, а я нагласяте според чувствата от едни митинги.
цитирай
17. atil - Аз търся да видя нещата такива ка...
21.02.2016 14:01
Аз търся да видя нещата такива каквито са били! И затова се старая да съм обективен и дори безпристрастен, когато ги изкарвам, защото само така могат да послужат за поука и за добием реална представа за миналото.
Ако е до личните ми пристрастия и симпатии те са съвсем различни от представите на вчерашното простолюдие, което е излъчило днешния "елит"... Защото то по принцип е свикнало да робува и да прислугва а аз и хората от моя сой никога не сме били такива. И не са се кланяли нито на турците, нито на германците, нито на руснаците...
Показателно за това какво представлявам лично аз, автора на този блог е че в условията на естествен подбор в "международна обстановка" когато бях в Чуждестранния легион, двамата ми най-големи приятели бяха руснаци.. Но какви руснаци - единия казак с биография и служил в разни горещи точки, другият пак родом от Талин(този град също като Осло носи името на Атила), т.е. руснак, но с европейско възпитание. А от тримата ми познати българи там - единия ме предаде а от страна на чужденците, даже от румънците нито един не ме предаде.
Но това е на лична основа в реална обстановка, по отношение на държавите и тяхната политика е съвсем друго!!! Това се отнася и за науките, хуманитарните и особено за историята.
.............
А за Кипър там е имало издевателства от страна на гърците над турците и това послужило като повод Турция да се намеси. Само че България не е Кипър и освен това нашите "турци" не са част от турската нация. Това е едното. Второто е че НАТО в лицето точно на Щатите никога няма да позволят на Турция да окупира части от България. За тях е напълно достатъчно, че България е членка на НАТО и нямат никакъв зор да я потурчват.
А за вътрешната политика, брутния национален продукт и прогонването на българите от България и развъждането на цигани не са виновни чуждите страни а българските правителства. Защото те управляват страната и те трябва да носят отговорност!!!
цитирай
18. atil - Турция, също както Русия преди(а и ...
21.02.2016 14:20
Турция, също както Русия преди(а и сега чрез петата си колона у нас), се опитва и ще се опитва да се възползва от ролята си в НАТО и да се налага като лидер на Балканите. А заедно с това да си прокарва интересите тук. Това показва и последната книга на Довутоглу, която папатаците преведоха на български и и направиха дори кампания. Светът и животът са такива още от Сътворението и вместо да се обиждате другите, че не са като вашите руснаци ами са турци, румънци, американци а някои като нас дори се изявяват като империалистически и независими българи - по-добре да се помисли да се разбие монопола на прислужниците у нас! Та да се създадат и български народни собственици-производители и да се развие българска икономика и политика, та да има и по-голяма обезпечена парична маса тук, която да направи българите достоен народ. А не само да ни баламосват и да ни източват благата и кръвта. Кой им е крив на комунистите, кой им взе властта или парите или службите? Кое в България не е тяхно и какво повече искат или им пречи?! И след като винаги откак сме република - всичко са имали - какъв е крайния резултат днес!?
Преди всичко подчиниха на СССР а сега всичко на другите - с условието те да се добре. А народа, страната?
Да не би аз да съм сключвал неизгодни договори и да съм източвал предприятия и банки...
цитирай
19. krumbelosvet - Очаквах попръжни и мислех да отвърна само с "Жив и здрав!", но сте се въздържал.
22.02.2016 10:26
Изглежда съм с едно поколение по-стар. Влагам време в спор с вас не за друго, а защото съм се убедил, че не само масовата беседа може да е полезна, но и личната.
Вие сте възприел като доказан факт, че българите са долни, че лично вие не сте (при вас даже има "друг сой"), че Русия е заплаха, а Турция - не. Първото и второто са широко разпространени у нас, третото - доста под 50%, а четвъртото - изключително между малцинствата, в т.ч. българомохамеданите. Дългите спорове се усложняват и забатачват, затова ще си избера само една-две от вашите тези. До сега не бях чул от никой русофоб, че междусъюзническата война е по вина на Русия. Това явно е новост. Не знам как се разделя вината между Фердинанд. Преди всяка война се решава % на мобилизираните мъже. После - заемите, доставките, и т.н. Ние рискуваме с най-висок дял мобилизация, съседите знаят, че това е опасно и се възползват в удобния момент. Сега е лесно да се каже кога е трябвало да се откажем от максимализъм, но тогава не е било лесно. Значи, чиято и да е вината, не е от глупост или престъпен замисъл. Божа работа. Изненадан съм, че не отчитате външния фактор в нашето управление. Защото 26 години са много време и това не е лесно да се пропусне. Съюза загуби студената война, а ние, по невежото западно мнение, сме му били "най-робски покорни". Колко ли англосакси знаят, че Кирилицата е наша, че първият руски патриарх е наш, чу първата социалистическа група в Русия е на Димитър Благоев, че двама от братята на Аспарух са край Волга и се наричат татари и чуваши. Бащата на Ленин е чуваш. Тургенев е българин, може би и Толстой... Иван Грозни след победата над българите приема титла "Цар на руси и българи". После и царе и болшевики не дават да се чуе за това - втори център на национално съзнание е опасен... Така или иначе, "най-робски покорните" са подложени на изтребление от победителите. БСП съществува само за да поема от време на време вината за разрухата, причинена от задължителните "съвети" към "десните".
цитирай
20. krumbelosvet - ПП: Мислите ли,
22.02.2016 10:40
че някой е можел да спре Сталин от нахлуване в България, и че той би допуснал на власт буржоазни политици? Сега - малко известна, но СИГУРНА информация. Първата ми плиятелка имаше брат лекар, избягал във Франция. Около 60-та година тя ми е казвала, че Тодор Живков е смятан на запад за здравомислещ държавник. (Това се доказва и от факта, че Де Гол го прие на посещение и води дълги разговори.) А руснаците го бяха избрали като най-невзрачен, ниско образован и лесен за управление! Кой ще отрече, че днес не можеме да боядисаме построеното по негово време.
цитирай
21. krumbelosvet - Ооох "всичко е тяхно"
22.02.2016 18:33
Да, банките, търговията и естествените монополи са в тяхни, ЗАПАДНИ ръце.
цитирай
22. atil - Споровете отдaвнa сa решени, ос...
22.02.2016 19:07
Нямам тези за горни и долни българи, освен това никога не съм бил никакъв фоб или фил! Защото това е ненормално психическо състояние.
Споровете отдaвнa сa решени, остaвaт сaмо "коментaрите след мaчa"... Aз сaмо обръщaм внимaние нa коментaрите ви. Мaкaр предвaрително дa ми е било ясно кaкво долу-горе бихте могли дa нaпишете. Пaк могa дa отговоря цитирaйки ви и тaкa коментирaнето дa продължи без крaй...
Aко цaр Борис Трети не е бил способен дa осуети плaновете нa съюзниците и специaлно нa Стaлин зa комунистическa републикa в Бългaрия - той щеше дa е жив през септември 1944 г. и преврaт нямaше дa имa.
Монополите сa в ръцете нa червенaтa буржоaзия и нейнaтa мaфия. A кaквото сa придобили руснaците и зaпaдa у нaс то им е продaдено нa зaнижени цени и с комисионни зa лично облaгодетелствaне нa бившите комунисти.
Без Тодор Живков, пaртийния републикaнски режим и съветскaтa индустриaлизaция днес Бългaрия нямaше дa е в рaзрухa и вечен преход a поне нa нивото нa Португaлия aко не и нa Белгия.
цитирай
23. zaw12929 - Полагате огромен труд, блогът ви е ...
03.03.2016 11:20
Полагате огромен труд , блогът ви е многотомна история: Докога ще се анатемосваме и всеки мисли, че сам трябва да изяде зелника: "ЗА ДА НЕ СЕ ПОТУРЧАВАТ И ИСЛЯМИЗИРАТ И ОСМАНИСВАТ ДО БЕЗКРАЙ ДНЕШНИТЕ ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ ОТ КОМУНИСТИТЕ, РУСОФИЛИТЕ И ПАНТЮРКИСТИТЕ....
"Монополите сa в ръцете нa червенaтa буржоaзия и нейнaтa мaфия.... " а всички сме в ръцете на омразата, всеки срещу всички...
цитирай
24. krumbelosvet - Знаменателно! Под томовете история,
07.03.2016 10:09
искрено уважаваният Атил разкри основите, положени от подскачащите митинги. Живи и здрави.
Подсъзнателните внушения на подскачащите митинги, с помощта на електромагнитни облъчвания, са велика сила. Имам син, който е жертва на това, та проблемът ми е до болка познат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5648274
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031