Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2022 01:28 - ЛИН ФОРЕСТЪР ДЕ РОТШИЛД - СЪПРУГА НА ЕВЕЛИН ДЕ РОТШИЛД И СКРИТА ГОСПОДАРКА НА РОБИТЕ
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 542 Коментари: 0 Гласове:
1



Алън Дершовиц каза, че първият път, когато срещнал Епщайн, в дома на Лин Форестър де Ротшилд в Мартас Виниърд, Епщайн го поканил да бъде почетен гост на предстоящата вечеря за рождения ден на Уекснър. „Джефри каза нещо като: „За подарък моят приятел Лесли Уекснър иска да поканя най-важния мъж, когото срещнах тази година“, спомня си Дершовиц. Ласкателството проработи: Дершовиц присъства.

- https://www.vanityfair.com/news/2021/06/inside-jeffrey-epsteins-decades-long-relationship-with-his-biggest-client/amp

Лейди Лин Форестър де Ротшилд е пламенна поддръжница на Хилъри Родъм Клинтън, която събра купища пари за неуспешната президентска кампания на нюйоркския сенатор. Тя и нейният съпруг, сър Евелин Робърт Ейдриън де Ротшилд от известното банково семейство Ротшилд в Англия, разделят времето си между Ню Йорк и британско провинциално имение.

- https://www.latimes.com/archives/la-xpm-2008-sep-18-na-trailrothschild18-story.html?_amp=true

Лин Форестър де Ротшилд е бил женен три пъти. Първият й брак е с Александър Хартли Плат от Ню Джърси и се състоя в Brick Presbyterian Church на 20 май 1978 г. 

Вторият й съпруг е Андрю Стайн (роден на 4 март 1945 г.), нюйоркски политик и син на мултимилионера бизнесмен Джери Финкелщайн.  Щайн е с девет години по-възрастен от Форестър и е президент на района на Манхатън по време на брака им на 12 март 1983 г. и заедно имат две деца преди развода им десетилетие по-късно през 1993 г. 

• Бенджамин Форестър Стайн (р. 1985), завършил Университета на Пенсилвания (2008) 

• Джон („Джейк“) Форестър Стейн (р. 1988), възпитаник на Университета на Пенсилвания (2010) 

Третият й съпруг е сър Евелин де Ротшилд (родена на 29 август 1931 г.), с когото е представена от Хенри Кисинджър на конференцията на Bilderberg Group през 1998 г. в Шотландия. Те се женят на 30 ноември 2000 г. в Лондон , Англия,  след като де Ротшилд се разведе със съпругата си през 2000 г.  Тя е третата му съпруга. При обявяването на брака двойката Ротшилд беше поканена да прекара медения си месец в Белия дом от семейство Клинтън. Двойката разделя времето си между домове в Ню Йорк и Лондон, лятна къща в Martha"s Vineyard и историческото провинциално имение на семейство Ротшилд в Англия. По силата на брака си с рицар , тя е известна в обществото като лейди де Ротшилд. 

- https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lynn_Forester_de_Rothschild

Миналата седмица(15 декември 2020) група от 27 титани на глобалния бизнес, представляващи Съвета за приобщаващ капитализъм, подписаха партньорство с Ватикана. Сред тях са лейди Лин Форестър де Ротшилд, успешен корпоративен адвокат, превърнал се в още по-успешен предприемач, роденият в Америка де Ротшилд (почетното звание произлиза от съпруга й, британския финансист сър Евелин Робърт де Ротшилд) се издигна до известност по време на ранния телекомуникационен бум през 1980-те и 1990-те. Успешното излизане от различни стартиращи начинания я направи многократно милионер.

- https://www.reutersevents.com/sustainability/lady-de-rothschilds-road-vatican

Тони Блеър ще отвори вратите на номер 10 за редица американски милиардери в последния си опит да осигури кариерата си след Даунинг стрийт.

Премиерът и съпругата му Чери планират да организират бляскав прием, на който ще се срещнат с големи бизнес магнати.

Най-добрите в нюйоркското общество на практика плащат повече от Ј13 000 за възможността да се срещнат със семейство Блеър.

Но в знак, че събирането ще бъде възможност за търсене на работа за г-н Блеър, магнатът, който нае Бил Клинтън, след като той напусна поста, е в списъка с гости.

Роналд Бъркъл, американският финансист и търговец на хранителни стоки, назначи бившия президент на САЩ на пост за милиони долари като съветник на фонд за частни инвестиции.

Събитието се организира от лейди Лин Форестър де Ротшилд, която е домакин на влиятелни събирания за елита на Лондон. Поканените включват най-малко седем милиардери с общо богатство от над 25 милиарда британски лири.

Покани за Даунинг стрийт бяха дадени на магнати, готови да дарят повече от 25 000 долара (13 000 британски лири) на галерията Тейт. 

Други поканени са Карлос Слим Хелу, мексиканецът, който е третият най-богат човек в света със състояние от Ј15 милиарда, руският магнат Лен Блаватник, петролният милиардер Сид Бас и главният изпълнителен директор на инвестиционната банка Lehman Brothers Ричард Фулд.

- https://www.dailymail.co.uk/news/article-440120/Blair-invites-billionaires-exclusive-No-10-party.html
През 2000 г. и Манделсън, и принц Андрю бяха гости на сватбата на търговския банкер сър Евелин де Ротшилд с Лин Форестър, американски телевизионен предприемач, който беше дългогодишен приятел на Епщайн.

Приблизително по същото време и двамата мъже се наслаждаваха на отделни престой в дома на Епщайн в Литъл Сейнт Джеймс, карибска дупка, сега известна като „Остров Педо“, много преди Епщайн да бъде обвинен в каквито и да било нарушения.

В интервю от 2011 г., бившата икономка на финансиста Кати Александър, която работи там и по време на двата престоя, разкри, че Андрю се е появил с висока, едра, руса жена, която споделя стаята му и твърди, че е „мозъчен хирург“.

- https://www.dailymail.co.uk/news/article-10404585/amp/The-photos-raise-questions-Lord-Mandelsons-10-year-friendship-paedophile-Epstein.html

Принц Чарлз, който живее в четири имения в Англия, Шотландия и Уелс, произнесе вчера речта за откриване на конференция на тема „Приобщаващ капитализъм“, организирана от лейди де Ротшилд, съпруга на мултимилиардера сър Евелин Робърт де Ротшилд, в сърцето на финансовите skulduggery, Лондонското сити, алтер егото на Уолстрийт.

Допълнителни оратори на деня бяха бившият президент Бил Клинтън.

Като съ-домакин на еднодневната конференция беше Фиона Улф, кметът на лондонското сити, който носи титлата от 12 -ти век, „лорд кмет“. (Гледането на частичен уеб актьорски състав на процедурата беше подобно на гледане на анимирана детска приказка през 12 -ти век с повторения на принц, лорд и лейди, падащи от устните на всички.) Преди да стане лорд кмет, Улф беше партньорка. в адвокатската кантора с 3000 адвокати на CMS Cameron McKenna, която има силно присъствие във финансите и банкирането.
Кристин Лагард, управляващ директор на Международния валутен фонд, също беше
на конференцията.

- https://wallstreetonparade.com/2014/05/try-to-contain-your-laughter-prince-charles-and-lady-de-rothschild-team-up-to-talk-about-%E2%80%98inclusive-capitalism%E2%80%99/

На 4 юни 2011 г. Националното училище за развитие в Пекинския университет посрещна сър Евелин Ротшилд, лейди Лин Форестър де Ротшилд, професор Деминг Хуо и Ситао Сю, главен представител на Economist Group , директор на Global Forecast за Китай, за да се присъединят към студентите от Пекинския университет и възпитаници в дискусия за историята на семейния бизнес на Ротшилд.

- https://en.nsd.pku.edu.cn/news/239043.htm
ЛОНДОН 5 август 2015 г. – Стотиците акционери на списание Economist включват потомците на някои от най-изтъкнатите имена в британската търговия: Cadbury, Sainsbury, Schroder.

Никой обаче не е толкова влиятелен, колкото самоопределящо се „момиче от средната класа“ от предградията на Ню Джърси.

Лин Форестър де Ротшилд, 61-годишна адвокатка, бизнесдама и известна набираща средства за Хилари Клинтън, управлява 21-процентния дял на семейството си в списанието. Тя е в неговия борд от 2002 г., където е силно, ако не винаги популярно, присъствие. И тя ще бъде един от основните играчи, тъй като собствеността на списанието се определя в сложни византийски преговори през следващите няколко седмици.

Малко от инвестициите на сър Евелин и лейди Лин де Ротшилд са толкова ценени, колкото техният дял в Economist.

Това не е само заради 8 милиона британски лири годишно в плащания на дивиденти, които генерира, или престижа, който тяхната асоциация носи в социален кръг, който включва Клинтън, Хенри Кисинджър и милиардерите Карлос Слим и Лен Блаватник.

- https://www.politico.eu/article/economist-magazine-shareholders-british-commerce-rothschild/amp/

През 2003 г. сър Евелин де Ротшилд и лейди Лин Форестър де Ротшилд създадоха EL Rothschild LLC, частно финансирана семейна инвестиционна компания, която да наблюдава различни глобални инвестиции на Ротшилд. Днес EL Rothschild направи редица инвестиции в различни сектори на различни континенти.

В това интервю Лейди де Ротшилд, главен изпълнителен директор на EL Rothschild, говори за инвестиционната философия на компанията и възможните бъдещи посоки по отношение на инвестирането в Китай и Африка. Откъси:

Въпрос: Като компания, как оценявате потенциалните инвестиционни възможности? Има ли ръководен принцип на работа тук?

Лин Форестър де Ротшилд: Ние сме дългосрочно фокусирани — нашата инвестиция в The Economist е от 70 години. Ние се интересуваме основно от познаването и вярата в мениджърския екип. Така че по отношение на областите на фокус, ние сме доста опортюнистични по отношение на това кой е най-добрият мениджърски екип, който върши най-добрата работа във всеки бизнес. В крайна сметка инвестирахме основно в медиите и технологиите, недвижимите имоти и потребителските стоки, защото това е, което виждаме възможностите.

Въпрос: Вие сте инвестирали в много различни сектори, включително прогнозиране на времето ...

Лин Форестър де Ротшилд: Всъщност за CCTV (China Central Television, националната телевизионна компания в Китай). Ние сме доставчик на софтуер за времето за видеонаблюдение...

Въпрос: Значи сте инвестирали в различни сектори като селското стопанство (чрез FieldFresh Foods в Индия), медиите (The Economist Group, Обединеното кралство), прогнозиране на времето (чрез Weather Central), както и лукс и недвижими имоти. Как се вписват всички те?

Лин Форестър де РотшилдЗатова казвам, че не си пасват. Но всички те имат отлични мениджърски екипи. Всички те имат хора, в които вярваме и на които вярваме. И ние участваме на различни нива. В метеорологичната компания бяхме дълбоко ангажирани с управлението. В The Economist ние седим на борда . Това наистина е всичко, което правим, така че наистина зависи.

Въпрос: Как всъщност разделяте инвестициите си между нововъзникващите икономики и развития свят?

Лин Форестър де Ротшилд: Е, само за да направим списъка ви по-сложен, отколкото вече беше, ние всъщност за първи път разглеждаме много сериозно Африка. Бяхме в Индия рано. Трябваше да сме в Китай рано. Съпругът ми Евелин де Ротшилд с Ротшилд Банк беше тук много рано. Той дойде след края на Културната революция и беше първата голяма банка, която дойде да види правителството през 70-те години. Ние от EL Rothschild пропуснахме няколко лодки, за съжаление в Китай. Инвестирахме в Индия доста рано и в момента разглеждаме инфраструктурата в Африка, за да добавим към вашия списък. Там, където намерим мениджърския екип, ще направим инвестицията.

Въпрос: Хубаво е, че споменавате Китай, защото си спомням, че отидохте в Индия, а също и в Китай и след това избрахте Индия вместо това. Това променя ли се сега? Търсите ли възможности тук?

Лин Форестър де Ротшилд: Търсим възможности. Бяхме тук в точното време. Моето мислене беше, че през 2004 г. 49 милиарда долара преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ) са дошли в Китай, а през същата година 4,9 милиарда долара са отишли ​​в Индия. Така че мислех, че делтата не може да бъде толкова голяма. Имахме по-добра възможност да влезем повече на партерния етаж. Сгреших, но съм грешала и преди.

За лейди Лин Форестър де Ротшилд:

Лейди Лин Форестър де Ротшилд е бивш корпоративен адвокат и телекомуникационен предприемач. Тя е главен изпълнителен директор на EL Rothschild, инвестиционна компания, която тя основа със съпруга си сър Евелин де Ротшилд. EL Rothschild има инвестиции в медии (The Economist Group, UK), информационни технологии, селско стопанство (FieldFresh Foods, Индия), прогнози за времето и недвижими имоти. Лейди де Ротшилд е директор на Estee Lauder Companies, както и на The Economist Newspaper Limited.

Наскоро лейди де Ротшилд стана съпредседател на Инициативата на Хенри Джаксън за приобщаващ капитализъм (HJI), организация с нестопанска цел, работеща за изграждане на по-приобщаваща капиталистическа система. Наред с други неща, HJI предлага компаниите да инвестират в обучение, да подхранват малки и средни предприятия и да коригират корпоративното управление.

- https://english.ckgsb.edu.cn/knowledges/el-rothschilds-investments/

Евреинът Луис Маршалко съобщава как един от наследниците на създадената през XVIII век най-крупна световна еврейска банкерска династия - Майер Амшел Ротшилд, обичал да споделя със своите клиенти семейните планове относно фамилния червен флаг, който се развявал над входната врата на магазина му:
„Един ден това знаме ще управлява света!" image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 912613
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930