Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2013 22:18 - РЕЛИГИОЗНАТА ТОЛЕРАНТНОСТ (КЪМ ДЯВОЛА) - авангардът на антихриста! Автор: ivofranz
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 4158 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Допуснахме Светата ни Православна Вяра да се замени с „религия”. Затова и Светата ни Българска Православна Църква, от Божие Тяло на Земята, се превърна в „религиозна организация”. Затова и свещенството, от Божия призванност и служение, се унижава в „професия”. Затова и монашеството, от светийство, се демонизира в скъпо струваща, но властна и високо печеливша „кариера”. Затова и мъжете, от служители и воини Божии,  започнаха да служат на жените и на бесовете. Затова жените, както протестантките в Европа, свалиха от главите си смирението и започнаха сериозно да играят ролята на „духовни наставници”, на „църковнослужители”, на „учителки” и на ”богослови”. Затова и Храмът Божий вече се отваря и затваря от „Работно време”. Затова и молението в Храма „професионалистите” извършват с „Хлебник”. „Благодарността” на народа е „на ръка”. А Богослужението и Светите Тайнства са по „Ценоразпис”. Затова и Божествената Света Литургия се „разиграва” като „театрална постановка с хор”. А Същността на Земното Богослужение – Божественото Свето Причастие - се „раздава” като „религиозна утринна закуска” на всеки, който, както и когато дойде на „спектакъла”. Затова накрая и миряните, от Народ на Бога, се превърнаха в слуги на „пастирите”. Затова и пастирите най-накрая се узакониха в самоизбираеми, самоконтролируеми и самоволеизявяващи се Собственици. Еднолични господари на тази най-голяма, свръх-доходоносна, „традиционна”, „религиозна организация” в България. Превърнаха се в по-Велики, по-Жестоки и по-Непогрешими Властници дори и от римокатолическите папи!

Е, каква е разликата тогава, между безбожниците, сатанистите, езичниците, мюсюлманите, римокатолиците, протестантите, сектантите, еретиците, иноверците и нас? Зовящи се само по име „православни християни”? Превърнали се в слуги, заради заменената с „религия” ВЯРА? Каква е разликата тогава, между останалите човешки „религиозни организации” и нашата? Превърната за шестдесет и една години1  „духовно управление” и от нормите на най-новия си „Устав”2 , от Божие Тяло на земята в инициали „БПЦ – БП”. В едно доходоносно „религиозно акционерно дружество” на всяко мнозинство в Народното събрание на България. Разлика по същество май няма. Всички са „религиозни”. Всички са „организации”. Всички изпълняват нечии човешки цели. Всички, в крайна сметка, служат на...

Ето затова НЯМА никаква ответна дума или действие по отношение на ПРОБЛЕМА с въвеждането на предмет „РЕЛИГИЯ” в държавните детски градини и общообразователни училища в България, нито от страна на Синода на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия. Нито от страна на свещенството и на почти несъществуващото дяконство. Нито от страна на монашеството и на Светогорското такова. Нито от страна на църковнослужителите и четците и певците. Нито от „богословите” и преподавателите в двете „духовни семинарии” и университетски факултети. Нито от страна на всички „православни християни”, а НАПРОТИВ! Всички те, не само го подкрепят, но и ПРАВЯТ НЕВЪЗМОЖНОТО, за да наложат задължително, повсеместно и законодателно ОТСТЪПЛЕНИЕТО ОТ СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ВЯРА в държавата!

Е как се стигна до това богоотстъпление? Вече години разсъждавам за това и умът ми не го побира. А душата ми се тресе и стене от този ужасен въпрос. Как стана така, че един вече свободен, Православно-Кръстен народ. С една вече свободна, от политически натиск, Света Православна Църква. Сам и не насила започна да сее семето на своето собствено духовно погубление? Сам да се обръща срещу Бога и Учението Му? Сам да отваря душата си за „религиозното” бесовско изкушение? Сам да заплюва и убива Духовната си ВЯРА? И сам, отново, и за кой ли път в своята история, да приема лъжите на съвременните книжници, първосвещеници и фарисеи за истина? А държавата, с нейните лукави и безбожни правителства, точно както езичникът Пилат Понтийски, все да се колебае какво да стори? Какво да направи с Тази ВЯРА, Която не е от този свят? Която обвиняват, че иска да бъде „господстваща”? Царуваща? А в същото време всички са живи и съществуват единствено благодарение на НЕЯ.
И така, докато се чудят, смъртно бичуват ВЯРАТА със СИП и ЗИП3  върху чиновете на държавното училище.  Но и това не е достатъчно, защото вече се замислят дали да не Я разпънат със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН предмет „РЕЛИГИЯ”, върху профилите „ИСЛЯМ” и „РЕЛИГИОЗНАНИЕ”? Трябва да угодят на неспиращите крясъци и клетви на умопомрачения от първосвещениците си народ. Защото отново идват избори. А новият Европейски Кесар не обича „бунтове”. Особено „религиозни”. Най-омразните за него… И ето резултата става болезнено ясен и видим за всеки, който обича ВЯРАТА СИ повече от задните си части. Но независимо от ясно видимите отвън обстоятелства, жестокият въпрос остава отвътре: Защо се стигна до това крайно и може би невъзвратимо вероотстъпление, на цял един демократичен и свободен народ и независимо духовенство?

Отговорът както винаги е много прост. Стигна се до това масово безумие и предателство на ВЯРАТА, защото никой не пожела и никой не се реши да разкрие публично демоничния смисъл на идеологическото понятие „религия”! Да освети духовно-разрушителната и антиправославна мисия, което съдържа то. Смисъла, който ръководителите на безбожния, икуменически Европейски Съюз се опитаха да наложат и на Православна Гърция, при приемането й за страна-членка през 1981 година, но защо ли не успяха? Смисъл, който обаче се наложи с пълна сила и разрушителна пълнота в „православна” България за последните 20 години. И този смисъл се наложи така, че напълно подмени Истинния Духовен Смисъл на собствената ни Православна Вяра. Подмени и промени начина на Нейното Свято, Чисто и Ревностно изповедание. Доколкото изобщо е имало такова след 1971 година. Но най-гротескното от всичко е това, че този смисъл не се наложи с война или насила – напротив! Наложи се отново политически. Наложи се подмолно и лукаво. Наложи се с помощта на едно друго демонично, идеологическо понятие с глобален американски, европейски, еврейски и ислямски характер. Понятие, което бе едно от „нежните” знамена на „демократичните промени” от края на 1989 година в България. Понятие, което промени невъзвратимо духовния и обществен живот в тоталитарната, социалистическа, атеистическа, но Православно Конституционно, военно и стратегически защитена България. И това е понятието „толерантност”!

И когато тези две лукави форми „религия” и „толерантност” се съчетаха в едно общо, веропогубително, политическо тяло. Получи се и новото оръжие на отвечните богоборци и убийци Христови. Получи се идеологията „религиозна толерантност”. Най-префиненият психологически модел за вероубийство. Най-мощната глобална форма и специализирана „Европейска политика” за покоряване и духовна асимилация на Православните народи и на човешките души.  И то не само в „Обединената” Европа, но и в целия свят.

Защото съветските болшевишки диктатори Ленин (Улянов) и Сталин (Джугашвили) използваха „догмата на материализма” и „култа към личността”, за да заграбят властта в Царска Русия и да я удържат, до пълното физическо унищожение на своите политически и класови вътрешни врагове... А идеологията на „комунистическия атеизъм” или безбожието. Използваха, за да сринат духовната и обществена мощ на Руската Света Православна Църква. И това сториха първо като лукаво приравниха ВЯРАТА с понятието „РЕЛИГИЯ”. А след това разобличиха „РЕЛИГИЯТА”, като чисто човешка „идеология”, посредством мощния логически и аналитичен апарат на диалектическия-материализъм на Маркс и Енгелс. По този начин те не се занимаваха с ДУХОВНИЯ ХАРАКТЕР и СЪЩНОСТ НА СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ВЯРА. А с нейното човешко, обществено-политическо ОТРАЖЕНИЕ в капиталистическия свят, наречено „РЕЛИГИЯ”. Подменяйки именно по този уникално лукав начин обекта на анализ, те спечелиха за свой безрезервно верен съюзник, икономически изтерзания руски народ. И имайки в изобилие бруталните примери на падение на римокатолическата ерес и най-вече на „папизма”, в западното капиталистическо общество, срещу чиито безумия започва и „протеста” на Реформацията. Както и вероотстъплението в самата Русия. Съветските болшевики, и най-вече безбожникът Ленин, обективно доказаха, че „РЕЛИГИЯТА” е ИДЕОЛОГИЧЕСКА ДОКТРИНА на западния, капиталистически и империалистически свят. Която доктрина той използва като „опиум за народите”. И я използва единствено, за да властва в пълна степен, не само над работната сила на пролетариите, но и над техния обществен, политически и културен живот. Именно заради този прост, но безпощадно верен материален анализ на угнетителния феодален живот в Русия. Брутално експлоатираната работническата класа и почти поробеното селячество, от Православни Християни, се превърнаха в най-жестоките революционери и садистични екзекутори на своята собствена Света Православна Църква4  и на своите Православни братя и сестри, които обаче, бяха в другата класа и от другата страна на барикадата. Ето така се създаде „атеистичният култ” на болшевишките идеолози и диктатори. Голяма част, от които не само, че бяха иудеи, отгледани в христоненавистничество, но и бяха финансирани и подкрепяни от антиправославните и антимонархични кръгове и политически общности в Европа за сваляне на монархията в Русия. И за пълното покоряване на Православната Църква с крайната цел: подчиняване на Светата Православна Вяра на идеологическите и геополитически цели на Съветска Русия. А оттам и за пълно духовно покоряване на целия Православен руски народ.
Целият този механизъм и модели бяха използвани по-късно и към всички останали държави и народи, които се оставиха (бяха изоставени) да легнат под диктатурата на Червената армия на Съюза на съветските социалистически републики (СССР), след победата му над Хитлерова Германия удостоверена от договора за нейната капитулация подписан на 9 май 1945 година.

Именно тези асимилационни болшевишки модели се използват в днешния ден най-яростно за национално, личностно и духовно асимилиране и покорство, от страна на съвременните наследници на съветските „БОЛШЕВИКИ” - световните и европейски „ГЛОБАЛИСТИ”, а именно:
• Директивният, планово-бюджетен, политически, национално-асимилационен модел на
„Европейския съюз” и „Партньорите на ЕС”, в пълна степен копира формата и модела на „Съветския съюз” и „Социалистическия лагер”. Особено след влезлия в сила от края на 2010 година Лисабонски договор.
Целта е повече от проста и видима. Унищожение на националните държави и суверенитета на страните-членки. Поставяне на националните държави под пълната зависимост на централизираното съюзно планиране и бюджет. Единна валута с безналични разплащания и транзакции. Тотален финансов и данъчен контрол. Единна система за лични документи и данни. Превръщане на националните въоръжени сили в контингенти за охрана и гражданска защита. Подчинение на националните специални служби на международните (еврейски) такива. Външно определяне на вътрешните национални икономически, социални и културни приоритети и политики и т.н. Резултат – пълно подчинение на националните държави на съюзния/глобалния интерес до обезличаване на същите, до автономни региони за планиране!
• „Догмата на материализма” е в пълна степен „консуматорската доктрина” на съвременния потребителски глобален свят. Пряката цел в днешния ден е повече от видима за всеки европеец. Пълно отделяне на човека от естественият му и свободен начин на живот и поставянето му в пълна потребителска зависимост от съвременната изкуствена жизнена среда – битова, градска, социална, културна, медийна, комуникационна, образователна, медицинска и т.н. Резултат – пълна зависимост на човешкият бит и тяло от изкуствената среда и начин на живот до постигане на крайната цел - Човекът - консуматорска единица с управляем потенциал!
• „Култът към личността” е перфектно прекодиран в глобалистичните модели на „индивидуализма”, „еманципацията” и „унисексуалността”. Които имат своите адекватни форми в най-мощно финансираните европейски политики касаещи въпросите свързани с т.нар. „дискриминация”! Какъв е скрития демонизъм тук? Първо, всички тези модели, форми и политики поставят общността на мнозинството човеци в почти пълна зависимост, не от общата национална ценност или норма, а от личните, индивидуални, полови, расови, възрастови, етнически или малцинствени прищевки, желания, разбирания и интереси. А това означава, че частното, лично и индивидуално право се превръща в обществено-защитима и приложима норма на поведение и отношение. По този начин лукаво се унищожава всичко Богоугодно, касаещо човешкото общностно живеете, а именно: семейното, родовото, груповото, народностното и националното съзнание и общности. Накрая се унищожава мъжествеността и бащинството. Заличава се мъжът като Божий служител и глава на рода, семейството и жената. Унищожава се жената, женствеността и майчинството. Уни-, би-, и всички други видове противоестествени форми на полово отношение и интимност се превръщат в модел на поведение и живот, унищожавайки Божественото устройство и промисъл за мъжът и жената. Сатанинските действия облечени в закон, като детеубийството, евтаназията, донорството, са все безумни рефлекси на изродените представи за „ненакърнимост” на личната воля и личен избор и т.н., и т.н. Резултатът е повече от брутален – пълно деградиране и душевно робство на човека!

И когато към тези демонични форми на съвременно човешко телесно и душевно робство се прибави и най-страшната. Идеологията за духовното робство -  „религиозната толерантност” и нейният глобален „европейски” аналог – политиката „мултикултурност”, или така известната „мулти-култи”! Трябва най-накрая ясно, еднозначно и категорично да се извика истината:

РЕЛИГИОЗНАТА ТОЛЕРАНТНОСТ” НЕ Е „СВОБОДА”! НЕ Е „ДЕМОКРАЦИЯ”! И НЕ Е ОТРИЦАНИЕ НА ИДЕОЛОГИЯТА НА „КОМУНИСТИЧЕСКИЯ АТЕИЗЪМ”! ТЯ Е НЕГОВО ЕСТЕСТВЕНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ И МОДЕРНО РАЗВИТИЕ! С ЦЕЛ СВЕТОВНО УТВЪРЖДАВНЕ НА БЕЗБОЖИЕТО, ЕЗИЧЕСТВОТО И БОГОБОРЧЕСКИТЕ ЕРЕСИ И УЧЕНИЯ! ПОСРЕДСТВОМ НАЛАГАНЕ НА ЕДИНЕН, ГЛОБАЛЕН, ИКУМЕНИЧЕСКИ МОДЕЛ НА СВЕТОВНО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ, КОЙТО ДА ИЗВЕДЕ И УТВЪРДИ МОНОТЕИСТИЧНИЯ САТАНИНСКИ КУЛТ КАТО СВЕТОВНА РЕЛИГИЯ! ТОВА Е „РЕЛИГИОЗНАТА ТОЛЕРАНТНОСТ” – АВАНГАРДЪТ НА АНТИХРИСТА!

Затова да заменим ПРАВОСЛАВНАТА СИ ВЯРА с „религиозна толерантност” означава да отворим широко вратите на своите Верни на Бога човешки души за: сатанизма; за юдейския „талмуд” и „кабала”; за ислямския „коран” и „шариат”; за католическото „филиокве” и „папизъм”; за протестантските ереси и секти; за бахайския „Световен ред”; за универсалната енергия за „Новата ера”; за богохулното движение „цайт гайст”; за титаните „сиентолози”; за „НЛО” и „извънземното” присъствие; за масонските ложи; за „паневритмията” за нео-дъновизма; за вещерството на Ванга и бесовщината на екстрасенсите; за езическите суеверия, кукери и народни поверия; за консуматорското безумие; за националното безродие и нихилизъм; за донорската касапница и глобалното детеубийство; за еманципацията и мъжеложството; за убийството на бащинството; за обезглавяването на мъжа като глава на рода, семейството и жената...

В същност някой в България разумява ли изобщо безумието на тезата: ТОЛЕРАНТЕН  КЪМ  ДЯВОЛА...?

Явно НЕ! Защото отново никой не обръща никакво внимание, на ужасното обстоятелство, че в „православна” България, най-разпространената в разговорната реч дума, за изразяване на превъзходна степен, „по-висока” от граматическата конструкция „най”, е не друга, а прилагателното „АДСКИ”! Което всеки българин знае, че е производно на съществителното „АД”! Което отново всеки българин знае, че означава мястото, където обитава дяволът! Съответно всеки разбира, че АДСКИ е описателна характеристика на същността на дявола! Но… Независимо от всичкото това знание, „върховно” удовлетворение, например, в съвременния разговорен български език се изразява най-често със словосъчетанието: „АДСКИ ХУБАВО”! А най-висшата степен за красота е: АДСКИ КРАСИВО! Но най-страшно и тъжно става тогава, когато по-този начин българите изразяваме превъзходната степен на Божественото понятие - ДОБРОТА! Получава се такова демонично словосъчетание. Такъв сатанизъм. Който напълно отговаря на съвсем естествено приеманото от всички българи понятие - „РЕЛИГИОЗНА ТОЛЕРАНТНОСТ”, а именно: „АДСКИ ДОБЪР”!...


Ивайло Франц
Православен Богослов
Откъс от „ВЯРА, а не религия”
София, 26 май 2011 г. от Р.Хр.
 


1. Считано от 31 декември 1950 година с отмяната на „Екзархийския устав на БПЦ” и приемане на новия Устав на БПЦ под натиска на болшевишката диктатура. Който „Екзархийски устав” не бе възроден нито след политическите промени след 1989 г.,, нито с новия Устав на БПЦ от 2008 г.

2. Църковен вестник, Устав на БПЦ – БП, приет от VІ Църковно-народен събор на 11 декември 2008 г. в Рилската света обител, брой извънреден, София, 9 януари 2009 г.

3. СИП – свободно избираем предмет и ЗИП – задължително избираем предмет в училищата. Форми за изучаване на различни образователни предмети, които не са включени за задължително изучаване в учебната програма, а са избираеми при определени условия от учениците при съгласие на техните родители и възможност за провеждане в съответното училище.

4. Отец  Арсений, Свято-Тихоновски Православен Богословски Институт, 1998 г., Православно издателство «Св. Апостол и Евангелист Лука», с. 92-93





Гласувай:
1



1. alchemist - Точно от такива, като г-н Франц н...
31.12.2013 22:23
Точно от такива, като г-н Франц нашата вяра е на това положение...
цитирай
2. nikikm - Много са
01.01.2014 19:30
сполучливи материалите му,но е краен в някои неща!Прилича ми от време на време на дервиш! Не можем да се отказваме от народни обичаи,история,поверия и пр. Не вярвам и Православието да го изисква!В това няма добро нито Истина!Този човек със странно име не пожела да обясни нито да отговори на няколкото въпроса ,които преди време му зададох! Игнорира с мълчание! И как при това,при тази еднопосочност, се бори за Православието? Всички знаем,че Иисус е говорил с хората,разяснявал е,не е проявявал подобен род нетърпимост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28311963
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031