Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2022 18:07 - Държавността в България е убивана от хора, които изпълняват чужди поръчки
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Държавността в България е убивана от хора, които изпълняват чужди поръчки 07.12.2022

Не е важно дали е Габровски, или Борисов – важни и са политиките. Тези на ГЕРБ ги видяхме, както и гласуванията им в НС като подаряването на оръжие и пари за нови чертежи за Ф-16, еврото и американското ядрено гориво. Ще има ли кабинет, може ли да очакваме обрат за Шенген…

Пред ФАКТИ говори лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

 

– Г-н Костадинов, започнахме от „… мутри вън“, продължихме с „… ти си мафия“, а сега всичко това било „… шарлатания“. Какво следва?
– Явно това, че преходът приключи в момента, в който основните политически играчи в него си свалиха маските. Така се видя, че тези, които преди година и нещо бяха представени за новите лица в българската политика, изобщо не са такива. Президентът от своя страна за пореден път предприе оценка на свои действия, които очевидно не са отговаряли и на неговите намерения в самото начало. Може би един въпрос е добре да се зададе на българския президент. Дали действително е взимал сам решенията в онзи момент, когато е предлагал определени личности за членове на българския кабинет? Някак тегне съмнението, че тези личности може да са предложени от някой друг, а той просто да ги е назначавал с подписа си.

– Как гледате на тази битка между президента Румен Радев и „Продължаваме промяната“, която всеки ден търпи нова фаза…
– Това не е битка, това е трагикомедия. По-скоро виждаме агонията на една умираща държавност, защото, за съжаление, българската държавност умира. Всъщност не, умирането естествен процес, държавността в България е убивана. В България се извършва покушение над държавността в последните 33 години, системно и всяка година. Държавността в България е убивана от хора, които изпълняват чужди поръчки. Като започнем от управляващите преди 33 години, и стигнем до сегашните. И това е така, защото всички техни решения са подчинение на чужди властови центрове и са против българските национални интереси.

– Служебен кабинет и парламент – това неочаквано добра комбинация ли е?
– Не е. Просто трябва да изпратим този парламент в небитието, защото зад всяко едно негово решение, което се взима, прозират чужди на интереси. Колкото по-бързо приключим с този парламент и отидем на избори, толкова по-добре.

– Първият мандат е връчен. Името на проф. Габровски беше ли изненада за вас? Какво очаквате и ще отидете ли на разговор?
– Не го познавам този човек. Повярвайте ми, че чух за него за първи път в деня, когато взе мандата. Но какви политики ще води той? На кого политики? Какво да говорим с него? Вижте, личностите са без значение. Важни са политиките. Не е важно кой точно ще отиде да вземе мандата – дали е Габровски, дали е Борисов, дали друг. В случая са важни политиките, а политиките на ГЕРБ ги гледаме вече 12 години, включително и в този парламент. Няма с какво да ни изненадат. Пак казвам, няма никакво значение личността. Крайно време е да разберем, че в българската политика, която е прекалено лична, виждаме една голяма инфантилност. Дори само децата по подобен начин се обиждат. В България би трябвало да има върховенство на политиките над върховенството на личностите. А при нас е обратно. Личностите определят политиките и ако с някого сме в добри отношения, може да приемем неговата политика, която принципно не одобряваме. Това не е правилно. Това показва липса на политическа зрялост. А може и това да е целта? Да се подбира такъв антиполитически елит, който да няма качествата, а да служи на някаква шарлатанска менажерия.

– А очаквате ли да се състави кабинет?
– Сега има едно интересно гостуване на хора от няколко политически сили в САЩ. Говоря за представители на ДПС, „Български възход“, „Демократична България“ и БСП. Най-вероятно американците ще се опитат да натиснат, за да има някакво правителство. Дори да успеят да го направят, това правителство няма да оцелее дълго време. Очевидно е, че американците просто всячески ще се опитат да направят кабинет в България, за да може този кабинет да обслужва техните външнополитически интереси и най-вече по някакъв начин да пробутат България във войната срещу Русия. И това е така, защото американците искат да оставят след себе си изгорена земя, виждайки, че тяхното влияние в световен мащаб намалява бавно, но неотклонно. От тази гледна точка не е невъзможно да има правителство, но това правителство ще бъде огромна заплаха за националната сигурност на страната ни. Най-доброто решение за България е максимално бързо това Народно събрание да се разпусне да отиваме на нови избори.

– Утре Съветът на вътрешните министри на ЕС ще гласува за присъединяването на Хърватия, България и Румъния в Шенген. Обрат в последния момент може ли да има?
– Няма как да има. Между другото Нидерландия и Австрия с това свое решение показаха ясно лицемерието на Европейския съюз, който от една страна иска да държи в България като буфер, а от друга иска да приеме България в еврозоната, за да „анексира“ финансите ни. Тези две държави нямат нищо против България да влезе в еврозоната, за да могат да измучат ресурсите ни – финансовите, демографските и т.н. Искат България да не влиза в Шенген, за да може да бъде запазена като буфер между Европа и Азия. Всъщност, това е целта, това е причината България да влезе в Европейския съюз преди 15 години. Ние от самото начало на членството си в тази организация сме единствено и само буфер, който бива източван и финансово, и икономически, и човешки, но безмилостно. Ако се погледне структурата на износа на България, какво виждаме. Ние изнасям основно суровини и човешки потенциал. За последните 15 години България е намаляла с повече от 1 милион души, според други данни и 1,5 млн. души. Губим 100 000 човека на година. А хората, напуснали България, основно са отишли в Европейския съюз. Ако погледнем по-общо, ще е видите, че в Европейския съюз ние сме нужни като територия, която да се изсмуква, но която да не бъде равноправен член в съюза. Между другото, това показва и как Европейският съюз не желае България да има силно правителство и силна икономика, защото ние не им трябваме в такава роля. Ние им трябваме единствено и само като прислуга в кухнята. И, може би, единствената причина сега да ни разрешават да влезем в еврозоната е да можем да седнем на масата и да платим сметката. Еврозоната в момента буксува на едно място. Единственият начин, за да се развива, както се развива всяка една икономика и да може да продължи да съществува, е да трябва да привлича други свежите финансови ресурси. Това е единствената причина, поради която на 1 януари 2023 година еврозоната ще „глътне“ Хърватия и се опитват да ни пробутат – разбирай България, за 1 януари 2024 година.

– А България може ли респективно да спре участие на нидерландци в управлението на ЕС. Визирам, че скоро ще се избира нов генерален директор на „Фронтекс“, а сред кандидатите има нидерландец, а ние ще трябва да гласуваме…
– Вече говорим за нещо много дребнаво. Нидерландия не ни е пуснала за Шенген, а пък ние се закачаме да спрем техен човек. Вече казах. Личностите нямат никакво значение, политиките са важни. По-скоро България трябва да налага своето вето, когато става въпрос за политики. И ще дам един прост пример. Ние наложихме вето за членството на Северна Македония в Европейския съюз. И какво стана? Европейският натиск бе голям и то беше вдигнато. И сега, в момента, да си говорим дайте да отмъстим като гласуваме против нидерландец… Това дали ще бъде някакво унижение за Нидарландия? Какво видяхме. Имаше натиск срещу България и нашите управляващи, понеже те са с манталитета на управлявани, а не на управляващи, нямат независимо мислене, защото са сложени като управляващи, а не са се борили за това, се огънаха пред чуждите посолства, а не защитиха българските избиратели. Българските управляващи никога няма да направят подобно нещо, защото нямат смелост. България не се управлява от мъже. Това вече се вижда ясно след 33 години преход на шарлатанията. И може би най-добре президентът Румен Радев окачестви този преход. Може би наистина Радев сложи едни финален епитаф, един некролог на българския преход – преходът на шарлатанията.
https://www.informiran.net/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706806
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031