Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 08:38 - Царство България е толкова фашистко, колкото и Великобритания и САЩ са болшевишки, защото станаха съюзници на Сталин
Автор: atil Категория: История   
Прочетен: 4193 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Да се твърди, че Царство България било пронацистко или профашистко, понеже по неволя било станало съюзник на Оста е точно толкова вярно, колкото да се твърди, че Великобритания и САЩ са прокомунистически и проболшевишки държави, понеже следвайки своите национални интереси станаха съюзници със Съветския съюз.

image

Конференцията в Ялта - 1946 г.


Впрочем, Сталин само до началото на ВСВ избива десет милиона човешки същества и разсипва десетки милиони човешки съдби. А нито Рузвелт, нито Чърчил се гнусяха да се ръкуват с този окървавен не до лактите, а от главата до петите сатрап.
И ако САЩ и Великобритания са прави да се съюзяват с един доказан масов убиец, защитавайки националните си интереси, а Великобритания - и своята свобода и независимост, тогава по каква логика военно безпомощна България, изправена пред строената на Дунава 600 хилядна армия на Вермахта и поставена пред избора или да бъде окупирана или да стане съюзник на Оста, е обвинявана, че е защитавала своите свобода и независимост, приемайки от немай-къде един нежелан политически съюз?
С който съюз обаче успя да 

запази своя суверенитет

 и известна самостоятелност при вземането на решения, което от своя страна й позволи да не участва във войната, да не води нападателни бойни действия срещу никого чак до есента на 1944, да издържи на натиска на Берлин и да осуети депортацията на евреите, намиращи се вътре в държавните й граници. На всички евреи, намиращи се вътре в държавните граници на Царство България без изключение! Дори на такива, които не бяха български поданици, но се намираха в България.

Крайно време е папагалстващите пропагандни лъжи отличници, назубрили и с кориците комунистическите учебници, да си проветрят мозъците от паяжината на идеологическите клишета и да си укрепят логиката, за да започнат да мислят с тия техните глави, а не само да ми рецитират със звънките си гласчета празнословни лозунги.


Даниела Горчева от тук:

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-tsarstvo-balgariya-e-tolkova-fashistko-kolkoto-i-velikobritaniya-i-sasht-sa-bolshevishki-zashtoto-stanaha-sayuznitsi-na-stalin



Гласувай:
5



1. atil - Изкарах го тук, в блога, защото ще ...
08.03.2023 08:50
Изкарах го тук, в блога, защото ще остане за постоянно и лесно за намиране.
Докато от страницата на Д.Горчева или от сайта на "Фактор", я го види някой повече я не. Още по-малко пък да тръгне специално да го търси това нещо
Което от официално място скоро никой няма да го каже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: atil
Категория: История
Прочетен: 5663422
Постинги: 555
Коментари: 2639
Гласове: 3660
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930