Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2020 21:40 - Мемоари за извънземен Бог
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 488 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.10.2020 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Мемоари за извънземен Бог
 
 Публикувано: сряда, 14 октомври 2020 г. 11:56

image

Изобразяване на войната в Китос

 image

Император Адриан
https://johnkaminski.org/index.php/john-kaminski-american-writer-and-critic-2/285-memoir-of-an-alien-god
https://johnkaminski.org/index.php/john-kaminski-american-writer-and-critic-2/285-memoir-of-an-alien-god

Чудесният дух, известен сега като
Исус, никога не би позволил
психотичното поведение на евреите.
Ето защо толкова много го мразят.

Дали боговете на Стария
и Новия Завет са едно и също същество?
Може ли отмъстителният Бог на евреите
да бъде любящият, милостив Бог на Исус?

Ами ако Йехова и Исус не са свързани?
Ами ако никога не е съществувало нито едно от двете?

 

И тримата мъже, на които се възхищавам най-много
Бащата, Синът и Светият Дух
Те хванаха последния влак за брега
Денят, в който музиката умря.
- Дон Маклийн, Американски пай, 1971 г.
https://www.youtube.com/watch?v=7yHTpGog0IY

 

Кой беше Марсион?

Той живее приблизително 85-160 г. сл. Н. Е. И по време на живота си основава църква, която оказва мощно влияние върху развитието на ранното християнство и която в продължение на няколко века е съперничила на католическата църква. Така обяснява Ричард Едмъндсън в биографичната си скица от 2015 г. на основна фигура в създаването на християнската религия, чиито основни идеи в крайна сметка са били отхвърлени. Това беше съдбоносно решение, предизвикало тежки последици, които превърнаха света в безкрайна поредица от циркове, напоени с кръв.

Виждате ли, Марсион беше дълбоко против това, което той наричаше „юдаистите“ в ранната християнска църква, и той се застъпи за християнска Библия, напълно лишена от която и да е част от Стария завет, състояща се единствено от Евангелието на Лука и писмата на Павел. С невероятна предвидимост той изглежда инстинктивно е осъзнал подводните камъни, които са очаквали новата вяра, ако се опита да помири и балансира отмъстителния Бог на Стария Завет с Бога на любовта и състраданието, преподаван от Христос - клопки, които наистина са успели да препънат църквата през различни времена през вековете, но които станаха толкова явно ожесточени през втората половина на ХХ век, че днес откриваме, че християнството е затънало в море на ирелевантност, несигурен какво изобщо представлява, с хора, оставящи вярата на тълпи.

Това беше оценката на Ричард Едмъндсън за кариерата на Марсион през 2015 г., описвайки вида на църквата, която той и много други хора искаха, но не получиха. Едмъндсън написа историята си с това съобщение: „. . . може би ще бъде в наш интерес да видим, че по-малко еврейските идеи на Марсион се вкореняват сред онези, които не могат да се изправят напълно пред реалността. "

Чък Стария Завет? Ранен християнин,
който може да е имал добра идея от Ричард Едмъндсън
https://nationalvanguard.org/2015/04/chuck-the-old-testament-an-early-christian-who-may-have-had-a-good -idea /

С обичайните си типични за медиите изкривени тоталитарни пристрастия, учените днес са склонни да възприемат Марсион като „антисемит“. Но Едмъндсън е ясен за намерението на Марсион и подозрителното поведение на църковните отци.

„Маркион искаше да освободи християнството от Стария завет,
но църквата го запази.“

Това е само едно от многото лъжливи твърдения, че мегалитната християнска църква се е опирала на своите измамени привърженици през вековете, които сега се проявяват в съвременната еврейска пропаганда с такива токсични тропи като „сила в многообразието“ и „всички сме заедно в това“.

Доброта и милост срещу отмъщение и психопатия - кой Бог бихте избрали? Въпреки че може да се каже и е казано много за двойствената природа на човешкото състояние, и двата типа не могат да съжителстват в една личност. Според Едмъндсън популярността на Марсион надвишава популярността на Рим за известно време, докато епископите на Deep State на все още сливащата се католическа църква не отказват на неортодоксалния му възглед за единствената истинска религия.

Това решение имаше две колосални въздействия върху потомството. Маркион твърди, че Исус не съществува в плътта, а вместо това е вечен дух, предлагащ надежда на всички. Но по-голямата църква, водена от евреи, отхвърля това учение, което означава, че евреите са тези, които първоначално са измислили идеята, че Исус е действително живо дишащо човешко същество в допълнение към това, което те са казали, че е Божият Син. Промени ли бъдещето две хиляди години преди време?

Ами ако Израел никога не е съществувал?

. . . струва си да се замислим как светът би бил различен днес, ако Маркионската църква, а не католическата църква, надделее и се превърне в доминиращия щам на християнството. От една страна, можем почти сигурно да предположим, че държавата Израел никога не би била основана през 1948 г. 

Едмъндсън, уважаван (от мен) британски националист, направи оценка, че ако е по-известен, ще разтърси целия свят.

. . . без Стария Завет никога нямаше да има възглед за евреите като за „избран от Бога народ“ и без това нямаше да има значителна християнска подкрепа за държава Израел. Ранните християнски ционисти като Сайръс Скофийлд и Джон Нелсън Дарби не биха имали крак; а Джон Хейги може би днес би бил продавач на употребявани автомобили; Теодор Херцл вероятно никога не би спечелил много от последователите си, освен сред евреите, а Декларацията на Балфур може никога да не е била издадена от британското правителство. Накратко, възможно е да се предположи, че ако Маркионитската църква е надделяла, днес няма да има държава Израел.

Колко спокоен би бил светът, ако нацията Израел никога не е съществувала?

Пълен с войнстващи евреи, които изразяват омразата си към човечеството, като разглеждат всички останали хора като добитък, Израел е враг на всяка страна на Земята, като се прави на техен приятел и благодетел. Прокълнати от проверима история на измами и предателства, преди да оставят зад тлеещите трупове на страни, чисти от адската банкова машина на лихварите, Израел и евреите контролират всеки човек по света, защото в крайна сметка контролират парите на всички.

Ако възгледът на Маркион за християнството беше истински, тогава съвременната маниакална нация Израел никога нямаше да съществува. Именно евреите настояваха, че Исус е дошъл в плът, защото превръщането му в истински, най-вече със сила, им показва, че населението е под контрол и оттогава е било.

Създател срещу изкупител

Двата основни източника на анализа на Едмъндсън са: Марсион: Евангелието на извънземния Бог, от Адолф Харнак и Изгубени християнства: Битките за Писанието и Вярите, които никога не сме знаели, от Барт Д. Ерман.

По начина, по който Едмъндсън го разказва, в съзнанието на хората наистина са се образували два Богове:

Единият беше наказателен, дребен и жесток Бог, който председателстваше корумпиран свят. Това беше Богът на Стария Завет, наричан от Маркионитс като „Бог Създател“ (но неговото „творение“ беше свят, далеч от съвършен според тях).

Другият Бог Марсион видя като изкупител, Бог на любовта, милостта, истината и състраданието. Това беше Христовият Бог. Маркион го нарича „Чужд Бог“ - „извънземен“ в смисъл, че преди появата на Христос на земята той е бил непознат на човечеството.

Едмъндсън не споменава това, но много по-ранни религии, по-специално зороастризмът с неговия бог Ахура Мазда, съчетават както добри, така и зли аспекти в божеството, почитано от древните перси.

Маркион виждал Бог-Създател като отмъстителен, гневен и безмилостен, но може би най-важното от всичко той го гледал като невеж. Например, той не беше знаел къде да намери Адам в райската градина и беше счел за необходимо да попита Адам дали е ял от забранения плод. Но още по-лошо беше невежеството му за извънземния Бог.

Пълното невежество на Създателя на света относно другия Бог е най-лошият аспект от цялото му невежество; това му показва, че е по-нисък в най-екстремната степен. Но тъй като, тъй като той не познава другия Бог, дори сферата и природата на този Бог са неразбираеми за него, истинската доброта също е напълно затворена за него.

„Маркион искаше да освободи християнството от Стария завет, но църквата го запази. Той не забрани на последователите си да вземат книгата, но дори призна, че тя съдържа полезен за четене материал. Но той видя в него дух, различен от този на Евангелието, и не искаше нищо общо с два различни духа в религията. Той беше прав или църквата, която не се отдели от книгата, нали? “ - пита Едмъндсън.

Как би могъл гневният, отмъстителен Бог на евреите да бъде любящият, милостив Бог на Исус? Марсион твърди, че тези качества не могат да принадлежат на един Бог, тъй като те са в противоречие един с друг: омраза и любов, отмъщение и милост, преценка и благодат. Той стигна до заключението, че всъщност трябва да има два бога: Бог на евреите, както се намира в Стария завет, и Бог на Исус, както се намира в писанията на Павел.

Последиците от първоначалната лъжа

Но без Стар завет никога нямаше да има възглед за евреите като за „избран от Бога народ“ и без това нямаше да има значителна християнска подкрепа за държава Израел. Ранните християнски ционисти като Сайръс Скофийлд и Джон Нелсън Дарби не биха имали крак; а Джон Хейги може би днес би бил продавач на употребявани автомобили; Теодор Херцл вероятно никога не би спечелил много от последователите си, освен сред евреите, а Декларацията на Балфур може никога да не е била издадена от британското правителство. Накратко, възможно е да се предположи, че ако Маркионитската църква е надделяла, днес няма да има държава Израел.

Израел не е рай; това е ад на Земята. Рай за психопати перверзни; постоянна болка за всички останали.

По-рано предложих критика на анализа на Ерман за „какво би могло да бъде“, ако Маркионитската църква надделее, стигайки до заключението, че по всяка вероятност съвременната държава Израел никога не би се родила. Разбира се, може да се продължи догадката и по-нататък: без създаването на държавата Израел нямаше да има нито Накба, нито клане на Дейр Ясин, нито война през 1967 г., нито война от 1973 г., нито произраелско лоби в Америка днес. Без произраелското лоби войните в Ирак вероятно щяха да бъдат предотвратени. Половин милион иракски деца, за чиято смърт евреинката Мадлен Олбрайт смяташе, че „си заслужава“, може още да са живи. Палестинците биха имали собствена държава, следователно не биха подлагали домовете им да бъдат булдозирани или унищожавани от бомби, вероятно няма да има блокада на Газа, няма контролно-пропускателни пунктове на Западния бряг или майки, които раждат при тях, и няма стена на апартейд. Палестинците, които бяха убити в първата интифада, втората интифада, тези, които загинаха в различни израелски ракетни атаки срещу Газа, включително операция „Хвърлено олово“, или щяха да са живи и днес, или иначе вероятно биха умрели по естествена смърт.

И сега, докато гражданите на света остават омразени и малтретирани от правителствените репресии, основани на фалшива епидемия, тези познати злоупотреби стигнаха до улиците на Америка с незаконни извънземни, платени от еврейски милиардери, ентусиазирано изгарящи страната.

В миналото сме пропуснали много възможности да коригираме своя корумпиран курс, който позволява на богатите да притежават бедните и да ги злоупотребяват по желание. Независимо дали ще оцелеем при сегашното пренареждане на фактите от нашето съществуване или не, сега със сигурност знаем, че на хората, които сме избрали да направляват света ни към безопасност и сигурност, не може да се вярва, тъй като всички те се замислят да лоботизират човешката популация в управляема и послушно стадо.

 

Джон Камински е писател, който живее на крайбрежието на Флоридския залив, непрекъснато се опитва да разбере защо се унищожаваме и посочва корумпирана система от вярвания като двигател на нашата смърт. Изключително зависим от приноса на читателите, моля, подкрепете работата му по пощата:

6871 Willow Creek Circle # 103, North Port FL 34287 USA.
http://johnkaminski.org
http://johnkaminski.info/
http://www.rudemacedon.ca/kaminski/kam-index.html
http://user1252122.sites.myregisteredsite.com/id40.html
http: / /web.archive.org/web/20070217113216/http : //www.johnkaminski.com: 80 /
http://www.serendipity.li/jsmill/kaminski01.htm
http://web.archive.org/web/ 20040323232319 / http : //johnkaminski.com/

 




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39755613
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031