Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2020 15:39 - Не съм почитател на конспиративните теории, но масовото оглупяване покрай т. нар. пандемия и тоталното манипулиране на населението на целия свят чрез медиите ме
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 766 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не съм почитател на конспиративните теории, но масовото оглупяване покрай т. нар. пандемия и тоталното манипулиране на населението на целия свят чрез медиите ме карат да си мисля, че нищо не е случайно. "Ковид-19" се използва по 1. политически,
2.икономически и
3.пиар причини.
На последно място по медицински. Не случайно най-големите фенове на противоепидемичните мерки в БГ са върли поддръжници на Баце и повечето от тях са чиновници. За тях на чужд гръб и 100 тояги са малко, щото през живота си не са изкарали 5 лева сами и им е много лесно да поискат ново затваряне на държавата. Нали не са в частния бизнес или на свободна практика и заплатките им са гарантирани.
Съответно бацетата от Щаба казват: ако не папкате и не слушкате, ще втвърдим мерките. И не забравяйте да си носите маските, щото много почнахте да говорите и да протестирате напоследък. Това от една страна.
От друга, не знам дали някой икономист е правил такива сметки, но стотици милиарди долари и евро се похарчиха от правителствата, за да закупуват разни медикаменти, които в определен период са нарочени, че лекуват вируса. Като се разбере, че даденият медикамент нищо не лекува, появява се следващият нарочен.
Цяла световна търговска война се разрази между фармацевтичните компании, за да доказват на коя бъдещата неоткрита още ваксина е по-добра, а как на конкурента ще е лоша.
Стигна се и до геополитика и намеса на специалните служби, за да се изясни дали руска или американска ваксина ще спаси света.
Публичните личности ползват т. нар. пандемия, за да си правят реклама. Що позалезли светила от шоубизнеса припомниха на света забравените си физиономии, като обявиха, че са дали положителен тест. Медиите тръбят нон-стоп черни новини, защото по този начин доказано им се вдига рейтинга.
Мой познат, който води ежедневно предаване по една от най-слушаните забавни радиостанции ми сподели, че ръководството изрично му е разпоредило поне по 5-6 пъти на час да споменава в ефир нещо за короната - ей, така, без повод, само да поддържа напрежението.
Всичко това се трупа на гърба на обикновените хора, които по време на извънредното положение си изхарчиха спестяванията и си загубиха здравия разум. Изключение правят чиновниците, които хем не работиха, хем си вземаха заплатите в пълен размер, та даже и с добавки за "първа линия". Хич не им пука, че повторно затваряне на държавата ще означава масова мизерия в България, тотален фалит на бизнеса и личен фалит на стотици хиляди хора, които не са на държавната хранилка.
На сторонниците на твърдите мерки да припомня, че България е най-бедната държава не само в ЕС, но вероятно и в цялото северно полукълбо на планетата Земя.
Държави като Англия, Франция, Германия и дори Италия могат да си позволят да затворят, защото имат ресурс да плащат обезщетения в пълен размер на гражданите си за неопределен период от време.
САЩ могат да си позволят да раздават неограничено "хеликоптерни пари".
У нас всичко ще свърши за месец-два, докато изядем бурканите от село и изпием домашната ракия.
Ами след това? От глад ли предпочитате да умрем или от вирус?
Банките вече се оплакват, че не могат да си позволят по-нататъшно отлагане на плащанията по кредитите. А който не си плаща кредита му вземат апартамента. Запознати твърдят, че гладът е по-силен от тока, а гладната смърт била един от най-мъчителните начини човек да си отиде от този свят, доста по-мъчителен и от най-ужасните рекламни филмчета с проснати по корем възрастни хора с тръби в устата нейде из Западна Европа.
Бих препоръчал на поредния глупак, който пак е на власт /както се пее в една песен/, да престане да си играе със страховете на хората и вместо да слуша инструкции от Меркел и Макрон, които управляват най-богатите държави на света и хич не им пука за нас, да се осъзнае, че сме дрипльовци в едно балканско кьоше и да поеме твърд ангажимент пред гражданите, че повторно затваряне на държавата НИКОГА И ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЯМА ДА СТАНЕ.
Иначе го чакат едни добри хора в Централния софийски затвор, за да го обичат на почивки и без Истанбулската конвенция.

Емил Василев от Фейсбук



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3785702
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия