Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 13:19 - За връзката между аферата 'ковид19' и наркобизнеса
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1145 Коментари: 19 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Във сайта ми във фейсбук, който бе унищожен от цензората на фейсбук, бях обяснил неколкократно, какво по същество представлява самата афера "ковид 19" и как това ще окаже влияние на световната икономика по принцип. А в частност и като симптом, как влияе вече и на наркобизнеса.
Материалите които съм публикувал са в моя архив, но сега накратко ще резюмирам отново.

Цялата свеотовна икономика представлява единна йерархическа система. Тая йерархическа система няма нищо общо с демокрацията и свободния пазар - това е монополна структура, която е такава, поради най-баналното нарастване на броя на хората/ населението на света, което по същество е и нарастване на степента на разделение на труда.
При нарастване степента на разделение на труда, фактически имаме преразвитие на нисходящото йерархическо движение, т.е. от върха на йерархията последователно се предава надолу през йерархическите нива, които са много, защото нисходящата йерархическа система е изградена относително правилно, за разлика от обратното йерархическо движение, нагоре по йерархията, което не е организирано поради простата причина че липсва ПРАВИЛНА (ДЕМОКРАТИЧНА) ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА.

Нисходящото йерархическо движение е по същество самото същество и абсолютна тъждественост на понятието "дясно".
Възходящото йерархическо движение, което се изгубва с нарастване броя на населението е самото същество и абсолютна тъждественост на понятието "ляво".

Нарастващото несъответствие между дясно и ляво води до нарастващо несъответствие между елит на власт и реален елит.
Това е също така и съпътствано от един много очеваден матариален ефект - ПРОЦЕСЪТ НА ПРОИЗВОДСТВОТО НА КАПИТАЛА (така се казва том първи на КАПИТАЛЪТ на Карл Макрс).

Процесът на производството на капитала по същество представлява концентрация на ресрусите към върха на йерархическата система, което може да се мери примерно с Коефициента на Джини. А така също и със стандартите на живота в различните държави по света. Фактите са си факти.
Причината за това явление според Маркс е свободния пазар и движението Пари-Стока-Пари".
Само, че това не е така. Грешката на Маркс е фундаментална. Той твърди, че главните обществени отношения са тия в базата. Те обаче са между базата и надстройката.

Или с други думи, както вече казах, Главните Обществени Отношения са Кръговратът на Общественото Йерархическо Взаимодействие, като двете му главни части са Дясно (надолу) и Ляво (нагоре). Лявото изостава от дясното, поради просто нарастване броя на хората в йерархията, при липса на правилна организация на Лявото, при изградена относително правилна йерархическа организация на Дясното.

Поради нарстващото несъответствие се концентрират ресурси към върха на йерархията.

Йерархическата система е разположена в географията.
Върхът на йерархическата система е имперският център на географията. Това са Западна Европа и САЩ (поне до сега това беше така). Тези части на света представляват около една десета от световното население, но потребяват половината от световното производство.
За да се случва това, е необходимо постоянно прехвърляне на ресурси от останалия свят към центъра. Основният двигател на това прехвърляне е монополът над върха на йерархията, който произтича от дисбаланса между Ляво и Дясно.
Но нарастването на населението влече бъдещ конфилкт между още по-базовата жива и нежива природа и човешката надстройка. Освен това, процесът на прехвърляне на ресурси към върха на йерархията, влече като следствие урбанизационния натиск, който по същество е миграция на хората към потребителската география. Това води и до повишаване на консуматорите в центъра спрямо останалите.

 Или с други думи, системата се развива към фалит.

Фалитът е неизбежен. И той предполага, че в един момент, системата на прехвърляне на ресурси към центъра ще блокира поради системен проблем (т.е. поради това което обясних по-горе). Но най-високата върхушка, иска да се скрие, иска да скрие и системния проблем, който я крепи и нея като наднационална върхушка, упроавляваща и потребителските общества. Тази върхушка иска да изръси около седемстотин милиона народ на досегашния имперски център от високия досегашен стандарт на живота.
При това, имперската крепост в която тези народи се намират се превръща в капан, от който не могат да излязат. Защото когато глобалното прехвърляне на ресурси към центъра бъде блокирано, всички ресурси в центъра, особено базовите за живота ще се окажат оскъдни, със всички последствия които ще бъдат фатални.



Досегашното потребление в центъра предполагаше голямо количество стойност, продукт на световния труд, което е под формата на луксозно и ненужно разточителство, удоволствия, вредни дори и за здравето на т.нар. "потребители". Едно само от тия глезотийки представляват и наркотиците.
Целият свят е ориентиран да произвежда (и) наркотици и да ги прехвърля към центъра. Има два основни прозводствени центъра. Единият е северната част на Южна Америка, а другият е Афганистан. Като дилърите на дрога, от Афганистан се намират в Косово, като включват и албанската му периферия в околните държави.
Тези центрове на производство наркотици и дилъри бяха създадени от САЩ, като за целта имаше малко бомбардировки с Сърбия и Афганистан.
При блокиране на потреблението за народите от имперския център, ще имаме  най-вече и преди всичко, блокиране на потреблението и на разточителните и ненужни за живота стоки и услуги. Това са неща свързани със забавленията, особено туризма, заведения, хотели и ресторанти. Но това е свързано и с наркобизнеса, който закономерно ще се окаже и най-засегнат. Но за това никой не говори.

Междувременно да отбележа, че голям дял от медицината е също паразитен, защото той е нараснал като дял от БВП, именно поради разточителния начин на живот в центъра, вкл. употреба на наркотици. Системният дефект доведе до колапс световната система на обществено взаимодействие, а аферата КОВИД19, представлява умишлено катализиране на тоя именно процес. При което ударът по наркобизнесът ще бъде един от основните.

Поради това, че количеството на базови стоки за живота в центъра пада рязко, покупателната способност в центъра пада рязко и  печалбите от наркотици нямат бъдеще (както и всички останали ненужни глезотийки). САЩ които създадоха производствения център на хероина Афганистан знаят това и избягаха от Афганистан, където вероятно остана голямо количество доларова и друга инфлация, която ще се излее на европейския пазар. Поради това, че печалбата от наркотиците става невъзможна, невъзможни и все по-трудни стават и комисионните за корумпираните бюрократи от държавната власт, които осигуряват чадър за наркобизнеса.
Намаляването на печалбата води до изостряне на конкуренцията също така между различните дилъри. Това е така и поради това, че голямото количество наркотик повишава предлагането, а свитото потребление на наркотик в ЕС намалява търсенето. От което допълнително пада печалбата.

И в тая ситуация, държавата не е мотивирана да пази наркотрафика, и ние виждаме на всички нива, как световната държава нанася силни удари по главните световни канали на наркоразпространението, Афганистан бе зарязан, като безперспективен.

Когато Афганистан бе зарязан от САЩ, в картелът Меделин празнуваха. Това е така, защото конкуренцията между субектите в бранша вече е жестока.

В тия именно условия, в България се разигра нещо страховито, което веднага бе поставено под медиино затъмнение от страна на държавата, като двете братски държави (България и Македония) се обединиха в неразрушима Омерта. Ситуацията бе до такава степен прозрачна и всички разбраха, че това не е обикновена катастрофа и не е обикновен пожар. Но държавата не разбра че не може да си позволи вече луска да лъже, тя изглежда нямаше друга възмонжност  - тя трябваше да лъже, въпреки невъзможността да се лъже в такава ситуация.

Квазидържавната власт се е до такава степен сляла с организираната престъпност, че не може да си позволи да излезе от бизнеса с нраркотици, към който изглежда е пристрастена необратимо. Бюрократите които са назначени да управляват треторазредните квази държави България и Македония, разчитат на трафика на наркотици. Но печалбите от него се свиват и войната която се води става особено жестока.









Гласувай:
3



1. vacsine - Жалко, че ВЪВ сайта ти във фейсбук са ...
29.11.2021 13:30
Жалко, че ВЪВ сайта ти във фейсбук са изтрили тая икономическа теория и от нобеловия комитет няма да я забележат. Иначе, веднага щеше да станеш първия български нобелист.
цитирай
2. blog13 - Жалко, че ВЪВ сайта ти във фейсбук са ...
29.11.2021 13:49
vacsine написа:
Жалко, че ВЪВ сайта ти във фейсбук са изтрили тая икономическа теория и от нобеловия комитет няма да я забележат. Иначе, веднага щеше да станеш първия български нобелист.


Да така е - жалко. И колата продължават да я карат тия от нобеловия комитет, и тя ще се обърне със сигурност. В тая кола си и ти - ше се пребиеш и ти. Жалко и за тебе. Жалко и за всички останали! Преставяш ли си къв сеир ще бъде!
цитирай
3. blog13 - Желю Желев, ФАШИЗМЪТ:
29.11.2021 13:53
IV. Авторитарен начин на мислене с култ към националния водач

В духовната област фашистката държава е авторитарна. Защото висш принцип на мисленето в нейната свирепо централизирана бюрократическаа йерархия става авторитетът, вярата в неговата безусловна правота. Тя приема авторитета за върховен критерий на истината: не авторитетът зависи от истината, а обратно — истината зависи от авторитета.

Мълчаливо се приема, че колкото по-високо стои дадена инстанция в системата на бюрократическата йерархия, толкова по-безпогрешно мисли тя и с толкова по-голямо основание претендира, че притежава истината. В съответствие с това най-висшата инстанция, която съсредоточава в ръцете си цялата власт, претендира да притежава абсолютната истина, изключваща спорове и съмнения. Тя се превръща в своеобразен категоричен императив, изискващ безусловна вяра и подчинение. Във тази вяра самата инстанция не може да съществува. Тази черта е така свойствена на тоталитарната фашистка държава, че след 20 юли 1944 г. Фрайслер, представителят на т.нар. „Народен съд“, ще предложи да се оформи като юридически закон преследването на лица, които изказват по някакъв начин съмнение във фюрера и неговата крайна победа. По силата на този закон много хора ще отидат в концентрационните лагери или направо ще заплатят с живота си лукса да се съмняват, да бъдат скептични.
цитирай
4. blog13 - Но защо му бе нужно на фейсбук да ме ...
29.11.2021 13:57
Но защо му бе нужно на фейсбук да ме чисти, след като съм такава безопасна игла? И сега само ми налива вода в мелничката, да говоря, че ме цензурира, като фашисто-комунистическо ЦК
цитирай
5. vacsine - Да така е - жалко. И колата прод...
29.11.2021 14:33
blog13 написа:

Да така е - жалко. И колата продължават да я карат тия от нобеловия комитет, и тя ще се обърне със сигурност. В тая кола си и ти - ше се пребиеш и ти. Жалко и за тебе. Жалко и за всички останали! Преставяш ли си къв сеир ще бъде!

Поласкан съм, че ме слагаш в една кола с нобеловите комитети, но все още не са ме поканили. Не се притеснявай за обръщането, при тях е малко вероятно.
А защо те цензурира фейсбук - причината е проста: IQ-то на AI-то на фейсбук е нараснало над антиваксърското и така е преценило, че малоумните антиваксъри са зловредни.
цитирай
6. blog13 - Поласкан съм, че ме слагаш в една ...
29.11.2021 16:04
vacsine написа:

Поласкан съм, че ме слагаш в една кола с нобеловите комитети, но все още не са ме поканили. Не се притеснявай за обръщането, при тях е малко вероятно.
А защо те цензурира фейсбук - причината е проста: IQ-то на AI-то на фейсбук е нараснало над антиваксърското и така е преценило, че малоумните антиваксъри са зловредни.



Нима аз им свалям кюто? И кво от от това? Тия останалите с високото кю, могат просто да ме игнорират - имат си и копче, знаят и могат да го натиснат.
И сега, след като ме изчистиха мене, във фейсбук са останали само елитните фейсбукаджии - тия дето се занимават с тва да си правят селфита.
На Желю дали му е ниско кюто, дето говори, че фашистката цензура с най-високото кю по презумпция, накрая почва и да ги трепе, тия дето ги е нарочила че им е ниско кюто. Приемерно като Ерих Кестнер.

Ти би ли ме цензурирал и от тука, въпреки че съм с почти незабележимо присъствие? Примерно, ако за награда те поканят и тебе при нобелистите?
цитирай
7. nedovolen - За връзката между всякакви връзки, ...
29.11.2021 16:05
За връзката между всякакви връзки, много ще си "хабя" клавиатурата.
Много, които са ни светвали, им е светнато маслото. Трябва да си готов да си светнат.
Един посредствен блогър преди няколко дни ми писа на лични, що е това. Забравил и пак ми писа. Щури хора.
Надявам се да не си от тези.
Обичам да се изразявам кратко.
:)))
цитирай
8. blog13 - А да питам, зер имаш претенцията, че ...
29.11.2021 16:15
А да питам, зер имаш претенцията, че ти е по-високо кюто от моето. Да знаеш некой фашистки цензор да е осъден от Нюрнберг или Народния съд?
И още да питам - да не би цялата цензура в интернет в България, вкл. тая на фейсбук, да е съставена от една и съща номенклатура. Дето си мисли, че се е скрила и може да налага фашистки диктат, без да излиза на светло?

П.П. Между другото, фейсбукът мене ме цензурира, по претекст, че се е загрижил, че някой друг публикува от мое име. След което ми каза че имам изпратен код в пощата да го турна и пак си влизам в профила. Аз го турям, но следва искането от фейсбук, да снимам някой от личните си документи и да им го изпратя. Ама нали ми е ниско кюто, та не исках да ги правя всичките тия гнусотии, дето ме карат да ги върша.
цитирай
9. blog13 - За връзката между всякакви връзки, ...
29.11.2021 16:19
nedovolen написа:
За връзката между всякакви връзки, много ще си "хабя" клавиатурата.
Много, които са ни светвали, им е светнато маслото. Трябва да си готов да си светнат.
Един посредствен блогър преди няколко дни ми писа на лични, що е това. Забравил и пак ми писа. Щури хора.
Надявам се да не си от тези.
Обичам да се изразявам кратко.
:)))


Обичаш да се изразяваш кратко, но аз нещо не те разбрах. Някакви заплахи от тебе към мене като че ли. И после ме набеждаваш, че можело било да ти изпращам лични съобщения, в които съм щял да те заплашвам ли, не разбрах.
Аз лични съобщения не обичам да пиша освен при някаква много конкретна и не знайно каква ситуация. Мнението си го казвам публично.
цитирай
10. nedovolen - Благодаря и извинявай. Казах го ...
29.11.2021 16:51
Благодаря и извинявай.
Казах го ясно, един блогър.
Не ти.
:)))
цитирай
11. blog13 - Моля, няма проблем!
29.11.2021 17:34
Моля, няма проблем!
цитирай
12. vacsine - Нима аз им свалям кюто? И кво от от ...
29.11.2021 17:38
blog13 написа:

Нима аз им свалям кюто? И кво от от това? Тия останалите с високото кю, могат просто да ме игнорират - имат си и копче, знаят и могат да го натиснат.
И сега, след като ме изчистиха мене, във фейсбук са останали само елитните фейсбукаджии - тия дето се занимават с тва да си правят селфита.
На Желю дали му е ниско кюто, дето говори, че фашистката цензура с най-високото кю по презумпция, накрая почва и да ги трепе, тия дето ги е нарочила че им е ниско кюто. Приемерно като Ерих Кестнер.

Ти би ли ме цензурирал и от тука, въпреки че съм с почти незабележимо присъствие? Примерно, ако за награда те поканят и тебе при нобелистите?

Ами то наличието на фейсбук вече е показателно, а още по-показателна е светлата вяра, че фейсбук ти дължи някакви обяснения защо и как. Сам си се натикал в "цифровия концлагер" и после - "ама те не играят демократично".
Нобеловите награди не са награда за това, дали ще те цензурира някой, а за реални постижения (освен тая за мир, която е чисто политическа и е измислена после).
цитирай
13. radostinalassa - Ама как така ще искат лични документи?
29.11.2021 17:44
това не е ли забранено? Все има друг начин да докажеш, че си ти. Следователите вероятно го знаят.
цитирай
14. radostinalassa - Да, оказа се , че Китай, западните държави...
29.11.2021 17:46
США са фашистки такива. Напр. Австрия - задължителна ваксина от 1 .02. с неизпробван препарат. А и ай - кюто на тези същите е спаднало доста.
цитирай
15. blog13 - Ама как така ще искат лични доку...
29.11.2021 18:12
radostinalassa написа:
Ама как така ще искат лични документи? това не е ли забранено? Все има друг начин да докажеш, че си ти. Следователите вероятно го знаят.


То не само че е забранено, ами няма и логически смисъл, за целта която те казват, че ги искат. Защото аз при регистрацията си, не съм им давал документи. Аз съм задал име и парола. А за подсигуряване, съм дал и имейл.
Ето тука има повече подробности, за начина по който действа фейсбук. Аз се включвам в края на първа страница и съм bgman13

https://www.forumnauka/topic/23443-problem-s-feysbuk/#comments

След forumnauka поставете .bg - така е направен тоя форум, че да прецаква линковете. Тва е с цел да бъдат елиминирани тия с никсото кю.
цитирай
16. radostinalassa - Вакцината, горния откачалник...
29.11.2021 18:16
когато види нормален блогър, започва да го слага в класациите си .
цитирай
17. blog13 - Ами то наличието на фейсбук вече е ...
29.11.2021 18:27
vacsine написа:

Ами то наличието на фейсбук вече е показателно, а още по-показателна е светлата вяра, че фейсбук ти дължи някакви обяснения защо и как. Сам си се натикал в "цифровия концлагер" и после - "ама те не играят демократично".
Нобеловите награди не са награда за това, дали ще те цензурира някой, а за реални постижения (освен тая за мир, която е чисто политическа и е измислена после).


Тука при тебе, забелязвам множество светли вери. Първата е, че нобеловите награди ги раздават за реални постижения. И втората е, че ако не съм при фейсбук, няма да ме цензурират. Навсякъде ме цензурират рано или късно, поради една много проста причина - аз съм опасен за върхушката. А не такива като тебе, дето клакират усърдно, понеже им е ниско кюто.
От фейсбук не съм смятал, че ми дължи обяснения. Фейсбук дължи публично обяснение, за това което върши - не на мене, на обществото. И да обясни, защо направи така, но той не може. И за това не отговаря. Заврели са се едни мишоци, всъщност антибългари, които са на заплатка, и правят единственото което могат (понеже им е високо кюто) - да унищожават труда на другите. Това е труд, който е общественополезен, но е безплатен. Разбираш ли - не разбираш. Защото имаш обществен проблем. Кой си мислиш, че ще го реши тоя обществен проблем - не са такива като тебе а са такива като мене. Такива като тебе, даже не могат да вденат какъв голям обществен проблем се развива.
цитирай
18. blog13 - Вакцината, горния откачалник. . . ...
29.11.2021 18:32
radostinalassa написа:
Вакцината, горния откачалник... когато види нормален блогър, започва да го слага в класациите си .


О, сега видях, че е ваксинирана - това обяснява нещата.
цитирай
19. radostinalassa - Това си е вид садизъм
29.11.2021 21:03
Получават милиарди от неизпробвани ваксини и същевременно броят на хората явно ще намалее. Ама са много стиснати и даже не дават пари да ги изпробват на гърба на някакви имбецили.





цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 620162
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031